Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Bence Viktor dediğin kadar kötü bir tablo olduğunu düşünmüyorum. Belkide farklılık buradan kaynaklıdır. Bu arada nille ben ne demişim "Askerlerin hepsi sivil kimlikleriyle isterse RTE ye küfretsinler açıkçası umursamam o kadar" O yüzden Ege çıktı açıklama yaptı deseler afferin derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Bilhassa Apache ve Bone, siyasi konularda yazdıklarıyla tarih ve toplum bilgilerinin çok zayıf olduklarını gösteriyorlar diye düşünüyorum. Apache yukarılarda bir yerde "darbeden başka çare yok" demiş. Bone en son gördüğümde sözlükte Kurtuluş Savaşı'nda mermi taşıyan kadınlar muhabbeti yaparak, 14 Nisan mitingini anlatmaya çalışıyordu. Birileri de askerin siyasetle işi olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın başkomutanlık görevini üstlendiğini söylemiş barış zamanında. 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980. Zaten bu tarihlerde, olağandışı hiçbirşey olmamıştır değil mi? (ki Akademi ve siyaset bilimcileri tarafından 28 Şubat 1997 de bir post-modern darbe olarak değerlendirilir) Darbenin iyisi kötüsü olmaz. Memur çocuğu olduğunuz için CHP iktidarını restore etmek için yapılan bir darbeye "iyidir", 80'de sol grupları tırpanlamak için yapılan darbeye "eh pek de iyi olmadı ama gerekliydi" diyemezsiniz. Diyecekseniz de, demokrasi kelimesini cümlelerinizde kullanmayı derhal bırakacaksınız. İşte bu yüzden, hiç bir zaman "Avrupalı" olamayacaksınız. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 17:05 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Kim Avrupalı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Soruyu "Hangi siyasi parti Avrupalı peki?" diye mi yorumlamalıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 İşte bu yüzden, hiç bir zaman "Avrupalı" olamayacaksınız.,Demişsin bende merak ettim kim bu sınıfa dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 geliserek degisenler heralde bide nedir bu memurla olan problemin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 bu ülkede demokrasi kültürü olmadığı doğru. halihazırdaki durum bir aristokrasinin göstergesi daha çok. hem de faşizan bir aristokrasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Biz Asya'da mutluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Bürokrasiden bahsediyorum. Bürokrasinin iktidarının 1950'de sonlanması diyorum. Halen daha memurlarla ne alakası var diye soran çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Çağdaş ve uygar medeniyetler seviyesinden bahsederken zaten aklımıza Çin, Pakistan, Hindistan, Suudi Arabistan filan geliyor ilk önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 aha bi unity100 gördüm sank i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 "Avrupa" lı olmak kelimesi bence yanlış, avrupalıların sevmedigim bir sürü yönü var bence bizim kültürümüzde daha güzel olan. Onun yerine Avrupa nın demokrasi seviyesine diye konusmak daha mantıklı gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 burokratlar halkin bir aprcasi degil halktan ayri varliklarini surduruyorlar acik acik soyle sunu Halk ataturkcu degildir burokrasi dedigin olay ataturkculerdir burakrasiden kastin CHP ve askerdir normal halk bu iki guruba karsidir bu iki gurupda halki asip iktidar olamay calismaktadir acik acik soyle Asker CHP ve onalr gibi dusunenler diye burokrat memur gibi kelimelerin altina gizleme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Doğru, Avrupa'nın demokrasi ve insan hakları konusunda yakalamış olduğu seviye diye açabilirim herhalde "Avrupa"lılık kavramını. Avrupa Birliği de zaten ilgili değerler etrafında kuruludur, AB anayasası kabul edilecek yakında, taslaklarına bir göz atıverin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Haha, Viktor bir sonraki mesajında beni Fethullahçı ilan edecek, hazır olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 10 dakika kadar ciddi olabileceksen Viktor, sana bir soru sormak istiyorum. "Atatürkçülük" ile kastın nedir? [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 19:40 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 İki yerde de aynı konu ortaya atılmış. Avrupalı olmak sence güzel birşey mi? O adamların, zekasından veya yaradılışından dolayı mı demokrasiye elverişli bir ortamları var? Hayır. Konunun derinine inmeden, bunun tek nedeni, bir kısmının ya da çoğunluğun değil, tüm vatandaşların iyi düzeyde eğitimli olmasıdır. Hala arasında okuma yazma bilmeyenlerin bulunduğu insanımızla bu ülkelerin insanlarını henüz karşılaştıramayız. Ne zaman iyi düzeyde eğitilmiş, kültür birikimi yeterli, kafasını çalıştırabilen ve olayları kavrayabilen insanlarımız ülkenin tamamını kapsar, o zaman bu karşılaştırmaları yapıp Avrupa'daki demokrasiyi isteyebilirsin. Aksi takdirde demokrasinin tam çalışmasını isteyemezsin, tam bir hayalcilik olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 http://forum.paticik.com/konu.php?id=130703 ataturkculukten kastim budur ha komik geldi surasi ataturk karsiti olunca insan direk fetullahcimi oluyorki ben seni fetullahci ilan ediyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: Birileri de askerin siyasetle işi olmadığını, Cumhurbaşkanı'nın başkomutanlık görevini üstlendiğini söylemiş barış zamanında. Şu bahsettiğin birileri benim herhalde. Herneyse tekrar anlatayım. Askerin siyasetde aktif bir rolü yoktur. Askerin görevi vatanı korumaktır. Anladığım kadarıyla darbe oldu, asker siyasete karıştı, hani demokrasi hani özgürlük modundasın. Unutulmaması gereken bir husus ise cumhuriyeti koruma görevi politikacılarındır. Ama dp gibi farklı ideolojileri benimseyen ve şu anda akp'nin de izlediği yoldaki gibi iktidarın meşruiyetini yitirmesi üzerine ordu devreye girmiştir. Ordunun müdahalesi anayasanın demokratik olmamasından değil, ülkenin içinde bulunduğu dengesiz konumdan faydalanmaya çalışan iktidarın suçudur. Ve bu durumda vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü koruma görevi verilmiş olan ordu yapması gerekeni yapmıştır. edit: düzeltme. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 20:15 tarihinde, xueshen tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ne kadar darbe savunucusu olmasam da Avrupada iktidara gereğinde müdahale edilmemesinin en güzel örneği hitlerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 edit edit edit... flaş flaş flaş... yapılan açıklamada dindar değil manidar cumhurbaşkanı seçileceği açıklandı.. dil sürçmesi için özür dileyen yetkililer dillerini toplu halde demir eğesine sürterek törpüledi.. Yetkililerden bazılarının bu durumdan sapıkça zevk aldığı gözlerden kaçmadı.. Olayın ateş fışıkran erotik fotoğrafları için tıklayın Göreve gelicek manidar cumhurbaşkanının kim olduğu netlik kazanmazken, üst düzey bürokratlar Nejat uygur'un adının sıkça geçtiğini belirtti.. Alt düzey bi bürokrat ise kendisine bi bok söylenmediğini belirtip ağladı ve ekledi "ulann sizin bile haberiniz var! ben bi bok bilmiyom.. ühe ühüh hühü".. Muhabirimiz alt düzey ama iri göğüslü bürokratı sevgiyle teselli etti..Nejat Uygur'un en seksi fotoğrafları için tıklayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 @xueshen Hitler iktidara geldi diye, bütün Avrupa bıraksın serbest seçimleri ve demokrasiyi. Çok zekice. Yıllarca düşünmüşler de akıllarına gelmemiş. Bu fikri bütün Avrupa'ya yay ki, adamlar yollarını bulsunlar.. Bravo. said: Ama dp gibi farklı ideolojileri benimseyen Örneğin serbest piyasa ekonomisi prensipleri bürokrasi uygun görmeden uygulanamayacaktı. CHP'den başka bir parti de seçim kazanamayacaktı. Öyle mi? said: İşte bu akıl almaz zihniyet yüzünden bürokrasi 57 yıldır muhalefette, bir daha da iktidara gelemeyecek. Ordunun müdahalesi anayasanın demokratik olmamasından değil, ülkenin içinde bulunduğu dengesiz konumdan faydalanmaya çalışan iktidarın suçudur. İktidarda bir bürokrat ya da emekli general olunca ülke dengeli, aksi takdirde dengesiz, tehlikeli ve Cumhuriyet tarihinin en riskli zamanlarından geçiyor oluyor tabii. Söylediğinde tesadüfi bir şekilde haklısın, herhangi bir şekilde darbe yapmak veya planlamaya kalkışmak dahi anayasal bir suçtur ve en ağır şekilde cezalandırılır. Bu yüzden darbe yapmaya kalkışacak arkadaşlara, başladıkları zaman sonuna kadar gitmelerini tavsiye ederim. Eğer yarı yolda duracak olurlarsa, Talat Aydemir gibi olur sonunuz. "Anladığım kadarıyla darbe oldu, asker siyasete karıştı, hani demokrasi hani özgürlük modunda" değilim. Belirli bir zümre seni ayakta uyutuyor, sözde demokratik bir sistemde, sana Cumhuriyet devrimleri tarafından verilmiş olan kendi kaderini belirleme hakkını elinden alıveriyor, sen de aymaz bir cehaletle kalkıp alkış tutuyorsun. Bu tehlikeli zihniyetin şakşakçıları en azından modern, çağdaş ve Batılı oldukları yalanını kullanmayı bırakıp, yüzlerindeki o maskeyi çıkarmalıdırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar