Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Evet hani elinde şöyle hali hazırda bir server bulunan varsa sevabına bir site yapsa :=) Bizde başka şeylere tepki olarak gösterdiğimiz gibi ona girip baykalı istifaya davet etsek. Belki bir basına konu olmayı başarır , karşılaştığım Baykal karşıtları girerse ? Başka nasıl davet edicez ki foruma yazmakla olmıyacağı kesin :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 deniz bey 15 yaşında bir kız kadar anlayışlı davranacaktır böyle bir site yapılmasına bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Baykal bizi gömer , muhalefete devam eder ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 uzanla bi atraksiyona girse baya bi popüler olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 En azından halkın kendisini ne kadar istemediğini görebilir. Çevresindeki yalakalar dışında bunu ona söyleyen çıkmış olur. Belki gerçekten sayı güzel rakamlara ulaşırsa , belki CHP nin önünü tıkadığı medyada yeterince yer bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Baykal gitsin deyecek kadar politikadan anlıyorsan, alternatiflerinide göstereceksin. Banane alternatifi ben bilmem anlamam diyeceksen, Baykal gitsin de demeyeceksin. Ha AKP'liysen diyebilirsin tabii. ps: Baykal'ın yerinde daha fazla halka hitap edebilen birisi olmasını bende isterim ama kim? Bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 miting yapılsın aynı kalabalığın geleceğine eminim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Baykal iyi adamdir, düzgün adamdır kisilik olarak ama sadece baykal a önyargısı oldugu icin chp ye oy atmaya cekinen insanlar var, birakirsa belki parti yükselme yapabilir , belkide tamamen tepe takla gelir belli de olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Chp'nin önceki genel kurulunda Baykal'ın yerine gelicek kimse olmadığı için halen daha orada durmakta Sarıgül gelseydi çok daha kötü olurdu malesef elimizde Baykal var şimdilik yetinicez : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Hatta Seçenekler basit ; Deniz Baykal sizce CHP liderliğini bırakmalı mı ? a) Evet b)Hayır c)ilgilenmiyorum d)Bırakırsa oyum CHP'ye.. e)Bırakırsa CHP'ye oyumu vermem --------- Ekleme yapıyım CHP nin kadrolarında Baykala bağlı değildir. CHP bir lider partisi olmadığından dolayı yılların vermiş olduğu bir birikime sahiptir. İnsanların Baykal konusundaki anti patisi Hizipciliğinden ve ben merkezciliğinden kaynaklanmaktadır. Sayesinde Zülfi Livanelinin bugün yazdığı gibi CHP Soldan ve halktan kopmuştur. ----------------- Siyasetin acil görevi Türkiye’yi kutuplaşmalardan ve rejime müdahale girişimlerinden kurtarmaktır. Türkiye’de dengeleri yerli yerine oturtacak tek kurum siyasettir. Ama bu dengeyi sağlamak için, önce siyasetin kendi içindeki denge sorununu çözmesi gerekiyor. Bizde siyaset dengesiz. Çünkü çağdaş, özgürlükçü ve demokrat bir sol partiye sahip değiliz. İsmet Paşa’nın Yaşar Kemal’e söylediği gibi, tek kanatlı kuş uçmaz. Bir ülkenin siyasetinde mutlaka sağ ve sol görüşlerin temsil edilmesi gerekir. Bu ayrım bir kutuplaşma değildir. Olsa olsa ekonomi, kültür ve sosyal devlet olgularındaki farklı bakış açılarını dile getirir. Eğer etnik ve inanç temelli görüşleri, sağ-sol kanatlarında toplamayı başaramazsanız, asıl tehlike o zaman başgösterir ve ülke kutuplara bölünür. *** Nasıl böyle bir iddiada bulunuyor ve Türkiye’de sol parti yok diyorum? Gelin bunun cevabını arayalım. Bu köşede Çağlayan mitingine ait gözlemlerimi aktarırken, orta halli apartmanlardan sarkan bayrakları anlatmış, buna karşılık gecekondularda ve kaçak yapılarda hiç de böyle bir şey görülmediğini belirtmiştim. Bu durum, kavganın sınıfsal bir temeli olduğunu gösteriyor. Görece olarak varlıklı, kentli, okumuş yazmış kesim laikliği savunurken, bu yaşamdan pay alamadığı için öfkelenen yeni göçmenler sağ partilere, özellikle de AKP’ye yöneliyor. Yani daha önce birçok kez belirtmiş olduğum gibi; “Bağdat Caddesi’ndeki bir apartmanın sahibi CHP’ye, kapıcısı ise AKP’ye oy veriyor.” Demek ki yoksul kesimler AKP’yi kendilerine daha yakın hissediyor, zenginleşme ve kent yaşamından pay alma isteklerine bu partinin daha çok hizmet edeceği inancını taşıyorlar. İşte zurnanın zırt dediği yer de burası. Sağ ve sol bu noktada birbirine karışıyor ve marşta söylendiği gibi “Sağdan sola, soldan sağa, salla bayrağı düşman üstüne” marşları söylenerek solculuk yapılıyor. Siyasette acil olarak düzeltmesi gereken temel sorun bu. *** CHP bir sol parti değildir. Yeni mi anladın diyeceksiniz... Hayır, bunu yıllardan beri biliyor ve belirtiyordum ama eskiden CHP hiç olmazsa “sol” görüşleri ve grupları da barındıran bir partiydi. Ve mevcut partiler arasında ikna edilmeye en açık olanı gibi bir görünüm veriyordu. (CHP’nin işçi sınıfı hareketinden gelmediği, devlet kurucusu olduğu, eşrafa ve bürokrasiye dayandığı gibi gerçekleri hepimiz biliyoruz.) Parti, yeni politikaları ile sol kimliği tamamen tasfiye etti. Artık ağız alışkanlığı ile bu partiye “sol” demekten vazgeçmek gerekiyor. Çünkü sol bir parti, sözünü ettiğim yoksul kesimlere “daha iyi bir yaşam” vaat eden parti olmalıdır. Varoşlar AKP yerine, bu sol partiyi kendilerine yakın hissetmelidirler. İşçiler, dar gelirliler, insan hakları savunucuları, kültür adamları, akademisyenler, sanatçılar, demokratlar kendilerine bu partide yer bulabilmelidir. Çünkü dünyada sol parti tanımı budur. *** CHP içindeki dostlar, bu yazıdaki saptamalardan alınmasın, gocunmasın. Amacım suçlamak değil, saptamak. CHP’nin sol kimlikten ayrılması parti yönetiminin, dolayısıyla da onu destekleyen örgütün bilinçli bir kararı, bir tercihidir. Buna da saygı duymak gerekir. Biliyorum, bunlar çok yazıldı çizildi; ben de birçok kişi gibi bunları defalarca dile getirdim ama ne yapalım ki durumda bir düzelme olmayınca gördüğümüzü bir kez daha belirtme durumunda kalıyoruz. Başlıktaki yanlışı düzeltmek ve dengeleri yerli yerine oturtmak için kalem sallıyoruz. Zülfi Livaneli ------------------------------------ [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:05 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Olay böyle sonuçta simdilik muadili yok kendisinin, benim kisisel düsüncem gayet de güzel calistigi yonunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bu ne saçma bi topic ya? yok halk Baykalı istemiyormuş! Kamuoyu araştırma şirketin var heralde, bolca yanlış anket yapan! lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Fistan bak ben istemeyenler ortaya çıkartalım diyorum zaten :=) Orada anket yapalım diyorum. Gir Baykaldan nefret ediyorsan demiyorum. Benim birikimimin ne olduğunu bilemezsiniz ama kast ettiğimi Zülfi Livanelide söylediğine göre , herhalde onun birikimi konusunda konuşamazsınız dimi ? [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:08 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 size her zaman işleyen ve atamayana atarlardan sonra en geçerli söz olan deyişi hatırlatırım: gelen gideni aratır! yapmayın... sevmiyor olabilirsiniz ama politikadan anlasaydınız baykalın orada durmasının doğru olacağını bilirdiniz, yanlış anlamayın kasten söylemiyorum tüm samimiyetimle bir hatırlatma yaptım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 baykala birsürü kişi uyuz zaten. baya bi kişi baykala ragmen oy atıyor chp ye birçok kişi de baykal olduğu için oy atmadı geçen kesim. ancak bu sefer o kesmin chpye oy atacağını düşünüyorum şu aşamada da baykalı değiştirmeye çalışmak yanlış hareket olur kanaatindeyim. zira yine isteyenler istemeyenler diye bölünmeye değil, birleşmeye ihtiyacımız var baykalın da sorumluluğunu yerine getirmesi gerek tabi. gelsinler abi elini öpiim partiye al diyeceğine gidip kendi konussun birleşmek için orta çıkar yol arasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Turkiye solunun en onemli partisinin baskani olup da SHP ile birlestikten sonra bir defa bile basbakan olmamis birisinden bahsediyoruz. Iyi veya guzel olmasi pek de alakadar etmiyor acikcasi; hukumet kurmaktansa ana muhalefetin basinda oturmayi tercih eden birisi kendisi, sorumluluk almaktan kacan. CHP'deki onemli yerlere kendini destekleyen insanlari getirdikten sonra kendisine karsi duracak kimse kalmadigi icin hala bulundugu yerde. Rakip cikmasi tabii ki imkansiz, cunku rakip olabilecek herhangi birisini partiye kabul etmiyorlar. Demokratik sekilde secim listelerini olusturmalari gerekirken, listelere sadece Baykal yalakalarinin girdigi de bir gercek. Secimlerden sonra Antalya bas kaldirinca, sozu gecen herkesi partiden ihrac ettigi de apacik ortada. Eger kendine guveniyorsan, Sarigul gibi bir rakip ciktigi zaman peki der kozlarini paylasirsin; onu partiden ihrac ederek, onunu kapatarak savasmazsin... Buna ragmen iyi adam hos adam demeniz sasirtici. Alternatif? SHP ile birlessin, Murat Karayalcin gelsin, bundan 10 kusur sene once olmasi gerektigi gibi... Vakti zamaninda YTP ile birlesip Ismail Cem'in partinin basina gecmesi gerekiyordu; koltuk sevdasi yuzunden AKP'yi tek basina iktidar etti otesi var mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 E Zülfü Livaneli daha önce Baykal'a karşı aday oldu, ne kadar objektif bakabilir desem şimdi ne diyebileceksin? Baykal olmasın Zülfü Livaneli mi olsun yani? O zaman Altan Öymen olsun bence bunların birbirlerinden farkları yok ki hiçbiri halk tarafından sevilecek insanlar değiller. Sarıgül halka hitap edebilecek yetiye sahip birisi ama onun yerine Cem Uzan gelsin daha iyi CHP nin başına. Aday çıkartın önce sonra Baykal'a karşı bi topluluk yaratmaya çalışın. Bu yapılan AKP yandaşlığı gibi bişey. Baykal gitsin peki kim gelsin? Ee şey bilmiyorum mu? Üstteki mesaja: Önceki seçimde DEHAP ile ittifak yapmış birini CHP'nin başına mı getirelim diyosun ya sen hahahah derim sadece... [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:16 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 karayalçına ben de katılmıyorum ancak chpnin nasıl da hiç iktidar olmadığını bir düşünmek gerek baykalın antipatikliği yüzünden chp çok oy kaybediyor. baykal yerine başka bir isim olsaydı akp tek başına iktidar olamazdı. ancak baykal yerine başka birisi olsaydı akpye kan kusturup cumhurbaşkanlığı seçimlerini de iptal ettiremezdi, bunu da atlamamak lazım baykalı iktidar göremedik doğru düzgün bi gelse de ozaman baksak icraatlarına. ama yine dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. önümüzdeki seçimlerde inşallah baykal antipatisi yüzünden chp çok oy kaybetmez. normal bi seçimde kesin kaybederdi de akp olunca işin içinde birlik olabilir ondan umutluyuz zaten baykaldan değil:) [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:25 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Tamam Vodan güzelce fikrini söyledin , bir üstteki yazıyı okursan zaten Baykalın kendi karşıtı kimseyi partide barındırmayarak inanılmaz anti-demokratik bir yönetim gösterdiğini söylüyor. Ve evet ben çevremde en az 20 kişi biliyorum ki Baykal durduğu sürece CHP ye oy vermiyecek. Bunlardan biride benim. Türkiye Solunda yılalardır var bana bugüne kadar başardığı herhangi birşey söylermisin ? CHP ve SHP birleşmesinden %30lardan partiyi baraj altına çekmek dışında ? CHP yi halktan tamamen koparmak dışında ? Hala bir politika üretememekte ve hala halkın önüne AKP karşısında ben varım diyerek çıkamıyor. Her zamanki gibi anti -politika yapmakta "Onlar kötü bana oy verin" tamam onlar kötüde sen ne yapıcaksın azıcıkda 20-30 senede ( tabiki bu son zamanlardan bahsetmiyorum sade ) ondan bahset , çözüm üret Refahın karşısındaki Partyi CHP MHP nin alternetifi CHP AKP nin Karşısındaki CHP Peki neden bu partiler bir kere olsa CHP nin karşısındaki olmadı ? Bumudur başarı ? Bumudur liderlik ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Baykal iyi adamdır.. Geçenlerde page atmıştı, Nightmare'ını kesmişler.. Ben de kendisini Seer yaptım. O noktadan sonra pageleriyle ilgilendiği kullanıcılardan bir daha haber alamamaya başladık.. Anladık ki Baykal'ın konuştuğu kullanıcılar intihar ediyorlarmış. Ya.. Yaa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bu mudur Seer'lık? Bu mudur staff üyeliği? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 szasstam senin wyrmlerin vardı onları salsana d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bu memleket Baykal'dan hiç bir kötülük görmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 bence mhp ye oy bayılalım bu seçimde sıra onlarda yaw:D anap-dyp bana tam güven veremiyor nedense:S edit:2. satır eklendi [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 22:33 tarihinde, synorin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 etekler tutuştu dile vurdu sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar