Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Takılmışsınız bir yapıcılık edicilik. 21 yaşındaki aklı az çok başında bir kişi iyi ya da kötü olması bir yana söylenmiş ve haklı olduğu noktalar olan bir yazıdan kendine işine fazlasıyla yarayacak bir pay çıkarabilir. Kişi anlamak istediği gibi anlar genelde, hiç bir aşağılama olmamasına rağmen aşağılıyor oldum mesela (?). Kaldı ki bir agresiflik yok ortada. Siz okurken çok bağırıp çağırır şekilde mi hayal ediyorsunuz anlamadım ki ... Bu arada anlamadığım konuda gerçekten bik bik etmem. Biliyorum ki söylüyorum. Bu kişi kendini düşünüyorsa bağırıp çağırarak hatta küfür ederekte söylesem kendince bir sonuç çıkarmalı. Hiç bir yanlış yok söylediklerimde. Sadece size yanlış gelen tavrım var. Bu da -söylediğim gibi- sizin bakış açınızdan kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Hiç bir yanlış yok söylediklerimde. Sadece size yanlış gelen tavrım var. Bu da -söylediğim gibi- sizin bakış açınızdan kaynaklanıyor. Fikirlerden bahsediyorsun. Tabii ki bakış açısına göre değişecek. Doğru ve yanlış görecelidir bu durumda. Sana göre doğrudur, bana göre değildir. "Hiç bir yanlış yok söylediklerimde." sözü de senin için geçerli olabilir ona saygım var. Ben öyle düşünmüyorum. Senin tavrını da beğenmiyorum. Beğenmek zorunda da değilim. Bunun doğrusu yanlışı olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Tavırdan bahsetmiyorum doğru yanlış derken. Yapma, bu kadar ahkâm kesip sonra tavrım doğru yanlış mı diyeceğim. Büyük hata olurdu herhalde :) Doğru olan bu kişinin bu şekilde devam ettiği takdirde karşılaşacağı şeyler. Somut olanlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Söylediklerine teker teker cevap verecem. said: Abin yaşındayım. Belki bilmek seni rahatladır. İşkembeden atmadığımı anlarsın. Beni tanıyanlara sorabilirsin hem yaşımı hem de sana tavsiye verip veremeyecek seviyede bilgi sahibi olduğumu. İlk önce yaşın hakkında bikaç kişiye sordum ama kimse net bişiy bilmiyo sadece üni 3 yada 4 oldugunu biliyorum neyse bu tartışma konusu olamaz ki öz abim ( 6 yaş var ) bana abim demez adımla hitap eder. Sen 1 yada 2 yaş büyük oldugun için nedir bu abi tripleri anlamoyorum. Önce tanımadıgın insanlara "Arkadaş tavsiyesi" diye yaklaşırsan daha iyi neticeler alabilirsin. Nitekim ben 30 yaşındada olabilirdim. said: Yalnız aptal demen şu dakikadan sonra ne halin varsa gör, cırmala dur dememe sebebiyet verecek bu yazının sonunda. Buna sebebiyet vermeme üzüldüğüm söyleyemem nitekim gayetde mutlu oldum. Sen beni kendi halime bırak veren akıl ve tavsiye veriyo zaten. said: Okuma kapasitesi olmayan ve kendi yazdıklarını bile anlamakta zorlanan birine göre oldukça iyi anlamışsın sen yazdıklarımı. Bununla birlikte gayet uzun ve düzgün şekilde de yazmışsın. Nasıl başardın bunu ? Biraz düzgün okuyup biraz da yazarken özenerek mi ? Eğer öyle yaptıysan gerçekten de bunun zor olmadığını görmüşsündür. Bak burda haklısın işte sorunlarım oldugunu biliyorum zaten bunu annem ve babamda hatırlatmakdan geri kalmıyorlar sağolsun ancak bunu hiç tanımadıgım birisinin sölemesi biraz kırıcı olabiliyor ancak yine kırıldıgımı söleyemem çünkü yazılarından kaale alınmayacak birisi oldugun anlaşılıyor. said: Google'da hiç bir şeyi bulamıyormuşsun. Hiç bir şeyi bulamıyorsan yine bir sorun var demektir. Madem öyle e nasıl arayacağını sor o halde önce. Buraya sorup cevap beklemekten çok daha kısa sürer. Kaldı ki yüzlerce kere arıyorsan yüzlerce farklı alternatif üretebiliyorsun demektir ki kalkıp bunun üstüne hala ben anlamıyorum okuyunca ne yapayım demen çok saçma geliyor bana. Evet dogru google'de bulamıyorum. Ne yazacagım ">" yerine ne yazmalıyım mı? teknik olarak nasıl söylediğini bilmediğim birşeyi nasıl arayabilirim ki. Nasıl arayacagımı zaten soruyorum msn'deki bilir kişilere ancak her zaman herkes msn'de olmuyor. Yüzlerce alternatif demedim google'de yüzlerce aramam yapıyorum dedim. Yani php olsun yada başka aradıgım birşey olsun. Yani birşeyi aramadan sormadıgım anlamına geliyo bu söylediğim. said: İngilizcen yokmuş. İngilizcenin şart olduğunu kim söyledi sana ? Türkçe kitap ya da düzgün kaynak tavsiyesi istedinse kimse vermedi mi ? Şurada sorduğun soruların hepsinin cevabı başlangıç kitaplarında bile mevcut. En salakça yazılmış, yeni kullanıcı seviyesine inemeyen kitaplardan biri Mustafa Başer'in PHP kitabı ama onda bile yazıyor bir çoğu hatırladığım kadarıyla. Kimse bana ingilizce şart demedi. Açıkcası seninde okudugu yorumlayabilme kapasitene hayran kaldım. Sadece ingilizce ile daha iyi öğrenilebilir mantıgı var orada dikkat edersen. Türkçe kaynak yeterince var zaten. Kitapda aldım kitabıda istemeye istemeye okudum. Ama istemediğim için pek bişey anlamıyorum. Buda psikolojik sorun olsa gerek. said: Benim vardı. O yüzden hızlı öğrendim. Sonra oturup çevremdeki merak eden insanlara anlattım. Ellerine kitapları tutuşturup yol gösterdim. Ne mükemmeller ne de başlangıç seviyesinden öte ingilizce biliyorlar. Ama karşılaştıkları sorunları bir çok kere php.net 'e girip oradaki arama kutucuğuna aradıkları şeyle alakalı kelimeler girerek çözmüş durumdalar. Okuduklarını anladıklarından değil, verilmiş örnek kodlara bakarken biraz da ingilizce sözlükten yardım aldıklarından. bak sen birilerine anlatmışsın. Bana bir kişi bile yol göstermedi cihan şunu yap diye. Kendi çabalarımla bişiler yapmaya çalıştım ki sadece HTML bilerek. İşte daha yeni yeni birileri yol gösteriyor. Başlangıç seviyesinde ingilizcem var ama manueli açıp bişiler bakmak alışkanlıgım olmadıgı için es geçiyorum. said: Neyse uzatmadan devam edeyim. Mükemmel değilim, öyle über kodlar çıkarmıyorum, über coder'ım demiyorum. Nasıl okuyorsan artık ... Artı ingilizcem sadece anime ve film izleyerek gelişti ki gramer özürlünün önde gideniyim. Biliyorum denemez yani. Ama sonuç olarak böyle bik bik öten, sana tavsiye veren kişi (yani ben) daha orta okuldayken (internet denen naneden haberim bile yoktu, kaynak hiç yoktu sen düşün) programlama okuyan tiplerin ödevini yapıp üstüne bir de yazdığı program birinci seçilen bir tip. Bunun adına o zaman adam akıllı çalışma, bugün de deneyim denir. Süperlik mükemmelik değil. Sahip olduğum tecrübe ile çok rahat ahkâm kesebiliyorum. tecrübeli olabilirsin ama daha yapıcı tavsiyeler vermeni şiddetle tavsiye ederim. "Bırak sen bu işi" demek ne demektir önce bunun yapıcı mı yoksa yıkıcı mı oldugunu biraz düşünmeni tavsiye ederim. said: Bu arada bunu zevk için mi yapıyorsun yoksa iş için mi ? Yine aynı şeyi tekrar edeceğim ama iş için yapıyorsan yanlış yoldasın. Okuduğunu anlamama ve düzgün yazamama ise sadece bahanelerin. Eğer iş için yapıyorsan ya yöntemini, izlediğin yolu düzelt. Çok çekersin sonra acısını. Otuz yaşına geldiğinde ya yana yana iş arıyor ya da hala buralarda soru soruyor olursun. okumadıgıma pişmanım seneye çok büyük bir hazırlık yaparak üni okumayı planlıyorum. Sanırım iş için mi zevk için mi oldugunu anlamışsındır. Sen heves kırmayıda geçtin artık... İnsanların yaptıklarıyla alay ederek yada "bırak bu işleri" diyerek yol gösterilmez. Lafa "ABİCİM" gibi kelimeler ile başlayarak yada ima ederek tavsiye edilmez. Önce insan psikolojisini öğren sonra forumlara yazı yazmaya başla. Sanırım senin probleminde bu. Psikoloji kitap tavsiyesi istersne verebilirim bak. Psikolog tanıdıklarım var. neyse işin sonu şuki ne kadar okumayı sevmesemde okuyorum anlayabildiğimi anlayıp anlamadıgımı forumda yada msn'de soruyorum. neyseki senin gibi insanlar çok fazla yok. Yardım severlik hat safhada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Doğru olan bu kişinin bu şekilde devam ettiği takdirde karşılaşacağı şeyler. Somut olanlar yani. Sana böyle mi taviye verdiler bilmiyorum ama hangi insanoğlu bu şekilde tavsiye almak ister onuda bilemiyorum aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Hani ben de kendime yeter artık susayım diyorum da benden geri kalır yanın mı var acep ... Yazılarımın hiç birinde "abicim" şeklinde bir hitap kullanmadım. Düzgün oku demeden önce aynısını kendin yapmalısın. (Bak ne kadar yapıcı oldu) Beni sev, söylediklerim için hak ver de demiyorum. Düşün taşın kendine bir pay çıkar diyorum. İnsan psikolojisi ile ilgili sorunum ise hiç yok. Zira yazılarından çıkardığım şeyler doğru çıkıyor. Kendin söylüyorsun. Kitap okumak sıkıcı geliyormuş, zoraki okuyormuşsun ve manual açıp bakmak alışkanlığı değilmiş falan fistan. Bir de üstüne bu işi zevk için yaptığını ima etmişsin (söylememişsin, kendin anla demişsin ya hani). Durum böyleyken seninki gelip burda hazıra konmaktır. İstediğini söylediğin şey için kendin çabalamayıp oradan buradan kopyala yapıştır şeklinde eğleniyormuşsun nihayetinde, öğrenmiş olduk. Hadi sağlıcakla ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 İnsanın kendini bilmemesi ne kadar acayip bir durum... Abicim gibi kelimeler yazıyorsun yada ima ediyorsun dedim. Sana bir abi tavsiyesi şeklindeki davranışlarındna bahsediyorum. Hazır konmak cümlenide anayabilmiş değilim, Hazıra konmak demek bir kodun tamamını sorarak aynen c/p yapmaktır bunuda sen biliyosun zaten. Ben bir kodun nasıl kullanılabileceğini soruyorum. Dikkat lütfen. neyse konuyu uzatmak istemiyorum sende bir daha cvp yazma rica edicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 said: Tavırdan bahsetmiyorum doğru yanlış derken. Yapma, bu kadar ahkâm kesip sonra tavrım doğru yanlış mı diyeceğim. Büyük hata olurdu herhalde :) Doğru olan bu kişinin bu şekilde devam ettiği takdirde karşılaşacağı şeyler. Somut olanlar yani. Haklısın yanlış anlamışım dediğini. Ama bu dediğine de katılmıyorum. Somut ne varmış ortada? Pluton'un bir kaç yazısını okuyup da "ağır gelir sana bunlar, bırak bu işleri" diye çıkıştın... sanki Pluton'u çok tanıyormuşsun gibi. Çalışan insan her şeyi başarır. Dalgın da olsa başarır, zor anlasa da başarır. Genç de daha zaten. Azimli de sayılır. Devamlı forumlarda aktif olarak sorular sorması da bunun bir göstergesidir. Bence asıl "doğru" olan senin bu önyargılı, kırıcı tavrınla ilerde karşılaşacağın şeyler. Karşılaşılacak şeyin doğru olması ne demekse artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2007 Ilk olarak Zopik'in bana bulasmasi icin bu firsati vereyim mi vermeyeyim mi arada kaldim cok... Tereddutle yaziyorum :) Sevgili Pluton, ilk olarak kendini gelistirmeye bu kadar niyetliysen, Zopik'e cevap yetistirmek yerine dedigini anlayip, peki diye sineye cekip kendi yolunda ilerlemek en mantiklisi. Zira adam sana iyi kotu bir seyler soyluyor, sen de ne soyledigine bakmadan ona laf yetistiriyorsun. Insanlarin soyleme tarzlari farklidir, sen de farketmissindir. Ondan gelecek yardim olmaz olsun dediginide duyar gibiyim simdi; ancak burda yardim eden insanlar bi yana, o sana arama yapmani soyluyor, bir sekilde kendi kendini gelistirebilmen gerektigini soyluyor. Kendi basina ilerleyemedigin surece daima baska insanlara bagli kalirsin ki bu da profesyonel olarak is yapmana engeldir. Ingilizce sart mi degil mi konusunda pek yorum getiremeyecegim, bu ise basladigim zaman ingilizce biliyordum zaten; ancak sunu soyleyebilirim ingilizce bilmezsen bu is gercekten zor. Zopik bu konuda da ustu kapali sekilde kitap alman gerekli diyerek yol gosterdi. Buna karsilik sen de bahaneyle ilerliyorsun. Kitap okumuyorum; kitaptan ogrenemiyorum, illa gosteren birisi olmasi lazim dedin. One surdugun bahanelere cozum bulman lazim bence basta. Eger ogretmen gerekiyorsa illa, bir kursa git, belki sana on ayak olurlar, kendi kendine ilerleyebilmen icin yol gosterirler. Ancak kitap okuyamiyorum/anlamiyorum gibi bir sey soz konusuysa, kusura bakma bu is biraz zor. Sayfalarca kod okuyacaksin/bir kodu yazmak icin sayfalarca yorum okuyacaksin/anlayacaksin... Yapmaya calistigin is sadece yazi yazmakla bitmiyor; bunun okuma kismi da var baya. O nedenle kitap okumayi sevmiyorum gibi bir bahanenin sana yarari yok. Konu PHP'den Zopik'in soyleme tazina kaymis. Eger bu kadar umursamiyorsan ne soyledigini, bos ver o zaman. Kendi haline birak ki eminim Zopik de bunun icin can atiyordur. Bir de eklemeden sozumu bitirmek istemiyorum; eger Zopik sana "birak bu isleri" diyerek dikkatini cekmeseydi, "arama yap bulursun" dedigi zaman ya da baska sekilde yol gosterdigi zaman sen umursamazdin bile. Bir musibet bin nasihatten iyidir :) (Aha sanirim burda falso verdim Zopik'e... Musibet oldun iyi mi...) Soyle bir ornek vereyim; lise 2'de bir dergiye gidip yazin calismak icin basvurmustum. Adam benim yegenim var, 15 yasinda bizim CD'ler icin interface hazirliyor; sen ne biliyosun ki demisti. Ona inat epey bir is yapmistim... Simdi goruyorum ki adam bana gayet de yol gostermis, git bunu yap, bak seninle ayni bilgi duzeyindekiler bunu bunu yapiyorlar, kendini boyle gelistir demis. Eh tabi bunu o sinirle anlamak zor ama yine de kendisine tesekkur ederim gorsem... (once yumruk atarim ama) [ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 19:10 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Zopik'in dediğini ben doğru buluyorum. Buraya konu açıp danıştığın şeyi frontpage'i açıp < tuşuna bassaydın zaten code bölümünde görebilirdin. Bu kadar basit birşeyi bile forumda soruyorsan ben şahsen tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki php konusunda bir yerlere gelmen gerçekten zor olacaktır. Zopik'in de bu tecrübesine dayanarak yazdığını düşünüyorum. Php için gerçekten ingilizce bilmeye gerek yoktur. Ben php.net adresindeki kodları kullanarak çok kapsamlı bi oto galeri sistemi kodladım. Bunun için Zopikten de oldukça fazla yardım aldım hakkını vereyim ama kişisel arkadaşlığımız olmasına rağmen bile kıytırık konularda soru sorduğumda aynı tepkiyi aldım. Bunda kızacak bozulacak birşey yok. çünkü; Bu kadar kıytırıktan birşeyide burada danışmamak gerekir. Özellikle spesifik olarak programlama ile ilgilenen forumlarda da hiç araştırmadan konu açılması asla hoş karşılanmaz. Zopik'in tepkisi oldukça normal. Php konusunda tavsiyem ise, C syntax'ı ile ilgili bilgiye sahip olman ön koşuldur. Açıkça php yi anlamadığını yazdığın için söylüyorum, değişkenlerin nasıl tanımlandığını, matematiksel işlem sırasını vs öğrendikten sonra if for while döngülerinin nasıl kullanıldığını öğrenmelisin. Bunun ardından ise veritabanı işlemlerine girebilirsin. Zaten INSERT UPDATE DELETE SELECT kodları sabittir biyerden bulup kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 tartışmadan payımı almak istemiyorum ama genel birkaç tavsiye verecek olursam, bilgisayar arkasından birşeyler öğrenmek isteyen adam okumayı ve usanmamayı bilecek. google'da çift haneli sayfalardaki arama sonuçlarına aşina olacak. önce adam gibi bilgisayar kullanıcısı olacak, microsoft'un hedef kitlesinden dışarı çıkacak, dummy olmayacak. ayrıca msnden sağdan soldan insanlara sorduğunda insanların nezaketen yardım edeceğini bilecek ama milletin yakasına yapışıp 10 dakikada bir birşey soracak kadar da "armut piş ağzıma düş"çü olmayacak. "bana şu öğretir" düşüncesinde değil "ben kendim öğrenirim" felsefesinde olacak. yoksa olmaz. olsa bile çok sürmez. çünkü bu meret "ah şunu öğrendim" diyince bitmez. ki bu yukarıdakiler zor geliyorsa herkes yazılımcı olacak diye birşey yok. bazen bazı şeylerin kendine uymadığını kabullenmek gerek. dışarıda bir hayat var, çıkıp kavramak gerek. ilk cemre düştüğünde baharı koklamak gerek. [ Mesaj 30 March 2007, Friday - 01:30 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 makinede frontpage yok zaten'de burda konuyu zart diye açmadıgımı belirtmek isterim. ben taglarından emin oldugum için bikaç arama yaptım ancak bi sonuç bulamadım. Açıkcası acil bir meseleydi ve kafam iyice bulandıgı için pek bi çözüm yolu aklıma gelmedi. bende açtım yani büyütülcek bi durum yok. Zopik'in agresifliği [ Mesaj 30 March 2007, Friday - 01:36 tarihinde, Pluton tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 1. php ile alakam şu kadar. işte o önceki nokta php ile alakamın büyüklüğünü simgeliyor 2.yahu zopik amma korkutmuşsun milleti "Ilk olarak Zopik'in bana bulasmasi icin bu firsati vereyim mi vermeyeyim mi arada kaldim cok... Tereddutle yaziyorum :)" "Zopik'in dediğini ben doğru buluyorum" yalan söylüyor.. =) sıkmıyor tersini söylesin.. "tartışmadan payımı almak istemiyorum... " ee haliyle "how i met your mother forgiver." muahah.. bu ne lam! anayı karıştırma! anayı karıştırma! her neyse efenim bütün bunlardan elde ettiğimiz çıkarım, php insanı agresifleştirebilir.. olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Bu ne şimdi? said: "Zopik'in dediğini ben doğru buluyorum" yalan söylüyor.. =) sıkmıyor tersini söylesin.. "sıkmıyor tersini söylesin zart zurt" buyurmuş dsadadsablabla Ikına ıkına bu mesajımı yazabildin bu mu çıktı hastalıklı bünyenden? Eskisi gibi post başına madalya verilmiyor kastırma okadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 lol.. sabah mahmurluğu mudur nedir acep? -bu ne şimdi? +ironi denir.. yok yemeye çalışma çıkar ağzından. her gördüğünü aazına alıyon zaten. yenmez evladım o. -Ikına ıkına bu mesajımı yazabildin bu mu çıktı hastalıklı bünyenden? +ıkınma falan yok çok rahat yazıyorum ve sağlıklıyım çok şükür ama sende crohn hastalığı belirtileri görüyorum. "dsadadsablabla" diye çıkartıvermişsin bünyenden magnum opusunu. -Eskisi gibi post başına madalya verilmiyor kastırma okadar. +Hadiii canım! şaka yapıyor olmalısın.. bak sen hele.. ha ayrıca ironiyi anlamayan nesle aşina değilim tanımlaması cuk oturuverdi bu duruma.. evladım oynama işte magnum opusunla!! aa laf dinlemiyor ki.. edit:magnum opus: büyük eser demek latince, ıkınma eylemiyle diğer karakterin çıkartmış olduğu maddeyi kendisince büyük bir başarı olarak gördüğünü sandığını belirtiyor yazar ve bu gibi küçük çocukların her buldukları şeyi ağzına sokması ile ironiyi pekiştiriyor, yapılan yorum üzerine. copyright © 2007 "3 yaşındaki evladıma zeka aşılıyorum vol I " edit II: ha bu tepki "php insanı agresifleştirebilir.. " çıkarımımla örtüşüyor.. komik ama gerçek ^_^ [ Mesaj 30 March 2007, Friday - 06:29 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 @dassaadadasdasd, aslını istersen ben zopikten değil plutondan korktuğum için dedim. sonradan bana da "önce akıllı konuş" der, sonra ben de agresifleşirim, konu iyice bok olur diye dedim. amacımın sadece içtenlikle tavsiye vermek olduğunu belirtmek için dedim. böyle üçüncü beşinci kişiler dürtmesin diye dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 madem üslup ne olursa olsun yapıcı olmak esas, o zaman diyorum ki ben; bilirim pluton sen bi dolu zamandır uğraşıyosun ediyosun bu şeyler ile, ama ben seziyorum ki aklını beynini vermiyorsun sen olaya. "İşe!" analitik düşünmeyi öğrenmekle başlaa[nokta] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2007 ben kimseye bulaşmıyom müm tavsiye verilir ama dalga geçerek yada küçümsener değil. Arthur sen konuşma biya :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar