nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Abi bir kitabı birisi okuyup saçmalık der ama sen başyapıt demişsindir. Bu daha olası birşey bence. Herkes her kitabı okuyunca aynı şeyleri hissetmez, senin gibi olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 aynı şey hisseder dediğim o görüş açısını yakalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bence herkes yakalayamaz abi. Mesela Fetullah Gülen'e gidip de Arthur C. Clarke okutursan bilime iyi mi bakacak? Hayır. Bence doğru bir tespit ama her koşulda doğru olmayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 said: çevre çok önemli bir faktördür. bir kişiyi senin yaşadığın çevreye koyarsan, senin gibi büyütülürse o kişidie senin gibi hisseder. yazmış ama onu görmüyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ben onunla ilgili yazmadım çünkü hem haklı hem haksız. Aynı çevrede aynı şekilde büyütülen iki insan faklı olabilir. Doğuştan gelen farklılıklar da olur. İki kardeş kişilik olarak aynı olmayabiliyor, aynı şeyleri hissetmeyebiliyorlar. Bu açıdan hem doğru hem yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bu kadar iddia ediyorsun,tamamen doğal olan bu farklılık mevzusuna bu süre zarfında bu kadar takılır büyütürsen sonunda Narsistliğe doğru gidersin dikkat et. Ajdar da narsist.(onunki kişilik bozukluğu ile birlikte ama) [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 23:35 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Yok Narsist olacağımı sanmıyorum, kendime tapmam, tapılacak bi yönüm yok zaten öyle :D Her neyse okumaya kasan ve yardımcı olmaya çalışan herkese iyi niyetleri için teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Hayatı sorgulamak mm ne biliyim şu yaşadıgın cevreyı sorgulamak niye böyle neden böyle eline aldıgın meyvayı adını elma koymuslar neden adı elma yada neden armuta elma demiyoruz veya elmaya armut gibi sorgulamak en onemlı etkenimizdir biz insanoğlunun.. Din açısından farklı görüşlerdeyiz tamamen normal çünkü her insanın kendine ait görüş ve fikir ayrılıkları veya kendine ait doğruları yanlısları ve bu dogrular yanlıslar sayesınde kendilerine çizdikleri , kat ettikleri , amaç edindikleri şeyler vardır.. Biz bu alemi evreni bi yaradan olduğuna inanırız sen ise bilimsel yönden zekanın daha agır bastıgına inanarak kanıtlara inanıyorsun. Tamamen normal.. Dediğim gibi fikir ve görüş ayrılıkları.. Din açısından farklı görüşlerde olan arkadaslarının senden soguması benide uzdu ama belki de onlara gereğinden fazla değer verdiğin için seni üzmüştür. Ben arkadaş çevreni yanlış seçtiğinden dolayı üzüldüm. Çünkü gerçekten arkadaşların olsalardı kötü gününde ağlaman gerektiğinde veya aşırı efkar bastığında gidip alıp karşına bi kadeh bişeyler içip "böyle böyle arkadaş naapmam lazım" diyebileceğin insanlar olsalardı , böyle bir durumda senden soğumak değil acaba neden bu görüş ona göre doğru diye düşünüp seninle fikir alışverişi yapabilirlerdi.. Yada ben aşırı olgun düşünüyorum bilmiyorum.. İnsanlar , ailem , çevrem , sevgilim v.s yani yaşadığım ortamdaki insanların hep bana karşı olan ortak görüşüdür : yaşımdan olgun davranmam ve olaylara yaşamış görmüş bi insanın soğukkanlılığı ile yaklaşabilmem.. Ben şu anda 16 yaşındayım. 1991 doğumluyum. Ama bana sorarsan ben 16 yaşımdan çok fazla şey gördüm. Belki hayat böyle gerektirdi yada böyle olması gerekiyordu v.s.. 10 yaşında ailem yollarını ayırdı demişsin. Olaylara farklı yaklaşımın sonucu ile (bardağa dışından bakmak gibi) bu olaylardan sıfır etkilenme ile sıyrılmışsın. Oysa ki herkez sen ve ben gibi aile ayrılıklarında kendini toplayamaz yada dağılmamayı sağlayamaz. Tabi herkezin karakteri farklıdır annesi ile babasını ayrı ayrı sevmez de bir bütün olarak seve r kimse ile paylaşamaz babam annemle güzel annem babamla diyerek yaklaşır. Bi ayrılık noktasına gelindiği zaman ağlamaktan gözleri davul olur , oturur aşırı depresif moda bağlanır ama bi süre sonra alışır.. Ne bilim yada alışması gerekiyordur çünkü hayat devam etmektedir.. Hayat farklılıklarla türlü türlü yaşayan bünyelerle dolu. iyisi var kötüsü var mazoşisti var manyağı var sapığı var.. Evet yeri geldi bende insanoğlundan tiksindim.. bu kadar iğrençliği nası bi arada tutabiliyosun diye Allah'a sordum.. belki isyan ettim. Ama sonra aradaki güzellikleri gördüm. Sevgilimi gördüm. Annemi gördüm. Sevdiğim her insanı her canlıyı gördüm yada bana ufacık bir değer anlam eden herşeyi gördüm gözümün önünden geçirdim.. Daha sonra dedim ki elbetteki herşey farklı.. düşünceler farklı yapılar farklı.. Yaşama büyüme görme anlama ifade etme şekilleri farklı. Bu arada unutma ki insanlar nasıl gördülerse onunla yaşamaya devam ederler. içinde iyilik olan bi insana kattiyen kötülük yaptıramassın sakın yanlış anlama. ona göre aslında içinde yapması gereken şey doğru ama kötü olduğunu biliyo ama yapması gerektiği için böyle bu düzen.. Herşey farkındaysan birbirine bağıntılı olarak gidiyo.. Herşey bi düzen içinde. Sakın yanlış anlama ben burda din dersi falan vermiyorum sadece hayatta nası herşeyin birbirine bağıntılı olduğunu söylemeye çalıştım.. Evet benimkide baya uzun oldu ama demekki benimde içimde varmış bişeyler.. Neyse iyi geceler.. Okuduysanız eğer sonuna kadar teşekkür ederim.. [ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 23:44 tarihinde, Fransuxa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Tabii ki öyle arkadaşlarım da var, bunlar da potansiyeli olan insanlardı ama fos çıktılar. Farklılıkları kabul edip birlikte olunabilir. Yanlış anlamadım, söylediğin birçok şey çok anlamlı aslında. Ama bakış açısı tabii :) Mesela ben güzel şeyleritabii ki görüyorum ama bence dünyada kötü şeyler daha fazla. Ya da ben yeterince güzel şey görmedim. O da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Ben ufak ufak güzellikleri görmeye başladım. yada güzellikleri görmeyi öğrendim. Benim o kadar çok arkadaşım var ki iyi huylu kötü huylu hakikaten çok kötü insanlarda tanıdım. Bana kardeş gibi davrandılar ama normalde topluma karşı kötü insanlar onlar. Onların içinde bile bir damla olsun iyilik var onların içinden bile onları söküp alabiliyorsunuz yada almak zorundasınız. Eğer iyi olanla yaşamak zorundaysan ki zaten gerçekten sosyalleşmesini tamamlamış bi toplumun esas emeli budur.. Belki de memleketimizin durumundan kaynaklanan bişeydir içindekiler. dediğin gibi yanlış zamanda yanlış yerde dünyaya gelmek. Belki de şu an istanbul'da değilde Avustralya'da çok zengin bir ailenin tek çocuğu olarak yediğin önünde yemediğin arkanda hayatında televizyonlar dışında hiç kan görmediğin kötülük görmediğin yoksulluk açlık ve bu yoksulluk aclık yuzunden birbirini bıcaklayan nefes alma özgürlükelrini birbirinin elinden alan insanları , çocukları görmeseydin şu düşünceler içinde olmazdın.. Hayat.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Hayat.. :) Neyse ya ben yatar. Teşekkürler ve iyi geceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Bende yatıyım.. ben teşekkür ederim.. iyi geceler all :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2007 el opme yerini okudum sadece gayette el opmek aslinda yerine gore dogru bisey degildir direk saray kulturunden gelen kendini asalayarak karsidakini yucelttigin bir davranistir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoaCh Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 cevap yazmak istedim...fakat inanç dışında çounlukla kendiminde aynı durumda olduuunu farkettim...aykırıyım işte npim öle diiip geçebiliorm sadece...düşünmek bi işime yaramadı...boşlukları inancımla dolduruyorum işte...yaşayalımda bitsin diebiliorm o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 aslında farklı hissetmemizin nedeni etraftaki tikilerin gotikleri aynı olması ve aynı olmaya çalışması ve kendisi gibi olmayanlara uzaylı gözüyle bakması. yoksa normaliz bence en azından kendimi normal olarak görüyorum nilep sende normalsin bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2007 bu sene böyle düşünüyorsun, seneye böyle düşünmicen geçen sene de böyle düşünmüyodun ama bu sene düşünüyosun. her yaşın kendine göre bi olayı var işte. düşünceler yıllar geçtikçe stabil hale gelir. normal bi olay yani kendini farklı hissetmen vs. boşver takılma çok farklılığa falan. kendi içinde farklı olduğunu bil ama etrafa çaktırma. sen günün gerektirdiklerini yap, büyükler ne derse ilerle o yolda. onlar biz hata yapmayalım diye varlar (: "Küçüğüm daha çok küçüğüm" sezen aksu (58) son ütücü "Tecrübe keramete got attırır" anonim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2007 Yaşını bilmiyorum ama yaş ilerleyip sorumlulukların artınca kariyer yapma-işbulma-geçim-evlilik gibi sorunlarla karşilaşinca her insan birbirine benzemeye başlıyor,yani herkes bi şekilde ortama ayak uydurmaya çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar