Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SATA Çıkmazı

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Bir hafta uğraştıktan sonra 250GB Seagate SATA HDD'me ulaştım. Lakiiinnnn, eski 80 GBlik ATA hddyle birlikte taktığımda SATAyı görmüyor makine, ATAyı çıkartıp sadece SATAyı taktığımda da SATAyı primary slave olarak görüyor, tamam primary slave olmasını istiyorum zaten ama ATA takılıyken :) .

Anakartın modeli GIGABYTE 865PE bilmemne, şu an tam hatırlayamıyorum. ATAnın jumperlarını kontrol ettim Primary masterda duruyor onda sorun yok. Nedendir acaba??
Sosyal ağlarda paylaş

250GB harddiski windows da BIOS da 250 GB olarak görüyor fakat format atmaya çalıştığımda sadece 131100 MBlik bir alana yaani aşağı yukarı 125GBa atabiliyorum ve kullanabiliyorum (formatlayıp windows kurunca C sürücüsü 125 GB olarak görünüyor). (Biçimlendirme ekranında bölümlendirilmemiş alan 131100 mb yazıyor :S )
Sosyal ağlarda paylaş

anakartın bios güncellemesini yapman gerekir.

bir de yanlış hatırlamıyorsam şöyle de yapabilirsin ama ne olur kesin bilemiyorum.Windows açılınca bilgisayarıma mouse ile sağ tuş ve oradan manage-yönet seçeneği seç.Daha sonrakarşına çıkan pencereden disk management kısmına tıklarsan (storage altında fakat türkçesi nedir bilmiyorum.) CD ve hardisklerini görürsün.Buran istediğin diske bir format atmayı dene.Format atılmamış kısım var ise sadece ona da format atmayı deneyebilirsin.Kesin çözüm board'ın güncellemesi anacak bunu da bir dene.Ben böyle hiç denemedim sen dene haber de ver oluyor mu diye:)

Not:Sakın DYNAMIC Diske convert etme!!!

[ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 14:47 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet orda diski görüyor makine, şimdi formatlayacağım ama yeni bölüm diye bir seçenek var. (temel disk üzerinde bölüm oluşturmanıza yardım eder diyor) devam dediğimizda "birincil bölüm" genişletilmiş bölüm" olmak üzere iki seçenek çıkıyor. Hangisinden yararlanacağım?
Sosyal ağlarda paylaş

Yapı olarak 2 tane disk var değil mi orada.Bir yeni diskin bir de eski diskin olmak üzere.Yeni diskin olduğu satır'da bir kısım gri renkte yani formatlanmamış olarak göstermesi gerekir diye düşünüyorum.Eğer öyle ise okumaya devam edebilirsin.
Windows türkçe versiyonu hiç kullanmadım bugüne kadar ama birincil bölüm derken formatlanmış kısma ekleyecek ve tek parça olacak diskin.Genişletilmiş derken 2 tane parça yapacak diye tahmin ediyorum.O diskte data yoksa önce birincil bölüm dene sonra da olmadı genişletilmiş olanı dene bir kaybın olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sana mesajı attıktan sonra babamın "bozmazsan tamir edemezsin" düsturuna uyup gözlerimi kapadım ve birincil vs.den devam ederek formatlamaya başladım diski şu an ntfs olarak uzun format atıyorum :) . %64'e geldi tam gaz devam ediyor. Aynı dediğin gibi griydi harddisk formatlamadan önce. 2 gündür kan ağlattı bana hdd çok teşekkürler. (Bir de sabah uyku mahmuru ATA hddnin jumperını kasanın içine düşürdüm, kasadan düşsün diye sallarken odanın her yanı toz doldu, evi de süpürdüm bi jumper yüzünden :S )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...