Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sertifika (php-mysql-linux-js filan...)

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar;

Php MySql js html vs... web dilleri hakkında ne gibi sertifikalar vardır acaba?

Benim birtek Zend ile Pearsonvue arasinda ZCPE adlı olan bir sertifikadan haberim var, fakat o da sonuçta yabancı bir firma.

Microsoft'çu (asp, .net vs.. :)) tanıdıklarım Ms'in birçok kademe kademe sertifika sınavlarına katılıyorlar. Ve sertifikalarını alıyorlar. Php Mysql bilgimi bende kağıt üzerinde kanıtlamak istiyorum, haziranda hem öss bitmiş olacak hemde 18'imi doldurmuş olacağım. Bu nedenle bilgimi kanıtlamak amacı ile bende sertifikalar hakkında düşünmeye başladım.

Neler yapılabilir bu konularda? Yani 3 yıl web design ile uğraştım, muhtemelen bilgisayar mühendisliğini tutacak bir puanım gelmeyecek. Programcılık da düşünmüyorum 2 yıllık ki zaten oraya genelde meslek liselerinden gelenler giriyor ilk sıralarda. Heralde anadolu liselerinden öğrenci almayacak doluyor. Böylece bilgisayarın ikinci bir meslek olarak cebimde durması fikrine kapıldım.

[ Mesaj 08 Nisan 2007, Pazar - 18:21 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yaa iş istemiyom sağolasın :) Yazın şu banka hesabı ve kredi kartı işlemlerini halledeyim. Epayapi kullanma izni alabilirim belki de.

Çalışacak yer var zaten de ben çalışmak istemiyom, öğrenci olmak proje geliştirmek istiyom :). Acayip bişe benimki. Yapayım, beğenilsin istiyom. Tabi kredi kartı olmayınca özellikle çok sınırlanyorum bu konularda.

Gelecekte de sertifika filan düşünüyodum tabi, birşeyleri belgelemek lazım. 3 yıldır php biliyorum ve artık php ile yapılacak herşeyi yapabileceğimi düşünmeye başladım. Ama düşünüyom ki bilg mühendisi değilim birşey değilim, bu fikre kendimce kapılıyorum, belki çok daha fazlası var, belki yok ama yoksa sertifikasız bilg mühendisi diplomasız ne kadar işe yarar diye :).
Sosyal ağlarda paylaş

Php konusunda genel geçer tek sertifika Zend'in. "O da yabancı firma... " mantığıyla da yaklaşma sakın. Eğer "ben biliyorum" diyorsan, zaten onun sınavını vermelisin. Bu konuda en büyük otorite o firma sonuçta. Nasıl Microsoft ürün ve geliştirme ortamları için başka firmadan sertifika alman kabul görmezse, bu da öyle birşey...
http://www.zend.com/education/zend_php_certification

MySql'in de kendi bünyesinde, linux ortaklığıyla sertifikasyon sınavları var. Yalnız burada bir noktayı belirtmek isterim. Acaba lisanslı mysql kullandın mı hiç? Her türlü özelliğiyle? Hayır, çevremde yıllardır db admin ve developer (oracle, sybase ve mssql üstünde) olarak çalışan insanlar var. Onlarda seninki gibi bir iddia görmedim =) Neyse, sonuçta bu konuda da genel geçer sertifikasyon şudur;
http://www.mysql.com/certification/

html ve javascript üzerine genel geçer bir sertifikasyon yok. yani var da sonuçta en makbulü, doğrudan üretici tarafından sunulan sertifikasyon sınavlarıdır. zend ve mysql bu tanıma uyuyor ama w3 consortium'un bu tarz sertifikasyon programları yok bildiğim kadarıyla ama bu konuda en çok güvendiğim ve danıştığım kaynaklardan birisi w3schools.com'ur. onun bir html sınavı var. denemeye değebilir belki de...
http://www.w3schools.com/cert/cert_html.asp

bununla birlikte eklemeden edemeyeceğim... yanlış anlamanı istemem, bu konuda istekli olman güzel. kendine güvenmen de güzel ama işin içinde bulunduğun süreyi gözönünde tutarak ve yazında bir kaç açık nokta gördüğümü düşünerek söylüyorum. biraz daha ayaklarının yere basması güzel olabilir =) tamam seni tanımıyorum, belki çok yanlış bir çıkarım ama... öyle bir hava esti bende...

bununla birlikte microsoft sınavlarını vermek çok kolaydır. zira hiç işten anlamadan sınavları veren insanlardan biliyorum. bilmiyorum php, mysql vs. için de aynı şey geçerli mi(?)..

bol şans ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
web tabanlı bir oyun felan yap o zaman madem herşeyi yapabiliyosun, biz de gireriz hem oynarız hem reklamlara tıklarız sen de para kazanırsın hem de herkes beğenmiş olur :)

itmg2 gibi bir oyun düşünmüştüm aslında (tabi intel gibi değil her firmanın çeşitli ürünlerini bulundurarak) php ve ajax ile :), ama önce artık öss illetinden kurtulayım. 2. yılım bu yıl zaten...

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 00:51 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sertifika programları işi birazda endüstriye döküyor kanımca. O sertifikaları alıp hiçbir işine yaramayan bir çok insan var. Birşey bildiğini kanıtlamak için illa biyerden tescil ettirmek zorunda değilsin. Bir proje yap ve benim tescilim bu diye referans göster. Ben de 3 yıl kadar önce php ye başladım şu üstteki zopikte yardımcı oldu falan bi oto galeri sistemi yazdım ve yazın gayet iyi bir maaşla çalıştım ardından gayet iyi bir maaşla part time olarak devam ettim. Bu işi bulmamda ve daha bir çok teklif almamda etkin olan tek şey o web sitesidir.

Sonuçta evet bu böyle birşeyi yapabiliyorsa bizim isteyebileceğimiz herşeyin de altından kalkabilir diye düşünülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm evet haklısın aslında.

Projelerim birçok var zaten, 5'in üzerinde projem var kaliteli olarak. Beğenilen, kendi yazdığım vs...

Ama kağıt üzerinde ispatlamanın farkı ayrıdır diye düşündüm :).

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 10:31 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Linux icin sana 2 sertifika onerebilirim.biri red hat digeri LPI. Red Hat'i Turkiye'de Koc System veriyor. LPI 100 dolardi, ama saygindir, red hat cok cok saygindir ama bayagi bi pahali sertifika sinavi. Gecemezsen paranda yaniyor bildigin gibi..

Microsoft sertifikalari ile karsilastirma yalniz bunlari, yani sertifika almak kolay degildir. Microsoft'u onune gelen aliyor sanirim sayginlikta Dunya'da 13 yada 14. sertifika programi. Cisco 1 di, Red Hat ise 2 deydi en son.. Sayginlik zorlukla dogru orantilidir.

Bilgini bilmiyorum ama bayagi bi emek sarfetmen lazim, kitaplar alip calisman lazim, ham bilgiyle genelde gecilmez bu sinavlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Linux değil zaten ya, linux kasacak zamanım olmadı, bu yaz inşallah kuracam sunucu makinesene, win server 2003 formatlayacam onu kullanacam. Ama apache php mysql ve modulleri vs.. her türlü ayarı hallediyorum :)

edit: öyle plesktir cpanel directadmindir phptriaddır filan deil yani sıfırdan ayrı ayrı web sunucu yönetimi yapabiliyorum, işte yazın linux üzerinde kasacam bunu =) Hem ssh'tan bir makinayı yönetmek daha fantazik ve karizmatik oluyor :D

[ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 13:45 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız o sınavlar eski sınavlar, 200 serisi sınavları eskide kaldı, artık 500 serileri var :)

Onlar da öyle kolay kolay geçilebilecek değil. Her babayiğidin harcı değil, soruları da yok piyasada :).

Ms 2006 yılında sınav sistemini değiştirdi ;) (yök'ü takip ediyor :D)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...