gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 özel mesaj olarak atıcaktım ama başka biride yazmış onada cevap olur hem.. Keynes modeli doğru bir modeldir dediğin gibi kaldırımları soküp takmak piyasayı hareketlendirir ama ABD keynes modelini uygularken sadece Cumhuriyetcilere yada demokratlara hareket imkanı vermedi akp sadece kendi yandaşlarına veriyor.. Acaba sen gitsen kaldırımları sen değiştirebilirmisin? + bu ülke kaldırım taşı ile kurtulmaz.. Özelleştirme son çare peki özelleştirilecek kurum kalmayınca ne olacak.. Şimdi sırada otobanlar varmış bir ara kayak merkezi için Ülkemin dağını satmaya kalktılar.. Telekomu öyle bir verdilerki sen ben birleşşek alabilecek konumdaydık yani adamlar ceplerine para sokuyor suanda heralde bu işi bağlayan kişi terfi almıştır.. Şimdi keynes modelini örnek göstereceksen. Sen çiftciye gidiceksin diyeceksin bak kardeşim al tohum %40 indirimli al sana mazot %60 indirimli ama bu sene en az 30 ton fındık üreteceksin yoksa kulahları değiştiririz.. cami, havuz, kaldırıma kaldıysak bu üke zor kurtulur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Anlatamadığım nokta şu sanırım ve özel msja gerek yok bilgi paylaşıyoruz burada Şimdi kaldırımların sökülmesinin piyasayı nasıl hareketlendirdiğine bakalım çalışan işçiler ve ihaleyi alan firmaya bir miktar para zerkedilir bunun sonucunda giren paranın marjinal tüketimi oranında talep artar talebin artışıda durgunluğu bozar Sanırım olay şurada sen talebi kimlerin arttırdığına yani paranın kimlerin cebine girip kimlerin tüketimini arttırdığına bakıyorsun ben ise ekonominin geneline Para bir cebe girer ardından ekonomi toparlanır Üzgünüm ama dediğim gibi etik değerler ile değil ekonomi ile konuşmaya çalışıyorum şuanda O paranın hepsi tayyipinde cebine girse ekonomide hareketlenme yaratacaktır ki ekonomide kimin cebine girdiğine değil hareketlenmeye bakar He uzun yazımı okuduysan orada da şöyle demiştim özelleştirmeler gereklidir ancak yapılış usulü tartışılır.Bence de yanlış şekilde sattılar değerinin altında fiyat geldi ancak özelleştirmeler değildir yanlış olan yapılış biçimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 abi yani tamam güzel özelleştirilsin rekabet olsun vs vs de otobanların köprü ücretinin nesinin rekabeti olacak. adamların rakibi yok bişeyi yok. bu bana resmen vatandaşın malının peşkeş çekilmesi gibi geliyo. Bide telekom var sattılar araplara değişen hiç bişey yok adamlar niye yatırım yapsınki zaten tekel, tıkır tıkır parasını alıyor vatandaştan. türk insanın kara gözü kara kaşı hatrınamı yatırım yapsın bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Şöyle ki bence klasiklere göre devlet kar amacı güden bir yapı olmadığından bir işletmeyi max kar düzeyinde çalıştıramayacaktır.Yani öz olan max kar ve devlet bunu yapamaz girişimci yapar Umarım doğru anlamışımdır Ve otobanda bile köprü geçişlerinde bile kar düzeyi önemlidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Enginar bir arkadasın dediği gibi bir sure sonra ulkeyi ileri götürücek birşey kalmayacak o yüzden yine birşeyleri satmak zorunda kalabiliriz.. Sokakta istediği gibi gezer zaten islamiyet öyle bir yorumlandıki ne yazıkkı kadın düşmanı bir din durumuna geldi.. Ve kadınlarımız bunu kabulleniyor.. Cunku rahat edecekler yav ben bilmem beyim bilir demek daha kolay düşünmekten üretmekten.. Yanımda türbanlı istemiyorum insanların dinlerine saygım sonsuz yanı bazıları gibi hristiyanlığı yaymak istiyor diye kimsenin boğazını kesmiyorum.. Haa yanlış anlasılma olmasın yanımdaki kişinin türban takmasını istemem hatta gıcık olurum ama aynı şekide takke yada kipa da takmasınada aynı tepkiyi veririm yada her derse dua ile başlamak yada istavroz çıkarmakta benim için aynı şey adam gibi ahkam kesiyorum ileri gidiyorum ne olacak benimdemi boğazımı kesicek birileri.. [ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 22:24 tarihinde, gellidus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Bodrack tam olarak aynı şeyleri söylüyoruz.. Seninde dediğin gibi bende bu hareketlenmeden kim en çok fayda görüyor diye soruyorum.. Özelleştirmeler güzeldir ama bence bunlar daha çok hibeye girdi benim gözümde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 şimdi akp yandaşlarına veriyormu veriyor geçmiştekiler vermedi mi verdi mesut yılmazda verdi çillerde verdi demirelde verdi hepside kadrolaşma yaptı hepside yedi bitirdi mesele bu değil. bu adamları bu halk seçti gidip düzgün oy kullansalardı seçtirmeselerdi ben seçmedim gönlüm o açıdan rahat genel ekonomo politikalarından ziyade bazı özel konularda ki onlar başka başlıkların konusu hükümeti her konuda eleştiririm ama şimdi Abdullah Gül 11. cumhurbaşkanımız oluyor o makama çıktıktan sonra hepimizin başkanı olacaktır sevin veya sevmeyin herkes ona saygı gösterecek gerektiğinde cumhurbaşkanını korumak için canını verecek onun çıktığı makam Mustafa Kemal'in bulunduğu makamdır herkes o makama hürmeten saygısını göstermelidir kendiside ilk açıklamasında tüm türkiyenin cumhurbaşkanı olacağını halkı kucaklayacağını söylemiştir ister inanın ister inanmayın bu sözlerine cumhurbaşkanının yapması gerekenler bunlardır yapıp yapmayacağını zaman gösterecektir ama eleştirmek adına insanların inançlarına , meclise , cumhurbaşkanlığına kimse hebele höbele diyemez noter cumhurbaşkanı diyorlar bu ne cüret ???? türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanına nasıl noter cumhurbaşkanı denebilir böyle şey mümkünmüdür sözüm politikacılara iki oy için koltuk sevdasına yapılan gaflete bakın devlet terbiyesi almamışmıdır bu insanlar? yarın bu insan cumhurbaşkanı olduğunda yüzüne nasıl bakacaklardır?? eleştirnin dozuna dikkat edelim türkiyede laiklik tehlikede diyen insanlar vardır ve gördüğüm kadarıyla sayın Gül bunun farkındadır ve bunu bilip davranacaktır bunu dilemekten ve hayırlı olsun demekten başka şeyler söylemek bence boş konuşmaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Hibeye girip girmediğini bilmiyorum gazetelerde yazanada fazla inanmıyorum artık o yüzden dediğim gibi kimin cebine girdiği bilinmez ama tahminimce akpnin cebine girmiştir ne diyelim alıştık artık en azından dünya ekonomi sistemine uyum sağlandı bu da birşey açıkçası Türkiye'nin son 15 yılını düşününce buna sevinmek gerek:/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 said: Şöyle ki bence klasiklere göre devlet kar amacı güden bir yapı olmadığından bir işletmeyi max kar düzeyinde çalıştıramayacaktır.Yani öz olan max kar ve devlet bunu yapamaz girişimci yapar Umarım doğru anlamışımdır Ve otobanda bile köprü geçişlerinde bile kar düzeyi önemlidir zaten köprüden , palaı yollardan gütmemesi lazım kar amacı. yıllar önce köprülerden ücret kaldırmalıydı. şimdi bu adamlar diyor ki ; ha ben bunun ücretini kaldırmıyorum , kankalarıma satıyorum. artık kendi cebinizden verdiğiniz vergilerle yapılmış bu yerlerden geçerken kankalarıma para ödeyeeksiniz. yani eskiden hiç değilse devlete ödüyodum bu parayı bi şekilde en azından bi miktarı bu paranın hizmete dönme şansı vardı. şimdi elin arabının yada şeriatçı şerefsizin hergün cebine bilmem kaç liramı sokucam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 kocaelili diyodum vecdi gönül diyodum izmite biriniz uğrayın yolların halini görün 2 sene önce mis gibi yapmışardı şimdi bozuyolar tünel fln yapıyolar güzel oluyor ama .. işte yiyo yiyen bizim millet takım tutmayı particiliği bırakmadıkça bu işler böyle gider partiye değil adaya oy vermedikçe bu böyle gidecek :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Evet sokucaksın devletlerde artık böyle Nedeni de dediğim gibi ülkede ki refahın gelişiminin GSMH de ki artışla bağıntılı olduğunun ekonomik çevrelerce kabul görmesi.Yani ne kadar çok para kazanıp ne kadar çok büyürsen o kadar mutlu olur insanlar diye düşünülüyor Bu yüzden devletler max kar amacı güdüyor sonuç olarakda kar yapmasını bilen amaçları max kar olan girişimcilerin ekonomiyi yönlendirmesi gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ekşiden bi kayserili yorum kopardı beni: '' bizim memlekette ticaretten anlamayanı, okutup cumhurbaşkanı yapıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 adam cumhur olunca tamamen degisirse tayyip dumur olur yalniz, hatta gokten kapak yagar. hadi bakalim Gul senden supriz atak bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 yok bu kayserili anlıyor ticaretten adam doçent yaw :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Eşi türbanlı olduğu içinmi kimse istemiyor neden istemediğinizi anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 örümcek kafalı olduğu için belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Naptı şimdiye kadar Türkiye'ye zarar verecek? Akp li yada dini bütün bi insan değilim hiç kimse sevmediği için merak ettim pek takip edemiyorumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ben de kötü birşey yaptığını söylemiyorum, bu yüzden de en az göze batan olduğu için onu aday yaptılar. adam çok kötü bir siyasetçi falan değil, ama bunların hepsi aynı kafaları aynı yani, ha tayyip ha bu aynı şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Tayyip napmış :S :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 AB nin RTE desteklediği açıklanmı$tı. Neden destekledi aklımda bi kaç fikir var aslında : Akpnin cumhurba$kanı secebilceklerini biliyorlardı. Ve AKP çok rahat oyuna gelebilen savaştan korkan ve kararlarda hep geriçekilen bi hükümet olduğu için desteklendi. Geçmişe döncek olursak yıkılan devletlerin savaşı kaybeden içten göçen devletlerin hepsini başta dinle kafalarını karıştırmışlardır. İstanbulu fethe gelirken bile. İstanbullular Melekler erkek mi kadınmı diye tartışmaya girmişler. O sırada İstanbulu almışız zaten. Aynı şekilde bugunler aklıma geliyor kafamız hukumetle cumhurbaşkanıyla karıştırıldı. Herşeyimiz satın alınıyor. Satıcak birşey kalmadı. İletiişim ağları gitti, yollar da gidicek. gerçi gidecek olacaklarla konuşmayı yediremiyorm ama :S:S işte.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Meleklerin cinsiyetinin ne olduğunu tartışmasalardı alamazdık zaten İstanbulu, iyiki kafaları karışmış yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Gül'ün Köşk'e çıkacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Destekliyorum 156969 59.74% Desteklemiyorum 98880 37.63% Kararsızım 6899 2.63% Milliyet'in anketinde durum böyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 ver linki de abanalım nihahaoha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 duyunca tüylerim diken diken oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2007 Çıkmasın 49,98% Çıksın 49,26% Toplam oy : 86145 haberturk te durum böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar