Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alınık Macintosh

Stifler

Öne çıkan mesajlar

oncelikle diger topic i gormedim, bunu da sans eseri gordum.

tam bilgi olarak neyi kast ettigini bilemiyorum ama daha detayli yazmaya calisiim:

2004 agustos da abd den alinmis bir ibook g4, us klavye ve ingilizce isletim sistemi var. 30gb hdd ve combo cd-rw/dvd combo drive var. normalde airport ready olarak satilan bir urundu ama icinde wifi karti da var. yeni isletim sistemini almadim, o yuzden hala panther yuklu (10.3.x). klavyede bazi tuslar siliktir. 2 usb, 1 firewire 400 girisi var ustunde. built-in bluetooth yok.

cok cok detay istiyorum diyosaniz, tiklayiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman sana tavsiyem kesinlikle, kagit ustunde ne kadar cazip gelirse gelsin giris seviyesi bir mac (ibook, macbook) almaman; ben ibook kullandim, uzun sure ondan baska bir bilgisayar da kullanmadim ve bol bol oyun (wow) oynayip pisman oldum. ama gunluk isler icin falan ideal aletler onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Stifler, hangi programları kullanacaksın? Hangi formatları kullanacaksın? (Mini DV, HDV vb.)

Final Cut Studio'nun yeni sürümü çıktı, FCS2. Maalesef bütünleşik ekran kartlarında çalışmayacak. Bilgine sunayım da. Macbook da bütünleşik ekran kartlı.

FCP 5 serisi MacBook'ta da çalışıyor ama yüksek çözünürlüklü çalışacaksan, güçlü bir işlemci ve 2 GB bellek olsun en az. Tercihen taşınabilir alacaksan Macbook Pro öneririm. Kurgu ağırlıklı çalışacaksan.

Motion ve Shake e girersen sağlam bir ekran kartına ihtiyacın olacak. Bütünleşik kartla çok yavaş çalışır; belki de hiç çalışmaz o programlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...