silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Sokacakları az sayıda milletvekili ile 550 üyeden oluşacak meclisle, ANAYASA'YA rağmen bağımsızlıklarını mı ilan edecekler? Matematik, Vatandaşlık Bilgisi. Lise müfredatından ne zaman çıkarıldı bu dersler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 bağımsızlık nerden çıktı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 aynı taktikle laf sokmaya çalışmak sıkmıyor mu bir süre sonra? neyse kürtlerin derdi bu mudur şimdi? baraj 7% olsaydı dehap dediğin gibi verilmeyen oylar verilseydi muhtemelen 2milyon oyla geçti diyelim barajı. peki herşey tamam mı olcaktı? dağa çıkılmicak mıydı? bu mudur yani olay? giren milletvekilleri sadece formaliten orada duracaklar sonuçta. türkiyede hiçbir partinin dehapla koalisyon yapacağını sanmıyorum en azından uzun bir süre boyunca. aldığım eğitime laf etmeden bilgilendirmek açısından cevap verirsen sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 kürtlerin emeli bölücülük yapmaktır veya x yapmaktır. bu yüzden kendilerini mecliste temsil etme hakları yoktur dersen, bu şu demektir. kürtlerin bu ülkede hakları yoktur. onu dersen bu şu demektir, ya kürtler gitsinler, ya da orada kendi bağımsız bişiylerini kursunlar, bundan başka çözüm sunmuyoruz demektir. ve elbette ki bu yanlıştır. herkesin birbirinin aynı olduğu, kesinlikle ülke bütününü temsil etmeyecek bir gurup insanın ülkeyi temsil etme görevini üstlenme görevi doğru mudur? veya bunun adı cumhuriyet yahut demokrasi olabilir mi? mesela atıyorum, kürtleri ve ermenileri temsil edecek insanlar mecliste olsa bunun ne zararı olabilir? ne faydası olabilir? düşünmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ben sana "Cemad, aldığın eğitim zayıf, sen cahil bir adamsın" demedim. "Zaten dağa çıkarlardı, temsil hakkı tanımamakta ısrar edelim" diyorsun. Dubya da "Saddam zaten kitle imha silahı üretiyordu, biz ona saldırmasaydık o bize saldıracaktı" demişti. Bazı argümanları bir cümleye indirgeyince, ne kadar da komik duruyor değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 belki kürtlerin söylemek istediği şeyler vardır? belki onlar da bu ülkenin vatandaşıdırlar? belki onlar da kurtuluş savaşına katılmışlardır? bi de alıntı yapayım: "Ahmet Emin Bey'in sorusu üzerine Atatürk, önce Türklerle Kürtlerin iç içe yaşadığını. İki unsuru sınır çizerek ayırmanın, hem mümkün olmadığını, hem de Türkiye'yi mahvedeceğini belirttikten sonra (günümüz Türkçe'siyle) şöyle diyor: "Dolayısıyla başlı başına bir Kürtlük düşünmektense, bizim Teşkilat-ı Esasiye Kanunu (Anayasa) gereğince zaten bir tür yerel özerklik oluşacaktır. O halde hangi livanın (vilayet ile kaza arası idare bölgesi) halkı Kürt ise, onlar kendi kendilerini özerk olarak idare edeceklerdir. Bundan başka Türkiye'nin halkı söz konusu olurken, onları da beraber ifade etmek gerekir. İfade olunmadıkları zaman bundan kendilerine ait sorun yaratmaları daima mümkündür." (s.105)" alıntıdan sonra devam edeyim, amerikanın libya politikası gibi bir politika, dış politika olduğu zaman dahi çirkin iken, iç politika olduğu zaman, ve bu iç politika, siyasi olarak ülke bütününü temsil etmeyen bir grup aristokrat tarafından cebren uygulatılıyorken, çirkinin ötesinde bir davranıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 bagimsiz aday soksunlar madem baraj onalri engellemek icin yapilmis diyicemde zaten oyle yapicaklar etrafta simdiye akdar "kaciin kurtler meclise girip bagimsizlik ilan edicekelr" diyen bi mahlukat gormedim ulkuculer belki diyebilir kaldiki abso nun dedigi gibi kurtler akp de cok iyi bicimde temsil ediliyor basbakanimizin dansimani direk kurt kokenli bir vatandasimiz kaldiki bu ulke kurt cumhurbaskanida gordu kimseninde bunla sorunu oldugunu sanmiyorum ulkuculer haric barajin indrilmemesini kurtlerin meclise girmesine baglamak mantiksizdir cunki kurtlerden abska baraj disi kalan cok parti var ayni durumda erzurumda MHP yuksek oy aldi ama akp li mileltvekili girdi neden bunuda dogudak ihesaba katmiyorsun ve olayi sirf kurt partiler duzeyinde inceliyorsun? Demokratik Halk Partisi (DEHAP) 1.960.660 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2.635.787 8,36 Doğru Yol Partisi (DYP) 3.008.942 Anavatan Partisi (ANAP) 1.618.465 Genç Parti (GP) 2.285.598 dehaptan cok oy alipta disarda kalan partilerde var senin mantiginla cem uzanda ciksin sey desin saibeli isler ceviren is adamlarini meclise sokmamak icin baraj mevcut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Açıkcası alevileri şiileri sunnileri lazların falan haklarını kim savunuyorsa kürtleride onlar savunur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 80 darbesi sonrasında 82 anayasası ile seçim barajının getirilmesi Kürtlerin önünün kesilmesi ve sol partilerin meclise girmesinin engellenmesi ile alakalıdır deniliyor. 1980, 1982. 1-9-8-0, 1-9-8-2. 2002 seçimlerinde barajı geçemeyen partilerin, bununla ne ilgisi var? 2-0-0-2 şeklinde de yazayım, net anlaşılsın. Rakamlarla ne probleminiz var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 baraj şaibeli iş çeviren adamları meclise sokmamak için değil, stabil bi yönetim kadrosu kurabilmek için mevcut. hepsi birbirine (takım tutar gibi siyasi olduklarından kelli) muhalefet eden bir gurup insan, iş yapmaz, kavga ederler. herhalde söylemeye gerek yok. iki parti olsun. biri sağ parti biri sol parti. hadi bi de liberal parti. bitsin bu çile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 hah iste silencer yukarda ne diyor "baraj kurtleri parlementoya sokmamak icin var" diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Tabii, Kenan Evren aslen seçim barajını Cem Uzan meclise giremesin diye 2002 seçimlerinden tam YİRMİ yıl önce düşünüp, uygulamaya koyuyor. Böyle şaibeli bir adamın ortaya çıkacağını çok önceden görmüş yani. Vay be! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 - [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 19:17 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Cem Uzan girse ne olur girmese ne olur o ayrı bi konu. Aryıca adam TRden çok ABDyi dolandırdı yani aslında kahraman olması lazım dedi taksicinin teki geçen gün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: senin mantiginla cem uzanda ciksin sey desin saibeli isler ceviren is adamlarini meclise sokmamak icin baraj mevcut senin mantigininda farki yok bundan barajdan bir tek etkilenen kurtler degil sirf onlara karsi konuldu diyemessin o yuzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: yani karşı çıktığın düşünce ile çelişir gibi olunca kabul mu ediyorsun viktor? düşmanımın düşmanı dostumdur tadında kabul etmedigimi gosteren bir yazim yokki baraj a karsiyim ancak barajda gerekli 32432 tane partiyle ugrasmamak icin ya 3-4 parti ile sinirlandirilicak bu ideolojiye gore yada partilere degil vekillere oy veremeye basliyacaz dunayda mukemmel bir yoentim sistemi yok kendini demokrasinin besigi ilan eden amerikada bile demorkasinin ne akdar isledigi tartisilir bir konudur ama tutupta abraji sirf kurtler girmesin diye koydular demek yanlistir barajin varolma sebebi o degildir cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Horace, stabil bir yönetim kadrosu kurabilmek için uygulanan seçim barajları, Avrupa'da görebileceğin D'Hondt türü seçim sistemlerinde (ki biz de D'Hondt sistemini kullanıyoruz seçimlerde) %5'i geçmemektedir. %10'luk seçim barajı farklı maksatlar taşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Sabun mu yapalım Absolut o saydığın azınlıkları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Türkiye Avrupa değildir o yüzden farklıları vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 evet mesela, o yüzde onun şimdi batmaya başlaması gibi :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Gayet tabii farklılıkları var. Avrupa'da Nasyonel Sosyalist partiler pek ciddiye alınmıyorlar mesela. Azınlıklar üzerinden de "sırtımızdan bıçaklanıyoruz" argümanı ile düşman üretip de kendi varlığını rasyonalize etmeye çalışan sosyal sınıflar yok. Neo-Nazi'lere karşı çıkıp da Alman Genelkurmay başkanı çıkıp uyarı mesajı vermiyor. Ki aynı zamanda Alman Devletinin varlığını korumak, Alman Ordusu'nun da anayasal görevidir. Ya da ne bileyim, Fransa'da "Pis Almanlar, 2. Dünya Savaşı'nda bizi işgal ettiler" üzerinden siyaset yapmaya çalışan kimse de yok.. İşte diyorum ya, tüm bu saydığım sebeplerden ötürü "Avrupalı" olamazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: Açıkcası alevileri şiileri sunnileri lazların falan haklarını kim savunuyorsa kürtleride onlar savunur. su cumleden said: Sabun mu yapalım Absolut o saydığın azınlıkları? bunu cikarmak maharet ister unity100 geldi harbdien aklima bu ulkede kurtlerden abska azinliklar yok herkesi ntek problemi kurtler hatta kurtulus savasinda antep maras urfanin kendi kendine kurtulmasininda sebebi fransizlarin kurtleri oldurmesini beklemesidir hukuemtin o yuzden asker filan yollamamislardir tarzinda komplo teorileri kuralim hadin hep beraber kurtlerin temsil sorunu yoktur diyende hemen irkci olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Viktor, demagoji yapma diyecektim de, demagoji de değil bu yaptığın, daha farklı, çok komik.. : ) Ben ciddi fikir ileri sürüyorum, tartışmaya niyetin varsa ciddi bilgilerle desteklenen ciddi fikirler ileri sürmen gerekir. Sen zayıf argümanlarla ortaya çıkıp da, ben hepsini çürüttüğüm zaman Fethullahçı ya da Atatürk düşmanı mı oluyorum? Değerlendirmemi yazdım. Sen bu değerlendirmemi, kısmi de olsa, aynı ciddiyet ve cibiliyette bir analizle eleştirebileceksen buyur, tartışalım. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 19:42 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: tüm bu saydığım sebeplerden ötürü "Avrupalı" olamazsınız. avrupali oldun galiba soylesene bi ara bizide alabilsinler hehe neo-naziler parti kurabiliyorlarmi iktidara gelebiliyorlarmi? hitlerin fransayi isgali ile 1. ddunya savasi sonrasi olanlar ayni seylermi? bir yanda somurge yaratmak icin bolup parcalamak var digerinde ise dunya hakimiyeti hayali kuran bir deli adam kaldiki fransizlar tarihleri boyunda en az 10 kez almanalr tarafindan isgal edilmsitir her seferinde almanlar gitmistir toplum psikolojisi diyoruz biz buna fransizlar almanlarin girseler bile yeniden gidiceklerini biliyorlar tarih tekerrurden iabret maglum oysa biz cok zor sartlarda kendi bagimsizligimizi korduuk ve tarihte boyle bir olay ilk defa geldi turklerin basina ve kimsede gelip bizi kurtarmadi kendi kendimizi krutardik bu tip olayalr tomplumlarda sarilmasi kolay olmiyan yaralar birakir kaldiki fransizlar enteresan adamlardir fransizlari tartismaya baslarsak 3 aydan once bitiremeyiz her toplum birbiriyle ayni degildir toplum psikolojisini gozardi edemessiniz said: Sen zayıf argümanlarla ortaya çıkıp da, ben hepsini çürüttüğüme inandigim zaman Fethullahçı ya da Atatürk düşmanı mı oluyorum? olucak [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 19:42 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silencer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: avrupali oldun galiba soylesene bi ara bizide alabilsinler hehe Ooo, komik. said: neo-naziler parti kurabiliyorlarmi iktidara gelebiliyorlarmi? Neo-naziler parti kurabiliyorlar. Ancak belki de Avrupalı seçmenin düşünsel yapısı sizinle benzerlik göstermediği için, %1 gibi dilimlerin ötesine geçemiyorlar. said: hitlerin fransayi isgali ile 1. ddunya savasi sonrasi olanlar ayni seylermi? Değil tabii, olduğunu da söylemedim zaten. Şu bakımdan farklılar: Almanya'nın Polonya'yı işgali üzerine Fransa ve İngiltere Almanya'ya savaş ilan ediyorlar. Almanlar da Fransızları mağlup edip, ülkelerini işgal ediyor. 1. Dünya Savaşı sürerken, tarafsız durumda olan Osmanlı Devleti, İttihat ve Terakki hükümetinin kararıyla, Almanya'dan tedarik edilen Goeben (Yavuz) ve Breslau (Midilli) zırhlılarıyla İngiltere ve Fransa'nın müttefiki olan Rusya'nın Karadeniz'deki Sivastopol limanına saldırmasıyla savaşa dahil olmuştur. Akabinde de savaşta mağlup gelip, savaş ilan ettiği devletler tarafından işgal edilmiştir. Mustafa Kemal'in İttihat ve Terakki ile olan bağlarını koparmasında, partiyi yönlendiren Enver Paşa gibilerinin bu hayalperestliği sebep teşkil etmiştir. said: bir yanda somurge yaratmak icin bolup parcalamak var digerinde ise dunya hakimiyeti hayali kuran bir deli adam Yukarıda da yazdığım gibi, her iki durumda da hakimi olduğu coğrafyayı genişletme düşüncesi ile barışı bozan liderler söz konusudur. (Enver ve Hitler) said: kaldiki fransizlar tarihleri boyunda en az 10 kez almanalr tarafindan isgal edilmsitir her seferinde almanlar gitmistir Doğrudur. Buna rağmen Fransız üniversitelerinden "Almanya'yı iki günde dümdüz ederiz" diyen Fransız rektörler ortaya çıkmamaktadır. said: toplum psikolojisi diyoruz biz buna İlkel milliyetçilik diyorlar onlar da buna. Siz toplum psikolojisi diyerek, kendinizi kandırmaya devam ediniz. said: fransizlar almanlarin girseler bile yeniden gidiceklerini biliyorlar tarih tekerrurden iabret maglum Şu noktada gülmekten yazı yazamaz hale geldim.. Typo yaparsam kusruma bakmayınız. said: oysa biz cok zor sartlarda kendi bagimsizligimizi korduuk ve tarihte boyle bir olay ilk defa geldi turklerin basina ve kimsede gelip bizi kurtarmadi kendi kendimizi krutardik I. Dünya Savaşı sonrası ve Kurtuluş Savaşı dönemini de pek iyi bilmiyorsunuz.. Buna çok uzun bir cevap verebilirim, ancak bu başlıkta yersiz olur. Konuyla ilgili başka bir başlık açarsanız, uzun uzun cevaplayabilirim. Kısaca bir örnek vereyim: Kurtuluş Savaşı sırasında Sovyetlerin Ankara Hükümeti'ni desteklemesi.. said: kaldiki fransizlar enteresan adamlardir fransizlari tartismaya baslarsak 3 aydan once bitiremeyiz Siz bence çok daha enteresan bir insansınız. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 20:09 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar