SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 işte bakış açısı dışında herşeyi aynı düşünüyoruz.sen o anlamda diyorlar diyosun ben farklı anlıyorum.aman neyse düşünsem nolcak düşünmesem nolcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 dindar cumhurbaskanı seçeceğiz ne demek ya asıl tehlike bu. ne yani muhteşem bi lider olsa, dünya saygıyla baksa ona, acaip zeki olsa herkesin ortak görüşü cumhurbaşkanlığı ona yakışıyor yönünde olsa... ama ateist olsa. bunlar hayatta seçmeyecek demek ki. hatta akpnin aynı kadrosunu al. akp çok iyi şöle böle diyenler, akpnin siyasi görüşleri tamamen aynı olsun. icraatları yetenekleri bilgileri seviyeleri istekleri vs herşey aynı olsun... sadece dinleri farklı olsun. bunlara oy verirler miydi? bence vermezlerdi. bence barajı bile aşamazlardı dinle siyaseti birleştirmek isteyenler de bunlar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Benim Hürriyet'te okuduğum kadarıyla adam "Türk halkının özlediği, dindar bir cumhurbaşkanı getireceğiz" demiş. Bu ne demek? Öncekiler dinsiz demek. Açık.. Ayrıca Sezer'e hakaret etmiş ve doğru yorumlarına "insafsız ve acı verici" demiş. Batıyor tabii tehlikenin farkına varılması, acıtır.. Adamlar yakında açık açık söyleyecekler ya. Ayrıca hakikaten "dindar" bir cumhurbaşkanı seçilirse alkol yasaklanır. Ki bu Laik Türkiye Cumhuriyetinin bittiği an olur. O yüzden onlara Homer Simpson'ın şu güzel sözüyle seslenmek istiyorum: "To alcohol!" Dindar cumhurbaşkanlarımız dindarlıklarını yönetim şekillerine yansıtmayıp, laiklik ilkesine ters düşmezlerse "dinsiz" sıfatı takılıyor. Ooooh ne ala.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 alkolün yasaklandığı bir sürü cadde sokak var zaten. ancak bu tür şeyler fazla dikkat çekmiyor. bunları sezer gibi bir cumhurbaşkanı varken yaptılarsa, kendi cumhurbaşkanları olursa neler yaparlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 adam direk dindar demiyor arkadaslar ya neden sadece tek lafı alıp ona yöneliyorsunuz en üzüldüğüm nokta insanların tek açıdan bakmaları olaylara cumhuriyetçi,dindar bişeyler gibi bişeyler daha diyor.cumhuruiyetçi konusu kimseye batmıyorken diğerleri batmıyorken dindar kelimesi de batmamalı. dindar insanlar cumhuriyetçilere düşman mı deil. dindar insanlar laik insanlara düşman mı ben görmedim.Siz gidip en tepedeki aşırıları baz alırsanız onlardan her yerde var. laik insanlar dindarlara düşman olmamalı umarım.en azından körü körüne bakmamalı. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 18:34 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 : ) komık gelmeye basladı bura , demokrası ıcın yuruyus yapıolar ; hukumetın antı demokratık yaptıgı bısı yok demokrasıye gore hareket edıp cumhurbaskanı secılıo. adamlar dındar bırını secıcez demıs. bunda ne warsa dındar olmak nıye suc oldu hanı dusunce we ınanc ozgurlugu adam bole dedı dıye afedersınız orospu cocuu damgası yemıs 2. sayfadakı bı arkadastan. dındar olan herkes yobazmı yanı adam dındar cumhurbaskanı deyınce yobazmı olmus oluo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 "sivil, dindar ve demokratik" diyor. "Laik" nerede?? En önemli ilkeyi atlıyor. Evet şu anki durumda en önemli ilke bu. Halkın özlediği diyerek eskilerin dinsiz olduğunu yardırmış oluyor, ayrıca genelkurmay başkanının "laik" bir cumhurbaşkanı açıklamasndan sonra verilen bir demeç olması düşündürücü... Laik insanlar dindar insanlara karşı değil. Bir kere sen ne dersen de laik ve dindar olunur. Laik=ateist gibi anlaşılıyor yazında. Aksini iddia edersen, laik ve dindar olunmaz dersen bu forumdaki birçok insanı karşına alırsın. Laik insanlar şeriatçılara, köktendincilere karşı. Ve açıklamayı yapan şahsın ne olduğunu herkes biliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 benim yazdıklarımı bir kez daha okumanı tafsiye ediyorum ben orda laik demiş demedim 1 laik=ateist ile alakalı bir cümle kurmadım saçmalama 2 laik ve dindar olunmaz mı dedim 3 [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 18:40 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: adamlar dındar bırını secıcez demıs. bunda ne warsa dındar olmak nıye suc oldu hanı dusunce we ınanc ozgurlugu ya allah aşkına ciddi misin? cumhurbaşkanı seçiyorsun. cumhurbaşkanı belirlerken 600tane kriter yapar bi insan. dürüstlüğünden başlarsın, çalışkanlığı yeteneği vs vs vs gidersin ama dinin bu kriterlerde ne işi var?? cumhurbaşkanının hangi dinden olması kime ne ya? laik bir meclis nasıl müslüman olmayan herkesi adaylıktan siler?? bu ne cüret ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 genclikte bozulmus bu aciklamada zararli birsey gormuyor.yaziklar olsun size Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 sence bu halk hristiyan bi cumhurbaskanın gelmesine ne kadar hazır? bence hiç deil kaos olur ciddiyim adamda halkın istediği dindar diyor hristiyan istiyoruz demiyor. ha eşit düşünüen bir insan için dini önemli deildir haklısın ama halkı ne sen ne ben temsil ediyoruz. Bu ülkenin yüzde99'u islama inanıyor.bırakta öyle desin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: adam direk dindar demiyor arkadaslar ya neden sadece tek lafı alıp ona yöneliyorsunuz en üzüldüğüm nokta insanların tek açıdan bakmaları olaylara cumhuriyetçi,dindar bişeyler gibi bişeyler daha diyor.cumhuruiyetçi konusu kimseye batmıyorken diğerleri batmıyorken dindar kelimesi de batmamalı. dindar insanlar cumhuriyetçilere düşman mı deil. dindar insanlar laik insanlara düşman mı ben görmedim.Siz gidip en tepedeki aşırıları baz alırsanız onlardan her yerde var. laik insanlar dindarlara düşman olmamalı umarım.en azından körü körüne bakmamalı. Laik dememiş işte ben de onu diyorum :) Boldlu kısımda yazdığından anlaşılan laik/dindar ayrımı. Bu da hem laik hem dindar olunmaz yoluna çıkar. Ayrıcahem laikler dindarlara düşman olmamalı derken laikleri "dindar olmayan" sınıfına koyuyorsun. Yani ateist. Bu da laik=ateist demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 yahu ben hristiyan cumhurbaskani istiyorum veya olsun demedim.gorevini gerektirdigi gibi yerine gelsin, dini onemli degil dedim.devlet dinsizdir bunu anlamayacak kadar zor ne var anlamiyorum arkadaslar yaslar kac? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 hayır demek istediğim bu şekilde düşünenlere yönelik zaten. kelime oyunlarına gerek yok demek istediğimi ben biliyorum incik cincik etmeye de gerek yok.Türkçenin lastik giib bi dil olması da ayrı bi güzellik işte nereye çekersen oraya uzuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 @fmea: Mayısta 17 olacağım ama anlıyorum @soulcube: Ben bir yere çekmeye çalışmadım, daha dikkatli kelimeler kullansaydın. Ateistler dindarlara karşı olmamalı yada laikler dincilere karşı olmamalı diyebilirdin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 devlet dinsizdir evet ama yöneten dindar olamaz diye bi kural yok. devleti kurallarına göre yönettikten sonra da sorun yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 nileppezel ben ne dedim allahaskına ya yazıdıgm cümleyi yazıyorsun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bir de lafı söyleyen kişilerin genel olarak yaptıkları yapmaya çalıştıklarıi geçmişleri ve söylemeyi unuttukları da önemli. Mesela Baykal "Dindar, laik ve demokrat" bir cumhurbaşkanı istiyoruz dese. Olay olmaz. Bilmem anlatabildim mi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 @soulcube: Bir yerlere çekilebiliyor demişsin de kendimi aklamak için yazdım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fmea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bulent arinc aciklamasinda cumhurbaskani icin aranan ozellikleri belirtirken laik olma hususunu cikartip dindar olma husunu eklemistir konu bu kadar net ve aciktir.dindar kelimesine takilisimin nedeni budur.2. kere belirtiyorum anladigim kadariyla sizi ilgilendirmiyor bu ayrinti.yazik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 adamlar erken başladı planlarına... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Soulcube yapma Allah aşkına burada hepimiz dindarız,dinsiz değiliz biz. Peki neden dindar deme ihtiyacı duyuyor ki bu adam? Açıkça bir farklılığa işaret ediyor. Aykırılık var bu kelimede. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 19:01 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 dindar= geliserek degisenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Dindar batar, sundan batar. Bir cumhurbaskani, ki ayni zamanda baskomutan oluyor, ulkenin butununu temsil eden bir sahistir. Bu adamin dindarlik gibi bi ozelligi varsa bile, bu kendisinde baslayip biten birseydir. Bu secilme sebebi veya onu digerlerinden ayiracak birsey olmamalidir laik bir ulkede. Sadece muslumanlari veya genel olarak dindarlari temsil etmeyecek o adam, tum toplumu temsil edecek. Dindar olsun tabi ki guzel birsey inanmak, ama cumhurbaskaninin ozellikleri arasinda "dindar" sayilirsa, o olmaz. Kisisel ozelligidir cunku o adamin, kendisinde baslayip kendisinde bitmesi gereken birseydir. Cumhurbaskani kimligine yansirsa, veya bu ozelligi onu baskalarinin onune gecirirse, o ulke laik degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 said: Bu adamin dindarlik gibi bi ozelligi varsa bile, bu kendisinde baslayip biten birseydir. Bu secilme sebebi veya onu digerlerinden ayiracak birsey olmamalidir laik bir ulkede. Madem laik bir ülkede din konusunun, insanları birbirinden ayıracak birşey olmamasını düşünüyorsun, neden askeriye, üniversite gibi alanlarda insanların başörtülü girmesi yasaklanıyor? Burada da ayrımcılık yapılmıyor mu? Ya da hala YÖK'ün başında olan laik(!) insanlar, ellerine rektörlük için gelen seçim listesinde, 150 oy alanı seçmek yerine 1 oy alan (ki o da adayın kendisine vermiş olduğu oy) ı seçebiliyor? Neden buralardaki ayrımcılık hiç bir zaman konuşulmuyor da hep AKP'nin yaptığı ayrımcılık tartışma konusu oluyor? Ben AKP'nin yaptığını savunmuyorum, zaten savunulacak bir tarafı da yok. Arınç'ın o kelimeyi söylemesi, Büyükanıt'a bir cevap niteliğindedir. İlk ayrımcılık Büyükanıt tarafından yapılmamış olsaydı, böyle bir açıklamanın da yapılmayacağı kanaatindeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar