Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilmeli

Aragorn

Öne çıkan mesajlar

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer cumhurbaşkanının 5 yıllığına seçilmesi gerektiğini düşünüyor.

Ankara Sanayi Odası Meclis üyelerini kabul eden Sezer, cumhurbaşkanının yetkileri ve görev süresi ile ilgili görüşlerini anlattı, "5 artı 5 formülüne" sıcak bakmadığını söyledi .

Cumhurbaşkanı Sezer görüşmede, cumhurbaşkanlığının yetkilerinin çok fazla olduğuna işaret etti ve yetkilerin mutlaka daraltılması gerektiğini ifade etti.

Sezer, 7 yıllık görev süresini uzun bulduğunu ifade etti ve cumhurbaşkanının milletvekilleri gibi 5 yıllığına seçilmesinin daha doğru olacağını belirtti.

YARGIYI SEÇEMEZ: Açabileceği bir iptal davasına bakacak Anayasa Mahkemesi'nin üyelerini yürütme organının başı olan cumhurbaşkanının seçmesi, hukuk devleti ilkesinin gereklerinden olan yargı bağımsızlığıyla bağdaşmamaktadır...

Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi üyeleri ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı seçme görev ve yetkisine mutlaka son verilmeli; Anayasa'ya uygunluk ve idari yargı denetimini daraltan ve bu nedenle hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan Anayasa kuralları kaldırılmalıdır.

Karakterine yakışır bir açıklama yapmış. Bu yetkileri kullanmadan önce bunları söylemesi beklenmezdi bu adamdan zaten... (Gelecek ok ve mızrakları göğüslemeye hazırlanır)
Sosyal ağlarda paylaş

işte devleti kendi cıkarları adına kullanmanın sout kanıtı.

25 nisan 2000 sezer cumhur başkanı olmadan bir kac gun önce yaptığı konuşmada da bu gun soylediklerini söylüyor sn sezer. ama bakın ki 11 gün sona kafasına bisi duşuyor unutuyor. ve o yetkileri sınırsızca kullanıyor. hükümetin gönderdiği kararların %90 ın üzerinde dönmesine sebep oluyor. orada uzlaştırıcı olacağına darbeci destekçisi olup cıkıyor. şimdi heralde kafasına bişi daha düştü aklı başına geldi..
Sosyal ağlarda paylaş

galiba senden orada yazanı anlamanı beklemek yanlış.

orada anlatılmak istenene bak.

ben sezer hakkında başka şeyler dememek için işi somut bişeye bağladım. kimseye hakaret etmedim?? sen ne yapıyosun?? şurada güzel güzel konuşuyoruz. kimin yaptığı insanlık kimin yaptığı değil. daha uzatma tartışmayacam.
Sosyal ağlarda paylaş

bende desteklemiyorum. peki ne değişti ??

sezer gider ayak söylediklerinin vehametinden kurtulabildimi ??

şimdi farketmiş olsa yine hadi cok bişi diil adam 7 yıl once cumhur başkanı olacagını bilmeden 11 gun once soylediklerini şimdi soyluyor .tam 7 yıl o yetkileri kullandıktan sonra.. buna sadece gülünür başka bişi yapılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer o Başbakana herşeyi diyebilip, sonra bir diğer makama yapılan eleştirilerde bunu ayıplıyabiliyorsa, ben de onu ayıplarım. Kaldı ki her zaman yaptığınız şey, eline koz geçince affetme, geçir.

"Menderes gibi geldi menderes gibi gidicek insallah" ile "başına bişi düştü herhalde" arasındaki saygı kavramlarını karşılaştır. Şimdi tekrar düşün yüzsüzün kim olduğunu...

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 22:17 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar birbirimize saygı duyalım. biz burada kişiliklerimizi tartışmıyoruz.

başlığa uygun cvp yazın lutfen

cumhur başkanının yasal hakkı vetonun(bazı konularda) , sezer cumhur başkanının hakkı olmaması gerektiğini duşunuyor. kraldan daha fazla kralcı olmayın.

kimse sezere kufretmiyor, birşeylere benzetmiyor yada rencide etmiyor.sadece fikirlerini tartışıyoruz. soyle asteroth kardeşim bu 7 yıl sonra tekrarlanan ve arada hiç bahsi gecmeyen sözler sana ne ifade ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yani, adam kendisinin o an olumlu/olumsuz kullanmak zorunda olduğu yetkileri nasıl kullanmayabilir açıklar mısınız? ne derece bilgilisiniz bu konuda? hangi yetkileri fazla size göre, sezer hangilerini kullanmış, hangilerine fazla demiş. fikir sahibisiniz madem, neden sahip olduğunuz bilgiden bize biraz bahsetmiyorsunuz? adam kendisine verilen yetkileri yok abi ben kullanmayayım diye geri mi çevirecek?

şimdiye kadar kaç tane cumhurbaşkanımız bazı tehlikeleri "görebildiği" için iktidar dayatması yasaları veto edebilme cesaretini gösterebilmiş bu kadar? sezer bir çığır açtı, cumhurbaşkanlığının asıl işlevlerini yerine getirdi diye taşlanıyor..

o yetkiler sezer için az iken, abdullah gül türevleri için fazla bile, tehlikeli derecede..

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 22:21 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sezer Anayasa Mahkemesi üyelerini, YÖK üyelerini ve Rektörlerin atanması yetkilerini kendince çok güzel kullandı. Ülkemizde sadece Cumhurbaşkanının sahip olduğu "suçluların affı" yetkisini de çok güzel değerlendirdi. Ayrıntılı istersen devam da ederim...

DoruK sorduklarımızın cevabını alınca mesajımızı editleyeceksek, işimiz uzun. Neyse benim yarın sunumum var, daha fazla devam edemeyeceğim.

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 22:24 tarihinde, Aragorn tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...