Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polat geri döndü

Sensible

Öne çıkan mesajlar

aquila@ ne demek''polat izleyen adamin, godfatherdan haberi yok''

ya yemin ederim kurtlar vadisin 1 bölümün izledim oda şu ırak versiyonun meraktan nasıl bişe oldugunu anlamak için.
ama bi diziye de bu kadar sabit fikirli bakmayın cıkartın şu at gözlüklerini,sacma genellemeler yapmayın allah aşkına. izlemediğim diziyi savunur oldum...
Sosyal ağlarda paylaş

herşeyden çok godfather'da mafya devletten üstün gösterilmiyordu.

Kurtlar Vadisi'nde öyle bir hava yaratılmış ki mafya devletten üstün resmen devletin güçleri eziliyor.Bir konuşma arkadaşlarla;

Arkadaş:İyi de abi Polat zaten devletin adamı,
Ben:Devletin adamı olsun mafya adıyla yapıyor,
Arkadaş:Olsun

asıl bu diziyi izleyenler at gözlükleri takmış kişilerdir.

Ve şunu diyebilirim.Kurtlar Vadisi'ndeki silah,öldürmeler vs. bunların etkisi sıfır insanlara.Orada insanlara etki eden düşünce sistemidir.Dizideki düşüncelerdir insanları etkileyen.

Milliyetçilik propagandası yapılıyor,kendini "TÜRK" sanan salak okul kabadayısı gidiyor Polat abisine özeniyor çünkü o da aynı kafadan aynı şeyi düşünüyor,sonra gidip onu taklit ediyor çünkü kendini onda görüyor.

Dizi belirli bir kitleye ulaşmak için kitleyi taklit etti üstüne kolpalar ekledi,kitlede bu kolpaları zaten beyinsiz olan kendilerine ekledi ve sonuç ortada.

Şunu da demek isterim ama,şöyle bakarsak Kurtlar Vadisinin ilk bölümlerine yani Osman Sınav dönemine ne bu olaylar vardı,ne de büyük kitleler izliyordu.Çünkü gerçekten güzeldi.Eğer bir efsane varsa o da Osman Sınav dönemindeki Kurtlar Vadisi'dir.

Osman Sınav bunun buralara geleceğini tahmin etmiş ve diziyi bitirmek istemiş ama reytingler zamanla artınca sevgili Show TV yönetimi Osman Sınav'i şutlamış ve diziye devam etmiş.Osman Sınav şuan Kurtlar Vadisi hakkında konuşmak istemiyor ve ne kadar başarılı bir iş çıkarsa da çalıştığı dönem de keşke yapmasaydım diyor.

Türkiye'de işler böyle yürüyor.Bu bizim eğitim sistemimizin ne kadar boktan olduğunu bir kanıtıdır aslında.İlkokul 1. sınıftan itibaren Türkler en güçlüdür,16 devlet kurmuşuz heryerde,(ki bana kalırsa bu tarihimizin en büyük başarısızlıklarındandır.16 devlet kurmuşuz da 16 devlette yıkmışız.Kurmak başarı,yıkılmak ise nötr.Neyse konu bu değil) vs. bize tarih bile tek taraflı anlatılıyor.Azınlıklar hain,soysuz;Türkler bir numara.Türklerin toprakları işgal edilince işgal eden o. çocuğu , Türkler edince kutsallık vs.

Belki abartıyor diyeceksiniz ama biz böyle yetiştirilmesek böyle tipler oluşmayacaktı.Kurtlar Vadisi gibi bir diziye gerçekten ihtiyacı vardı bu ülkenin ama bu şekilde değil.Ne bileyim bir Sopranos tarzında olabilirdi.

Birde kendi kafalarından attıkları şeyleri Türkiye'nin gerçekleri diye anlatmıyor mı işte asıl beyin yıkama budur.Zaten felaket olan milliyetçiliği iyice azdırıyorlar,bir de öyle şeyler anlatılıyor ki sanki devlet Amerika mandası altında Polat kurtarmaya çalışıyor vatanı.

Ha birde filmi var.Filmi şuan Türkiye'nin bu güne kadar en çok izlenen filmi olabilir ama bu ülkenin sinema tarihinin en kötü filmlerinden biridir.Sırf izlemeden kötülemeyeyim diye izledim 40 dakika zor dayandım bu kadar salakça bir film olamaz.Tek iyi yorumu belki Serdar Akar'in yönetmenliği alabilir ama o da belki.Görüntü yönetmenliğiyde iyiydi bana kalırsa.Neyse yok neymiş Dünya'da ilk defa bir canlı bomba sahnesi çekilmiş,patlamış,Orta Doğu'nun gerçeğiymiş,Amerika bunu yapmazmış.Ulan 1973 tarihli filmde bile daha gerçekçi bir intihar saldırısı izledim ben ne ilk defası,ne gerçeği ulan.Salak diyaloglar,denyo tipler alası zaten.Bana da bir künefe plx , ulan neresi espri bunun.Millet aylarca birbirine bunu dedi,hayır ulan düşünüyorum düşünüyorum o sahneyi,ya benim espri anlayışım ölmüş ya da iş gerçekten kötü nokta da.

Zaten filmi izleyen tiplerden belliydi.Hangi filmdi tam bilmiyorum ama sinemanın kafetaryasında oturmuş kendi filmimizin olduğu salonun açılmasını bekliyoruz ,Kurtlar Vadisi bitti.Size sadece gördüğüm 3 şeyi anlatacağım;

-Bir grup kendini "4G4" ilan etmiş mal havalarla salondan çıkar.
-2 tane lavuk,önde kız arkadaşı ile film izlemeye gelmiş kişiye laf atar,kıza sarkar.
-Elinde tesbih,gömlek dona kadar açık,saçlar g.te kadar jöleli kıro.

Normal insanlar da vardı aralarında ama çok azdı.

Bilmiyorum böyle düşünmem benim için iyi mi.Sonuçta kendime sinemacı diyebilmem böyle eleştirmemem gerek.Ama şu da gerçek ki bunlar bu dizinin gerçekleri malesef.

Sorarım birde size niye bu diziyi aklı başında insanlar izlemez ve nefret eder ? Ha buradan şunu çıkarmayın yazayım da,"Ne yani KV izleyenlerin hepsi mal mı ? " .Hayır tabii ki iyi insanlarda azda olsa var.Bunu neye dayanarak söylüyorum.Şunu yapın arkadaşlar,yaklaşık 40 kişiye yaptım ben,

-Kurtlar Vadisi izliyormusun ?
-Evet
-Yunanlar hakkında ne düşünüyorsun ?
-Topu o. çocuğu

Tabii buradan şunu da çıkarmayın,Yunan,Ermeni vs. düşmanları KV izler.Şu bir gerçek ki diğer ırklara hoşgörülü bir insan olupta,Kurtlar Vadisi'ni devamlı izleyen,seven adam görmedim.Hepsi milliyetçidir.

uzun ve boş oldu yine,benim klasik yazılarımdandır böyle şeyler. Uzadıkça saçmalarım vs. bağışlayın.

Arada biraz argo kullandım hem bundan hemde yazdıklarımdan rahatsız olan olursa şimdiden özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR@ şimdi yazıgın yazıyı okudum güzel tespitler var hoşta olmuş ama, diziyi sadece dizi olarak izlemek isteyenlerin neden görünmüyo ben onu anlamıyorum.
Mesela ben diğer ırklara gayet saygılı,hoşgörülü olup,kurtlar vadisinin düzenli izlemeyi düşünen vede milletçi falanda olmıyan bi adamım

Diziyi sadece dizi olduğu için seyretmek istiyorum ya, en iyi kameraların kullanıldığı en güzel açılarla çekildiği,necati şaşmazın ilk bölümden bu yana nasıl oyunculuğunun geliştiğini,bazı bölümde devletle ilgili mesaj verme çabasındayken beni güldürmesi için izlemek istiyorum. Takılıp kaldınız

Son olarak bu yeni versiyon 'pusu' zaten daha bi farklı gibi; Uğur Mumcu,Gaffar Okan cinayetleri gibi kimsenin konuşmadığı hep kaçtıgı konularda belki dizlerden bişeler yakalarız.
Sosyal ağlarda paylaş

polata tapmıorum ozenmiyorum.kv izleyip ceket giyp tespih sallayan makina taşıyan tipler var evet napalım pikaçu izleyip camdan atlayan cocuklarda var.kv nin kötülenmesi saçma gelio bana.cahil olduktan sora özencek çok şey var

diziy iseviyorum gene izlicem her bölümünü

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 04:06 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

kurtlar vadisini sevmem haz almam tiksinirim vs vs

ama hangi ulkenin okullaridna veya sinamasinda tarafsizlik var?

kucuklugumuzden beri kac defa amerikanin dunyayi kurtardigina sahit olduk turk televizyonalrinda?

bunun karsiliginda cuneyt abimiz dunyayi sadece bir kez kurtarabildi xD

amerikali ingiliz yunan tarihini tarafsiz anlatiyormu saniyorsunuz?

yunanli cocuklarina istanbul bi zamanlar bizimdi ocu turkler geldi aldi diyor kurtulus savasini barbar turklerin ege rumlarini katletmesi olarak anlatiyor

bunun karsiliginda biz cocuklara o yasta anliyamiyacakalri gercekelrimi ogreticez?

cocuklarin beyinelrini emperyalizmin araci olan hollywood a teslimmi edicez?

cocukalra turkler sole kotudur boyle hatalari vardir bi mok olmaz bizden diyip yetistirip yetistirip yurtdisinami yolliyacaz?

kuresellesme ve humanizm guzelde karsimdaki adam bana pis pis bakiyorsa ben niye onu kucaklamaya calisiyimki?

ha kurtlar vadisi isin suyunu cikariyor ama kurtlar vadisinde elestirilen turklugu cocukalra siddetle tanitmalari ve hedef gostermeleri ki buna tamamen katiliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
polata tapmıorum ozenmiyorum.kv izleyip ceket giyp tespih sallayan makina taşıyan tipler var evet napalım pikaçu izleyip camdan atlayan cocuklarda var.kv nin kötülenmesi saçma gelio bana.cahil olduktan sora özencek çok şey var

diziy iseviyorum gene izlicem her bölümünü

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 04:06 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]

+1
Sosyal ağlarda paylaş

Valla seviyorum Kurtlar vadisini topluma kotu ornek olduguna inanmiyorum..

Ha 3-5 mal cikiyor tabi ben polatin varisiyim diye ama suc dizide degil onlarin malliginda kimse kusura bakmasin..

Polat vurdu diye 4 yasindaki velet arkadasini vuruyorsa silahi nerde bulacagini biliyorsa polata degil sorumsuz anne baba ya suc bulalim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...