Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı adayı açıklandı

Apache

Öne çıkan mesajlar

Ya ben artık bu akp yi savunanları gerizekalı sınıfına sokmaya başladım gerçekten evden çıkmadan önce burda okuldada başka biri akp nın atılımında ekonominin iyi gitmesinden bahsetti..

Ulan gerizekalı ne iyi gidiyor? Neyin fiyatı ucuzladı yada neyin fiyatı aynı kaldı? Hangi vergi kaldırıldı hangi vergi eklendi.. Hadi gazeteler basbakan saklıyorda e be gerizekalı senin harcamalarında hiçmi fark yok yani 2004 yılında harcadığın para ile aynı şeyleri alabiliyormmusun??

Kafanızı kullanın biraz 3 gram beyniniz vardı onuda uyuşturdular..

Sokakta yürüyen insana lafım yok ister çarsaf ile dolassın ister turban ile ama o tip gelip okulda yanıma oturamaz oturtmam..

Ilımlı değilim karşıyım bu tiplere eğer eğitim ile dini arasında bir seçim yapacaksa eğitimi sececek zaten dini sececekse dinimizde kadının yeri okuzden sonra geliyor o yüzden sorun yok..

Bana cevap veren arkadaşada cevap olarak verebileceğim.. Türkiyeyi arabistan ile kıyaslıyorum gittiğimiz yol o yol işte herkes sacmalıyor ne şeriatı ne şeriatı diye ama yakın tarihten o kadar bihabersinizki warcraft tarihini ezbere bilirsiniz son 15 yılda dünyada olan şeyleri bilmezsiniz..

Bi kafanızı kaldırın bakın bakalım iran nerdeydi 2 sene sonra nereye geldi..

Gittiğimiz yer o ama gençlerimiz salak hala bunları savunuyor.. Kadınlarımız salak kendilerine yapılacakları biliyorlar hala bunları savunuyoırlar..

Akp ye oy veren herkese ben salak derim eğer islam merkezli bir parti istiyorsanız fp ye verin..
Sosyal ağlarda paylaş

kaç lira ucuzladı kadar küçük düşünen arkadaşları tebrik ediyorum :)

İsviçrede de 2004 dekiyle aynı fiyata almıyorsun hiç bir şeyi.
Herkes ne kadar ekonomistmiş ya :)

alın bütün ekonomik göstergeler burda

okumak yerine duymakla yetinen,araştırmadan her konuda uzman olan kaç millet vardır?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de şu tür şeyleri tartışırken sakin olsanız dünya çok daha güzel bir yer olacak. Ama evet yakın bir süre içersinde gerçekleşen iş sahiplerinin katıldığı bir toplantıda yapılan oylamada iş sahiplerinin çoğu (%60idi sanırım) ekonominin kötüye gittiği yönünde oy vermiş. Açıkçası sokaktaki insanlardan çok o kişilere güvenirim ben sonuçta bir şekilde piyasanın içindeler.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 21:41 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Anayasaya göre bi aykırılık yok gayet basit cumhurbaşkanı seçilecek Abdullah Gül
Yalnız birkaç sorum var
Abdullah Gül bir ilk mi olacak %25 civarı oy oranıyla seçilen?Araştırın lütfen seçilen cumhurbaşkanlarının bir kısmı bu meclis çoğunluğuyla seçilmiş zaten.O zamanda herkes böyle bağırıyor muydu demokrasi diye bilmiyorum ama bence gereksiz birşey zaten demokrasiyi tam anlamda uygulayabilen bir ülke yok olabileceğinide sanmıyorum.Demokrasi kavramı pratiğe geçirilmesi neredeyse imkansız bir kavram sorun bu sanırım
2. olarak bence eşi başörtülüymüş türbanlıymış benim için farketmez orada cumhuriyetin değerlerine aykırı bir işe onay verirse verir peki ne olur halk buna tepki gösterir gerekeni yapar(bakınız halk diyorum ordu değil-halkın temsilcisi ordu değildir) he eğer yapmazsa halk tepki göstermezse o zaman zaten bunu haketmiş olurlar bence.Çünkü tepki gösterilmediğinde 2 olasılık kalıyor
1-Zaten buna karşı değilmiş halk
2-Çoğunluk nasıl karşı olduğu halde tepki göstermez bilemiyorum ancak azınlıkta kalan cumhuriyet karşıtı topluluk tarafından korkutulmuşlardır ki o kadar korkaklarsa zaten cumhuriyeti kuranların soyu tükenmiştir bunun için tartışmak boşa
He AKP hükümetini ekonomide yerden yere vuranları da anlamıyorum söylenen şeyler hep aynı halkın zor durumda olması işsizliğin azalmaması hatta artması ,borçların artması vergilerin artması
İyi güzelde zaten bunlar AKP hükümeti devraldığında olan şeylerdi.Şuan borçlarının faizlerini ödemeye uğraşan bir devletin içinde yaşıyoruz.Öyle ki memurlarına zam yapmaya karar vermesi halinde IMF yaptırım uygulamakla tehdit ediyor
GSMH büyüyor diyorlar ki şu kadar bu kadar bunun içinden nominal artışı at nüfus artışını çıkar neymiş %4 büyümüşüz
E bu %4 büyümeyi ne zannediyorsunuz ki Türkiye az gelişmiş bir ülke olduğundan gelir dağılımında adalet olmadığından elbette artışın büyük çoğunluğu zaten parası olan kişilere yansıyacak.Peki bunu düzeltmenin yolu ne kabul birsürü yolu var bunu düzeltmenin ama Türkiye'nin şu anki durumunda bunlardan hiçbirinin uygulanabileceğini sanmıyorum.Hiçkimse Türkiye ekonomisinin 5 yılda gözle görülür biçimde iyileşmesini beklemesin.Bu olanaksız birşey.Borçlarımızın faizlerini ödeyemediğimiz zamanlarıda görebilirdik ve hala görme durumumuz var ama bu son 5 yılda olan birşey değil uzun bir ekonomik başarısızlığın sonucu.Özelleştirmeler zaten yapılması gerekendi ve dünya ekonomisine ayak uydurmaya çalışmaktı amaç.Gerçi pek iyi yapıldığı söylenemez özelleştirmelerin ama özelleştirme yanlış değil birçoğunun yapılış biçimi yanlış
Ayrıca daha öncede yazmıştım şimdi de yazıyorum seçimleri AKP kazanamazsa daha büyük bir kriz olması muhtemeldir çünkü AKP Türkiye'nin ekonomik kalkınması için bir yol belirledi ve tek parti olmanın kolaylığıyla o yolda ilerledi şimdi muhalefet başa geçerse kötüledikleri ekonomik sistemi uygulamayacaklarından gelinen noktadan geri dönüp başka bir yol deneyeceklerdir ki bu zaten hassas olan ekonomik dengemizi yıkacaktır
Yani istikrar uğruna AKPnin yanlışları görmezden gelinmelidir.He eğer ki azıtırlarsa ilk başta yazdığım gibi halk tepkisini göstermelidir.Tabii ki şiddetten bahsetmiyorum grevler yapılabilir eylemler dahası hükümetin yaptıklarına karşı duranlar işbirliğinden kaçınıp Devletin kafa üstü düşmesini sağlayabilirler.
En güzel örnek Villians'in verdiği başının kapatılması istendiğinde kapatmaz zorla mı yaptırmaya çalışacaklar?Denesinler devletin gücü de biryere kadar bunu zaten daha önce gördük
Eğer işler o raddeye gelirse AKP şuanki çalkantılar yaşanmadan daha kolayca baştan indirilir çünkü biryerden sonra bütün halkın gözünde meşruluğu yokolacaktır ki meşruluğu olmayan hükümetin başta kalamayacağına inancım sonsuz
Neyse umarım doğru anlatabilmişimdir düşüncelerimi.Şüphesiz ki yanlış anlamalar olacak yanlış anlamak isteyenler olacak ama dikkatli okuyanlar beni anlayacaktır
Saygılarımla
Sosyal ağlarda paylaş

Acaba herşey bu kadar kötüyken hala iyi olduğunu savunan kaç kişi vardir..

Haftada 1 milyar dolar faiz ödeyen kaç ülke vardır?

Ben cok kucuk dusunuyorum cunku ben ona bakarım buyuk dusunenler buyuk dusunsun senin işlerin çok iyi gidiyor heralde..

Enflasyon ne demek bi onu öğrenmek lazım önce.. Ayrıca isviçrede aynı fiyat değil mesela bir örnek ver..
2004 te et ne kadardı 2007 de ne kadar

sonra dön türkiyeye

Hadi sen kucuk dusunmek istemiyorsun haklısın..

Imf ye borcu ne kadar Turkiyenin ne kadar..

Dış borç ne kadar Turkiyenin ne kadar?

Türkiye suanda bir krize girmiyorsa butun yabancı para babalarının türkiyeye faiz için para sokmasıyla girmiyor yoksa ebemizi sikmiş durumdalar ama size göre herşey muthiş..

Siz kucuk dusunmeyin kafanızı yormayın böyle kucuk seylere..
Sosyal ağlarda paylaş

eğer birinin karnı doymuyosa, başını sokacağı bi evi yoksa dış borc falan umrunda olmaz. akp ekonomik acidan hicbişey vermediyse bile ümit verdi mortgage di bilmemneydi, istikrar ı sağladı. bazılarımız unuttuk heralde en son krizi kredi karti borcu ödemek icin evini barkını satanlar, azalar iş kolları yüzünden artan işsizlik vs vs.

benimde hosuma gitmiyor son gelişmeler. ak partiye oy atmiş yada atacak olan biride değilim ama kuru muhalefet yapmaninda bi anlami yok. laiklik miş, şeriatmiş baska sey ekonomi baska sey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bodrack o %4 buyumenin nasıl olduğu çok önemli..

Ben sana bugün 100 milyar borç versem senin alım gücün artar gelir seviyen yükselir..

ama bu parayi 500 milyar olarak ödeyeceksin dediğim zaman o büyüme 1 ay sürer sonra ne yaparsın..

Seninde dediğin gibi devlet politikaları vardır ve bunlar devamlıdır.. Ama akp nin yaptığı biz ölene kadar rahat rahat yukarda kalalmda biz öldükten sonra sikmisim türkiyeyide dunyayıda..

Şimdi bir venezuella nın büyümesi ile Türkiyenin büyümesini aynı kefeye koyabilirmisiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün izlediğim bi haberde iran da saçı gözüken bayanları polis nezarete alıyor ve uyarı veriliyor. bir daha tekrarında hapis cezası.

İtü de okuyorum mesela bugun mat dersinde başı kapalı bi kaç bayan vardı. kapşonlu yada şapkayla zaten giriyolar kimsede birşey demiyor. Ailemde türban takan kimse yok ama okula bişeyler öğrenmek için gelen başı kapalı olsada saygım vardır aynı sınıfta beraber okumamın bir sakıncası yok.

Fakat önce Erbakan ( ulan bu herifte okudğum bölüm itü makinadan en yüksek not ort. ile mezun olmuş hala utanırım böyle bi adamın okudğum yerden çıkmasına ) sonra Tayyip gibi örümcek kafalı insanlar Atatürkü ve cumhuriyeti içlerine hazmedememiş insanlar yüzünden türbanlı bayanlar mağdur ediliyor ki herkeste bi önyargı mevcut.

Bu önyargı bende de mevcut çünkü doğru olmasa bile türbanı cumhuriyete karşı bir tepki şeriat yönetimine özlem olarak görüyorum. Örneğin burda kaç kişi işe birini alıcak olsa ; burdaki kaç kişi hemen hemen aynı nitelikteki iki bayandan türbanlı yı başı açık olana tercih eder.

ülkesini aihm e dava eden bir insan cumhurbaşkanı olarak beni temsil etmesini hazmedemiyorum.

Bu zihniyetteki şeriat liderlerinin eteklerini öperken fotoğrafları çekilmiş insanların tek başına seçilmesine neden olan oy hakkını kullanamayan , entelim kimseye oy vermiyorum diyen akılsız insanlar yüzünden bu ülke bir 7 sene daha kaybettirdikleri içinde saygılarımı sunuyorum

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 21:58 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin ekonomik durmunun iyi olduğunu savunan adam ekonomi bilmiyordur haklısın
Eğer bana soruyorsan enflasyonun ne demek olduğunu biliyorum ve türkiyenin ne durumda olduğunun da bildiğim iktisat dahilinde(çok fazla olduğunu iddia etmiyorum) tahmin edebiliyorum?
Ama bu ekonominin düzeltilemeyeceğini en azından kısa vadede atılımlarla değişikliklerle olamayacağını ancak en az 40 yıllık bir ekonomik plan dahilinde yapılabileceğini savunuyorum ki bu da sırasıyla başa geçen partilerin ekonomi anlamında karar birliğinde olmaları gerektiği anlamına gelir.Şu anda böyle birşey olmadığına göre tek şans AKP'nin bir kez daha hükümet olup bir daha ki dönemler içinde diğer partilerle anlaşması(ekonomik anlamda).İmkansıza yakın olduğunun farkındayım ama başka umut göremiyorum açıkçası..

Telefonla konuşuyordum geride kalmışım neyse
Tabii ki venezuella ile karşılaştıramazsın ama ikimizde biliyoruz borçların faizini ödemeye çalıştığımızı o halde nerden yatırım yapıp yada tüketim yada devlet harcaması yapıp Türkiye'nin büyümesini sağlayacağız?Borçlar tek çare ama aldığımız borcun hakkını verip büyüme hızımızı borcun faizinin gücünden yüksek tutmalıyız ki bu da ancak yatırım yada devlet harcaması çarpanı ile mümkün olabilir?

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 21:56 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu adamların Türkiye cumhuriyetine Turk milletine hizmet ediceklerini bilsem bende bunlara oy veririm.. Benim derdim dinci olmaları değil eskiden özal zengini vardı şimdi akp zengini var en azından özal ın zengin ettikleri şimdi türkiye için iyi şeyler yapıyor bu adam öyle kişileri zengin ediyorki turkiyenin ebesini belliyorlar..

Bu adamların yaptığı atılımlardan türkiye için iyi birtane yok birtane bile yok...
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela?ANlayamadım nereye yatırım yapıldığı nerede harcama yapıldığını nerden biliyorsun?Anlayamadım?Bende bilsem nereye yatırım yapıldığını bende yorumlayabilirim sanırım biraz ama birde şöyle bir gerçek var ki yatırımın nereye yapıldığı değildir önemli olan ekonomi etik değerler taşımıyor sonuçta.Keynes'in dediği gibi kaldırımları söktürüp yeniden taktırmak bile piyasayı hareketlendirir büyüme yaratır?
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomi iyiye gidiyor derken yıllar önce insanlardan ekstra vergi alınarak yapılan köprüler ve paralı yollar bazı bu zihniyete yakın holdinglere özelleştirme adında peşkeş çekiliyor.

Peki neden zaten vatandaşın parasıyla yapılmış her yıl ülkenin bütçesine net milyonlarca YTL sokan hiç zarar etmeyen bu köprüler özelleşitiriliyor. biri bana bunu açıklasın ekonomiden anlamam ama en azından biraz mantık arıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hastayım şu türkiye atılım yaptı taraftarlarına.

hangi atılım lütfen yapmayın ya

en basit örnek hepimiz şu an internet kullanıyoruz.
araplara telekomu sattılar adamlar elde ettikleri karla ödediler.
nerde şimdi oh telekom özelleşiyor geliieceğiz adamcıkları ?
şu an 1 mbit ayağına 3 sene önce kullandığım 128 mb kablonet hızıyla internet kullanıyorum.nerde atılım nerde gelişme?

telsim i sattılar bütce şu kadar yıldan sonra fazla verdi dediler.enflasyon düştü ama otobüs bileti fiyatı 2 katı şu an minibüs vesaire
kullandığımız benzinin %60 ı vergi .
hadi ben cahilim sallıyorum bunları ekonomi okuyan arkadaşlar vardır gereken cevabı daha iyi verirler
Sosyal ağlarda paylaş

valla kimin ekonomik durumu nedir bilemiyorum ama ben lise 2 deyken krizde ailem evini ve arabasını satmak zorunda kaldılar. su son 2-3 senedir ekonomik olarak kendilerine gelmeye basladilar. ben sağda solda okuduklarima, kitaplarai sayılara bakmıyorum ben gördüğümü söylüyorum ve 7-8 sene öncesini hatirladikca dış borclar falan umrumda olmuyor.

p.s: hala ev araba yok :)

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 22:05 tarihinde, Enginar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
valla senin ekonomik durumun nedir bilemiyorum ama ben lise 2 deyken krizde ailem evini ve arabasını satmak zorunda kaldılar. su son 2-3 senedir ekonomik olarak kendilerine gelmeye basladilar. ben sağda solda okuduklarima, kitaplarai sayılara bakmıyorum ben gördüğümü söylüyorum ve 7-8 sene öncesini hatirladikca dış borclar falan umrumda olmuyor

ilerde sen çalışmaya başladığında yada çocuklarını okutmaya çalışırken ;şu an bu umursamadığın dış borçlar yüzünden halkın cebinden ne kadar sadece faize gidicek bunuda biraz düşün.

Günü kurtarma uğruna çocuklarının geleceğine ipotek koyan bu zihniyete lanet olsun
Sosyal ağlarda paylaş

@sparkcaster ve özelleştirmelerin nedenini merak edenler
Hemen vereyim verebildiğim kadarıyla
Bunların nedeni stagflasyon kriziyle birlikte tekrar ekonominin başına oturan neo-klasiklerdir
Ekonomi bilimcileri 2 safa ayrılır genel olarak
1-Klasikler:Devletin polis devlet olması gerekitğini ekonomiye hiçbir müdahalede bulunmaması gerektiğini bütün şirketlerin(ekonomide rol oynayan herşeyin) özel yatırımcıların elinde bulunması gerektiğine inanırlar.Bu sayede piyasa her zaman max kar amacı güden girişimciler nedeniyle dengede olacaktır.Piyasanın dengede olması demekte ülkenin her zaman max düzeyde büyümesi GSMH'nin de refah düzeyiyle ilişkilendirilmesinden dolayı ülkenin max refah düzeyinde olacağı anlamına gelir
2-Keynesyenler:1930 ekonomik buhranıyla ortaya çıkan Keynesyenler ekonominin birçok nedenle her zaman piyasa dengesinde olamayacağını devletinde ekonomik müdahalelerle piyasayı dengede tutması gerektiğini savunan insanlar
1930da keynesyenlerin dünya ekonomisinde etkili olmasıyla devletler ekonomiye müdahaleye başladılar ancak 1970 de yaşanan stagflasyon(durgunluk içinde enflasyon) krizi nedeniyle keynesyen görüş değerini yitirdi ve klasik görüş tekrar dünya ekonomisinde hakim görüş haline geldi ki az önce söylediğim gibi bu görüşte ekonomide devlete yer yoktur
Bu nedenle özelleştirmeler gereklidir
Yanlışım varsa düzeltin ama özelliştirmelerin nedeni ve tarihçesi aynen böyle olmalı

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 22:11 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sokakta yürüyen insana lafım yok ister çarsaf ile dolassın ister turban ile ama o tip gelip okulda yanıma oturamaz oturtmam..

Ilımlı değilim karşıyım bu tiplere eğer eğitim ile dini arasında bir seçim yapacaksa eğitimi sececek zaten dini sececekse dinimizde kadının yeri okuzden sonra geliyor o yüzden sorun yok..

Adam gibi,insanlara ve inançlarına saygını yitirmeden yap eleştirilerini.Bilgin olmayan konularda ahkam kesme.

Hükümete,başımızdakilere eleştiri yapıyorsan yap. Ama bu laflarınla ileri gidiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...