Mavi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Yaklaşık 1 yıl kadar internete 4 kişi ortak bağlanıyorduk. Hiç bir sorun olmadan tıkır tıkır işliyordu internet. Sonra apartmandan 1 arkadaşım daha ortak olmak istedi tamam dedik onuda ortak ettik. 4 port lu modeme 4 kişinin ethernet bağlantısını yapıyorum kabloyu takıyorum. Diğer 5. kişiye ise bir arkadaştan hub ile bağlantı yaptık. Şimdi sorun şu. 3 gün önce gidip ZyXEL P 661-H 4 portlu router destekli modemi aldım. Aynı şekilde kabloları bağladım hiç bir sorun yok yine. Ancak ortak olan bir arkadaşım bilgisayarını açtığı gibi bütün internet donuyor. Hiç bir sayfaya girilmiyor, msn açılmıyor sadece modemin ayar sayfası açılıyor o kadar. Arkadaşın bilgisayarını kapattırıyorum internet normale dönüyor, düzeliyor. Burada sorun sizce nerdedir ? 4 Portlu modemden 5 kişi bağlanmak sorun yaratıyor olabilir mi ? Modemden kaynaklı donanımsal veya yazılımsal bir sorun mu vardır ? yoksa arkadaşımın bilgisayarından, ethernet kartından, kablolardan kaynaklı bir sorun mu vardır ? İnternete çoklu bağlanıp ZyXEL modem kullanıp bu tür sorun yaşayan var mıydı ? Açıkcası kafam allak bullak oldu sinirlerim 1-2 haftadır bu problemlerle uğraşmaktan çok gerildi. En son çare olarak ortaklıktan çıkıcam tek başıma kullanıcam interneti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Nasıl bağladığını tam anlamadım, ayrıntılı anlat. 4 kişi modeme bağlanıyor. Hub da bu 4 makinadan birindeki ikinci ethernet kartınabağlanıyor,ordan da 5. bilgisayar mı bağlanıyor? Hub direk modeme mi bağlanıyor. Ip ya da mac adresi çakışması gibi geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Ben serverim yani modem bende. 4 makineye ethernet ile gönderiyorum baglantıyı direkt modemden. 5. makineye ise hub ile arkadasın makinasından gönderiyoruz bağlantıyı. Ama sorun yaratan bu makına degıl. En son ortak olarak aldıgımız dırek modemın ethernetınden baglantısını yaptıgım arkadasın makınası. Adam makınayı acınca ınternet donuyor. Ufak bir çizim yaptım daha iyi anlaşılır.[ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 00:24 tarihinde, Mavi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 şöyle yapmayı dene bence modem port 1 -> pc 1 modem port 2 -> pc 2 modem port 3 -> pc 3 modem port 4 -> hub port 1 hub port 2 -> pc 4 hub port 3 -> pc 5 daha düzgün bir sistem olur bide modemin firmware'ini update et, şu anki firmware de sorun olabilir [ Mesaj 29 Nisan 2007, Pazar - 00:33 tarihinde, zgrw tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Bu şekilde yapamam hubu alırsam 50 metre kablo lazım malesef :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2007 Mavi ip leri otomatik alsın makinalar, siz elle girmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Problemin bilgisayarını açtığında interneti kitleyen makinaya giren virüs olduğunu çözdük virüsü temizledik ve internet normale döndü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 neymis ne degilmis,neyle temizlediniz onu da yazsaydin keske..snnki gibi sorunu olan olursa kaynak olmus olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 ctrl - alt - del yaptığımda bilmemne.exe diye garip isim de bir dosya gördüm onu kapattım exploreri açtım internette sorunsuz gezebildim. ama kapattığım gibi tekrar aktif oluyordu kesin virüstür dedim. Sonra bir arkadaş geldi (ben işe yetişeceğim için temizleme işlemini yapamadım) anti virüs programı ve norton ghost ile halletmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2007 ip çakışıyodur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
od3on Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2007 ayni sorun ben pc ile laptopu ayni anda baglayinca oluyor.fakat bazen duzgun calisiyor bazen calismiyor dengesiz biraz.laptopu uspden bagliyorum onlami alakali diye killaniyorum ben bilmiyorum sen nasil bagliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 arkadaşından hub a verilmesi yerine modemden direk hub a yap sorun düzelir zanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Soruz çözüldü. Yukarıda ki mesajlara bi göz atarsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Güzel ama 4. arkadaşın bilgisayarı az biraz GATEWAY olmuş :D Ağırlık binmiş ona. Yakınmasın sonra bilgisayar yavaşlıo diye heheh. Bu arada en mantıklısı modemin 4. çıkışını hub'a. 4. 5. arkadaşların bilgisayarlarını da hub'a bağlamak. İlerde isterseniz düzeltirsiniz. Yada bi access point ve 2 wireless adaptör alıp gene sorunu çözebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Hubdan bağlantı giden bilgisayara mı ağırlık binmiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bir ethernet internet getiriyor 4. bilgisayara, bir başka ethernet bağlantıyı başka bir bilgisayara paylaştırıyor. Buna gateway diyoruz. Sonuçta 2 tane ethernet bağlantısı çalışıyor. Bizim evde de eskiden böyle idi. Sonrada hub ve wireless geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Yaklaşık 8 aydır falan böyle kullanıyoruz kimse şikayet etmedi makina yavaş falan diye :) Wireless alamayız biz arada ki mesafe bi hayli fazla böyle idare edicez artık. Şimdide emule ve cfosspeed ile uğraşıyorum. modem problemim bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 hehehe fistan'ın mesajına koptum. sorun çözülmüş, hatta sebebi bile yazılmış, oradan fistan fırlamış yırtık dondan fırlar gibi =) ayrıca ip çakışıyor olsa modemin ayar sayfası da açılmaz. eğer modeme ulaşılıyor ama internete ulaşılmıyorsa ağın modemden dışagiden bölümünde sorun vardır. burada da bir bilgisayarın yoğun bandwith tüketimi sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar