Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA de anlamadığım bir şey var!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam arkadaşlar. Şimdi ben bayadır takip ediyorum nba i. Ancak bir kuralı sanırım gözden kaçırıyorum. Araştırmaktayım üstüne üstlük, ama bulamıyorum. Belki bileniniz vardır onun için sorayım dedim sabahın köründe. Aydınlatırsanız çok sevinirim. :)

said:
Vikipediden alıntı!!
NBA Play-offları Nisan sonunda başlar. İki konferanstan 8'er takımdan 16 takım play-offlarda oynamaya hak kazanır. İki konferans için sekizer takım şöyle belirlenir. İki konferans için de ilk üç takım konferanstaki üç grubun lideridir ve doğrudan play off'a çıkar. Kalan beş takım ise gruplar dikkate alınmaksızın galibiyet-mağlubiyet yüzdesi grup liderleri çıktıktan sonra en iyi olan 5 takımdır.

Tamam iyi hoş bunu okudum anladım çok güzel. Şimdi bir de doğunun sıralamasını verip 2 soru soracağım, cevap verene çikolata. =)

Detroit1x 50 27 Merkez
Chicago2x 46 32 Merkez
Toronto3a 45 33 Atlantik
Miami4x 42 35 Güneydoğu
Cleveland5x 46 32 Merkez
Washington6 39 37 Güneydoğu
New Jersey7 36 40 Atlantik
Orlando8 36 41 Güneydoğu

Şimdi arkadaşlar sorularım:
1) Vikipediye göre, her gruptan 1 er birinci çıkıp bunlar direk olarak playoff a gidiyor deniyor. Bu durumda Merkezin birincisi Detroit 1., Atlantiğin 1.si Toronto 2., Güneydoğunun 1.si Miami 3. olmamalı mıydı? Diğer kalan takımlar da kendi aralarında galibiyet yüzdesine göre sıralanmamalı mıydı?
2) ilk 3 teki takımları (Detroit, Toronto, Miami) çıkardığımız zaman bu durumda, Bullsun 4. olması gerekirdi. Böyle olmadığına göre ben tüm 8 takımı da kendi arasında galibiyete göre sıraladıklarını düşünüyorum. E bu halde de, (günahım kadar sevmem ayrı konu da) zavallı Cleveland, 2. Chicagoyla aynı galibiyet sayısındayken neden 5. de Chicago 2.?

Arkadaşlar bu olaya bi çözüm getirirseniz gerçekten kafam rahatlıycak, kaç gündür bu olaya bi çözüm bulmaya çalışıyorum, gerek netten, gerekse düşünerek. Ama arpa boyu kadar yol alamadım. Şimdiden teşekkürler..
Mesaj tarihi:
geçen sene wiki'de anlatılan geçerliydi.
buna ben de dikkat ettim kural şu şekilde değişmiş sanırım ben de tam olarak anlayamadım nasıl değiştiğini ama bir tahminim var.

kendi grubundaki lider 3 takım yine ilk sıraları paylaşıyorlar. ancak başka bir gruptaki 2. sıradaki takım, o konferansın baska grubundaki liderden daha iyi galibiyet/maglubiyet yuzdesine sahipse onun sırasını alıyor.

ya gerçekten bu şekilde ya da buna çok benzer bir şekilde değişmiş kural. bence daha adaletli oldu çünkü geçen sene baya şikayet vardı adaletsiz oldugu konusunda. geçen senenin playoff sıralamasına bakarsanız anlarsınız zaten :)
Mesaj tarihi:
Division birincileri ilk 4 içinde yer alıyorlar .Ancak divisionında birinci olmayıp iyi yüzdeye sahip olan takım bu 4 sıra içinde division birincisinden daha iyi sırada olabiliyor.İlk 4 ten sonra galibiyet mağlubiyet yüzdesine göre diziliyorlar.
Eski sistemde dallasın geçen sene diğer 2 division birincisinden iyi yüzdeye sahip olduğu halde playofflara 4cü sıradan girmesi ve conferans yarı finalinde spursle eşlesmesi adeletsizliği göstermişti , nba de yeni sisteme geçti.

[ Mesaj 11 Nisan 2007, Çarşamba - 01:44 tarihinde, elm tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bu arada bende bişi sormak istiorum
hani kaan kural yada murat muratan oğlu bazı takımlar için "artık draftta iiyi bi yer için savaşıyolar" dioya draftta iiiyi bi yr için ne yapamak lazım sonuncu olanınmı en fazla şansı var yoksa playoffu kılpayı kacıranınmı
şimdiden teşekkürler
Mesaj tarihi:
Ya yıldız oyuncularını kenara çekerek ya da sakatlıklarını uzatarak,zar zor maç kazanıp nasıl desem torbadan çekilme şanslarını arttırıyorlar.Bir kaç torba var bildiğim ve çekilişler yapılırken kademe kademe gidiyor diye biliyorum.Son torbalara yerleşmeye çalışıyor hepsi.

Böyle birşeyler anlatmıştı Kaan Kural tam hatırlamıyorum.Sakatlıkları uzatıyorlar draft için mesela Paul Pierce'in ayak bileği burkuldu dediler 3 hafta oynamadı,o maçlardan birinde anlatmıştı Kaan Kural.

Araştıralım bakalım :D
  • Yeni Oluştur...