Whiskey Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Merhaba, Matlab kurmaya çalıştığımda sisteme Java kurmaya çalışıyor tamam dediğimde kurulum tamamlandıktan sonra sistem tekrar başlatılıyor ve resimdeki aynı pencere geliyor , tekrar aynı şeyi kurmaya çalışıyor ve bu kısır döngü devam ediyor.Sistemden Javayı kaldırıp tekrar yükledim , işe yaramadı.Elimdeki Matlab dataları ile başka bir sisteme Matlab kurduk problem çıkmıyor. Bir arkadaşımda da aynı problem çıkmış. Bilgisayarım/Gelişmiş/Ortam değişkenlerine değişken olarak MATLAB_JAVA değer olarak ise C:Program FilesJavajre1.6.0 şeklinde bir yol eklediğinde problem ortadan kalkmış bunu da kendi sistemime uygun yollar için tanımladım işe yaramadı. Var mı daha önce böyle bir problem yaşayan ? [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Çalıştır'a cmd yazıp konsolu aç. java -version yaz bakalım ne gelecek. Eğer komut bulunamadı falan diyorsa yada 1.6 dışında bir versiyon buluyorsa, sistem PATH değişkenine yeni jre bin klasörünü eklemeyi dene (C:Blahjre1.6.0bin yada neyse). Ayrıca JAVA_HOME adlı bir sistem değişkeni de java ana klasöre (C:Blahjre1.6.0) tanımlarsan bir ihtimal yardımcı olabilir. Değişkenleri eklemeyi biliyorsun yukarda yazdığına göre o yüzden tekrar anlatmıyorum. Yardım gerekirse yazarsın yine. PATH'a adresi eklerken diğerleri ile ; işaretiyle ayır. En sonunda ; olduğuna da emin ol. C:Windows;C:Blahjre1.6.0bin; örnek olarak Umarım işe yarar. [ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 19:55 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Mirage version hakkında şu bilgiyi alıyorum. Bu durumda path üzerinden tanım yapmaya gerek yok sanırım. (?) yine de denedim , olmadı. Ayrıca JAVA_HOME değişkenini hem kullanıcı için hem de sistem için tanımladım. Java klasörümde jre1.6.0 ve jre1.6.0_01 klasörleri mevcut tanımlamalarımı jre1.6.0_01 için yaptım. Sonuç alamadım malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Biraz saçma bir soru olacak ama: MATLAB_JAVA değişkenini ekledikten sonra reset attın mı? Bazen illa atman gerekiyor mızıkçılık yapıyor windows. Onun dışında yukarda yazdıklarım da senin sorununa özel bir şey değildi zaten. Sadece genel bilgilerdi, işe yaramalarını beklemiyordum ama bir ümit yine.. Google. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Reset , alternatif değişkenler hepsini defalarca denedim : Teşekkür ederim ilgin için.Google'da aramaya devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Müsadenizle bir kere uplayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 path kısmında olan C:Program FilesJavajre1.6.0_01bin ki tanımlamaya ek olarak bin'den sonra bir de client .C:Program FilesJavajre1.6.0_01binclient olacak şekilde ekleyip bir dener misin.Normalde daha önce yaptığın şekilde çalışması gerek ama benim bilgisayarda bu şekilde de bir path mevcut.Belki olur böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar