paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Selam, CD/MP3/WMA çalan oto teyp almayı düşünüyororum ve gözüme SONY CDX-GT414U (hepsiburada.com )kestirdim. Hakkında bilgisi olan veya yorumlayıp başka tavsiyelerde bulunacak fikir sahibi kişilere ihtiyacım var :) Ayrıca arkaya 2 adet 16,5cm, öne ise 2 adet 10cm (13cm de sığar gibi duruyor) kolon ihtiyacım var. Anfi koymayacağım yani bass ve yüksek volume ihtiyacım yok. Sadece teemiz, patlayıp distorsiyona uğramayan bir sistem gerekli bana. 750-800 YTL limit koydum kendime, bunu aşmak istemiyorum. Saygılar. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 10:52 tarihinde, paramecium tarafından güncellenmiştir ]
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Benim arabamla birlikte gelen http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26082&productid=otsonycdxgt111 su urun sanirim, senin baktiginin bi alt modeli.Su sony mp3 player ya da i-pod lari nasil bagliyoruz bilen var mi ? Bi ara kablo gibi birsey satin almamiz lazim sanirim . Sony NW-HD3 var ben de kulaklik ve alet disinda bir aparati yoktu icinde.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bence Alpine al. Bende cd+mp3 var. Cok memnunum. En ust model degildi fakat isimi hayli hayli goruyor. 300 euro ya almistim 1 2 sene once
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Kolon olarak tavsiyem temiz ses istiyorsan rockford fosgate tir.
Aykan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 evet bizde aphine kullanıoruz gayet memlunuz yane
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Selam, Benim baktığım Sony 330-350 YTL civarında fiyata sahip. Alpine'ler min 500 YTL civarı sanırım. Bir de Alpine'lerin tipleri hoşuma gitmedi :) Sonuçta 2x20W Delta serisi orjinal teybimden her koşulda daha iyi Sony teyp. Anfi kullanmayacağım anfi çıkış sayısı önemli değil. Woofer veya yüksek kapasiteli kolon da takmayacağım. Mevcut arka kolonların (Nokia marka ve Sol taraftakinin altında anfi gibi bişi bağlı, alüminyum soğutucusu falan var) körüklerinde yırtıklar oluşmuş ve sesleri de pek iyi değil. Önde kapı içlerindekilerde ise ses iyi ama hazır el değmişken onları da değiştirmek istedim. Bu arada sol kapı içindeki Nokia kolon çift çıkışlı, ikinci çıkış telefon tesisatı içinmiş, netten okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla. Ön kapılarda üstte ayrıca 3/4"lik tweeterlar mevcut. Onları da 1" olanlarla değiştireyim diyorum. Arkaya tweeter gerekmez sanırım ve orjinal arka cam önünde değişiklik yapmak da işime gelmiyor. Kısaca düşüncem teybimi düzgün orta seviye bir cihaz ile yenilemek ve yaşlanmış eski tenoloji kolonlarımı elden geçirmek. Fazla zaman harcamadığım bir mekana para yatırmak istemiyorum ;) Daha lastikleri almadım ve ufak tefek modlar var. Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bence alpine a verilen para son kurusa kadar deger ayrica Alpine in tasarim kac yildir ayni adamlar degistirmediler gosteris istiyorsan takla kafa jvc ler var takla ata ata bi hal oluo ama ses kalitesi rezalet :) Sony nin sesini bilmiyorum ama orta sinif bir sony ancak alt sinif bir alpine ile rekabet eder gibime geliyor . Alpine larda fiyat arttikca eklenen genellikle pek kullanilmayan detaylar onun haricinde ses hep standart.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Sony ev müzik sistemlerinde bile alt orta sinif yerlerde surunur. Sadece hi- fi leri elle tutulur bunu da goz ardi etmeyin. ayrica eklemem gerekirse simdi baktim hepsiburada linkine begendigin teyp in Alpine tasarimini cagristirmadigini soylersen sana inanmam. Alpine in tasarimini begenmedigini soylemissin halbuki inanilmaz benziyor. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:11 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:14 tarihinde, prozzak tarafından güncellenmiştir ]
