Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra' da ingilizce eğitim.

Matis

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Unilerin dil eğitim kurslarına gider isen 4-5k pound arası veriyorsun. Bitirince bazıları direk egitime devam etmene izin veriyor. Bazısı ayrıca IELTS e sokuyor. Benim gittigim kursta proficiency sınıfı da var. En üst sınıf ve sınava hazırlıyorlar. Ben o seviyeye cıksam bile o sınıfa gitmeyecegim cünkü amacım sınav degil.

5k lık kurslarda tabiki kalite farkı olacak ama fiyatın *5 katı olmasını gerektirecek kadar da değil. O kursların tamamen markalaşmasından ötürü fiyatları böyle.

Ha mesela USA de Newyork Times ın kursu var Kaplan diye, o kurs pek cok ülke de de şube açtı. Adamlar TOEFL garantisi veriyor. Kazanamaz isen kursa belli bir süre bedava devam edebiliyorsun da. Böyle çeşitleri var tabi ama yıllık 11000 dolar civarı kurs ücretleri.

Dersen ki ben en iyisi olsun istiyorum para sorun degil, ben o zaman tabi git kaplan da oku derim ;)

Ben kendi tercihimi kendi bakış açımı ve dolayısı ile zor da olsa buldugu bu kursu yazdım burda. Zira tr de 1 yıldan fazla araştırdım ama hep pahalı olanları gösterdikleri için bu tip local kurslara ulasm anca orada yasayanların yardımı ile oluyordu. Banada bir tanıdık yardım edip kaydımı yaptırdı işte..

Aynılarını USA de California eyaletinde yapıyorlar.. Burdan giderken mecburen pahalı kurslara kayıt yapıyorlar. Ama 1 ay kayıt yaptırıyorlar. Gittikten sonra ucuz kurslara kayıtlarını aldırıp egitime devam ediyorlar. Şöyle ki, 10 ay kayıt oluyor ama 1 ay parası veriyor. Gidince az okuyup ben bu kursu begenmedim baskasına geçicem deme hakları oldugundan 1 ay sonra egitime baslamadan kursu degistirip ayda 1000 dolar yerine 300 dolara okuyorlar..

Ben bukadarını göze alamadıgımdan(+ birsürü nedenden) işimi daha saglama aldım buraya geldim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Dyna, proficiency sınıfı Foundation olayı ile aynı mı? Mesela Academic Year yerine Proficiency'ye gitsem okula geçiş yapabilme imkanı doğuyor mu?

Ya ben sinema okullarından birine gitmek istiyorumda araştırmak lazım okulları tabi. 16500 pound falan yıllığı bazı okulların sertifika programları, direk bir okula geçsem ne güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Foundation Year Unilere özel birşey. Proficiency sınıfı sınava hazırlanmak isteyenler için dil okullarının özel sınıfları. Pek alakalı değil yani :)

Universiteye basvurup dil kursuna yazılır isen seni 2 dönemlik foundation sınıfına alırlar. Başarı ile bitirir isen sadece o unide egitime devam etmene izin verirler ama tabi egitim ücreti dil kursu icin 4-5k pound ken bölüme geçince 6-8k arası degisir.

O unide devam etmicem baskasına geçicem dersen de girersin IELTS e ondan alacagın puana göre unilere basvurursun. Tabi sırf IELTS sınavına göre almıyorlar.. :)

illa uni okuyacam burada diyorsan benim tavsiyem tr de bir süre grammar dersi al oturt iyice sonra gelmeden okumak istedigin uniyi ve bölümü belirle. Yetkilileri ile görüş TR de bitirdigin okulu diploma notunu vb isteyecekler gerekli yazısmaları tamamla ve kabul şartlarını ogren. Herşey tamam ise bu sefer gelip uninin yeterlilik sınavı varsa ona yok IELTS e bakıyorlarsa sırf ona girersin ve yeterli puanı alırsan direk unide egitime baslarsın. Alamazsan da uninin ingilizce hazırlık sınıfına baslar foundation year tamamlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Foundation Year Unilere özel birşey. Proficiency sınıfı sınava hazırlanmak isteyenler için dil okullarının özel sınıfları. Pek alakalı değil yani :)

Universiteye basvurup dil kursuna yazılır isen seni 2 dönemlik foundation sınıfına alırlar. Başarı ile bitirir isen sadece o unide egitime devam etmene izin verirler ama tabi egitim ücreti dil kursu icin 4-5k pound ken bölüme geçince 6-8k arası degisir.

O unide devam etmicem baskasına geçicem dersen de girersin IELTS e ondan alacagın puana göre unilere basvurursun. Tabi sırf IELTS sınavına göre almıyorlar.. :)

illa uni okuyacam burada diyorsan benim tavsiyem tr de bir süre grammar dersi al oturt iyice sonra gelmeden okumak istedigin uniyi ve bölümü belirle. Yetkilileri ile görüş TR de bitirdigin okulu diploma notunu vb isteyecekler gerekli yazısmaları tamamla ve kabul şartlarını ogren. Herşey tamam ise bu sefer gelip uninin yeterlilik sınavı varsa ona yok IELTS e bakıyorlarsa sırf ona girersin ve yeterli puanı alırsan direk unide egitime baslarsın. Alamazsan da uninin ingilizce hazırlık sınıfına baslar foundation year tamamlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell

yurtdisi dusundugun kadar guzel degil

ben isim geregi dunyanin her yerine gidiyorum (ayda 2 defa ortalama) her gittigimde 1.gunun sonunda ne zaman evime donucem onu dusunuyorum

bende nefret ediyorum kimi insanlardan , sokaklardan, adaletsizlikten vs vs
ama yurtdisida ole guzel degil dusundugun gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Ofisler gercekten isine yarar ancak bir miktar tuzludur. Tips ve Nazan Hnm'i tavsiye ederim ama tanidik bulmadan Nazan Hnm'la gorusmek biraz zor (ya da kesenin agzini acacaksin).

[spo]Yurtdisi muhabbetini baska konuda yapmistik. Bence bu konuya karistirmanin anlami yok. Her ne kadar matama ile ayni gorusu paylassam da; insanin kendi secimidir deyip gecmek gerekli. Hem oyle olacagini bilsek de, onlarin da yasayip ogrenmesi gerekiyor...

Yurtdisi, disaridan bakmakla gorulmez. Nasil ki TR'ye gelen turistler olan bitenin 50%'sinden fazlasini anlamiyorlarsa; oraya iki gunlugune, bir ayligina gitmekle anlasilmiyo. nice insan tanidim; "ne donecem" diyip de iki gun sonra hungur hungur zirlayan dag gibi insanlar...[/spo]

[ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 22:58 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...