Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Sabah 9'dan beridir uğraşıyorum. Bikaç ilerleme kaydettim ama ilerisine gidemedim. Ceviz'de kaçıncı topiğe bakıyorum kimbilir. [spo] Minimum 2 Resim Eklemelisiniz!.. *Lütfen bütün alanları doldurunuz. =$altyazi?> [/spo] Form'da bilgi gönderdiğim javascript inputu bu. İstediğim kadar dosya upload ettirebiliyorum. Burda sorun yok. Bilgileri aldığım yer ise; [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; }[/spo] Şimdi yapmak istediklerimi ve denedikleri mi söliyeyim. Upload ederken rastgele bir isim vermesi. İstediğim dizine yükletebilmek Ve dosya formatlarını ayarlayabilmek. Yani gif,jpg,png dışında bişiy yüklenememesini sağlamak. $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i buradan gelen dosya ismini mysql'e kaydetmek. Mysql Kaydettirmek İçin Şu Kodu Denedim: [spo] for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++){ $resim = $_FILES['dosya_']['name']; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; $sql="insert into resim (link) values ('$resim')"; } ?> [/spo] Dosya format izinlerini zımbırtısınıda şu kodla denedim: [spo]if ($_FILES['dosya_']['name'] != "image/gif" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/jpeg" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/pjpeg" && $_FILES['dosya_']['name'] != "image/x-png") { echo "Dosya formatınız yanlış"; } else { for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++){ $resim = $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$_FILES['dosya_'.$i]['name']); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; $sql="insert into resim (link) values ('$resim')"; } } [/spo] Diğerlerine geçemedim. Neden çünkü bunları çözemedim:) yardımlarınız için şimdiden tşk ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Dizin olayını hallettim. [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/".$_FILES['dosya_'.$i]['name']; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$dizin); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].$i.""; }[/spo] Şu şekilmiş :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Yapamadığın şey nedir onu anlamadım. Biraz daha açıklasan, kafamızı sorunu anlamaya değil de sorunun çözümüne yorsak süper olcak. :p [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:19 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Resim yüklemek için şöyle bir şey kullanmışım ben: [spo]// Haber resmini yükle $target_path = "resimdb/"; $target_path = $target_path . basename($_FILES['haber_resmi']['name']); if(file_exists($target_path)) { echo '' . basename($_FILES['haber_resmi']['name']) . ' adlı bir resim zaten var. Haber resmi için var olan resim kullanılacak.'; $resim_youtube_adres = basename($_FILES['haber_resmi']['name']); } else if(move_uploaded_file($_FILES['haber_resmi']['tmp_name'], $target_path)) { echo 'Haber resmi (' . basename( $_FILES['haber_resmi']['name']) . ') resimdb klasörüne upload edildi.'; $resim_youtube_adres = basename($_FILES['haber_resmi']['name']); } else { echo 'Haber resmini upload ederken yamukluk oldu!'; $insert_onayi = 0; }[/spo] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:24 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ha doğru dimi kafam kazan gibi kusura bakmayın yaf :D Şimdik isim değiştirme olayını şöyle yapıyorum. [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/".$_FILES['dosya_'.$i]['name']; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = preg_replace('/[^a-z0-9_-]/i', '', $parcala[0]."_".(rand(0001, 9999)."".rand(00001, 9999))).".".$parcala[1]; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'],$dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].""; }[/spo] Tamam ismi değiştiriyo ama dosya ismi şöyle oluyo: anasayfa.gif_94137646 ben istiyomki: 7861786128.gif olsun. İmageshack'deki gibi işte ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Öncelikle dosya isminde birden fazla nokta olabileceğini göz önünde bulundur. Paticik.com.gif gibi bir resim koyulursa komik durumlarla karşılaşırsın yoksa. $dosya_sonu = sizeof($parcala) - 1 // $dosya_sonu "jpeg" "gif" vs mi kontrol et // $dosya_basi adında random isim üret $dosya_yeni_adi = $dosya_basi . "." . $dosya_sonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Mirage o konuyu gördüydümdü ceviz'dede kafam nasıl bulanık anlatamam. Taz saolsun şöle bişiy yaptımda şimdi onuda entegre etmeyi denicem. [spo] for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/"; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = "".rand(000001, 999999).".gif"; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'], $dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $_FILES['dosya_'.$i]['name'].""; }[/spo] Böyle oluyo not: Resimde NOKTA bile olsa bütün hepsini değiştirdiği için sorun olmuyo denedim şimdikde :D [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 14:40 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Şimdik şöyle oluyor. Diğer sorunum şuki. Bu resimleri girdiği zaman birde mysql'e bunların isimlerini girsin istiyorum onuda şöle yapıyorum ama girmiyo şerefsiz! [spo]for($i=0;$i<=$_POST['sayac'];$i++) { $dizin = "resim/"; $parcala = explode(".", $dosya_adi); $dosya_yeni_adi = "".rand(000001, 999999).".gif"; copy($_FILES['dosya_'.$i]['tmp_name'], $dizin.$dosya_yeni_adi); echo "Yüklenen Resimler: "; echo $dosya_yeni_adi.""; $sql="insert into resim (link) values ('$dosya_yeni_adi')"; }[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 E yarattığın sorguyu veritabanına yollamıyor ki bu kod. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 mysql_query("$sql"); bide bunu koymak lazım oluyodu dimi hey allam ya salak ben gerçekten teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 dosya türünü hem uzantı hemde mime type göre yaparsan daha sağlıklı olur if (($ext == "jpg") && ($_FILES[uploadedfile][type] == "image/jpeg")) olarak random file name olarakda $n=32; $chars="WERTYUIOPASDFGHJKLZXCVBNMabcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890"; srand((double)microtime()*1000000); $m=strlen($chars); $i=$n; while(--$i){$rand_filename.=substr($chars,rand()%$m,1);} $rand_filename kullanabilirsin. not: yüklenmiş dosyalarıda kontrol edip db ye insert edersen daha iyi olur if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 15:35 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Teşekkür ragnar çok işime yaradı. not: Bu arada gönderdiğin cdlerdeki lostun 3. sezon cd'si bozuk çıktı açmıyo videoları :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 copy yerine movefiles kullan, artik dosyalar kalmasin server'in orasinda burasinda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 15 dakka önce onuda değiştirdim. Cevizde elemanın birisi güvenlik sorunu yaratıyor demiş. Tavsiye için tşk ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 yeniden çektim bende sezon3 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 :D:D heheheulan merakdan çatlicam gidemde alam bari :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Son sorum :D Yapmak istediğim; 2 tane tablom var. Mesajlar ve resimler adında. Form'a girilen bilgilerdeki eposta adresi ikisinede kaydoluyor. ve ayrıyeten birde resim upload ettiriyorum ve onların adresleride kaydoluyor. [spo] $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; $result = mysql_query($query); while ( $row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "".$row[link].""; } ?>[/spo]Buraya yazacağım şey şöyle bişiy olucak. $row_DetailRS1['eposta'] ve $row['eposta'] 'nın eşit olduğu yerlerdeki $row[link] 'leri yazdır. Ama bir türlü olmuyor. Nasıl birşey yapabilirim acaba. Son denemem şöyleydi. [spo] == $row['eposta'] ) { $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; $result = mysql_query($query); while ( $row = mysql_fetch_assoc($result)) { echo "".$row[link].""; } } ?>[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 $row_DetailRS1['eposta'] nedir? $row['eposta'] nedir? Niye join kullanmıyorsun? Yada kullanıyorsun da bizden mi saklıyorsun? $query ="SELECT * FROM resim ORDER BY 1 ASC"; bu sorgu ne için? Ben yine anlayamadım sanırım yazdıklarından bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Yine tam anlamadan cevap veriyorum yine saçma sapan bir cevap olma ihtimali var. $query = " SELECT link FROM resim, mesaj // yada tablolarının ismi neyse WHERE resim.eposta LIKE mesaj.eposta ORDER BY 1 ASC"; //1 yerine sütun ismi yazarsan okunabilirliği arttırırsın $urlTablosu = mysql_query($query); while ($row = mysql_fetch_array($urlTablosu)) { echo "".$row[link].""; } } ?> } [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 18:29 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 18:51 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 move_uploaded_file( $dosyaadı, $hedef) en güzel move fonksiyonu, copy her sunucuda çalışmayabilir. ps: donanım yazılım sırf plütona çalışıyo : ) [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:29 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 tamam ya küstüm işte yazmıyorum bundan sonra :'( p.s: Mirage tşk ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar