Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nostalji

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Nostalji dedinizde madem oyle bir animi anlatayim Harun Resitle nasil tanistik;..
ben padawan olduktan iki hafta sonra fln bu timsah gibi yaratiklar vardi isimlerin cogunu hatirliyamiyorum kusura bakmayin aradan okadar zaman gecince malum unutuyor insan :) ozamanlarda oldugunde xp gittigi gibi cloonlandigindada gidiyordu. sanirim oldugunden daha fazla gidiyordu herneyse xp icin aldigim gorevi sololarken baktim mini mapde biri geliyor Bh oldugunu dusundum o arada bi yandan yaratiklar biyandahn gelen bhyi kontrol ediyim derken ufak bir dikkatsizlik; oldum :) malum tepem atti kuplere bindim yine xpler gitti kastik okadar derken bizim bh harun abi cikti :) Harun resit ismini gorunce soyle bi rahatladim guzel bi oh cektim o ara doctordu harun abi oyuna yeni baslamisti resledi fln o vesileyle harun abiyle tanismistik guzel gunlerdi :) sonra yanlis hatirlamiyorsam her oldugumde whisper atmamdan dolayi comando olmustu ehehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

Oyuna başladığım zaman oyunda türklerin olduğunu biliyorum ama SWG benim ilk MMORPG em dolayısıyla tell whisper hak getire bilmiyorum. Dolayısıyla dantonie gezegenine gidecek parayı bulunca [ki 2-2.5 ay sürdü :)))] haritayı açtım birde ne göreyim HİLAL , acaip mutlu olup MOP HİLAL arasını koşmuştum. birde mühendisi beyaz pierce gibi arkadaşlarla tanışınca delirmiştim. mühendis bana ile speederbike imi verince tam 6 saat aralıksız gezmiştim. en çokta yüksek bir tepeden aşağı bırakıp gitmesini izleyip vay anasını nidaaları çekmiştim. (bu arada TKM yi masterlamak üzereyim paso mission kasmaya başlamışım, speeder olmadan yakın görevlere gidiyordum parasına bakmadan, speeder alınca en pahalılara gitmeye başladım gerçi sonradan grup olunca benim 10 kezde kazandığımı 1 kezde kazanabileceğimi öğrenmiştim ama olsun varsın)

Arkadaşlar her akşam buraya gelip acaba o zamandan anısı olan yazdımı diye bakıyorum. Yazılanları okumak çok zevkli o günleri anımsıyorum. lütfen anılarınızı yamayı ihmal etmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

search ile bi gun kadaara da playerlara bakıorm nerde kim var gibisinden. pikeman kasıorm tam da o sırada search yapınca title da pikelarla ilgili bisi olan hic gormemistim dha. tam da noob gunlerim boyle herseyin ustune atlıorm o gun bi novice pikeman gorunce hemen tell atmıstım evine cagırmıstı fln gitmistim byaa muhabbet fln brandy ikram etmisti :) bi tane polearm vermisti, snra cıkmıstık kac saat beraber mob kesmistik, xp aldkca da teach ediodu bndn dha fazla skilli vardi. o zmnlar beraber bisiler yapmak icin bi neden varmıs. ah ah
Sosyal ağlarda paylaş

alante , ai-di ile irtibatın var mı?

hahah çok komikti.. marksman masterlamak için kasarken , mop civarlarında master marksman olan ai-di öğretirdi bana skilleri , mopta chef kasardı , arada da grind ürünlerini satmaya çalışırdı..

2 hafta ingilizce konuştuktan sonra türkçe konuşmaya frf chat tabında başlamıştık.. adi kız (!) bile bile ütrk olduğunu belli etmemişti :D

sonrasında serverın en iyi cheflerinden biri oldu tabi , ayrı konu.. bana da çok yardımcı olmuştu zamanında..
Sosyal ağlarda paylaş

ilkönce. Corbantis serverinde. 1.5 ay takıldım. Sonra ençok türkün Eclipse serverinde olduğunu duyunca orada karakterimi açtım. 1 ay kadar da kadara dan başka yere çıkamadım. En kötüsü swoop alacak parayı bulamıyordum. Mob ları kesip para topluyordum. Missionu keşfettim. fakata swoop olmadığ için görev yerine koşuyor ve görev yerine yaklaşınca görev yeri değişiyor ve ifrit oluyordum. İlk tanıştığım türk othomobast dı. Birinin hediye ettiği kırmızı composite chest armoru ile hava atıyordu :)

Bir şekilde mop a gittim ve o zaman oyuna başlıyabildim. Health barımı düzenledim. İlk buff umu iorfa yaptı. bayrog la medic skill kasıyorduk. 60k iorfa 30 bayrog verdi. kendi aralarında sesli "sende verdim . yok verme "
"ben 30 verdim" falan dediler ve dumur oldular :P.. mop ortasında swooplarını yerıştıran bile vardı...
ilk tkm kastım. sonra swordsman. ranged hiç kasmamıştım. taki cu gelene kadar.
Nasılsa aceh le tanıştım. Ben jedi için kasacağım dedim. O "yok olmaz çok zor", iorfa da "ben jedi yapabilecek kadar bilseydim bu işi, o zaman bu oyunu kitabını yazmam gerekiyordu" gibisinden söylendiler fakat sonradan benim lafıma geldiler. Çünkü bir aralar jedi ler en iyi sınıf tı !!!!
Badge lere başladık. Bu arada Moland da jedi için kasıyordu. bana "3 hafta da var yeni görev için" dediğinde hiç bir şey anlamıyordum... o da jedi olduğundan sonra pek ortalarda gözükmüyordu.. selam sana master Moland.. (sonra karakterini sattı ama..)
Bir itirafta bulunayım. Aceh jedi için kasmasaydı ben çok daha sonra jedi olurdum kesin. Başkası da yardım ederdi ama bu kadar olamazdı herhalde. İng. yeterli deği çünkü benim. Gerçi swg onuda öğretti ya !

iş den koşarak eve oradan yemek ve swg.. zombi gibiydim. iş den işim var diye izin aldığımda oldu :P..
Hatta gülmeyin nişanlımdan daha çok zaman geçiriyordum... Evlenmeden bir akşam önce dahi :D
.
.
.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel oluyor gerçekten eski günleri anmak.

Bizim ilk günlerimiz tam da 80 öncesi Türkiye'sini andırıyor. İlk aracımı sanırım 1 ay sonra falan bulabilmiştim. O landspeederı hala saklarım. Craft yapmak için harvester kullanmayı bırakın, elle sample ederek resource toplardık. Burakstlin'nin macro işini öğrenmesi ve tüm gece karakterini sample ettirerek 2k aluminum toplamasının ardından o ne kadar çok resource diye ağzımızın açık kalması da unutulmayan hatıralar arasında yerini aldı.

Armor olayı zaten başlı başına bir komedi, ilk bir iki ayımda elimde bone, popomda mabari, ayağımda chitin armor, bir çok yer ise çıplak halde oynamak zorunda kaldık. Composite alabilmek ise o günün şartlarında bir hayal idi bizim için. RIS falan ise sadece bir efsane..

FrF olarak topluca hunta çıkılır fakat çok sistematik ve dikkatli olmak zorundaydık, çünkü buff yapılamıyordu o zamanlar. Buff olmadan önce vorritor sonra rancor avlamaya başlamıştık. Chef ürünlerini bulmak da çok zor olmasının yanında bizim için çok çok pahalıydı. Sample edilen resourcelar ile üretilen spicelar ile idare ederdik.

Hunt aralarında açılan kamplarda müzisyenlerin ve doktor kasanların tedavi işlemleri esnasında Burakstlin namı diğer Balık, kamp ateşinde arkadaşları için kendini pişirmesi. Sonra gölet yakınından falan geçerken Balık'ın sudan çıkmasını 20dk beklememiz... Ne güzel anılardı yahu..

Huntlarda unutmadığım ve çok sık yaşanan bi olay ise;

Taylan FrF'de tek composite armora sahip kişi olarak guildde, huntlarda tanklık ve organizatörlük yapardı.

Yer: Dathomir, Science Outpost
Tarih: 2004 Ocak / 2003 Aralık öyle bişey

Taylan: Evet beyler, S yönünde 18k'lık rancor görevleri alcaz. Dikkat edin sakın Bull Rancor olmasın.

Görevler alınır, gidilir, bir lairı bitirmek 30 40 dk sürer. Bir sonraki görevde bi bakarsın, bull rancorlar. Herkes disease olur, health 1, mind 1 halde posta dönülür. O woundları iyileştirecek doktor bulmak da muhtemelen o gün mümkün olmazdı.

Neyse bakalım, eve gidim de eski SS'lerden bakim dikkate değer bişey varsa koyayım buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

mirallynin anlattığı , oyunun oyun olduğu dönemler.. kendimi şanslı hissediyorum anlattıkları dönemin sonuna yetiştiğim için..

oyundaki bi diğer kesim de , star wars turk oyuncularıydı.. zaten benim de oyuna giriş sebebim o forumlardır.. burdan meibrah , hasan yalçın , dove ve askere giden ve ismini unuttuğum abime selamlar olsun :D
Sosyal ağlarda paylaş

biz kando ile oyuna ilk başladığımız zaman işte onun evinde karakter kasıyoruz daha yeniyiz bir de baktık Jedi geldi önümüze."OOO kral,çok güzel lan vs." diye sevinirken Kando klasik lafını etti say'den "Vay ..... koyim" . O an Jedi bize doğru geldi ve "Selam".Yerin dibine girmiştik bir an :D

Şimdi O jedinin nickini unuttum belki kando hatırlıyordur bilmiyorum ama unutamayacağım nadir olaylardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe sufinin o hesabında içim gitmişti. Adam heal için dunyanın iğnesini yapmişti. Gitmişti resourcelar :D. Resource bu zamanki gibi diildi ki :D. Valla mirin dedigi gibi tum gece macro ile elle kaziodum ben madeni :D. İlk harvesterimin olması dunya zaman aldi :P. Sonra kasa kasa. Milleti kaziklaya kazıklaya (ne yaptiysam freedom city için yaptim :)). Anca birşeyler yapmiştim :D. Jedi olayi bana yaramişti. Millet profession kasmak için resource a ihtiyac duyuyo. E o zxamana kadar hiç harvester vs. bilmemiş kaca dio 1 se 2 diodum :D. Kalanla da sehre bina vs yapiodum :D.

En guzel hatirladiim anilarimdan biri:
Fredom citye shuttle port yapicam ama shutle icin gereken resource (daha doorusu protocol druid için gereken o da porta lazim neyse) 3 aydir serverda spawn olmuodu. Tum galaksiyi gezip evinde protocol droid saklayan birini bulmuş tum guildi soyarak almıştım adamdan :D.
Sonra kurarken shuttle tum FrF toplanmış parti yapmiştik. Arkasındaki tepeye cikmiş herkes koyusumu izlemişti. Havai fişekler kafa cekmeler aaah ah. Bole oyun gelmedi gelmez...
Sosyal ağlarda paylaş

varyemez soğuk bir arkadaştı. tek işi buff yapmaktı gibi gelmiştir bana hep. sanki birilerinin para karekteri idi. adama bişi sor cevaplamaz. Vip buff ı sor hemen cevaplar. tek biz değil herkes hatırlıyor. gidin sorun swg emuda eclipse serverında oynamış ve varyemezi bilmeyen varmı millet hatırlıyor yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...