Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flash sayfalar arası geçiş efektleri

Pluton

Öne çıkan mesajlar

resmi seçim f8e bas
çıkan seçeneklerden grafik olarak belirle (istersen movieclip yada buton da olurda neyse)
daha sonra grafik olarak belirlediğin resim seçiliyken
altta prpertiesden efekt olarak alpha seç
onu 0 yap
birkaç frame sonrasındaki aynı grafiğe de alpha 100 olarak ata
frame cetvelinde sağtık> create motion twin
afiet olsun

edik: alttaki properties de color kısmında çıkıyo alpha seçeneği
bide flash 8 için bu dediklerim.belki diğer versiyonlarda yeri farklıdır

[ Mesaj 21 Nisan 2007, Cumartesi - 13:47 tarihinde, ginaly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle action demişim, motion olacak. cinali zaten söylemiş düzgününü..

ayrıca her türlü library, component hede hödö için flashkit.coma giriyorsunuz. tutoriallar filan da var, hali hazırda componentler libraryler filan da. hatta türk bir adamın text effect olarak çok başarılı bir çalışması filan da vardı.

ben uzun zamandır flashla ilgilenmiyorum, tavsiyem de basit seviyede çalışacaksan flash değil javascript olacaktır.. flashda yapılan o geçiş (transition) efektleri javascriptle de kolayca yapılır.

en azından flashta basit şeyler yaparsan sana uzun vadede pek katkısı olmaz ama javascript öğrenirsen genel olarak tasarımlarına katkısı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

nası güzel olmuyor la =) her türlü efekti yapabilirsin, uğraşmanla doğru orantılı olarak.

http://www.c-point.com/javascript_tutorial/MMTutorial/Span.htm adresini ie ile açarsan misal bg (fon) geçiş efektlerine bakabilirsin. zilyon tane var gibi.

http://www.brothercake.com/site/resources/scripts/transitions/ adresindeki linklere tıklayarak hemen sağında resimlerin geçişlerine bakabilirsin.

bunun gibi zilyon tane kod bulabilirsin js için. ama sen bilirsin tabi. js'nin farklı gezginler için farklı kod yazma olayı beni kasar diyorsan go flash go :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...