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 http://www.haydetodo.com/images/ALPINE_ina-n333.jpg
phoebe Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 paramecium sana benım sıstemı komple vermek ısterdım yanı bırılerıne vermek uzereyım zaten de bu kısı sen ol ısterdım ama koydugun lımıtı komple asıyor..ıva 310 r alpıne teyp ıpod baglantısı 4 adet component hoparlor ıkı adet amfı bırısı sadece bassı calıstırıyor dıjıtal amfi bu teybın sıfır fıyatı sadece suan 1950 euro komple ekıpı 5000 e verme durumu var eger dusunursen fazlasıyla memnun olursun ebı ..ama dedıgım gıbı lımıtı ezıyor yanı ..sadece aklında bulunsun dedım gercı bende tam kararlı deılım ama.. **saygı bızden :D
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 adam 500 ytl demis sen 5000 euro :)
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Selam, 5000 dedi ezdi, birimine bakmıyorum bile sayıyı gördükten sonra :P Komponentli ne demek konu açılmışken :) Nedir o? EISA 2006/2007 ödülleri MOBILE AUDIO HEAD UNIT Pioneer DEH-P88RS MOBILE A/V HEAD UNIT JVC KW-AVX700/706 MOBILE AMPLIFIER Audison LRx 6.9 MOBILE SPEAKER SYSTEM Morel Supremo 6 MOBILE SUBWOOFER Ground Zero GZPW 15SPL NAVI-MEDIA SYSTEM Pioneer AVIC-HD1BT PORTABLE NAVIGATION Garmin nüvi 360 MOBILE INNOVATION Alpine Vehicle Hub Pro VPA-B222R Şu model de gözüme çarptı CDX-A250 Bu da bahsettiğim model olan CDX-GT414U Saygılar.
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Selam, Şunu da belirteyim, grafik ekranlar hoşuma gitmiyor bir türlü : Saygılar.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Benimkinde grafik yok ust modellerde grafik var
Pasha Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 componentlar crossover ile bas ve tizleri ayirir ve rms olarak daha guclu, daha temiz ses verirler. stereo bi anfiyle beslenmezse verim alinamaz. teybin kendi anfisi kesinlikle yetersiz kalicaktir (: eger dedigin gibi anfi taktirmak istemiyosan ki maliyeti baya bi arttirir, verim alamiycagin icin gereksiz olur.component [spo][/spo] eski sistem coaxial hoparlorler artik pek tercih edilmiyo. ancak dogru secimle anfi takmana gerek kalmadan teybin dahili anfisiyle guzel bi sekilde calistirabilirsin (:coaxial [spo][/spo] PS: componentlar kalitesine gore 50-120 watt rms gucle calisirlar. teyplerin uzerinde yazan 4x50w a kanmayin, rms olarak 4x22 rms degerinde besleyebiliyolar hoparlorleri. sonuc olarak anfi almam diyosan coaxial bak direk (: [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 17:25 tarihinde, Pasha tarafından güncellenmiştir ]
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Selam, Pasha çok sağol bu bilgilendirme için :) Peki anfisiz temiz bir ses verecek kolon önerileriniz neler? 16,5cm ve 10cm (13 de olabilir) çaplar için. Saygılar.
Pasha Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 10 cm arkalar icin bile kucuk gelir. olmusken 16.5 13 olsun. tavsiyem her zaman focalden yana. sony teyp al ama coaxial alma bence. tabi yinede bol bol gezip kesene en uygun olani ve en temiz ses vereni denemeden alma. bi cumartesini ayirsan yeticektir (: eger istanbuldaysan eskidji var yenibosnada. icerisi nerdeyse komple tesisatci, hem dinleme sansin olur hemde fiyatlari baska yerlere gore daha uygun.
Pasha Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 unutmusum yazmayi, focal bulamazsan cadence de iyidir
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Selam, 10cm (veya 13cm) ön kapı içleri 16,5cm arka cam önü (belki bir de 3/4" ön kapı içi tweeterların 1" olanlarıyla değişimi) Anadolu yakasında yok mudur bu tarz "şey" satanların yeri :) Eğer teyp 20-20k Hz arası ses verebiliyorsa, bunun dışındaki limitlerde hoparlör almanın mantığı yok değil mi? dB değeri yüksek ne anlama geliyor ayrıca? Sanırım o dB sınırına kadar ses bozulmuyor, değil mi??? Saygılar.
Öne çıkan mesajlar