Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tıp?

Lethious

Öne çıkan mesajlar

simdi gordum

evet famy cim ezber ezber ezber

zaten acaip gelismis bir bilim ya tip

3000 sene once ne halt ediliyorsa aynisini yapiliyor. Bir dusun bakalim tip bilimi muhendislerin elinde olsa nolurdu(netekim son 15 senede genetik muhendisleri, ve yardimci ekipmanlari gelistiren muhendislerin sagladiklarini)

boyle ameliyatiydi dimi mide ameliyatlari 1870 lerde yapilmis hala aynisi yapiliyor.

Evet tip montofol gibi ezberdir, nereyi nasil bagliyacagin kesecegin hastaya nasil davranacain hepsi ezberdir. Sonucta elinde 20 bin tane opsiyonda olsa hepsini ezberleyip yaptigin bir istir. Sen hic bir anda acaip degisik birsey yapan radyolog gordun mu, veya ya dur bakayim su makinanin su parcasini degistirsemde surada yeni bir organ yaratabilsem diyen doktoru yok canim.

Butun olay aha keselim bicelim birlestirelim sonundada bekleyelim vucut tamir etsin. Tiptaki butun ilerleme vucuda tamir ederken yardim etmekten baska birsey degil, yoksa al sana yeni bir organ diyebilen yok. 1000 senedir ayni ezber donuyor, iki tane yeni ilac ekleniyor o kadar. Neyse iyi kotu genetikciler bilgisayarlar vs ler ciktida bilim gelisiyor, yoksa doktorlara kalsa hala 100 sene once hocalarinin yazdigi kitaplari okuyup dururlardi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya sen tıp okudun mu konusuyosun bırak Allah aşkına...
tıpçı olmayanlarla tıpı konuşmanın yararına ASLA inanmayan biri olarak daha fazla tartışmaya girmeyeciğim senle.
sadece bilmeyen benden küçüklere yararı olması açısından söyluyorum kesinlikle tamamen ezber değildir tıp,ama bazı şeyleri anlamak için belli bir bilgi birikimi gerekir...anladıktan sonra mantığını kavramak ve analitik düşünmek zorundasındır...
ayrıca son olarak matamacım sen hastalanınca gitme doktora onlar eski uygulama yapar flan sen muhendislerle görus oldu mu???
Sosyal ağlarda paylaş

birde eczaci versiyonu var bu arkadaslarin. Meslekleri tartisilmaz konusulmaz. O yuzden marketin yanina baglanip acilabilecek bir yerken, abimler yuzunden geceleri yanik yanik acik eczaci ararsin.

Tartisilmaz lan bizim meslegimiz

tartismaya kalkaniniz olursa ilacta vermeyiz, hasta olarak gelirsenizde bakmayiz hadi len.
Sosyal ağlarda paylaş

bunun disinda babasi doktor olan biri olarak sunu soyleyebilirim

meslek olarak karizmatiktir bir sekilde nereye giderseniz gidin sayginiz vardir. Yalniz hayalinde boyle acaip elit yuksek bir gruba giricem falan planin varsa tamamen vazgec abicim. Para konusuna gelince en bencil mesleklerden biridir tip, cunku isin yapisindan dolayi bencillik one cikar. Maas para bilmemne olarak turkiyede agzinla kus tutsan kazancagin para bellidir. Arabana dr yazdirir karizma yaparsin ama onunden adam akilli bir araba gectimi bakar kalirsin :) Egitimi coook uzun ve sonucta kazandigin para kesinlikle degmez. Bir bakima ozveri meslegi tip. Bunun disinda buradakiler ne derse desin ezberin en onemli seyin.

son olarak doktorla is yapilmaz doktordan yonetici olmaz. Soyle ozel hastane acariz vs planlarin varsa unut. Adam akilli ozel hastenelerin hic birini doktorlar yonetmez para kazanirlar adam gibi :) bkz acibadem memorial vs vs

Tekrar diyorum paradan umudu kes hayirli olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

baban doktorsa daha saygılı olmanı beklerdim.tabiki konuşmam küçümsediğimden değil sadece anlaşılmaz olduğunu düşündüğümden.ayrıca para konusunda hemfikirim.hiçbir zaman zenginlik hayalleri kurmadım buyüzden.saygınlık konusunda ise asla eski saygınlığının kaldığına ınanmıyorum.senin benim babam döneminde varmış bi doktor havası ama şimdi kesinlikle yok.yapılan belki de en ulvi mesleklerden biri böyle doktor havalarına flan gerek yok ama az da biraz saygıyı hak eden bir meslek.bunu kabul et ya da etme saygı duy ya da duyma bu böyle..ama naparsan yap böyle tığçılarmış eczacılarmış deyip çamur atmaya çalışma..bu şekilde çamur atanlar arkamızdan öle öle baktıklarına çok şahid olduk,alişkınız yanii..
Sosyal ağlarda paylaş

eczanenin marketin bi köşesinde olabilmesi de iyiymiş.

gece alkol alıp başım çatlıyor bakkal osman yardım et dediğinde kendinden emin "al şu novaljini ben sabah attım bi tane kesti hemen ağrıyı" cevabını al ve gör olanları. veya bacağım ağrıyor mahmut abi dediğinde bacağına ödem çözücü banyosu yaptırsın bi güzel bakalım ne oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...