Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik.com satılık mı?

Fistan

Öne çıkan mesajlar

MS google'ı alır mı bilmem? para ile ilgili olan kısmı onları ilgilendirir. ama valla kullanıcı ile ilgili olan kısmısı beni ilgilendirir;

aradaki bi iki farkı ve hayati hataları yazayım;

1. arama motorları
Google.com (site basit ve hoş. hiç fazla bir şey yok)
live.com altta "Get a FREE toolbar for one-click access to online games" gibi salakça bir yazı yazıyor ki bu bana direk olarak aptal bir sitede bana bir şeyler satıyorlarmış izlenimini uyandırıyor.
ayrıca google sign in hedesi sağ üstte göze batmazkene, MS'in her zamanki iğrenç simgesi 22x22pixel ebatında deccal gibi sırıtıyo tepeden

2. blog hedesi
Blogspot /blogger arayüz basit, hızlı ve kullanıcı dostu. Eklemeler ve geliştirmeler gelse dahi menülere vs. kolayca ulaşılabiliyor
Msn.spaces (bu msn.*** hedesine sonra değinicem ya.. neyse)
baba ben bunu uzunca bi süre kullandım. değişmez, düzelmez, microsft gibi kalıpçı, millet orasını burasını evirsin çevirsin diye binbir takla atar, msn gider menüleri değiştirir.. Onlar da menü menü değildir, yanlış anlama olmasın.. bi menüden diğerine farkına dahi varmadan geçebilirsiniz. bu kadar kötü yani!

3. Messengerlar
Gtalk
Ben bu ürünü sevdim arkadaş. tutmadı ama ben sevdim. bi kere bendeniz mesaj atarsam mesaj atma kısmısını kullanmadan yanayım (anlamadınız di mi.. aşağıya geçelim)
MSN mess.
Ne garabet! ne bitmez derdi varmış bunun! karşıdan mesaj gelir adam "?" basar artık ne yüklediyse (kocaman kafa üzerinde soru işareti) "!"'de (acaip dönen ünlem işaret) ne rezilliktir anlamadım zati!! yazı mı yazıyor, hiyeroglif mi kazıyor bilmiyorum ben. Zaten alttan bi sürü reklam geçiyor, msn bişiyini denemek isterseniz tıklayın falan diyor altta.. Sirk bu! başka bişi değil. Ha ben reklamları falan kapatırım, kardeşim bunun yeni sürümü çıkmış der, hemen indirir! Hooop reklamlar geri gelmiş ve program daimi çöküyor!! Boktan bi şi işte!

4.Mail
Gmail
Gmailin en kötü tarafı solda çıkan gtalk hedesidir sanırım. ama o da kapatılabiliyor ve bi opera versiyonu ile uyumsuzdu (şu an kullandığım son sürümü ve çok iyi çalışıyor) bi kere ilk limitsiz yer verenlerden biriydi. bu bi artı elbet. diğer yandan seçenekleri falan çok, kişiselleşirme olanağı fazla ve hemen hemen her ay küçük yenilikler geliyor. Loading olayı bi eksi onu da unutmayalım
Hotmail
Bi kere buraya Microsoft spam yapıyor!! Google'dan gelen spam'ım yok ama MS'den gelen var. işe yaramaz benim alışamadığım bi menü sistemi var. ve daha ilginç olanı ise msn.spaces'ta çalışan, messenger da çalışan şifre burada çalışmıyor! explorer'la da denedim olmuyor olmuyor! messenger açıp oradan gidiyorum mail'a bakmaya. Her seferinde oraya mail atanlara küfrediyorum bu arada ve gelen mailların çoğu MicroSoft imzası taşıyor.. kusurabakma bill abi

5.Video
Youtube
söze gerek yok sanırım..
Soap box...
buna bişi yazmıyorum ve sizi yeniden bi paragraf aşağıya davet ediyorum.

dedik ya yukarıda şu msn.*** hedesine kılım diye. Youtube youtube.com'dur. gmail ise gmail.com'dan mail.google.com'a gider.. basit di mi?

hahaha MS basiti sevmez sizi zora sokar her zaman. Mail mi bakıcaksınız! kasıcaksınız. garipmailadresim@hotmail mi live mı artık ne haltsa kasıcaksınız. Meebo'da garipmailadresim ve şifrem ile bağlanabilirken Messenger'a adamların yazdığı programda illaki [email protected] yazmam gerekiyor! yahu bi zora koşmayın adamı! Soapbox içinse Soapbox.msn.com falan da filanda yazmanız gerekiyor ve bir de "sign in" tantanasını geçmeniz gerekiyor. Bre aptal adamlar, kullanılsın diye mi yapıyorsunuz bunları yoksa CIA falan gibi kapalı bi kuruluşa bulaştık biz, ancak haberimiz mi yok bilemiyorum.. her şeye aman şifreni gir, aman adrese biz msn koyduk kıçına (başına)

Kısaca uğraşmıyorum bile! MS yapıyorsa bana uzak kardeşim.. adamlar piyasada o işi önceden yapan birileri var diye değil, salak oldukları için tutunamıyorlar (tutunamayacaklar) bu konuda her şey parayla değil. Önemli olan müşteri (yani benim) memnuniyetim. Ve ben kesinlikle, hiç, bir nebze bile memnun değilim. Tersine tiksiniyorum, sayfalarının mavi iğren görüntüsünü sevmiyorum, pörtleyen reklamları sinirime dokunuyor ve kullanmıyorum..

bana hizmet veren bi sürü şirket var internette. Ben kaybetmem.. onlarsa kaybetmeye devam ediyor.

[ Mesaj 27 March 2007, Tuesday - 01:54 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

microsoft'un .net altyapısına yapılan yatırımı unutuyorsunuz bence. sen bir yazılım geliştirme platformu hazırla ve başarılı olsun... yazılımcılar programlar üretsinler... ama bu programlar sadece senin işletim sistemlerinde ve diğer ürünlerinle uyumlu çalışsın... büyük güç.

sen office ailesi diye bir ürün grubu piyasaya sür, ortalığı kırıp geçirsin. insanları sana bağımlı yapsın. excel'in rakibini geçtim, aynı kulvarda ciddi bir program bile duymadım ben... ki excel office serisindeki en önemli piyonlardandır.

kaldı ki kurumsal pazarda hala ms 1 numara... örneğin kurumsal arama üzerine de daha ciddi çalışmalar içindeler. çünkü kurumsal arama, internette aramak gibi değildir. dokümanın değerini ne kadar hit aldığı göstermez =)

sonra microsoft xml ve xaml teknolojisi üzerine çok yöneldi.. bu ne demek? ürünleri hala kapalı kaynak kod ama büyük oranda müdahale edilebilir, tekrar kodlanabilir, ek paketler geliştirilebilir duruma geliyor... yani yazılım piyasasını toplamaya çalışıyor microsoft. özgür yazılımla ciddi savaş içinde =)

evet, arama motoru ve internet üzerinde microsoft, google ile boy ölçüşemez... ama microsoft ve google tam olarak aynı kulvarda ilerlemiyorlar ki...

ayrıca microsoft çok ciddi bir tekel... küçümsenecek gibi değil... yani bir treni kaçırdığını düşünmüyorum ben... vista'da kernel'i kapattılar, antivirüs program üreticileri sap gibi kaldı mesela... bir sektörü vurdu resmen.. bu sırada kendisi defender diye bir ürün çıkardı, tabii kendi ürünü kernel'e müdahale edebiliyor vs. vs... böyle de pis bir firma =) el atmadığı alan yok ki... live.com bunun sadece google'la ilgili tarafı... ama fazlası var sonuçta.

google'ın toplam değerini bilmem ama elinde microsoft'tan daha fazla nakit para var bu arada... ve en hızlı büyüyen şirket. google geleceğin devi.. şimdilik devin sadece yüzünü görüyoruz bence... ileri de çok büyük ve korkutucu olacağını düşünüyorum. o da ayrı konu.
Sosyal ağlarda paylaş

microsoft istemedikçe google büyüyemez biraz usa istemedikçe çin büyüyemez gibi bişi olmuş.

"hamdi abi dert etme biz bi deney yapıp kaçıcaz"
Abdurrahman Mitrofanovich Krylov, 26 Nisan 1986 Çernobil

kısaca bazı şeyler bi anda kontrolden çıkıp inanılmaz bi enerji ile götünüzde batlayabilir. işte o yüzden ünlü iranlı bilim adamı ve düşünür Gıyaseddin Çemşid Kaşani'nin belirttiği gibi "ummadık taş göte patlar!" dolayısı ile kollamak lazım arkaları.. bi de soğuk taşa oturmayın.. soğuk çeker hasta olursunuz
Sosyal ağlarda paylaş

gerçi MS in google'a oranla büyüklüğü tartışılmaz ama IE7 nin kullanıcıları direk msn arama motoruna yönlendirdiği için google, MS u rekabet kuruluna şikayet etmişti :P
yani MS istese cok rahat google'ın kullanıcısını düşürebilir.
örneğin adobe'nin çıkardıgı taşınabilir aygıtlarda yaygınlaşan pdf formatının yerine bir format çıkararak adobe acrobat gibi bir programı saf dışı edecekti neredeyse.sanırım hala davalılar iki şirket.ama MS ile amerika bile rekabet edemez diyorum artık.
yazacakları bir program dünyadaki milyonlarca windows kullanıcısını live arama motoruna mahkum edebilir :) kocaman bişey bu ms
Sosyal ağlarda paylaş

Yani herkez ms kullandığı surece olabilir bunlar,

ha kernell'i falan bitirmeleri vistayla cok sinir bozucu durumlar bunlar, ama bi noktada tepkide cekiceklerdir, şimdiye kadar (xp nin ilk cıktığı ve tonla programı engellediği zaman dısındaki tepkilerle vazgecmişlerdi)ciddi bi tepki cekmedi kullanıcılarından.

ama "google blocked" gibi bi durum....

sonu nereye gider tahmin edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sen biliyosun ne dediğini fistan efendi akıllı ol böle konuşma bi daha hıııı.

Valla icq'um hala acık msn'nin icq nın yerini alması hakkındaki teorimide daha öcne patiye yazmıştım hemen aktarıyım tekrar.

şimdi sims'ın cıkmasıyla bilgisayalrda bayabi kız oyuncu kitlesi toplandı, e cable adsl gibi suretkli internet secenekleriyle birleşince ve zamanın populer mail sitesi hotmail olunca hanım kızlarımı icq dan habersiz bilgisayarlarındaki hazır windows massenger'ra yöneldi,

e kuntiz erkeklerimiz ne yaptı onlarda hemen bu kızlara göz kırpmak mesaj atmak amacıyla msn'e başvurdular böle böle yavaş yavaş icq kullananların sayısı azaldı msn coştu kabardı.

herşey will wright'ın basının altından cıkmıştır yanı.

Will Wright'a kızmdığım iki konudan biridir bu 1. sims gibi bi oyunla oyun piyasasını zehirledi
2. icq yu bitirdi.

dipnot: türkiyenın aksine bazı ülkelerde hala icq kullanılır bi porgram, benımki hala acık nadir muhabbet dönüyo ama 500 küsürlük liste bir insanın elde edebiliceği en super doğumgunu uyarı listesi sanırım. VEfa borcumuz var kendisine kapanan kadar kullnıcam icq
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyenin aksine ICQ kullanan ülkeleri merak ediyorum çünkü biz ICQ kullanırken hala, diğer ülkeler coktan ICQ yu terketmişti. muhabbetleride hatırlarım o zamanların. gerçi çokta geçmiş bi zaman değil 5 sene öncesi.AOL messenger, yahoo mesengera falan geçmişti ülkeler.

şimdi kendin diyorsun hazır gelen messenger ile msn coştu.sim city orda işin yumuşatıcısı.

microsoft yapar dediğimde buydu.yaptıgı işletim sistemine koydugu internet tarayıcısının acılıs sayfasını live.com yapabilir mi yapamaz mı? ya da işletim sistemine web browserdangirilmeyen küçücük toolbar'da çalışan bir search bar ekler mi ekleyemez mi?işletim sistemine bunu eklerse google'ın kullanıcısı düşer mi düşmez mi?
herkes sen ben değil araştırsın hangi arama motoru iyi ya da değil.
ilk pc kullanıcıları ile onları eline alabilir mi alamaz mı? bunu hemen değilde bi 7-8 senede yavaş yavaş yapamaz mı? bal gibi de yapar. yapacaktır da.
Sosyal ağlarda paylaş

benım yanılsamamda olabilir tabiki daha bi 3 ay önce bi kaç avrupa ülkesinden 3-4 ufak hobi kömitesiyle icq üzeriden kontak kurdum mesela toplamda bi 40 kişi gibi bişey ediyolardı.

zaman yayılan bi durumda evet dediğin olabilir, ama sanmıyorumki Google icq kadar caresiz kalsın microsofttan gelen bu tür hamlelere, icq'nun televizyon reklamı vericek parası yoktu, Google böle büyümeye devam ederse önü kesilmezse finansal olarak MS le kapışabilir bile.

Ve her hamlesi şimdiye kadar cok daha iyidi google'ın.

Ha şuda bir gercek google'ın yaptıkları kamooyuan cık hamlelerdir, Msnin yaptıkları cok undergorund kalır hep derinder vurur MS, hep karşı cıkılır ama hep istediği olur.

aslıdna iş internet 2 sacmalığına gitmediği sürece bizi cok bağlamaz diye düşünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

sıkar.. bak ciddi diyorum.. öyle bişi sıkar
hatta daha bi sağlam yazayım "Nah yapar!" zebellah gibi antitrust yasası USA'da ve Rekabet kurulu yasaları Eu'da olduğu sürece nah yapar (antitrsut yasaları 1890'dan beri var yani kolay kolay kalkmaz ama daimi güncellenir) zaten microsoft mimli (2000 ve 2002'de mimlendi arkadaşlar ve Eu zoru ile bölündüler kağıt üzerinde) dediğin gibi bir tröst (gizli saklı şeylerle internet gibi açık bi alanda diğer bi şirketi sindirme, silme) ile bişiler yapmaya kaltığı an anahtarı alır kapıyı gösterirler. Amerika'da havayı suyu ve hatta dünyada seni beni bile kontrol eden 7sisters bile Sherman act ve sonrası çıkan yasalarda sağlam tokatlar yemişlerdir, bırak kıçıkırık MS'i (burada kıçıkırık MS, MS devlet ilişkilerine bi göndermedir. bilakis sigara şirketleri veya otomobil üreticileri kadar desteği yoktur)

işin en güzel tarafı ise antitröst davaları kısa sürer ve karar nettir. yani öyle olabilir, böyle olabilir demiyorum.. direk olarak sıkar ve nah yapar diyorum.. bu oyunu oynayacaksa temiz oynayacak aksi halde oynatmazlar!

conf.300'ün dediği gibi "300dava 10000avukatlık şirketi bitirir" spartalılardan şeyettirdim burayı
Sosyal ağlarda paylaş

ya o değil de ben bu deniz yapılar poroce midir nedir her ne haltsa bi bok anlamıyom! bu kadar basit bişi.. iki üç yerde kafadan sallama ve geri kalanında bol bol tablo okuma var... sabah hatta zebbehh oldu ben hala 4 hadi şekillerle beş sahife yazabildim! neyse proce de yorulmuş o yatar ben de bişiler yer yatarım.. dürümcü falan açıktır herhal di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...