Cafein Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Herkese selamlar, Biliyorum böyle bir sorunun benden gelmesi biraz tuhaf ama amaç başka. Cukka cukka değil yani. 1 ay kadar önce şerefsiz bir hırsız arabayı iş dönüşü Nispetiye caddesinin bir alt sokağına 30 dk bıraktığımda gelmiş, arka yolcu camını patlatıp kırmış, arka koltuğun bagaj kilitlerini kırıp koltuğu indirmiş, oradan da bagaja ulaşıp laptoptur dosya çantalarıdır ne varsa alıp gitmişti. Benim arabamdan daha lüks arabalar da orada parketmişken (ki 5 senedir o sokağa bırakırım) neden benim arabayı seçtiğini anlayamamıştım. Bagaja içerden sürmeli kilit ve camlara da film taktırmaya karar verdim o gün. 1 ay içerisinde bizim ofisten başka bir kişiye ve tanığım arkadaşların başlarına da benzer olaylar geldi. Polisin dediğine göre bu hırsız tayfası dedektörle mi ne gezer olmuş, bagajda bir şey olduğunu farkettiği an cam çerçeve indirip giriyor içeri. Detayı bilmiyorum, dedektör de polisin lafı açıkçası, ama her seferinde alakasız yerlerde onca arabanın içinde bagajında laptop vs olanları bulmaları da bana ilginç geldi. Velhasılı kelam, bu dedektör zart zurt işiyle iyice kıllanır oldum. Camlara zırhlı arabalara taktıkları, cam kırılsa da camı tutup dağılmayan filmlerden istiyorum. Kesinlikle de renkli olsun istemiyorum, koyu renkli camlar beni çok rahatsız ediyor. Birincisi böyle bir şeyi nereden garantili bulurum, ikincisi maliyeti ne kadardır? Biliyorum camı kırdıktan sonra film farketmeyecek cam illa değişecek, ama her bagaja laptop kilitlediğimde gelip camı kırıp arka koltukların kilidini kırıp bir de bilgisayarı alıp gidecekse işimiz var. Bir de bu kadar gözü karartmışken arabayı alıp gitmeyeceği de garanti değil. Tavsiye edebileceğiniz yer olursa (Istanbul) çok sevinirim. Şimdi de korkum yağız bir hırsız gelir, camı patlatıp arabaya giremeyince tutup arabayı boydan boya çizer, başka bir şey yapar mı diye. Öyle hale getirdiler ki memleketi, utanmasalar hırsıza bagaj açık bırakıp gitmemek suç olacak, hırsız işini zorlaştırdık diye bizi dava edecek.
Pasha Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 3M güvenlik filmi var benim aracımda. dediğin gibi nerdeyse renksiz yani içersi görünüyo. fiyat olarak 250 veya 300 liraydı yetkili serviste, dışarda daha ucuza yaptırabilirsin. buda emsal olur görüntü baaabında =) [spo][/spo] edik: faturayı buldum, 300 ytl ön cam hariç 5 cam 3M güvenlik filmi [ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 22:36 tarihinde, Pasha tarafından güncellenmiştir ]
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2007 Hmm fiyat iyiymiş bayağı. Ziebart var. Fiyat olarak 500 civarı diye hatırlıyorum fakat hem bakımını yaptırdıktan sonra ömür boyu garantili hemde kapıları sökmeden yapıyorlar. Birde evet gerçekten bende duyuyorum nasıl olupta bu arabaları seçip götürüyorlar diye demekki dedektörmüş ha? Çüş diyorum bizim hırsızlara oha ekliyorum bide. Benim arkadaşımın arabasının camı 2 kere indirdiler bizim sokakta. Bir de arabanın cilvesine göre yapıyorlar. Mesela benim araba da aynı sokakta duruyor ama onun Grande Puntosunu 2 kere dağıttılar işte. 2. de güvenlik filmi vardı ve azmetmiş o filmi kesmiş parçalamış. Yani nihai çözüm olmadığını üzülerek belirtmek isterim. Birde renkli filmler daha çok cezbediyor içinde bi bok var sanıp hemen dağıtıyolar camları.. Ha birde, bence bu güvenlikli cam filmlerinde standart bi sticker olmalı. Bunun caydırıcı özelliği olabilir belki kırmadan önce bunu dikkate alıp başka araca geçebilirler. [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 00:56 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Dela Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 dedektor olayini bilmem de universite stickeri yapistirmadim ben yeni araca, fener macinin oldugu gun stad yakinlarinda apartman otoparkinda gupegunduz arkadasin arabaya girip 2 laptop 3 bavul goturmusler otoparkta patlatilan tek araba da o =(
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 cama siyah film yasak mı? polisle sıkıntı yaşar mıyız? [ Mesaj 02 Nisan 2007, Pazartesi - 08:52 tarihinde, paspatur tarafından güncellenmiştir ]
Pasha Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 araç fabrikasından nası çıkıyosa öyle kullanmak zorundayız aslında. benim aracımın içi akvaryum gibi göründüğü halde sorun çıkarıyolar...
Cafein Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Cama siyah film kesin yasak. Trafik yasasına göre fabrika çıkış arabaya vida bile takmak yasak. Normalde Türk polisi bir yere kadar tolerans gösteriyor, fakat belirgin modifiye ve koyu renk camla sobelenebilirsiniz. Özellikle biri zirzopluk yapıp birilerini öldürürse (her sene Bağdat Caddesinde ölümlü bir kaza olur ya) o aralar asıp kesiyor polis, yanarsınız. Bir de araçta modifikasyon var ve belli ise canı kıllık yapmak isteyen trafik polisine komple malzeme verirsiniz. Vodan, o filmi kesmesi için epey uğraşması lazım ama o kadar uğraşıp giriyorsa valla arabayı alıp götürsün. Benim korkum dediğim gibi camı kıramayıp hipnelik yapmasında. Çünkü camı kırması bir şey değil, buji atıp patlatıyor direk, düzgün film olursa en azından cam direk patlamaz, vakit kaybeder vs vs... Pasha, senin camlara laf ediyorlar mı? Nerede yaptırdın sen?
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 ruhsata "renkli cam" yazdırmazsanız yasak.
Pasha Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 ben opel erdemirde yaptırdım aracı alırken. laf ediyolar mı ediyolar evet ama şu şekilde; çorba parası için çekiyo sağa başlıyo egzoz, film, body kit hede hödö. amaç ceza yazmak değil 5-10 ytl koparmak yani. gerçekten ceza yazmak için durdurulmadım 3-4 aydır.
Cafein Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Pasha sende bodykit falan da var bence ondan olabilir. Ben sanırım abartılmamış renkli camla yırtabilirim, zaten arabanın normalinde opsiyonel olarak arka camları renkli alabiliyorsun. Hoş renksiz olması hala tercihimdir. Ben biraz soruşturayım bakalım. Ziebart ve 3M'den başka marka veya bu işi yapan yer tavsiyesi olan? Yetkili servise de soracağım ama memleket genelinde Volvo servisleri değiştiği için yeni bir yere gidiyorum ve kıllanıyorum biraz.
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Ya bende düşünüyorum renkli film orta koyulukta. Istanbulda gerçekten bir ihtiyaç çünkü içinde ne olduğunu bilmezlerse bulaşmaya da büzükleri yemez. Açıkçası bende kendimden biliyorum biri asabımı bozarsa bulaşmadan önce şöyle bir göz ucuyla keşif yapıyorum. Güvenlikli orta koyulukta bir cam filmi şart diyorum. Arka camları filmli hale getirebiliyorsunuz sorun olmaz. Eğer polisle sorun yaşarsanız şahsen benim araba annemin üzerine olduğu için derim bayan arabası bu rahatsız ediyorlar mecbur kaldık fln. Zaten artık o kadar çok var ki çok idealist bi polise denk gelmedikçe sorun yaşanmaz. Yeterki en koyu renk siyahtan olmasın. Birde çevirme varsa camları açmakta başka bir trick =)
Pasha Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 camları açıp hasta olmaya gerek yok harita ışığını açtın mı film isterse 3 numara olsun yine görünüyo içersi =)
huun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Belli bir koyuluğa kadar film serbest zaten. Sonrasında mantık nedir bilmiyorum ama kimyasal karartma istiyorlar. Zaten daha belli orandan fazla siyahlık direkt yasak. Ön camda falan hepten yasak film, ceza falan kesmiyor polis ama takıyor anahtarı cırt cırt. Bir daha düşündümde aslında bu da bir nevi ceza.
Pasha Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2007 belli bi koyulukdan ziyade en açık olan 1 numara filme bile laf ediyolar. nası oluyo diyceksin hemen açıklıyım, gündüz fakat güneş yoksa veya ışık ters açıdan geliyosa veya geceyse 1 numara dediğimiz film bile içeriyi göstermiyo bi gram bile. polis amcalarımızda kesinlikle dinlemiyo güvenlik filmi bu karartma amaçlı değil dediğimizde. anca ruhsata işletmen gerekiyo ki buda cilt hastaları vs için ne kadar kolaysa bizim gibi sağlıklı insanlar için bi o kadar zor. yukardaki resimle arasında max 1dk var. ışık tersten gelince böyle oluyo gündüz vakti =)[spo] [/spo]
Cafein Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Anlaşıldı, filmle bu iş olmayacak. Gone in Sixty Seconds hesabı arabaya yılan falan bırakmak gerek.
phoebe Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 filmle bu ıs olur abı ziebartta cok saglam fılm cekıyorlar ben kendı arabama orada uygulattım hatta kapı ıclerını fılan sokmuyolar ve cok pratık ayrıca garantı verıyolar american fılm cekıyolar hatta ıstersen karar verdıgınde bana ozelden ulas ben senın bırlıkte gelırım bıle..ındırım de uygulatırım hatta..:D 2 sınıfta 3 renk var orada yanı acık orta koyu..ayrıca gecen gun servıste elemanın bırının camını kırmıslar fılm ıcın ıkna edılmeye calısılırken gordum kadın sey dedı arka muhım deıl ancak on tarafta ıcerısı gozuktukten sonra pek problem olmuyor.. polıs mevzuatına gelınce benım arabamın plakada muhur yok camlar fılmlı eksoz dersen o bızım sısler xenon ne kadar asak ıs varsa hepsı var bır kere durdurlmadım radar dısında ondada bıse demedı kımse cezamı yazıp gonderdıler.. -saygılar
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Selam, Eğer cam patlayıp dağılmasın, adamı kırmak için uğraştırsın diyorsan şeffaf filmler de var. Onları da kullanabilirsin. %40'a kadar karartmaya izin veriyorlardı yanılmıyorsam. Bunun üstündeki değerler yasaktı. Kimyasal, veya bazı yerlerde lazer diyorlar nedense, karartma eğer amaç karartmaksa çok daha iyi. Zamanla sürtünmeden dolayı aşınma ve çizilme derdi olmuyor. Bildiğim kadarıyla eskiden otomobillerin ön camında şeffaf film kullanılırdı. Amaç cam parçalandığında dağılarak içerdekilere zamar vermesin. Fakat gördüler ki bu seferde cam düşmediği için görüşü sıfıra indiriyor. Sonunda temperli cam kullanılmaya başlandı. Daha sert ve taşıma gücü daha yüksek. Cam darbe yediğinde kırılıyor ve hatta ufak parçalara ayrılıyor. Böylece eskisi kadar büyük yaralanmalar olmadığı gibi görüşü de engellemiyor. Yani bildiğim bu :) [spo]92 model kırmızı veya metalik gri Audi 80 quattro ve koyu siyah cam....olsa da yesek... [/spo] Saygılar.
Cafein Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Bugün sordurdum, 300-600 YTL arası fiyatlar var. Bir arkadaşımın tanıdığı uğraşıyor bu işlerle, "Film falan farketmez, hırsız ilkinde camı patlatır, sonra zorlayarak filmi de yırtar, sana kazandıracağı sadece 10 bilemedin 15 saniye" diyor. "Kırılmasın istiyorsan RTE'nin arabası gibi zırhlı cam yaptıracaksın, 20.000 USD harcayacaksan buyur gel, yoksa renksiz filmse paranı çöpe atma" diye buyurdu. Yok yok, yılan veya aç pitbull koymak farz oldu arabaya.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 ee konuya uzak biri dahi olsam 10-15 saniyede o camı kırıp açacak adamı omuzlarımda taşırım demek istiyorum... çok sıkış bi film değilse, uygun bi filmse 10-15sn'de anca o hırsız aazını açar.. ööle bakar.. bi süre de bakakalır.
Cintonik Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 dasaaa elin adamları 2.5 dk da koca banka kasasını boşaltıyo sen filmden bahsediyosun (= kesinlikle abartı oldugunu dusunmuyorum adamın dediginin.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 valla tint olarak adlandırılan sadece rengi değiştiren lamineli filmlerden bahsediyorsanız siz haklısınız. bi işe yaramaz hatta. ama ne biliyim LLumar gibi şirketlerin ürettiği güvenlik amaçlı cama takılan ve bu amacın yanı sıra UV filtre vazifesi de gören filmlerden bahsediyorsanız ben haklıyım.. Daha yeni araştırma yapmıştım onlar hakkında ve size USA ANSI Z.97 ve EU EN12600 standartlarını karşılama zorunluluğu olduğunu söyleyebilirim. Arkadaş elinde tuğla ile gelse 15-20sn'de indiremez bu film ile destekli camı.. İndirsin omzumda taşıyayım; hatta beraber stad çevresinde tur atar gol sevinci yaşar, Kabe çevresinde tur atar, tavaf eder bir de sevap kazanırız Hac mevsiminde ^_^
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 @phoebe, aracının fotoğrafını isteriz.
Dela Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2007 abi peki o guvenlik filmi mesela kaza yaptin kapin acilmiyo hafif bi yanik kokusu basladi camdan cikman lazim, o zaman nasil parcalanicak?
Öne çıkan mesajlar