Apache Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısı ile barış ve kardeşlik çağrılarının yapıldığı şu günlerde tarihi tiyatro binalarının yıkılması ile ilgili planlamaya karşı çıkan aydınlar, sanatçılar, tiyatro oyuncuları bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Tarih haline gelmiş tiyatro binalarının yıkılması ile ilgili planlamalara karşı çıkmak için dün, İstanbul AKM binası önünde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Aralarında şair Ataol Behramoğlu, oyuncu Rutkay Aziz, ressam Bedri Baykam, müzisyen Cahit Berkay, oyuncu Orhan Aydın gibi bir çok aydın ve sanatçının olduğunu etkinlik opera sanatçılarının söyledikleri aryalarla başladı. http://www.birgun.net/bolum-56-haber-38098.html programlara çıkıp pandik atmayı bilen devlet sanatçıları neredeler? orada onu koruyan kişilerin mazeretleri neler?
Catscratch Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Gerçekçi tiyatrocular genelde yıkılmasına karşı değil. Yerine kültür ve tiyatro yerine başka şeyle ilgili bir bina yapılmasından çekiniyorlar. Hatta, TV'de bir programda izledim tanınan kadın tiyatroculardan bir tanesi AKM'nin çok eski olduğunu ve ihtiyaçları karşılamadığını yıkılması gerektiğini, dahası bina olarak çok çirkin olduğunu söylemişti. Yerine kültür ve tiyatro ile ilgili daha çağdaş ve İstanbul'un simgesi olabilecek bir yapı yapılması halinde, şu anki binanın yıkılmasına yardım edeceğini de söylemişti. Biliyorsun İstanbul'da son dönemde simge olacak bir binamız yok. 1500 ile 500 sene arasındaki bina ve camiler simge olarak duruyor ancak son dönemde yapılan ülkenin uygarlık seviyesini ve amacını simgeleyen tarzda binamız yok. Eğer bu tip bir bina yapılacaksa bence yıkılsın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: AKM değil AKP yıkılacak. inşallah
Cuce Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 AKM cok güzel bi binadır yahu. Ayrıca snamıyorum su anda yıkılamsına karşı tiyatrocu olsun
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Yıkılmasından yanayım bende ama denildiği gibi yerine gerçekten bir kültür merkezi yapılacaksa.Niye bizde de Sydney'deki gibi opera binamız olmasın ? Gerçi bunlar yıkıp yerine cami yaparlar o yüzden bunların yıkmasına da karşıyım.
Daesu Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 yerine şunu yaparız bunu yaparız vs gibi hiç acıklama yapıldımı şimdiye kadar ? ben duymadım yada gözümden kaçtı. daha güzelini yapsalar cillop olur estetik acıdan benimde sevmedigim bir yapı.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Attila Koç yerine yenisini yapmak için yıkacam diyor.Uykusundan zaman bulursa yaptırır belki ...
toggie Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 valla ben de cami yaparlar diye korkuyorum taksim'in göbeene.
beybin Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Annem AKM'de çalışıyor.AKM yıkılmalı çünkü gerçekten dökülüyor içi:)) Sizin gördüğünüz "ihtişamlı" kısım sadece dışı, salonları, kantini vs. ama prova yapılan sahneler, alt sahneler, sahne arkaları çok fena. Üstelik makyaj ve giyinme odaları da yeterli değil maalesef. AKM'nin arkasındaki otopark da devlete ait ve AKM'yi yıkıp otoparkı da kapsayacak şekilde bir kültür kompleksi yapılması planlanıyor. Ama bunu 2 sene içinde yapmak demek o kadar insanın 2 sene boyunca ya Üsküdar'daki binaya ya Süreya Sineması'na ya da Maslak'da bir yere bölünmesini ve provaların aksamasına dolayısıyla da çok fazla ürün çıkmamasına neden olacak. ( Fakat Kültür Bakanımız şöyle demiş : "Zaten ne yapıyorlar ki, 2 sene boş dursunlar!" -Sevgili Kültür Bakanımız bu açıklamasından sonraki gün yapılan "İstanbul" adlı balenin galasına gelmeye korkmuş ve gelememiş (: ) ( Edik : Operaya - baleye giden varsa bilet bulabilirim para vermeyin boşuna, hatta sahne arkasında dolanabiliriz meraklısıyla. ) [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 21:49 tarihinde, beybin tarafından güncellenmiştir ]
beybin Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Sahne arkası meraklısı? Dekorlar, kostümler, hazırlanan oyuncular, piyanoyla sesini açanlar,piyanosuz açanlar, makyaj yapılanlar, saçı yapılanlar, çalışanına özel kantininde 2.5 ytl birasını yudumlayanlar, temsil zamanı çok hareketli oluyor ((:
Öne çıkan mesajlar