Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

afiş hazırlama?


pulkas

Öne çıkan mesajlar

bir sempozyum için afiş tasarımı yapmam gerekio.fakat bir afişin sahip olması gereken teknik özellikleri nelerdir bilemiyorum.yani kağıt boyutları, hangi font daha ii gibi?

bunun yanında yardımcı olabilecek ayrıntılarda verirseniz sevinirim.


[spo]http://img153.imageshack.us/img153/1469/sempozyumlogosopl6.jpg[/spo]

gibi bi tasarım yaptım mesela.farkındayım biraz eksik duruo.
sizin görüşleriniz nelerdir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şmdi şöle iki durum var

birincisi bu afiş eğer okullarda bi yerlerde falan panolara asılacaksa boyutlarının standarta oturmasınn cokda önemi yok. ama eğer hazır bi cerceve icine giricekse su anda aklımda olmıyan afiş standartı var bi tane o boyutta olmalı bakarım şimdi sölerim.

ikinci durum ise bunu basım için gerekli cözünürlükte yapman bu kısmı zaten biliyosundur ama basım için bayı boyutlar daa verimlidir dolayısıyla daha ucuzdur. Onu verdiğin matbaayala konuşup cözmen en mantıklısı.

zaten arıycaksan bu afişlerin ölcü meselsinide konusursun tam olur.

afişde guzel olmus bence fena değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle görmek isteyen benim gibi tembeller için



çok hoş olmuş belki yazıların olduğu kısım biraz daha daraltılabilirdi.. ancak üzerinde ne kadar yazı yazıcak bilmiyorum.. şu an biraz geniş aralıklı duruyor.. bir de yazıların altındaki siyah katman %80 opasite (opacity, transparency [errooorrr, nedir bunun türkçesi!]) ile de denenebilir.. zati büyük ihtimal denemişsindir..

ama çok hoş olmuş.. ^_^

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptığın iş ilk bakışta kötü gözüküyor, biraz daha bakınca güzel yönleri var.

şöyle açıkliyim,

sağ taraf hebele hübele şeklinde, oraya başka bi yazı yazılcak demişsin,

hebele hübele olan kısmın daha fazla dikkat çekmemesi gerekiyor, afişe bakınca gözüm ilk o tarafa gitti bu ne dedim

sonra sola baktım ve sempozyum afişiymiş bu hmm dedim.

sol taraf gayet güzel sade ve mesajı rahat bi şekilde iletiyor

ortadaki resim HİÇ olmamış,

afişte on yüz milyon renk kullanma derim, yani eğer bu bir sempozyum afişi olacaksa mesajı direkt olarak vermesi gerekmekte, süslemelere fln cok ihtiyaç yok,

hebele hübele kısmına gelecek olursak (bu arada resmi kaldır ısrarla, hatta resim koymasan daha iyi), afisin ne ile ilgili oldugunu anlatırken, merak eden adamın (konu başlığı görünür nitelikte olmalı ve en çok vurgulamak istedigin mesajlar da öyle) zaten konu ilgisini çekerse gider yanına ve daha dikkatli bir şekilde okur. o yüzden hebele hübele kısmındaki yazı fontunu ufak tutabilirsin.

ayrıca öyle bi kontrast yapmışsın ki, afiş sanki 3 ayrı parça gibi duruyor, sol taraf, orta kısımda resim ve sağ taraf birbirinden bağımsız parçalar gibi, bunu da yapmamanı öneririm, bir bütün içerisinde olayı çözmeye çalış, fon rengin beyaz ise açıklama yazısını da beyaz fon üzerine yaz ve konuyu bölmemeye dikkat et.

afiş boyutlarına gelince, standart ölçüler vardır
70 x 100
50 x 70
35 x 50 boyutlarındaki afişler idealdir

tabii ben farklı boyutta bastrmak istiyorum dersen senin bilecegin iş karışamam ona ama bunlar standart kağıt ölçüleri olduğu için farklı boyutlarda bastırmak istersen sorun yaşayabilirsin.

ek bilgi: işlerini 300dpi olarak yap, hele ki resim kullanacaksan yüksek çözünürlükte resimler seç, daha sonra pixelleşince başın ağrımasın

kolay gelsin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

he bi de hangi font daha uygun olur demişsin, ona da yardımcı olmaya çalışayım.

serifli fontlardan kaçınmanı öneririm (doğru olduğu icin deil, sadece göze daha güzel gözüksün diye benim tercihim o yönde)

universe font ailesini kullanabilirsin (boldu italici vsvs bi çok çeşidi vardır)

bidaha baktım da afişe sol tarafı yapabiliosan, devamını da çok güzel getirebilirsin sol taraf iyi gerçekten =] kolay gelsin tekrar


burada edit yapayim: yatay afişlerin kullanım alanı çok azdır, kullanımı zordur, o yüzden dikey olarak kullanmanı tavsiye ederim, saygılar.

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 03:40 tarihinde, MadOrca tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...