Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Arkadaşlar bilgisayar açık kaldıkça 100mbit ağım yavaşlıyor. Şimdi remote makinamı ilk açınca %80 gibi yani 80mbit (10mb/sn) hız oluyor. Fakat bir iki gün sonra makinanın indirdiklerini ağdan çekeyim deyince %30-20 ile çekebiliyorum. Acaba bunun nedeni ne olabilir? 512mb ddr ram ve ITspeed ethernet kartı var. Bunlarla alakalı olabilir ama tam çözemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Virus programına bağlı olabilir yani herşey scan ediyorsa büyük dosyaları taraması falan daha zordur belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Yo benim kendi makinem ile ilgisi yok büyük ihtimalle Abso. Remote makine ile ilgisi var bence. Zaten restart atınca hızlı çekiyor ve sonra sonra yavaşlıyor. Remote makinede sürekli nod32 açık, ilk açıldığında da 2-3 gün sonra da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 loop vardır belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 remote makina dediğin yani server gibi kullandığın makinaya kaç bilgisayar bağlı?Server'ı restart edince mi yükseliyor hız yoksa kendi makinanı mı?Ortamda switch ya da hub var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 adsl2+ modemim var quake onu kullanıyorum lan için. hub mı switch mi bilmem :). Server makinam win server 2003 kurulu ve sadece ben bağlanıyorum başka kimse bağlanmıyor. İşte 2-3 gün açık olunca ağ %20'lere düşüyor ve restart atınca rahatlıyor. Ram az geliyor ya da ethernet kartı daha kaliteli birşey almak lazım gibi iki seçenek buldum ben kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 LAN kurdum derken iki bilgisayarı modem üzerinden mi birbirine bağladın?Yoksa server makinaya direk mi bağlı diğer bilgisayar?Active directory kurulu mu server 2003'te?Bir de ping zamanlarında artma oluyor mu lan'daki hızın düşünce?Eğer bu yavaşlama son zamanlarda oluyorsa daha önceden yoksa spyware,virüs taraması yap büyük ihtimal odur ama nod32 de arada kaçırabiliyor bazılarını bunu göz önünde bulundur. Tüm bunlardan öte bilgisayarın yorulduğunu da unutmaman gerekir.Dediğin gibi ram,ethernet kartı ve ayrıca hardiskin doluluğu da etkileyebilir data verme hızını.Bir de netten download yaparken server sen de serverdan dosya indirirsen o da etkiler hızını.Masrafa gireceğine eğer virüs falan yoksa ve evde kullanıyorsan bu sistemi restart et gitsin derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 said: LAN kurdum derken iki bilgisayarı modem üzerinden mi birbirine bağladın?Yoksa server makinaya direk mi bağlı diğer bilgisayar?Active directory kurulu mu server 2003'te?Bir de ping zamanlarında artma oluyor mu lan'daki hızın düşünce?Eğer bu yavaşlama son zamanlarda oluyorsa daha önceden yoksa spyware,virüs taraması yap büyük ihtimal odur ama nod32 de arada kaçırabiliyor bazılarını bunu göz önünde bulundur. Tüm bunlardan öte bilgisayarın yorulduğunu da unutmaman gerekir.Dediğin gibi ram,ethernet kartı ve ayrıca hardiskin doluluğu da etkileyebilir data verme hızını.Bir de netten download yaparken server sen de serverdan dosya indirirsen o da etkiler hızını.Masrafa gireceğine eğer virüs falan yoksa ve evde kullanıyorsan bu sistemi restart et gitsin derim ben. Evet iki bilgisayarı modem üzerinden bağladım. Ayrıca kablo modemim var o da server makineme 2. ethernet kartı ile bağlı. Server makinesi sürekli dl basıyor, ben de indirdiklerini 2-3 günde bir kendi makineme alıp dvd yazıyorum. Çok mühim birşey değil aslında ama 100mbitlik bağlantının %20'de olması gerçekten şaşırtıcak bir düşüş. Active Directory kurulu değil. Ping zamanları sürekli 1ms altı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 ram ve işlemci kullanımının grafiği olursa daha kolay karar verebilirsin sebebine. ayrıca süzenli olarak yeniden başlatmak için her gün belirli bir saatte çalışacak bir tanımlayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Tanımlarım düzenli restartı da bu windows server 2003 şifre girmeden açılmıyor. Yani ilk ekranda ctrl alt del yapmadan kullanıcı oturumu açılmıyor. Mutlaka bir yerinden yapılıyordur gerçi ama ben bilmiyorum yerini :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 onun için http://search.techrepublic.com.com/search/logon+and+user+account.html adresindeki alternatifler arasından http://articles.techrepublic.com.com/5100-6346_11-5318122.html adresindeki regedit değişikliği bence her eve lazımdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 http://support.microsoft.com/?id=324737 bu link işini görecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Ama ben terminal service'den yani uzak masaüstünde bağlandığımdan dolayı defaultuser defaultpassword autoadminlogin ayarladıktan sonra user için bir de Client Name vermem gerekir ki bu da benim makinamın host adı olmalı, yoksa uzak masaüstünden bağlanınca yeni user açar :/ Okudum dökümanları biraz yaptım ve bu noktaya kafam takıldı. Denedim yani böyle oldu :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Yukarıdaki linkler 2003 yüklü makinanı açarken username ve password sormamasını sağlar.Bunun dışında remote'dan nasıl bağlanıyorsan aynen bağlanabilirsin.Remote bağlantı penceresinde admin user ve passwordunu yazarak bağlanabilirsin.Farklı user ya da client'a gerek kalmaz zaten var olanlar değişmeyecek.Çalışma sisteminde bir sorun olmaz.Bir de bir şey merak ettim.Sen 2003 yüklü makinaya ve download ettiklerini diğer pc'ye nasıl atıyorsun? [ Mesaj 08 Mayıs 2007, Salı - 20:52 tarihinde, Odrin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Tamam da demin otomatik oturum açma şeysini yaptım, bu makinamdan girdiğimde 2. kez administrator oturumu açtı. Eski oturuma bağlanmadan 2. yeni oturum açtı. Neyse yarın biraz daha deneyip kurcalarım. Baya ağdan atıyorum/çekiyorum dosyaları. Bu makinede XP var. Bunu user olarak ekledim server 2003'e. Çok güzel ve stabil oldu. Ağdan 2003'e girip dosyaları normal görüp çekebiliyorum. İnterneti de 2003 üzerinden Incoming Connections ile paylaştırdım. Sen neden bu meraka kapıldın ki olumsuz olan birşey mi var acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2007 Eğer sadece download ettiğin dosyaları bilgisayarına indiriyorsan ve downloadlarını tek klasöre yapıyorsan http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/maintain/mapdrive.mspx linkini bir incele.Download klasörünü 2003 yüklü makinada share edersen(security tabında bağlanacağın user için full control olmalı) daha sonra da onu xp bilgisayarında yukarıdaki linkte yazan şekilde map edersen o klasör senin bir hardisklerinin yanında çıkar my computer'a girince ve direk copy paste ile bilgisayarına alabilirsin herşeyi.Disconnect olmak için map edilmiş drive'a sağ tuşla tıklayıp disconnect diyebilirsin.Bu şekilde bence daha rahat bir kullanım olur.Ben genelde öyle kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2007 @Odrin Biliyorum bunu bir ara karıştırırken yapmıştım. Ama bu ağ hızını etkiler mi acaba :S Sağolasın deneyecem... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar