Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Sabah 9'dan beridir uğraşıyorum. Bikaç ilerleme kaydettim ama ilerisine gidemedim. Ceviz'de kaçıncı topiğe bakıyorum kimbilir. [spo] Minimum 2 Resim Eklemelisiniz!.. *Lütfen bütün alanları doldurunuz. =$altyazi?> [/spo] Form'da bilgi gönderdiğim javascript inputu bu. İstediğim kadar dosya upload ettirebiliyorum. Burda sorun yok. Bilgileri aldığım yer ise; [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; }[/spo] Şimdi yapmak istediklerimi ve denedikleri mi söliyeyim. Upload ederken rastgele bir isim vermesi. İstediğim dizine yükletebilmek Ve dosya formatlarını ayarlayabilmek. Yani gif,jpg,png dışında bişiy yüklenememesini sağlamak. $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i buradan gelen dosya ismini mysql'e kaydetmek. Mysql Kaydettirmek İçin Şu Kodu Denedim: [spo] for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++){ $resim = $_FILES['dosya_']['name']; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; $sql="insert into resim (link) values ('$resim')"; } ?> [/spo] Dosya format izinlerini zımbırtısınıda şu kodla denedim: [spo]if ($_FILES['dosya_']['name'] != "image/gif" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/jpeg" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/pjpeg" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/x-png") { echo "Dosya formatınız yanlış"; } else { for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++){ $resim = $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; $sql="insert into resim (link) values ('$resim')"; } } [/spo] Diğerlerine geçemedim. Neden çünkü bunları çözemedim:) yardımlarınız için şimdiden tşk ederim
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Dizin olayını hallettim. [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/".$_FILES['dosya_'.$i]['name']; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$dizin); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; }[/spo] Şu şekilmiş :D
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Yapamadığın şey nedir onu anlamadım. Biraz daha açıklasan, kafamızı sorunu anlamaya değil de sorunun çözümüne yorsak süper olcak. :p [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:19 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Resim yüklemek için şöyle bir şey kullanmışım ben: [spo]// Haber resmini yükle $target_path = "resimdb/"; $target_path = $target_path . basename($_FILES['haber_resmi']['name']); if(file_exists($target_path)) { echo '' . basename($_FILES['haber_resmi']['name']) . ' adlı bir resim zaten var. Haber resmi için var olan resim kullanılacak.'; $resim_youtube_adres = basename($_FILES['haber_resmi']['name']); } else if(move_uploaded_file($_FILES['haber_resmi']['tmp_name'], $target_path)) { echo 'Haber resmi (' . basename( $_FILES['haber_resmi']['name']) . ') resimdb klasörüne upload edildi.'; $resim_youtube_adres = basename($_FILES['haber_resmi']['name']); } else { echo 'Haber resmini upload ederken yamukluk oldu!'; $insert_onayi = 0; }[/spo] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:24 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ha doğru dimi kafam kazan gibi kusura bakmayın yaf :D Şimdik isim değiştirme olayını şöyle yapıyorum. [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/".$_FILES['dosya_'.$i]['name']; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = preg_replace('/[^a-z0-9_-]/i', '', $parcala[0]."_".(rand(0001, 9999)."".rand(00001, 9999))).".".$parcala[1]; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].""; }[/spo] Tamam ismi değiştiriyo ama dosya ismi şöyle oluyo: anasayfa.gif_94137646 ben istiyomki: 7861786128.gif olsun. İmageshack'deki gibi işte ya :D
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Öncelikle dosya isminde birden fazla nokta olabileceğini göz önünde bulundur. Paticik.com.gif gibi bir resim koyulursa komik durumlarla karşılaşırsın yoksa. $dosya_sonu = sizeof($parcala) - 1 // $dosya_sonu "jpeg" "gif" vs mi kontrol et // $dosya_basi adında random isim üret $dosya_yeni_adi = $dosya_basi . "." . $dosya_sonu
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mirage o konuyu gördüydümdü ceviz'dede kafam nasıl bulanık anlatamam. Taz saolsun şöle bişiy yaptımda şimdi onuda entegre etmeyi denicem. [spo] for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/"; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = "".rand(000001, 999999).".gif"; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'], $dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].""; }[/spo] Böyle oluyo not: Resimde NOKTA bile olsa bütün hepsini değiştirdiği için sorun olmuyo denedim şimdikde :D [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:40 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ]
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Şimdik şöyle oluyor. Diğer sorunum şuki. Bu resimleri girdiği zaman birde mysql'e bunların isimlerini girsin istiyorum onuda şöle yapıyorum ama girmiyo şerefsiz! [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/"; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = "".rand(000001, 999999).".gif"; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'], $dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $dosya_yeni_adi.""; $sql="insert into resim (link) values ('$dosya_yeni_adi')"; }[/spo]
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 E yarattığın sorguyu veritabanına yollamıyor ki bu kod.
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 mysql_query("$sql"); bide bunu koymak lazım oluyodu dimi hey allam ya salak ben gerçekten teşekkürler
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 dosya türünü hem uzantı hemde mime type göre yaparsan daha sağlıklı olur if (($ext == "jpg") && ($_FILES[uploadedfile][type] == "image/jpeg")) olarak random file name olarakda $n=32; $chars="WERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNMabcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890"; srand((double)microtime()*1000000); $m=strlen($chars); $i=$n; while(--$i){$rand_filename.=substr($chars,rand()%$m,1);} $rand_filename kullanabilirsin. not: yüklenmiş dosyalarıda kontrol edip db ye insert edersen daha iyi olur if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 15:35 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Teşekkür ragnar çok işime yaradı. not: Bu arada gönderdiğin cdlerdeki lostun 3. sezon cd'si bozuk çıktı açmıyo videoları :P
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 copy yerine movefiles kullan, artik dosyalar kalmasin server'in orasinda burasinda...
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 15 dakka önce onuda değiştirdim. Cevizde elemanın birisi güvenlik sorunu yaratıyor demiş. Tavsiye için tşk ederim.
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 :D:D heheheulan merakdan çatlicam gidemde alam bari :D
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Son sorum :D Yapmak istediğim; 2 tane tablom var. Mesajlar ve resimler adında. Form'a girilen bilgilerdeki eposta adresi ikisinede kaydoluyor. ve ayrıyeten birde resim upload ettiriyorum ve onların adresleride kaydoluyor. [spo] $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; $result = mysql_query($query); while ( $row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "".$row[link].""; } ?>[/spo]Buraya yazacağım şey şöyle bişiy olucak. $row_DetailRS1['eposta'] ve $row['eposta'] 'nın eşit olduğu yerlerdeki $row[link] 'leri yazdır. Ama bir türlü olmuyor. Nasıl birşey yapabilirim acaba. Son denemem şöyleydi. [spo] == $row['eposta'] ) { $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; $result = mysql_query($query); while ( $row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "".$row[link].""; } } ?>[/spo]
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 $row_DetailRS1['eposta'] nedir? $row['eposta'] nedir? Niye join kullanmıyorsun? Yada kullanıyorsun da bizden mi saklıyorsun? $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; bu sorgu ne için? Ben yine anlayamadım sanırım yazdıklarından bir şey.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Yine tam anlamadan cevap veriyorum yine saçma sapan bir cevap olma ihtimali var. $query = " SELECT link FROM resim, mesaj // yada tablolarının ismi neyse WHERE resim.eposta LIKE mesaj.eposta ORDER BY 1 ASC"; //1 yerine sütun ismi yazarsan okunabilirliği arttırırsın $urlTablosu = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_array($urlTablosu)) { echo "".$row[link].""; } } ?> } [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 18:29 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 18:51 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 move_uploaded_file( $dosyaadı, $hedef) en güzel move fonksiyonu, copy her sunucuda çalışmayabilir. ps: donanım yazılım sırf plütona çalışıyo : ) [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:29 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 tamam ya küstüm işte yazmıyorum bundan sonra :'( p.s: Mirage tşk ederim
Öne çıkan mesajlar