elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Çok etkilendiğim için koyuyorum bunu buraya. Siyasi veya herhangi bi tartışma başlatmak için değil ama son 1 saattir defalarca okudum. siz de okuyun istedim. Yazıları temsil edicek bir başlık bulamadığım için de affola. Cengiz Evranos yaşamayı çok seven ve fazlasıyla hakeden, 25 yaşında şehit edilen canım abim. iyi bir abi hatta abiden çok daha ötesi, gurur duyulan bir evlat, iyi bir asker, sevilen bir arkadaş, okuyan düşünen bir vatandaş ve onurlu bir insan olarak yaşadı. insan kazanmaya gittiği mardinin dargeçit ilçesinde gencecik pırıl pırıl abim sağ bacağından aldığı kurşunla yaralandı ve canını verdi. onu anlatmak için bir entry fazla küçük ve değersiz kalır. niye entry giriyorum onuda bilmiyorum ama abimi herkes biraz tanımalı annemle geçen şu konuşmasını da bilmeli sanırım. annem o çocuk sevgisi dolu yüreğiyle abime oğlum devriyeyedeyken önden bırak diğer askerler gitsin dediğinde abim anaları oğullarını bize emanet ediyorlar anne nasıl onları önden bile bile ölüme gönderirim diye cevap vermiş. dediği gibide yaptı ve mertçe önden yürürken kalleşçe bir pusu abimi bizden aldı götürdü. suçlu çok. acı büyük. abime o hain kurşunu sıkan değil sadece katil. yanlışları göre göre bir şey yapmayanlar, en başta da ben ,sanırım haksız yere gurur duyduğu kardeşi, katiliz. keşkelerin bir sonu olmadığını geçen günler ağlata ağlata, içimi parçalaya parçalaya gösterdi bana ama samimi olarak istediğim tek keşke şuydu. keşke abime ateş eden insan abimi bir tanısaydı da ondan sonra ona ateş etseydi. belki o zaman içim daha rahat ederdi. belki kendinden, yapacaklarından utanır kendine sıkardı o kurşunu. belki elindeki silahı bırakır koşar annesine sarılırdı, ağlardı, anne az kalsın melek gibi bir insanı ama herşeyden önce bir insanı öldürecektim ben anne derdi. takip eden günlerde abimi katleden insanlardan birinin öldürüldüğü haberini aldık. içim parçalandı. üzüldüm, utandım. bir abi, bir evlat kolay kolay yetişmiyor. böyle bir acıyı hiç bir insan haketmiyor, abimi hayvanca kanını akıta akıta katledenlerin yakınları bile. umut ediyorum canımdan çok sevdiğim abimin ölümü gelecek güzel günler için bir vesile olur. abimin bu derece iyi bir insan olmasında emeği geçen bütün insanlara minnettarım. istediklerimiz olmuyor.... seni çok seviyorum abim ----------------- sevgili cengiz !.. “canım kardeşim, bakınız askerlik herhalde yan gelip yatma yeri değil” diyerek bazı gönüllerde taht kuran başbakan senin vurulman üzerine bakanlar kurulu toplantısını yarıda kesip peş peşe basın açıklaması yapmadı!.. sen 24 yaşında, atalarının senin için yaptığını sen de sonrakiler için yaparken, ülke savunmasında mardin dargeçit kırsalında al kanlara boyandın. ancak hiçbir hükümet mensubu gazetecilerin karşısına geçip de katillerin için tek bir kötü söz söyleme zahmetinde bulunmadı!.. annen ve baban "suçlu ayağa kalk!." diye ankara'ya yüzünü çevirmedi!.. annen fikriye evranos seni kara toprağa verirken tevekkül içinde: "bugün oğlumun düğün günü. oğlumu türk bayrağına damat ediyorum. toprakla evlendiriyorum. şimdi ağlarsam pkk sevinir, 'vurduk anasını ağlattık' diye. erdoğan da sevinir 'dinsiz gitti' diye. ama benim oğlum oruçlu, aç gitti" derken verdiğin ibretli dersi kimse duymadı!.. pek şatafatlı gazete sayfalarında özgeçmişin yazılıp, boy boy resimlerin basılmadı. pek acar köşe yazarları ve de sazanları, 'kuşum aydın' takımı televizyon ekranlarında arz-ı endam edip senin dar gelirli, kıt kanaat geçinebilen ailenle ilgili tek bir kelâm sarfetmedi!.. hükümet erkânı çoraplarını bile giymeyi unutarak hatta aceleden şaşkına dönüp ayakkabılarını bile ters giyerek cenazende ön safta yer alamadı!.. senin vurulman üzerine 'vahşi batı'lı devlet ve hükümet adamları ard arda taziye mesajları yayınlayıp katillerini de tehdit etmedi. soykırımcı fransa'nın cumhurbaşkanı chirac, ailene başsağlığı mesajı gönderip "yasta ve zor günlerde desteğimden emin olunuz" demedi!.. nobelli yamukyanlar, türk devleti'ni suçlayarak feryat etmedi: "ceza kanunu'ndaki 301'i savunanlar, hâlâ kalmasını isteyenler onun ölümünden sorumludur. onun hakkında kampanya yapanlar, bu kardeşimizi türk düşmanı ilan edenler, hedef gösterenler bu ölümden öncelikle onlar sorumludur. sonra hepimiz sorumluyuz. ama bu sebeplerden değil devletimizce kabul edilmeyen düşüncelerinden dolayı öldürüldü." agos gazetesi avukatı fethiye çetin, disk genel sekreteri musa çam, istanbul meslek odaları koordinasyonu adına aslan tayfun mater ve ödp genel başkan yardımcısı hakan tahmaz seni yola salarken 'uğurlama komitesi' oluşturmadı!.. türkiye sokaklarda değildi. 'sarı gelin' türküsü eşliğinde hatay'ın samandağ ilçesine bağlı, nüfusunun tamamı ermeni olan ve senin uğurlarına can verdiğin vakıflı köyü sakinleri oturma eylemi yapmadı. başkentte insan hakları anıtı önünde, alsancak'ta, şanlıurfalı'da ve özellikle osmenbey'de hem de bir saat içinde tam teşkilatlı gruplar toplanamadı!.. can dündar gibi kime hizmet ettiği anlaşılamayan bir gündem belirleyicisi bu ortamda beklediği radikal jestleri sıralayamadı. senin cenazenin milat olmasını isteyemedi ve dündar, cumnurbaşkanına 'yarın cenazeye gelmelisiniz sayın sezer!' diye seslenemedi!.. can dündar türkiye mozaiği ihanetini koruma ve kollama adına bazı isimlerden ve yetkililerden beklediği jestleri açıklayamadı: "keşke yarın gazeteler cengiz evranos ilavesi verse... radyolar kahramanlık türküleri çalsa... fazıl say, cengiz anısına bir "ahdamar ağıtı" bestelese... vurulduğu bölgeye şehit teğmen cengiz evranos adı verilse... ve ermeni işgali altındaki karabağ sorununun çözümü girişimleri hızlandırılıp bir milyon azerbaycan türkü evlerine dönebilse. cengiz evranos'un vurulması, bir milat olsa... " başbakan recep tayyip erdoğan, cengiz evranos'un katillerinin yakalandığını bildiremedi. bu hususta kızılcahamam'da gazetecilere bir açıklama yapamadı. olsun be, gazi evranos'un şehit torunu cengiz evranos!.. vatan sağolsun!... [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 22:15 tarihinde, elaidi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ilki güzel yazı, ikincisi amacını aşmış, ilk yazının içeriğini ve saygınlığını zedelemeye varmış yersiz ve hatta müsaadenizle densiz bir yazı olmuş diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ben de nefr'e katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ikinci yazi evet biraz fazla. ama o topicte vardi eksisozlukte onu da koyayim dedim. seven cikar bakarsin. ama ilki cok etkileyici Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2007 ikinci yazı birincisiyle alakasız evet, evet amacını aşmış, ama içinde bir tane katılmadığım nokta yok. ikisini de çok beğendim. kafama dan dan çarpan yerler oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar