Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablonet'te ip değiştirilmesi..


Mumu

Öne çıkan mesajlar

nasıl yapıcam?
eskiden windows 98'de tümün bırak diyip modemi çıakrıp yeniden taktığımda yeni ip alıyordum..
denedim olmadı ayrıca şu anda xp kullanıyorum..

ip değiştirme işini nasıl yapacağımı sölermisniz?[hline]Sunt pueri pueri, pueri puerilia tractant..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sly-One, 14 Eylül 2002 14:36 tarihinde demiş ki:
lol
bok deişmio.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar


tamam sly..

ya ben gördüğüm şeyi algılayamıyorum yada sen çok bilmişlik yapıyosun..[hline]Sunt pueri pueri, pueri puerilia tractant..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

IP adresini veren server DHCP server'dır, DHCP server default olarak ip verdiği NIC ( network interface card - ethernet card'i ) 'lere ait MAC adreslerini kaydında tutar..

Siz IP adresinizi bıraktığınız zaman veya modeminizi kapattığınız zaman default süre olarak 8 saat boyunca DHCP ip'yi sizin için reserve eder.. 8 saat sonra DHCP size bir paket yollar ( MAC adresinize ) cevap alabilirse aynı IP adresini size verir, alamaz ise 8 / 2 = 4 saat daha reserve konumuna geçirir, 4 saat sonra 1 paket daha yollar ve ayakta olup olmadığınızı kontrol eder, cevap alamazsa 2 saat, yine cevap alamaz ise 1 saat bu şekilde 1 dakikaya kadar iniyor sanırım cevap alamaz ise sonunda IP adresinizi tamamen RELEASE eder ve IP POOL'a geri bırakır.. bırakılan IP adresi IP POOL dan başkası tarafından alınmaz ise siz IP istediğinizde aynı IP adresini yine size verir.. fakat bir başkası almış ise IP adresini size yeni bir IP adresi verir..

Eskiden Kablo modemde, IP adreslerinin statik kullanımını engellemek için DHCP Default IP Release time olarak düşük bir değer girilmişti, siz IP adresini bıraktığınızda IP niz değişiyordu fakat artık 1 gün > bir süre modeminizi kapalı tutmanız gerekmekte.. hatta mümkünse Ethernet cartınızı değiştirin..[hline]Haradrim the Uber Big Buble Master of Too Many Seasons
Ugliest Firby Ever a.k.a Bugbear
"Sultans of Hibernia" Nam-I değer Sultan
Excalibur EU

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...