Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

peki konunun burokratlarla ilgisi nedir?

devamli ayni seyi soyluyorsun

burokratlari memurlari indirdiler diye

ne demek istiyorsun aciklarmisin sole

matamatik bilmiyen ise sensin

baraji %8 e indirelim

akp = %34,28
chp= %19,39
dyp= %9,54
mhp= %8,36

kusuratalri saymiyalim hadi akp yide yuvarliyalim

19+9+8=36
36>35

ezici cogunluk bunun neresinde?

baraji %7 indirince %7.5 ile cem uzanda giriyor bide
Sosyal ağlarda paylaş

25% oy tek parti iktidarı için çok küçük bi rakam. bu yüzden barajın aşağıya çekilmesi lazım zaten. kürtlerin ve aşırı solun meclis dışında tutulması için 10% gerekmez. 7-8% bana göre gayet uygun bir baraj. sadece bu seçimde akpnin tek başına iktidar olmasını sağladığı için değil, boş yere tonlarca oyun çöpe gitmesini sağladığı için. zaten baraj 7% olsa muhtemelen akp'nin yönettiği bir koalisyon geçerdi başa yine ama işte dönemlerinin son aylarında 7 yıl boyunca sürecek cumhurbaşkanını kafalarına göre seçemezlerdi
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç hoşlanmadığım halde devamlı aynı şeyleri söylüyorum. Belki bunun söylediklerimin ısrarla anlaşılamaması ile alakası olabilir. Eğer benim ifade kabiliyetimde bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, mazur görünüz.

Memurları bürokratlar iktidardan indirdi demiyorum. Bürokrasinin orta ve alt kademelerini zaten aklınızdaki "tipik devlet memuru" tiplemesi oluşturur.

Şu yazı okunursa, sanırım demek istediğim nihai olarak anlaşılacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala daha AKP tek başına iktidar olamasın, ama bir yandan da Kürtler ve sol partiler meclise giremesin diye seçim barajını %10'dan %7'ye düşürmeyi düşünen arkadaşlarımız var.

Ne şiş yansın, ne de kebap. Öyle mi?

Kürtlere temsil hakkını verme, sonra demokrasiden söz et. PKK propagandası yapılsa, daha az zararı olurdu ülkeye bunun yerine..

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 18:10 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

dun cem uzan in yalakasi olan ondan once mesut yilmaz yamanmaya calisan, cok davasi var diye hakimlere zamaninda yag ceken ulkenin basbakanina (heheee sen enflasyonu dusur sana benden esarp ha dusuremedin bogazda bi buzlu rakini iceriz eki eki) diyen bir adammi kaynak oldu

sayin engin arkic i cok iyi tanirim ben netekim kendisi akrabamiz olur
gecenin yarisi star basildigi zaman babama "albayim ne olur kurtar beni halk linc etmek istiyor" diye telefon eden bir adamdir

ajdar neyse engin argic odur
konustugunun bi degeri yoktur cunki seneye bu yazdikalrin tam tersini yazip bugun kendisi gibi dusunenlere yuklenir
Sosyal ağlarda paylaş

ikinciye gelince
baraj %5 e insin kurtlerde girsin parlementoya
kaldiki cok takdir ediyorum bagimsiz aday sokucaklarmis bu sene secitirip sectirip mecliste gurup kurucakalrmis
demokrasi dersi olsun insanlara
gerici ve baskici 83 anayasasinin toptan gidip 60 anayasasi gibi demokratik bri anayasaya donulmesi taraftariyim
Sosyal ağlarda paylaş

allahım... kürtler aşırı sollar derken aşırı azınlık'ı kastettim. mecliste 234234 tane partinin olması normal mi olur? bunun yanında milyonların oy verdiği 8% lik partilerin meclise girememesi normal mi?

bunu hala akpyle bağdaştırmak normal mi?

mecliste sadece 1 milletvekiliyle hiç bir temsili zaten sağlayamicak bir partinin sadece karışıklık çıkaracağını anlayamamak ve bu partinin mecliste olmamasınının gerektiğini düşünemeyecek birinin, barajın neden 7-8 olması gerektiğini kürtlerin dağa çıkmasıyla bağdaştırması normal mi? yani kürtler 1 milletvekili sokarsa dağa çıkmicaklar öyle mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıkları tarihsel ve sosyolojik olarak çelişkisiz ve mantıklıdır. Bunları Ajdar da yazsaydı, Ajdar'ın imzası bu yazılanların doğruluğunu değiştirmezdi. Haydi diyelim ki senin iddiaların da doğru, bu adamın yazdıklarını yanlış kılar mı?

Hayır, kılmaz.

Ad Hominem, az gelişmiş ülkelerin az gelişmiş bireylerinde sık görülen bir rahatsızlıktır. Adamın fikrine karşı işkembeden de olsa dahi fikir üretemeyince, adamın kişiliğine saldırmaya yönelik iddialar yazmak da Ad Hominem'in alasıdır.

Bu arada, Ajdar'ı hiç tartışırken izlediniz mi? Ajdar da bir Ad Hominem üstadıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

"Allah"ın ne diyor bu konuda bilemiyorum. Ama Kürtler aşırı bir azınlık olarak değildirler. Ha sen samimi olarak aşırı azınlıklar nelermiş değerlendirmek istiyorsan, Almanya'daki neo-nazi partileri ya da Fransa'daki monarşiye dönüş yanlısı partilerin durumunu araştırabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

peki nasil mutlak dogruluk kurabiliyorsun
ad hominem ile suclarken bende senin uslubunu tepeden bakan elestiriye ve tartismaya kapali benim dedigim dogrudur seklinde yorumluyorum

engin ardic ne yazarsa yazsin okumakla zamanimi kaybetmem
ajdar in sarkialrini dinliyerek zamanimi kaybetmedigim gibi

ayni dusucnede baska bir yazari bul tartisalim ama engin ardic in yazisini gostermek yazilan bir haberin altina kaynak: e-mail
yazmaya benziyor
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim sistemimizin çuvalladığı ne kadar da bariz? Matematiği zayıf bu kadar insanın varlığını herhalde başka bir yöne yorumlamak pek de mümkün olamaz?

Seçim barajı %5 olsa, Kürt vatandaşlarımız kendilerini 20-25 milletvekili ile makul bir biçimde temsil etme şansını bulabilirlerdi.

Türkiye Cumhuriyeti içinde Kürt nüfusunun niceliği ve bölgesel yoğunluğunu veri olarak kullanabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Seçim barajı %5 olsa, Kürt vatandaşlarımız kendilerini 20-25 milletvekili ile makul bir biçimde temsil etme şansını bulabilirlerdi.

hayır seçim barajı %5 olsa dehap hiç bir koalisyona yine katılamazdı çünkü 7 tane parti olacaktı mecliste. şu anki chp dışındaki partilerden bi farkı olmicaktı. hoş chpyi ayrı tutmaya gerek yok. ne derlerse desinler hiçbir işe yaramayacak

ama hakkaten sadece orada oturmak,uyumak,bulamaca çözmek kürtleri "temsil edildikleri"ne ikna edecek mi? bence etmez.

yok adam gibi parti sistemimiz olsa, chpdspshp anapdyp gibi aynı çeşit 500tane partimiz olmasa oylar bölünmese, mecliste 2-3 tane parti olacak olsa 5% olsun baraj gelsin dehap da 4. parti olarak kalabalık olmaz ozaman koalisyonlar da maksimum 2li olur. ha bu yine de tatmin etmez dağa çıkan kürtleri, çünkü onların dertlerinin bunla alakası yok
Sosyal ağlarda paylaş

Katılmıyorum. Kürtler oy verecekleri partinin seçim barajını aşamayacaklarını bildikleri için AKP'ye oy veriyorlar.

Bakalım "Kürtler bizi sırtımızdan bıçaklıyorlar" lafını ilk kim edecek? Bundan 77 yıl önce Avusturya'lı bir ressam, yine bir azınlık için aynı kalıbı kullanmıştı.

[ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 18:34 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tarih objektiftir
tarih dinci burokrat vs vs diye ayirmaz belli bir kaynak belirtmeden tarihi ileriye suremezsin bir butun olarak

ha ileri surdugun tarihden elde edilen kisisel yorumalrsa ona tarih diyemeyiz cunki her birey farkli yorumliyabilir
bu ulkede canakkale savasini yatirlar kazandi diye yorumliyan adamda var

tartismaya katilmak icin konuyla ilgili fikir ielri surmek gerekir demissin

konumuz 14 nisan cumhuriyet miting i
engin ardic in burokrasi ustune dusunceleri veya turkiye cumhuriyetinde burokratlarin egemenligi degil

araya girip fikir sokusturan direk sensin
tartismayi konusundan uzakalstiranda
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih biliminin kullandığı verilere ulaşmakla işe başlayabilirsin.

Örneğin, Cumhuriyet tarihinde yapılan genel seçimlerin sonuçlarını incelemek iyi bir başlangıç olabilir. O seçimlerin yapıldığı tarihlere tekabül eden olayları da başka kaynaklardan öğrenebilirsin.

Asıl gerçekle alakası olmayan analizler, subjektif tarihin yorumlanması (resmi tarih gibi) ya da senin durumunda olduğu gibi, objektif veya subjektif tarih bilgisi olmadan yapılanlardır. Çok net ve anlaşılır yazdığıma inanıyorum, bir daha bu söylediklerimi tekrar ettirmezsen sevinirim. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bursadan haftada kaç asker haberi duyuyorsun? Açıkcası meclise girme emeli bölücülük olacak, vatanımı bölmek için dokunulmazlık arkasına gizlenecek kimseyi meclise sokucam diye uğraşmam. Daha önce de dedim AKP herkesten iyi savunuyor Krt haklarını siz merak etmeyin. AKP yönetiminin geçmişlerini köklerini incelersen sebeblerini rahat görürsün.
Sosyal ağlarda paylaş

%10'luk seçim barajı söz konusu olunca, söz gelimi Gotham şehrinin silme oy verdiği ancak genelde %6 oy aldığı için XYZ partisinin ve gösterdiği milletvekili adaylarının meclis'e giremeyeceğini, böylece Gotham ilinin mecliste temsilcisi olamayacağını jersey yunusları da dahil olmak üzere pek çok canlı türü idrak edebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...