Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

balık meselesi..


Diablo

Öne çıkan mesajlar

akvaryumdan pek anlayan bi insan degilim.ama hep merak etmişimdir.şimdi bi akvaryumum var.ne çok ufak ne cok büyük öle bişey.anlayan arkadaşlarımdan edindigim bilgiler sonucunda astronot,pirana vs tarzı etçil hayvanlar istiodum.ama evdekiler renkli güzel balıklar al diyince ii dedim

10 tane balık aldım.pek anlamıyorum cinslerinden ama adamın söyledigine göre prenses,yunus ve jaguar aldım.7 prenses 2 yunus bi jaguar aldım

yunuslardan biri sebebi belirsiz öldü.ztn evdekiler sen onları ilk günden kesin öldürücen diyolardı ama 1 tanesi öldü.onunda saldırılar sonucu öldügünü düşünüyorum cunku birbirlerine vuruolar surekli.akvaryum gayet ii.ilaçları tam motoru ısıtırıcısı vs herşey tam.yemlerinide veriyorum gayet güzel

sorum şudur.bu sarı prenseslerimin renklerinde degişme var.siyah a dönüo sanki siyah siyah oldu bazı kısımlar.turuncu prenseste hafiften öyle.sebebi nedir?.bu büyüdüklerine dair ibşimi yoksa ölücekler mi virüs mü :)

anlayan birileri yardım ederse sevinirim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı balıklar diğerlerine saldırıyor olabılır, balık alırken keşke sorsaydın adama, birbirleriyle uyumlularmı diye... Aynı hatayı bende zamanında yapmıştım. Kısmen etçil bir balık olduğunu bilmediğim bir balıpı sırf görüntüsü güzel diye alıp, japon balıklarımın arasına bırakmıştım, japonların kuyruklarını kemırıyordu resmen, anında baska kaba aldım vs... Diyeceğim onu bir araştır bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

akvaryumun boyutunu söylersen daha net yardımcı olabilirim.
ne ufak ne büyük derken tahmini 1metre civarı bir akvaryum diyorum.
o akvaryumda 7 tane sarı prenses yaşamaz.yaşarsa da kavgalı olur ölümler olur.
sarı prensesler eş tuttuklarında yer edinirler. erginlik boyları 4-5cm civarıdır.
bu tür balıklar malawi gölünden gelmiştir. ergen olan balık kendi rengi olan sarıya döner. ergen olmayan ya da eşi olmayan ezilen balıklar renk değiştirme eğilimine girerler ya da sarı rengi almazlar.
yunuslar ise sarı prenseslere göre daha evcil olmakla birlikte sarı prenseslerden büyük olsalar bile onlara kafa tutamazlar.
ancak ilk gün öldüğüne göre kavga sebepli olmayabilir. beyaz benek hastalıgı olmustur. buda balıgı getirdiğin su ile akvaryumunun suyu arasındaki sıcaklık farkından kaynaklanır. ilaçları vardır ama cabuk ölmüş senin ki. muhtemelen aldıgın yerde hasta ya da dirençsiz düşmüş olabilir.
2. olarak 1metre civarı bir akvaryumda astronot besleyebilirsin ama max 2 tane.
Yukarda akvaryum tutorial var.
sendeki balıklar malawi gölü balıkları. onlarla ilgili bikaç bilgi olması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

astronotlar saldırır genelde diğer tür balıklara. agresif hayvanlardır. ama benim akvaryumum varken, geldiğim zaman beni tanıyorlardı, hatta elimle sevebiliyordum kendilerini. astronot güzel balık ama geniş akvaryum istiyor.

cichlidae familyasından geliyor senin balıkların. eğer o tür beslemek istiyorsan o kadar balık fazla. 3-4 tanesini( ki aynı türlerini) beslersen ağzında yavrularını taşımalarına tanık olabilirsin. ben ilk gördüğümde büyülenmiştim. zaten çenesi dolu bir balık görürsen, yavaşça alıp başka bi akvaryuma koy. yazık hayvana. çok güzel hayvanlar yahu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
balıklarımın cinsiyetini nasıl anlicam.bide yavrulama ihtimalleri zor mu cunku suan 10 tane balık var akvaryumda

5 tane papaan var 2 si yavru.2 tane yavru sarı prenses 1 tane büyük sarı prenses.imparator ve jaguar var 1 er tane

2 tane yunusumda öldüler.1. ölünce diperi tek kalmıştı oda öldü sonund

[ Mesaj 13 Haziran 2007, Çarşamba - 19:54 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...