pozitiff Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 yeri burasımıdır die çok düşündüm ama heralde sormak için en uygun yer burası. şimdi arkadaşlar bi vps sunucum ve bir domainim var. domainimi vps sunucumdaki sayfaya yönlendirmem gerekiyor.. domainimin panelinden vps sunucumun ip adresini ayarlayıp domaini oraya çok güzel yönlendiriyorum fakat mesela www.deneme.com/forum/ yazdığımda sunucumdaki 89.59.1.34/forum/ adresindeki dosyalara erişemiyorum. anasayfadan linkleri 89.59.1.34/forum/ şeklinde vermek durumunda kalıyorum. www.deneme.com/forum şeklinde açabilmek için bildiğim kadarıyla sunucuma dns server kurmam lazım. bişiyler yaptım şu an whois dalgası olan bi siteye ns1.deneme.com yazdığımda karşılık olarak sunucumun ip adresi çıkıyor. yani anladığım kadarıyla o da olmuş. acaba domaini ip ye yönlendirmek dışında başka bir işlem yapmamda gerekiyormu? bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 25, 2007 İşini DNS ile yapacaksan domain'i ip adresine sen yönlendirmeyeceksin zaten. Yine domain aldığın sitenin panelinde "Kendi DNS'lerimi kullanmak istiyorum" gibisinden bir link olmalı. Ordan DNS'leri değiştirip kendi DNS adreslerini gireceksin. Domain <-> IP çevrimi senin girdiğin DNS'de yapılacak. edit: DNS değişikliği 1-2 gün sürebiliyor. [ Mesaj 25 Nisan 2007, Çarşamba - 22:03 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Öne çıkan mesajlar