taz Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 arkadaşlar salı gecesi ilk kazamı yaptım. öndekine çarptım, arkadan da birisi gelip vurdu falan... neyse sorum şu olacak. şimdi arabada kasko var, acaba tüm zarar gören parçaları kaskoya sıfırlarıyla değiştirtmeli miyim, yoksa tamirle halledilebilecek parçaları değiştirtmemeli miyim? arabayı satarken fiyatını hangisi daha az düşürür? hangisi daha mantıklıdır? tecrübeli birisi bir el atsın ne yapacağımı bilmediğim için 3 gündür araba evin önünde duruyor.
matama Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 taz ona sen karar vermiyorsun :) kasko experi geliyor diyorki bu degissin su degismesin istesende olmuyor yani
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Matama'nın dediği doğru fakat değişmesi gerekmeyen parçaları da değiştirtebiliyorsun. Çünkü sen servise gittiğinde kasko eksperi orada olmuyor. Serviste parçayı onarmaktansa değiştirmeyi tercih ediyor ve daha fazla kazanıyor. Ben daha önce belki değişmesi gerekmeyen tamponumu, ileride tırnaklarından atabileceği gerekçesiyle değiştirttim. Bir kere de tamiri zor olacak çamurluğu değiştirttim. Her şekilde değiştirsen bence daha iyi olur çünkü diğer türlü olunca yapanın ustalığına kalıyor birazda. Değiştirmek daha bi garanti sanki? Ha değer açısından, değişen parça çoksa daha kötü gözle bakılıyor ama örneğin benim değişen çamurluğum hiç te belli olmuyor ki? Kime ne bundan? Bunun için benim arabamı ucuza kapatmaya çalışan olursa küfrü basarım açıkçası. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 03:28 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Rottweiler Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Bana arkadan çarpmışlardı, tampon falan değişti, egzoz kırılmıştı, exper egzoz un kaynak la yapılmasını ıstedı degıstırmedıler, sıgorta da genel sıgortaydı, ben genede kendı cebımden egzozun parasını verıp degıstırtmıstım. Benım tavsıyem experın tamır ıstedıgı parcaları genede kendın degıstırmenden yanadır. ozellıkle mekanık parcalarda tamır falan derse.. guvenlık acısından. Onlar ısın ucuzuna kacma derdınde oluyorlar cunku. edit: imla [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 03:48 tarihinde, Rottweiler tarafından güncellenmiştir ]
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Selam, Aracını kazalı önden ve arkadan fotoğraflandır. Hatta tampon gibi parçalar çıkarıldığında yeniden çek. Böylece satacağın zaman adama parçanın neden değiştiğini ve şasede herhangi bir hasar meydana gelmediğini ispatlayabilirsin. Saygılar.
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 vodan aracı satarken belirttiğin sürece problem olmaz, ama adam gelipte " e bu camurluk degismis sen bana degiseni yok demiştin " derse bu seferde kufuru sen hakedersin, basıma geldi cunku ayrıca vodanınki gibi kucuk, aracın mekanigini etkilemeyen kazalardan aracın sahibinin satarken kendisinin fiyat dusurmesini cok seviyorum :)
taz Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 mekanikte hiçbir şey yok ya, ezilmeler var hafif bagaj kapağında mesela 2-3 cm^2 falan. onun dışında tampon kaydı baya o kesin değişecek gerçi. sağda bir yerde boya çiziği var. önde ise kaputun bir yerinde çatlak oluşmuş.
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Yok tabiki söyleyeceksin arabaya olanı hiçbişeyi yokmuş gibi satmak şerefsizlik. Ama çamurluk değişmiş ama orjinalinden bi farkı yok ki neden fiyat kıralım di mi?
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 tabiki bence de mantıksız sonucta arabanın gidisatina veya gorunusune zararı yoksa
paramecium Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Selam, Eğer çok büyük bir problem değilse hasarı üstünde kalsın. Satarken alan adam da görür ve aldıktan sonra ne yapacaksa yapar. Benim aracın üstünde tüm çizikler ve göçükler duruyor :) Satarım belki diye hiç birini yaptırmadım. Şimdilerde satmaktan vazgeçtiğim için komple boya öncesi heryerini elden geçiricem. Saygılar.
taz Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 iyi de kasko hepsini karşılayacak şimdi yaptırırsam. daha sonra böyle bir imkan kalmayacak. bence en mantıklısı her şeyi sıfırdan yaptırtmak.
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Arabaya uzun süre binmeyi düşünüyorsan bence mutlaka hepsini yaptır. Sıfır araba kıvamına getirsinler. O şekilde gezmeye de değmez. Fakat benim iki kapının ortasında bi sürtük var. Ne pastalık ne boyalık. Öylece duruyor elleşmedim mesela.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Bence cok ugrasmaya degmez arabada ne kadar hasar var bilmiyorum ama experin dedigine gore hareket edecek sigorta neticesinde. Eger degisebilecek bir parca 200 ytl ise degistir ama sana 600 700 ytl lik bir parca degistirmek yerine tamir edilmesi uygun gorulmusse bence sunu sor kendine ben bu arabayi ne kadar kullanacagim cunku belli bir km ve yildan sonra dikkat edilen sey tamponun cikma mi orjinal mi oldugu degil daha cok motor, yuruyen aksam ve boya onem kazanio cunku illaki o araba park halinde biri gelip vuracak edecek ufak hasarlari olacak gecen yillar esnasinda.
prozzak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Birde suanda tamir edilmek yerine degistirecegin parcanin parasi zamanla arabanin degeri dustukce deger kaybedecek yani simdi 600 ytl koyup ilerde arabanin satisindan dusecegin zaman zannetmiyorumki 1 2 milyar arabaya deger kaybettirsin veya kazandirsin olsa olsa gene 300 500 bir sey duser. Ondan o parayi al bankaya koy daha iyi Arabanın 2. elde cok garip fiyatla satildigini gorurseniz ya cok aciliyettendir ya da perte cikmistir biri toplamistir onu. Yoksa ufak hasarlar herkesin basina geliyor
Öne çıkan mesajlar