Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3ds Modelleme [Yardım]


dasaaa

Öne çıkan mesajlar

şincik söyle bir sorunumuz var.. elimizde tomografi ile taranmış bir kemik görüntüsü var. Ancak bu ideal durumlara uymuyor. Kitaba bağlı kalarak ve bu kemik taramasından yola çıkarak bir çok kesit aldık. ön görünüşe göre kestiğinizde 5 kesit, yandan 3 kesit ve üstten 2 kesit.. kesitler hazır. ama bunları birleştirip uygun durum için üç boyutlu bir obje oluşturulması gerekiyor.

işte burada olay size düşüyor diyor ve başlıyorum;

1.yapabilir misiniz?

yaparım sanıyorum değil de "yaparım ben" diyorsanız bir alt adıma alalım sizi.. diğerlerini de 3-4nolu maddelerde konuk edeceğim.


2.para alırsanız kaça patlar?

parasız yapabilirseniz daha iyi elbette ama alırsanız kaça patlar.. istediğiniz fiyatı hızlıca ilgilere bildireceğim ve nihai sonucu da size bildireceğim. Ancak burayı takip etmeme veya arada görmeme ihtimalime karşı teklifler öm'den gelsin lütfen...

3. ayrıca şu soruların cevaplarına ihtiyacım var..

3.1. kemiğin bir kısmına r yarıçaplı ve d derinliğinde delik açmak istiyorum. bunu 3ds max (5 ve 7 var bende), rhinoceros, Acad vs.. vs.. gibi programlardan biri ile nasıl beceririm. bilen biri, bir küp üzerinde falan delik açmak süretiyle anlatırsa +rep +$ukela +saygılar biriminden 1000adet alıcak.. terazisi kırılacak ve büyük hayır sevaba girecektir.

3.2 r yarıçaplı ve d yüksekliğinde bi silindirimiz olsun.. işte bu silidiri d/2'den 15' açı ile bükmek isityorum (yönü önemli değil) bunu nasıl başabilirim?

4.son olarak, FAQ notlar açıklama falan:

faq:
Ne işi için? sorusuna cevap "analiz işi için" olacaktır. bize ucu nereden dokundu.. "bir doktora ve bir tez ve bize dokunan ucu bir seminer.. "

Ne kemiği? Üst çenenin bir kısmı

kemik ile işin ne senin baba? kemik ile ne işim var bilmiyorum, benim sadece analiz kısmını yapıyor olmam gerekiyordu!

notlar:
3ds max falan acaip düşük seviyeli basic bile olmayan bilgim var. menülerin /alt menulerin yerlerini biliyorum sadece... daha yeni kurdum! anlatım gelirse eğer bu göz önünde bulundurulsun hakim bey =) vakti olan screenshot vs. koyarsa harika olur.. vaktiniz yoksa da anlatım kafi.. napalm artıkın ='(

analize hazır modeller turbosquid midir her ne nane ise oradan para ile satılabiliyormuş diye duydum... yapan satsın isterse! karışmıyorum hiç.. takılın kafanıza göre..

nihayetinde yapabilecekler ve teklifler için ÖM, beni ve diğer kullanıcıları 3ds dünyasının bilinmezlerinden kurtarmak için mesaj yazma fasiliteleri kullanılırsa sevinirim.

dasaaa the jawbreaker

[ Mesaj 12 Nisan 2007, Perşembe - 10:56 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet bi resimleri görmek lazım... zamanında rtr (rome total realism) için modelleme yapmıştım ama bir sene falan oldu herhalde bırakalı artık moleküler modelleme yapıyorum d: bıraktığımda yapabileceğim seviyedeyse 3dsmaxi yükleyip tekrar bi tutoriallara falan bakıp deneyebilirim diyebilirim. Ama yine de görmeden konuşmayayım (ben 3ds max 7 kullanıyordum 8i çıktı sanırım onun). Çıkarmak kolay, gerekli silinidiri oluşturup kemikte istediğin yere yerleştirip kesişimin tersini alıyorsun (tam hangi menüdeydi hatırlamıyorum zaten 3dsmax de yüklü değil bilgisayarımda). Gerçi içerde oluşan yüzey bu tür işlemlerde biraz problematik olabiliyor ama simulasyon değil de amaç sadece demonstrasyonsa sorun olmaz sanırım. Bükmek için de göz kararı bükmeyi biliyorum bir tek verilen bir açıyla hiç denemedim.

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 00:18 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılacak işi görmeden de yaparım demek zor. Kesitler nasıl alınmış? Neye alınmış?. Kemik hangi kemik? Kısacası birde gözle görmek lazım anca ozaman birşeyler diyebilirim. 3dsMax te delik açmak için compound objects ten boolean. Açılı bükümler içinse Bend modifier i.

[ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 01:53 tarihinde, Eldarduil tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkürler =)

şu an bi arkadaş bakıyor modellere.. o yapabilirse ne mutlu bana.. bir arkadaşın doktorası buradan çıkacak ve analizin ilerleyen safhalarında farklı, daha önce denenmemiş şeyler deneyeceğiz. umarım o yapar ve ben FEM analizlere hemen başlayabilirim.

ancak olmazsa buradan kesitleri falan veririm, hatta öm atarım sizlere dxf formatında mail atarım kesitleri. o daha iyi olur. bugün görüştük kendisi ile.. o kadar söylememe rağmen yapılmış bi modeli (3modelden 1.si) tekrardan modellemiş. onu da inceledik, bir iki ufak iş daha var yapılacak. onları bekliyorum. yapazsa altından kalkamazsa hemen haber veririm sizlere. iş (modelleme kısmı) aslında zor değil ama işi doğru yapıcak adama ha dediğinde ulaşmak zor sanıyorum.. en kısa sürede sizlere de bilgi vereceğim.

ilginiz için teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...