Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk ve onu çekemeyen avrupalılar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ayrıca devletler arasında, üst protokollerde sevmek veya sevmemek diye bir kavram yoktur. politika içerisinde duygu yoktur; ne negatif, ne pozitif.

bakınız, ingiltere cumhurbaşkanının sözünü yazmışsınız buraya. aynı ingiltere kurtuluş savaşı'nda bizim karşımıza çıkan ülke değil miydi? anlamıyorsunuz sanırım.
uluslararası politika risk oyununu andırır. risk oynadığınız bir adam sizin ülkenizi alırsa siz bu adamdan kişisel olarak nefret mi edersiniz? belki komik gelecek ama politika da aynen böyle. hepsi oyun gibidir, hepsi samimiyetsiz, duygu yoksunu eylemlerdir.

halklar birbirini sever(çoğunluk, genelleme yoktur), olabilir. halklar birbirinden nefret eder, olabilir.
keza siz burada halklardan bahsediyorsanız, çok yanılıyorsunuz. avrupalılar veya amerikalılar'ın bir kısmı belki türkleri sevmez, belki de nefret eder türkler'den. amma ve lakin bu demek değildir ki hepsi nefret eder. zaten hangi millet insanlarının çoğunluğunun, bir başka millet insanları hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu gördünüz? halklar birbirine çoğunluk düzeyinde genelde neutraldır.
üst düzey protokol mensupları bir gün gelir bir savaşa kalkışır, halklar da düşman olur. halkın halka düşman olmasındaki hadise, sürü psikolojisidir. hitler'in II. dünya savaşı öncesinde kullandığı metodlardır, halkın halka düşman olmasıı sağlayan.

bu kadar saçmalamayın lütfen. avrupadaki herhangi biri neden atatürk'ü sevmesin? atatürk'ü bilmiyorsa, zaten sevme ya da sevmeme gibi bir opsiyonu olmaz. keza biliyorsa, neden sevmesin ki? adam 80 sene önceki olayı mı düşünüyor sizce? "oha, adam bizi defetti, anadolu topraklarında cirit atamıyoruz şimdi, tüh!" mü diyor adam sizce?

nasıl bir önyargıdır sizdeki? nette gördüğünüz iki üç adam türklere, atatürk'e laf attı diye nasıl tümevarım yapıyorsunuz? hepimiz sosyoloji mi okuduk yoksa? bu kadar yüksek keseden ahkam kesebiliyoruz böyle bir konuda?

dolduruşa gelmeyelim beyler, milliyetçilik kelimesinin manasını saptırmayalım. neye, kime karşı tek yürek olunması gerektiğini iyi kavrayalım.
Mesaj tarihi:
atatürk bildiğim kadarıyla genel olarak diktatör denilerek eleştiriliyo. şimdi öyle yada değil demicem ama şahsi düşünceme göre, çok üst derecede deneyim, zeka, bilgi sahibi bir diktatör çok iyi bir devlet yöneticisi olabilir.[hline]G-power a.k.a gehena
werewolf
uin
Mesaj tarihi:
Diğer dediklerine katılıyorum fizban ama bence kültür mültür kalmadı.

Ortalık telebilmemneci gençlik kulübü üyesi,amerikan özentisi,entel dentel püfden dütten insanlarla dolu.

Coğrafya nedeniyle Türkiye çok zarar görüyo diyebilirim rahatlıkla.

Ayrıca tekrar vurgulayım:
Başlık yanlış:Atatürk ve onu çekemeyen avrupalılar
Adam neyini çekemiyomuş konuyu açan arkadaş bi anlatsa artık...
Yani tanımamak çekememek mi oluyor?
Bu kadar yanlış bir Türkçe kullanımı mı yapıyor bu insan?[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Mesaj tarihi:
Yaw bastada yazdım zaten ya bilmiyolar ya da çekemiyolar dedim sadece cekemiyorlar demedim ki benim anlamadıgım niye ataturkle ilgili belgesel yok bole history channelda discovery channelda insan gormek istiyor yani kendi tarihini bilmem kac dilde yayın yapıyormus orda gostermeslerse kimse bilmez avrupada ne biliim uzak doguda.Ayrıca konuyu saptırmayalım ben yobazlarla ilgili birsey soylemedim su an konu avrupalılar.Birde turkce yanlıs kullanılmıs olabilir ama konuyu sadece baslıkla mı degerlendiriyoruz onu anlamadım ilk mesajımı tam bi okuyunda sadece baslıkla degerlendirmeyin derim ben...
Mesaj tarihi:
Arkadaslar Atatürk ü arastıran birçok yabancı bilim adamı vardır.Biras arastırın bulucaksınız mutlaka, sadece Türk tarihini arastıran binlerce tarihçi var (yabancı)Atatürk hala dünyada en önemli liderler arasında ve 1. sırada 2.Adolf 3.Mussoloni dir.Atatürk ü sevmediklerinden deil bence Tabi avrupa hayal kırıklıgına ugramadı deil hani :D Türkiye Cumhuriyeti Kurulduktan sonra Avrupa konseyinde bilinir kişi hatırlıyamıcam söle der;Her Yüzyılda bir Kahraman Dünyaya Gelir,O da Türklere Nasip oldu. İşte olay bu <---Bunla ilgili yanlışım olabilir.Tabi[hline] --Darkworld Uo Admin--
_____DIEMASTER______
www.darkworlduo.tr.cx
www.darkworlduo.gen.tr.tc
www.darkworlduo.com.tr.tc
Mesaj tarihi:
Anormal Eraser arkadaşım,
Başlık konunun içeriğini belirleyen ögedir.Başlığa bakıp da girdim ben bu konuya.İçindekileri okudum ve neden böye bir başlık yazdığını anlamadım.Yani konuyu kendine göre az buçuk güzel yazıyon da niye başlığı düşünerek yazmıyorsun onu anlamadım.

Neyse...
Bu konu hakkında daha fazla tartışmayacağım.Başlık yanlış çünkü.[hline]Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]

Herşey Moonglow içindi...
Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 15 August 2003 23:35 tarihinde demiş ki:
2. avrupalılar ataturku cekemiyo diye bişi yok o donemin ingiltere cumhurbaskanı ataturk için " her 100 yılda bir buyuk bi devlet adamı dunyaya gelir bu sefer turklere denk geldi" demiştir.

Evet bu dediğine birçok kez şahit oldum. Bizim okulumuza her sene yabancı hocalar geliyor amrikalı 1 yıl boyunca bize ingilizce öğretmesi için. Gelenlerin sözleri hep şunlar oluyor: "Bütün erkekleri bıyıklı sanıyordum,kadınları çarşaflı sanıyordum,buranın çöl olduğunu ve develer olduğunu sanıyordum"[hline]Speed cenneti XP:
www.geocities.com/hebelegebele/speeder.jpg

Mesaj tarihi:
Özür dileyerek hepsini okumadım ama bi kaç yorum yapıcam . bizzat başıma gelen hadisedir. Transfer yaparken üniversitede canada dan gelen bir adam karşılıyordum . adam indi uçaktan geldi. böyle aptal aptal sağa sola bakıo sonra gördü tabelayı geldi yanıma tanıştık. Ya dedi pardon develer falan dedi nerde dedi. Bende adama camel paketini çıkararak ''only camel we can see is this '' demiştim adam dumur olmuştu.
Atatürk ü neden sevmezler bilmem aslında sevmediklerinide burdan öğrendim. :) bi çok seven ve taktir eden var ama.
Sevmemeleride doğaldır Şimdi sömürge bir devlet olacakken burda kendi ayakları üstünde duran devamlı gelişen bir devlet var Atatürk sayesinde. Herhalde ondan sevmiolardır ne diyim :)[hline]
Hush
It's okay
Dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Dry your eye
Soulmate dry your eye
Cause soulmates never die

DiMarziolu Strat Squier satılıktır.
  • Yeni Oluştur...