Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdamı Geri Getireceğiz

eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

ya bi yandan insanlık hakları filan diyesim geliyo, öte yandan suçlular cezalandırılmıyo bu sistemle, at hapse besle... eh cezaevleri doldu? o zaman suç işleyenleri salın...

idam gelirse suç oranı azalır herhalde.

ama insan hakları... diyesim geldi tekrar
bilmiyorum, tuhaf bi durum.

ama hepsini olmasa bile istisnaları idam edebilmeleri lazım bence.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni partilerin hep bu tarz;hemen her insanın vaat edebilceği vaatleri var. ama sunucakları ekonomik çözümlerden, uzun vadeli stratejik planlardan veya ne bilim işsizliğe karşı alıncak önlemlerden hiç bahsetmiyolar.

bu tarz şeyleri gerekli görüldüğü taktirde iktidarda hangi parti varsa zaten yapar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortaçağ vahşi mantalitesi idam. Kimsenin kimsenin canını almaya hakkı yoktur diyen zaten hukuktur. Hukuksal olarak insanların canını almaksa hukukun kendisiyle çelişmesidir. Müebbet hapis olabilir ama idam vahşiliktir. Resmi olarak vahşiliği destekleyen bir yasayı uygulayan bir ülkenin vatandaşı olmak istemiyorum ben. İdamı da desteklemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Radikal'de okuduğum bir haber üzerine idamın olmasını çok istedim yine. Hatta idam yerine ağır işkence getirilmesini istedim içimden.

Şiddet yanlısı biri değilim ama bazı olaylar karşısında ne konuşmak ne de en ağır cezalar anlamsız kalıyor gözümde.

Okuduğum haber yine bir töre cinayetiydi. 16 yaşında zorla evlendirilen bir kız bir süre sonra polise sığınıyor öldürecekler beni, gidecek yerim yok diye. Polisler -hangi akla hizmetse artık- kızı akrabalarına geri teslim ediyorlar. Aşiret reisi kaçan kadının kocası tarafından öldürülmesine karar veriyor. Kocası boş bir tarlaya götürüyor kadını ama vuramıyor. Bu sefer de kadının hayatını bağışlanması karşılığında para ve başka bir kız isteniyor. Bu arada 16-17 yaşında evlendirilip 30 yaşına göre sürekli dayak yiyen kadın öldürülüyor. Cinayeti üstlenen biri çıkıyor ve olay kapanacakken öldürülen kadının babası dayanamayıp cinayeti işleyen iki kişiyi ele veriyor ve hayatımız tehlikede tehdit altındayız diyor.

Töre adına öldüren bu insanlıktan çıkmış kişiler hapis cezasını göze alarak yapıyorlar bunu. Çünkü bu ceza onları korkutmuyor. Bunun yanı sıra töre cinayetini önceden bilip engellemenin bir yolu da yok. Bu kişiler her ne kadar hapisden korkmasalar da, 3-5 yıl sonra af çıkar kurtuluruz deseler de ölümden ve acıdan korktuklarına eminim. Ve şiddetle arzuladığım şey bu kişilerin ağır işkenceler görmeleri ya da direk öldürülmeleri.

İmkanım olsa nefret ettiğim şiddeti üstlerinde seve seve uygulayacak kadar tiksiniyorum bu tiplerden ve özellikle insanlıktan çıkmış, hayata ve cana kasteden herkes için fazlasıyla gerekli olduğunu düşünüyorum idamın.
Sosyal ağlarda paylaş

Gelişmiş ülkelerde yol falan yaptırıyolar, amele olarak çalıştırıyolar mahkumları. Böyle hapis cezası çekiyo suçlular. Tabii bu ülkede böyle işe yarar ve yapıcı bi uygulama gelir mi? gelmeeeeeez. Mahkum şanssızsa girer cezaevine, büyük bölümü kaçırıldığı ve yürütüldüğü için, ödeyenlere iyice bindirilen, hem kazanırken hem harcanırken alınan vergilerden beslenir. Başka bişey de yapmaz.

Beslenmesin demiyorum da bu nedir be.
Sosyal ağlarda paylaş

hangi ülkenin hangi değerlerin hangi organizmaların hukuku bu.

ben Türkiye'de adaletli bir hukuk sisteminin varolduğunu sanmıyorum. Benim görüşüm tabi bu sadece. Bir bilgim yok. Bi eğitimim de yok tartışamam bu konuda ama hukuk denen şey insanın kendi değerleriyle ortaya koyulmaya çalışıyorsa Türkiye'de zaten adalet yok.
Sosyal ağlarda paylaş

fede bu konuda haklısın, ben de Türkiye'deki hukuk sistemine güvenemiyorum. Ancak sistemdeki çürükleri gidermek için çürük uygulamalara başvurmamız doğru olmaz. Yapmamız gereken sistemde çürük var bu adamlar kurtuluyor diye onları öldürmek, canlarını almak değil, sistemi düzeltmeye çalışmaktır. İşleyenin cezasını çekmeye sağlamaktır. Bunu yapabilecek insanlar da bizleriz zaman içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

basit bi örnek veriim. O dubaili yatırımcıların yapmaya kalktığı (yapılıyo mu bilmiyorum şu an muallakta kaldı bildiim kadarıyla) kıvrılan gökdelen vardı ya... Bi söyleşi programında kim olduğunu hatırlamadığım bi siyasetçi, (amacı prim yapmak olsun ya da olmasın) o gökdeleni destekleyecek altyapının istanbulda olmadığını söylüyordu (ki doğru bu; dikildiği yerde bi kadıköy olacak resmen düşünün 4. leventte falan bi kadıköy kalabalığı daha olduğunu) ve belirli yetkililere bu gökdelen yerine adalet sarayı inşa ettirilmesini önerdiğini söylüyodu. Ne oldu? yalan tabii ki...
Sosyal ağlarda paylaş

duyduğum en mantıklı vaat.

bunca iğrenç, insanlık dışı suçun önüne geçmenin başka hiçbir yolu yoktur. müebbet hapis bile caydırıcı olmayabilir bazen; ama her canlı ölümden korkar (istisnaları saymazsak). yaşayan herkes yaşamaya devam etmek ister.

ha eğitim şart eğitim şart diyoruz, ne oldu peki? eğitim yapılan yerlerde bile suç işlenmeye başlanmadı mı? öğretmen öğretmeni öğrencilerin gözü önünde kurşuna diziyo; çocuklar mafya çete ocak ne bulursa giriyolar. sonuç da bu işte. sırf eğitimle de geçemeyiz suçun önüne, ne yapıcaz? 70 milyon insanın elit, kültürlü olmasını mı beklicez küçük remziye'lere tecavüz edilip öldürülürken?

gelsin idam.

+baş üstüne paşam.

self-ayar mekanizması
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi.. şöle bi cevap verilebilir bu vaade karşı;

sizler nerede yaşıyorsunuz çok emin değilim ama ben Türkiye'de yaşıyorsam siz(çoğunuz) başka bir yerde yaşıyorsunuz.. Neverland falan olabilir tabii.. bilemeyeceğim.. yakınınızda bi tabela varsa üzerinde Rakım ve Nüfus yazan bi okursanız sevinirim..

Aman aman.. pek bi agresifim, hava sıcak ve tabiri caizse süpernova sıcağı altında koşturmaktan fırından çıkmış dasaaa'ya döndüm..

Her neyse, idamı kaldıracaklarmış! Peki.. kaldır.. bana ne?

Şimdi esas olay şu abilerim, ablalarım.. benim bulunduğum Türkiyede Bir suç analizi yapalım.. Dizilin lan sıraya!
A,B,C,D,E

A adam öldürmüş, aslında kadın.. kardeşi.. bunun kardeşini kaçırıp tecavüz etmişler hamile kalmış ve ailesi namusumuzu kurtar git öldür kardeşini demiş.. A çekmiş silahı vurmuş..

B kıza tecavüz eden dingil, öldüreyazmış ama başarılı olamamış işte.. yüzüne gözüne bulaştırmış yine.. Kızın yaşadığını öğrenince A'nın ailesine "ben bu kızla evlenecem" demiş ama başka bi kıza daha tecavüz ettiği ortaya çıkınca polis alıvermiş bunu.. bi de bakmışlar ne; bu amca güneydoğudan kapkaça yatkın gençleri istanbula'da getiriyor.. kaçakçılık falan da var tabii..

C 45tane olaya karışmış istanbulda, 17yaşında! (!) koydum çünkü bu arkadaşı görseniz 25falan var dersiniz.. aslında 25 falan vardırda.. orasını karıştırma çok.. Gasp, dolandırıcılık, araba hırsızlığı, kapkaç falan filan ne ararsan var!

D eski polis, bu kadın suç patroniçesi! Aslında C'nin de iş vereni.. bunun gibilerini D istiyor, B getiriveriyor..

E gazcı genç, baba parası almış bu hırdavat kafa, babası bunun altına araba da çekmiş.. İşte bu mal oğlan malak oğlan alkolü de alıp çıkmış caddeye gazlıyor.. gazlıyorken iki kişiyi altına alıvermiş! Pişman falan da değil ha.. gülerek gidiyor mahkemeye!

F'nin inşaat şirketi var. Bunun yaptığı kötü projelendirme yüzünden depremde pekçok kişi hayatını kaybetmiş, yaptığı yol çökünce bir aile daha gitmiş tahtalıköyü ziyarete, Cennet turistik tesislerine

şimdiii... bunlardan A ağır tahrik indirimi falan alır 12yıl ceza verirler, aftı falan 6sene ya yatar ya yatmaz.. B 6 sene civarı yatar belki.. C polis tarafından yakalanır ve serbest bırakılır.. Hiç bişi olmaz sadece kışı içeride geçirir, yazın çıkıverir.. D 8 yıl alırsa bile çok 4 sene içeride tutarlar veya tutmazlar.. Mahkemelere güle oynaya gider bu kadın. E mahkemeye gider paso.. Noolmuş ki 2kişiyi ezdiyse di mi? Ezilen çocuğun babası ülkeyi yürüyerek kateder, aykkabı aşındırır devlet, basın konu ile ilgilensin diye. ayakkabı şirketleri bu durumdan karlı çıkar, para kazanır sadece! F'yi daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılar bi kaç ay yargıladıktan sonra..

Valla siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem ama keşke idamı getiricez yerine sistemi düzelticez deseymişsiniz be sayın yetkili.. Ha bu kanunlarla birini suçlu olduğu halde içerde tutmak bile oldukça zor iken idamı hakkeden birisi çıkar mı bundan sonra ve idamı hakketmek için ne yapması lazım valla bak orası benim tahayyül sınırımı ciddi aşıyor! Mevcut yasaları göz önüne alaraktan varsa boş 6-8seneniz gidip birini hunharca öldürebilir, dersini giyip dans bile edebilirsiniz sevgili patiler.. sonuçta öyle aciz ki yargı, öyle boşta mesnetsiz dayanaksız dönüyor ki hukukun çarkları elbette bi af falan gelir çıkarsınız dışarı.

Daha yeni af geldiydi teröristlere, karar imzalandı, teröristler çıktı dışarı.. koştular doğru dağa! şimdi elleri ekmek, çiçek değil de silah tutuyor yine..

Yani diyorum ki, bizde aftan bol şey yok! Türk Devleti, yüce hukuk sistemi merhametlidir, affediverir sizi herhal birisini öldürseniz bile..

idam ne be yaw.. ne idamı? sen bana adalet ver baba adalet.. gerisini karıştırma hiç
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...