Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarın 3d oyunda kitlenmesi

SolidSnake

Öne çıkan mesajlar

Kusura bakmayın sizide rahatsız ettim ama 2 aydır bir sorunla uğraşıyorum herşeyi denedim en sonunda pes ettim.Ben bilgisayarda genellikle oyun oynarım(warcraft3FT).Ve ne zaman oyun oynamaya çalışsam belirsiz aralıklarla oyun kitleniyor ve açılmıyor.Detonator yükleyince yine kitleniyor 15-20 saniye sonra açılıyor ama.Bu arada düşman beni halletmiş oluuyor tabi...Herşeyi denedim.Xp kurdum olmadı 98 kurdum olmadı.RivaTuner la O/C yaptım olmadı.Oyunda anlamsız anlamsız çizgiler çıkıyor bide bunu anlamadım...Bu ikisinin bir alakası olabilirmi acaba?Ekran kartımmı bozulmuş ?
-P4 1700 IntelChipset anakart
-256 RD ram
-GeForce Mx400 ekran kartı
-Vibra 128 ses kartı
-52x CdRom
-ve 56 k modem...
Neden olabilir hardware diye düşünüyorum çünkü sayısız format attım halada bu sorun geçmedi.İşletim sistemide sorunu çözmediğine göre sorun hardware de ?Siz neler düşünüyorsunuz eskiden hiç böyle birşey yoktu?Hiç kitlenmiyordu?Şimdi neden böyle acaba İntelApplicationAccelerator,DetonatorDriver(english 8mblık),DirectX8-9 hepsini denedim olmadı artık tek umudum siz kaldınız.İşletim sistemlerim türkçe.Acaba DetonatorDriver International kursam bir işe yararmı ?IE 6 türkçe de yüklüyorum ama onlada ilgisi yok.Ara sırada windowsta kitleniyor pc?Kolay gelsin umarım çözüm bulursunuz...
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni sorun 4-5 ay önce basima geldi, oyunlar olup olmadik yerde kitleniyordu ve ayrica bazende windows kitleniyordu yada otomatik sistemi resetliyodum...Bütün bunlarin ardindan son kez bir defa daha kitlendi bilgisayarim ve cpu mu gömdüm.Sorun cpu daymis, belki sende de ayni dir bilemiycem ama ekran kartinda olabilir ama sonucta sorunun %99.9 donanim sorunu.Yazilimla bi ilgisi yok bence...[hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer CPU'dan en ufak bir problem olsayı inan hemen anlardın :)

GÜç kaynağın tozlanmıştır(şaka gibi geliyor dimi ? ama geçek)
Temizle geçer...

Olay sölye oluyor. Bizim gördüğümüz bazı kurşuni renkteki tozlar aslında çok çok küçük metal parçaları olabiliyor.(gözününzün göremeyeceği kadar küçük)
Bunlar kesin bir kısa devreye neden olmuyorlar ama güç kaynağın temel yapısından ileri gelen(buraya fazla girip laf kalabağı yapmayayım..) bir olaydan dolayı bu çok küçük metal parçaları Gerilimin Tam Regüle olmasını engelleyip dalgalanmaları yol açıyorlar.. EE tabi PC'miz buna çok duyarlı...[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein)
Criminal2's HomePage
Sosyal ağlarda paylaş

w3ft de aynı sorunla bende karşılaıyorum genelde hdd çok dolu olduğu zaman oyun ilk açıldığında bi 3 4 sn laga girer gibi oyun kesik kesik oluyor. bunu düzeltmek için harddisk i defragment yap. options dan oyunun ses kalitesini düşür bu fps yi biraz arttırcaktır bide grafik ayarlarını düşürerek sorunu halledeiblirsin belki. Ekranda garip çizgiler çıkmasının sebebi ya aşırı o/c yapmandandır yada ekran kartının fazla ısınmasındandır. riva tuner ile o/c yaptım demişsinn buyuk ihtimalle o/c yuzunden oluyor kartın hızını düşür
Sosyal ağlarda paylaş

normal halindede çıkıyor o çizgiler.GÜç olayını denedim hiç birşey olmadı hatta çizgiler bi ara fazlalaştı şimdi normale döndü.HDDm 2.50 dolu 37.50 boş bütün grafik ayarlar low da 800 600 oynuyorum.Ve delirmek üzereyim !!!Başka önerisi olan varmı ?Single oynarkende takılıyor multiplayerda...Rivatunerla düşürüyorum şimdi ...

[Bu mesaj SolidSnake tarafından 21 September 2003 19:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...