Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şeriat...

Aragorn

Öne çıkan mesajlar

Dinde mantık ararsanız, bosa kurek cekersiniz, haybeye olur. Bos bi tartisma cünkü din yönünden bakarsaniz anyaya devlet yönünden bakarsaniz konyaya gider yol.

Türkiye cumhuriyeti laik bi devlet olup yasam kuralları yasalarla belirlenmis ise ayrica kimseyi burda zorla barindirmadigina gore, burda yasamayi kabul eden insanlar kurallara uymaya mükelleftir. Bu devlete göredir

Ayrica dinin yasam standarti haline gelmesini isteyen herkezin de , yesil sermayenin ortagi , adi , serefsiz olarak gorulmemesi lazim fikrimce , sonucta inanilan dine gore yasamin getirileri o insana gore sadece kendine degil o toplumda yasayan herkeze iyi olarak donecektir, cunku din yonunde bakarsaniz öyle veya boyle olay buraya geliyor. Benim kisisel fikrimle uyuşmasa da.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 19:40 tarihinde, daverc tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aragorn her türlü kamusal alanda her türlü dini sembolün takılması, giyilmesi yasak olmalıdır. Devletin gözünde insanların dini önemsizdir, bu sebeple insanlar kamusal alanlardadinlerini o şekilde belli edemezler. Bu laikliğin temel ilkesidir. Bu tür konularda defalarca yazdım yine yazacağım.

Dinin ölçütü yok, Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülke olduğu için her dine eşit yaklaşmalı, eğer Türban'a izin verilirse diğer dinlerin de giyim tarzlarına izin vermeli kamusal alanlarda, devlet kurumlarında falan. Bu durumda biri çıkıp "Müslümanlar dinlerine göre kılık kıyafetle geliyorsa ben de gelebilmeliyim ve benim mensubu olduğumhedehödö dini çıplaklığı emrediyor. Çünkü tanrı bizi öyle yaratıı" derse kimse buna karşı çıkamaz. Bu nedenlerden dolayı kamusal alanlarda dini semboller takılamaz,i giyilemez.

Din özgürlüğünü yaşamakla sokakta gezen minili kızların alakası yoktur. Benim dinim de o zaman giysi giyen kızların olmamasını emrediyor, onları istemeden görmem bile günah. Yaşayamıyorum özgürlüğümü neden kızlar kıyafet giyiyor?

At gözlüklerini çıkarınç. Şu mesajımda yazdıklarım laikliğin temel ilkesidir ve eğer türbana izin verilirse ben de çıplak giderim bir devlet kurumuna, kimsede karışamaz. Karışırlarsa da dava açarım "hani laiktik" diye. OK??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Devletin gözünde insanların dini önemsizdir, bu sebeple insanlar kamusal alanlardadinlerini o şekilde belli edemezler.

Madem önemsiz neden karışıyor? Demek ki önemsiz değilmiş.

said:
Bu laikliğin temel ilkesidir. Bu tür konularda defalarca yazdım yine yazacağım.

Yok öyle bir temel ilke; varsa ABD, İngiltere hatta Fransa'dan bile daha laiğiz demektir. Fransada üniversitelerde başörtüsü serbest.

said:
Dinin ölçütü yok, Türkiye Cumhuriyeti laik bir ülke olduğu için her dine eşit yaklaşmalı, eğer Türban'a izin verilirse diğer dinlerin de giyim tarzlarına izin vermeli kamusal alanlarda, devlet kurumlarında falan.

Doğru.

said:
Bu durumda biri çıkıp "Müslümanlar dinlerine göre kılık kıyafetle geliyorsa ben de gelebilmeliyim ve benim mensubu olduğumhedehödö dini çıplaklığı emrediyor. Çünkü tanrı bizi öyle yaratıı" derse kimse buna karşı çıkamaz. Bu nedenlerden dolayı kamusal alanlarda dini semboller takılamaz,i giyilemez.

Doğru kimse karşı çıkamaz, zaten o çıplak gelen elemanın kıçına birşey battığında ya da alet edevatı otobüs kapısına sıkıştırdığında fazla ısrarcı olmaz.

said:
Din özgürlüğünü yaşamakla sokakta gezen minili kızların alakası yoktur. Benim dinim de o zaman giysi giyen kızların olmamasını emrediyor, onları istemeden görmem bile günah. Yaşayamıyorum özgürlüğümü neden kızlar kıyafet giyiyor?

Bu doğru. Herkes istediği gibi giyinir, gözün kaçtı diye cehenneme atmazlar zaten.

said:
ve eğer türbana izin verilirse ben de çıplak giderim bir devlet kurumuna, kimsede karışamaz. Karışırlarsa da dava açarım "hani laiktik" diye. OK??

Açamazsın. Akli melekeleri yerinde değil diye rapor alırlar sana :P
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların dini önemsizdir derken insanları dinlerine göre yargılamaz, ayırmaz. İnsanlardevletin gözünde dinsizdir. Kamusal alanlarda falan öyle yani.

Fransa'da türbanın serbest olması yanlış bence, dediğime gelir o konu isteyen "benim dinim bunu emrediyor" diye istediği şekilde girebilir. Hiçbir dini sembol kullanılmamalıdır kamusal alanlarda.

Ayrıca İslam dininin türbanı emrettiği tartışma konusudur. Anadolu yüzyıllardır Müslüman ancak hep başörtüsü vardı. Türban yeni çıkan birşey ve gayet de siyasal semboldür. Fransa'da İslami yönetim tehlikesi yok, şeriat getirilme riski yok. Dolayısıyla daha rahat davranabilirler bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar müslümanlık
hak yemek midir?
insanları kamplara sürüklemek midir?
yolsuzluk yapmak mıdır?
dini siyasete alet etmek midir?
kendi oğullarına akrabalarına çıkar sağlamak mıdır?
insan ayrımı yapmak mıdır?
yalan söylemek midir?
yardım dernekleri adı altında para aktarmak mıdır?
insanlara küfürler etmek midir?
kendine kaçak villa yaptırmak mıdır?
görevini kötüye kullanmak mıdır?
şehitlerine sahip çıkmamak mıdır?

hangisidir acaba bilen varsa söylesin öğrenelim!
Sosyal ağlarda paylaş

Aragorn o tabii ki uç bir örnek ama biri cüppeyle, haçla falan gidebilir oraya bir kardinal gibi falan giyinerek. Hoş karşılanmaz sanırım.

Kaldı ki medeniyet değil, burada da onu yapan çıkmaz ama türban Türkiye Cumhuriyetinde kullanılan bir siyasi semboldür. Dediğim gibi yüzyıllardır baş örtüsü kullanılıyordu. Türban değil. Siyasi bir sembol olduğu için izin verilemez, ki bence her koşulda dini sembollerin devlet kurumlarında kullanılması yasak olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Nileppezdel, senin dediğin şuna benziyor. Atatürk dönemindeki o gömleklerden giyelim hepimiz de o zaman. Ya da ne bileyim, eski dönemlerdeki gibi pabuçlarla gezelim. Yıllar geçtikçe, bazı şeyler değişiyor. Türbandaki değişimi, siyasi bir değişim olarak algılamak doğru olmaz. Ayrıca eskiden metropolitler yoktu. Yaşam alanları değişince, başörtüsünde de bir değişme ihtiyacı oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Demekki yanlış anlamışsın. Çünkü o yukarıda liste gibi sıraladığın herşeye bende katılıyorum, yapılan yanlıştır, yapan da bellidir. AKP'yi savunacak olsam, o yazdıklarını savunurdum. Sonuçta takım tutmuyoruz ki yenildiğimizde suçu hakemde arayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tekrar söylüyorum. Onu dememdeki amaç öyle düşünmem değildir, üstlerdeki mesajın felsefesine göre düşünecek olursak öyle bir sonuç çıkıyordu. Ama özür dilerim yani, yanlış birşeydi, kabul ediyorum. Ama mini eteklileri öyle gördüğümü kabul etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...