Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Değiştirmek için istifa etmek!!! Neler gerekli ?

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

Teşekkürler
En azından 2 hafta süre olduğunu öğrenmekte iyi oldu.
Gerçi herhalde istifa edicem dedikden sonra o 2 hafta 1 asır gibi geçer ama olsun.

Genede ne olur ne olmaz tazminat miktarı nedir bilen varsa süper olucak.
1 maaşdan fazlamadır ?

[ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 22:44 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o iki hafta asgari suredir. eger sozlesmede aksine hukum yoksa veya hic bahsedilmemisse gecerlidir.

sozlesmeni iyice oku.

egitime giderken herhangi bir sekilde yazili yada sozlu bir sekilde uyari almadigindan emin ol. bu egitim firmada iki sene asgari calismaniz karsiligi verilmektedir, yoksa bedeli tahsil edilecektir gibi. firmada daha onceki uygulamalari arastir. daha once personele bu nedenle bir dava filan acmislarmi filan diye.

sozlesmeni iyice oku.

gittigin firma salak degilse su anda calistigin firma ile bir sekilde baglantiya gececektir. bunu da dusun.

sozlesmeni iyice oku.

eger o iki hafta da gitmek istemiyorsan o kadarlik maas odeyeceksin. eger sozlesmede aksine bir madde yoksa. Sozlesme sadece sana imzalatilan kagit parcasi degildir. su anda calistigim firma ile sozlesmem on satir filan ama pesinde tam 90 sayfalik bir dokuman veriyorlar.

sozlesmeni iyice oku.

ha bir de kalsik olacak ama, is dunyasinda eden bulur veya bir sekilde buldurtulur. bir de sozlesmeni oku.
Sosyal ağlarda paylaş

İşe mazeretsiz gitmediğin her gün için oluşan zararı isteyebilir firma.

Kendini kovdurman durumunda da tazminat ödemek durumunda kalırsın.

Ki ödeyeceğin tazminatın içinde eğitim masrafı dediğin para da olacaktır.

Ancak haklı sebeplere dayanarak istifa ediyorsan tazminat ödemezsin.

Tazminatıeninde sonunda tahsil ederler böyle bir hakları doğduğunda. Kapitalizm.

Yapabileceğin en iyi şey patronla konuşmak mutlu olamıyorum vs vs vs bişeyler uydur anlaşmaya çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

Sözleşmede ortada ayrılma konusunda bir hüküm yok olsa hatırlardım.

Ama sene sonunda ayrılmak adına ihbar süresinde haber verilmezse ihbar tazminatı diye bişi ödenir diyor başına yasal diye koymuşlar o nedenle yasal olarak ne olduğunu öğrenmek istemiştim.
2 haftalık maaşımsa problem değil.
Eğitimler sırasında ne sözlü ne yazılı , ayrılmam durumunda karşılık istemek gibi bir anlaşma yapmadık.

Başvurduğum firma şuanda çalışmakda olduğmu biliyor hatta bu nedenle görüşme saatlerinde vb. kolaylık sağlamakda. Yani şuan çalıştığım yerle bağlantıya geçmelerinin tek sakıncası bakın biz sizin adamla görüştük ama almıcaz nihohoho diceklerse olurki . Kurumsal firmalar bunlar daha neler :=)

2 haftalık tazminat uygunmuş , çok teşekkürler ;)
Şimdi karşı taraftan yanıt beklemeye geçebilirim.
Gönül rahatlığı ile.

PS: Etme bulma dünyası demiş birisi , bencede öyle iş görüşmeleri sırasında firma hakkında yalan söyleme , çalışma koşulların hakkında yalan söyleme , çalışan sana muhtaçmış anlayışı ile iş gütme sonra daha iyi fırsat gören herkes kaçar gider ;)

[ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 08:09 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kimse is verenin acisindan bakmiyor

bu kadar egitim verdikten sonra adama yazik degil mi

ben acikcasi diger firmada bunu duysam

sorumsuz ve guvenilir olmadigin icin ise almazdim. Bana boyle birsey yapilirsa ilk yapicagim iste diger sirketin patronunu arayip durumu anlatmak olur. Hic degilse ise alirken o daha saglam sartlar sunsun. Sonucta sozune guvenilmez biri var karsinda.
Sosyal ağlarda paylaş

Matama adamların holdingi bu firmadan önce teklifte bulundu zatende cingar çıktı şuanki yerimde kaldım :=)

Şuanki çalıştığım şirketi beğenmem küçük olmasından değil. başka nedenler var gelecek mevzu i kariyer mevzu :=)

yani öyle adamlarla yönetilen bir şirketde çalışmıyorum.
Neyse sonuç olarak , şirketim tabiki mutlu olmaz ama bu durumdan onlarda sorumlu , çalışanı elde tutmakda meziyettir.

neyse ben bu topicde aradığım cevabı aldım. İş hayatı ve etik konusu daha uzun bir konu , ve alakasız. Beklediğim şirketten teklif son olarak gelirse gidebileceğimi öğrendim rahatım mutluyum :=)
Sosyal ağlarda paylaş

sozlesme imzalandiysa

o egitim paralarini catir catir alirlar :)

hic dert etme hatta tahminim ayni konuda calisan bir sirkette 1 sene calisamaz kuralida koyulmustur

cunku sozlesme yapmanin isverene tek kari budur geri kalan her sozlesme anlaminda isveren icin zarardir

sorumluluk altina tutar
Sosyal ağlarda paylaş

O eğitimler şirket içi eğitimler.Yıl başında her bölüm eğitim satın almakzorunda.Onları alır ve arada adamlarını gönderir.Göndermezse boşuna masraf yapmış olur.O yüzden eğitim ile ilgili tazminat falan olmaz hiçbir sözleşmede de bu eğitimler ile ile igili bir şey yazılmaz.Eğer yoğun eğitim verilirse küçük şirketler şu kadar süre rakipte çalışmazsın der ancak öyle bir durum da yok.Şirketi böyük onun.O konuyu bir kenara ayırın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...