Caranlothwen Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 yarın sınavım var birkaç sorum var ya yardım edin zu, in, nach gibi kelimeler neler için kullanılıyor. yani ne zaman zu Hause ne zmn nach Hause ne zaman ins Kino falan kullanılıyor anlatabilir misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Ya o isler biraz karisik. Once bi bankolari yazim :) ne demekse 6li sanki bu,neyse: mesela Berlin`e gidiyorum Istanbul`a gidiyorum gbi sehir ismi verceksen nach i yapistiriosun.Ich gehe nach Berlin diye. Hause icin 2 durum var, burda zu de-da anlami katiyo,evdeyim manasina getiriyo.ki zu birlikte yazilir diyenler var yani ich gehe zuhause diye kullaniyo adamlar.Eve gidiyorum manasinda diyosan nach Hause diyiceksin. Ama hersey tami tamina kuralina bagli mi bilemicem baya biseyler kaybettim Almanca`mdan ama genelde ben gelisine yapistirirdim bi kurali varsa zu mu nach mi in mi diye her kelime icin bi kitaba bak ama sanmiyorum,genellemeler halinde vermistir kitap da. Mesela ve malesef to the bank demek icin zur Bank diyosun , ama ayni sekilde to the cinema demek icin ins Kino diyosun.Sinav icin bakiosun o topicte ogrendiniz kelimelerin hangisiyle kullanildigina dikkat et en azindan gunu kurtarmis olursun :) http://german.about.com/library/anfang/blanfang10b.htm surayi da bi incele,Almanca icinde bilgisyar ortaminda kaynak gosterebilirm,sesli anlatim cd leri falan gormustum bi ara nette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 bide soyle bi ististina var mesela. ich fliege nach Deutschland. ulkelerde,sehir adlarinda NACH kullanırsın ama iki adet istisna ulke var. İch fahre in die Türkei. İCh fahre in die Schweiz... Die Türkei yani.. artikeli olan 2 ülke edit: bişi duzeltiyim dedim almanyaya yuruyerek gidemeyiz elbette :) fahren veya fliegen daha mantikli gehen yerine [ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 00:13 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 site güzelmiş sağoalsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 ya, zu yu açık bi yere giderken in i kapalı mekan için kullanıosun gibi bir mantık olması lazım. kino theater oper mesela kapalı mekanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 GEd Turkei ve Schweiz gibi bi tane daha vardi sanki ama o -der aliyodu.Biz de makarasina olur mu hocam onlar der ise ( maskulin ya bu der)biz de der oluruz die olmayiz falan demistik gibime geliyo, ya da ruya gormusum o zmn :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 said: Note, however, that plural or feminine countries, such as die Schweiz... türkiye çoğul mu kız mı oluyor sizce :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 feminine Turkei : / Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 4 sene maruz kaldıktan sonra diyebilirim ki, bittiğinde hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Sınavda kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 said: ulkelerde,sehir adlarinda NACH kullanırsın ama iki adet istisna ulke var. =) sadece iki istisna mi var? die Dominikanische Republik die Mongolei die Slowakei die Ukraine die Zentralafrikanische Republik die Bahamas die Niederlande die Philippinen die Salomonen die Seychellen die USA die Vereinigten Arabischen Emirate die Elfenbeinküste der Oman der Irak der Iran der Jemen der Kongo der Niger das veya der Kosovo der Senegal der Tschad die Tschechei kolay gelsin =)) [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 12:05 tarihinde, ultrAslan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 beginner seviyesinde 2 tane var tamam mı :D şey gibi bu, bana ilkokul bir de 'B' harfinin gözlük olduğunu söylemişti hoca aklımda kalsın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 valla dogru soylemiş. bilmen gerekenler bu 2 si.. schweiz türkei :) kimse kalkip ben iraga gidiyorum die cumle kurmaz. hollandaya gidende caffeshopa gidiyorum ben der direk. ülke kariştirmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar