Werewolf Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Ne kadar saçma bir uygulama bu yahu? Üniversitenin amacı başımızda çobanlık yapmak mı, birşeyler öğretmek mi? Kafam girsin böyle işe. Oh lan rahatladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 lol.. dogru diyosun.. ben 18 dersin 13 unden kalmistim devamsizliktan, sonra uni degistirdim devam zorunlulugu olmayan (yani pek sallanmayan) bi bolume gectim, anasini satiyim orda da hazirlikta varmis, orda da kaldim devamsizliktan.. Harbi adam gecemezse zaten gecmez, nedir ki bu devam zorunlulugu, hic bi zaman anlamamisimdir.. (lise dahil) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 hazirlikta önce nottan kaldım. bi sonraki sene de devamdan kaldım. bursum kesildi. çok kötü oldu. lan hem hazırlık hem ikinci senem hem de %10 devamsızlık ya. insan bi yerden sonra gitmek istemiyo ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Benim de burs gitmek üzere. Bu saatten sonra ders aksatmasam bile kurtarmıyor ühüh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 kimse icinde bulundugu sistemi begenmiyor herhalde. turkiyedeki universite sistemi zaten pek bir dandik, onun yerine devam zorunlulugu kalksin ama bir sinavi 2 yazilida gecmek zorunda olun yoksa bolumden atilin ve turkiyede hic bir universite sizi o bolume bir daha kabul etmesin ,atilinca. almanyadaki sistem budur, boyle olsa keske di mi? ozamanda ne kadar cok agliyan olucak.aslinda cok guzel ve ogrenciyi zorlayici bir sistem vize yok devam zorunlulugu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Devam zorunluluğunda bir mantık yok ki. Adamı derse koydun zorla ve gelmeyenden daha yüksek not aldı. Adalet bu adamın sınıfta kalması mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Hocalar derse gelmeni ister. Derse gitmeden yuksek not aliyosan, hocaya "icinde patlasin" demek gibi oluyor. Boyle bir sey olmamasi icin de devam zorunlulugu koyuyorlar. Ikinci bir olaysa, derse gitmen demek derse ilgi duydugunu gosteriyor ki eger derse gitmiyorsan yeterince emek sarfetmedigini dusunuyor. Notlama da yapilan seyden cok emege bakiyor. Saygilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 dersin adam gibi işlendiği durumlarda devam olması lazım, öğrenci en azından birşeyler öğrenmeye alışıyor yoksa hoca da iş yok filan işkence devam zorunluğu temiz bir notun fotokopisiyle çok rahat geçildiği doğru çünkü en sağlam harddiske sahip olan aklındakileri kağıda print edip geçiyo dersi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bizimki bad sectorlu yani.. tamam yazdim bunu bi kenara.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 bence de olmalı devamsızlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Universitede devamsızlık = saçmalık. Hazırlıkta kalmıştım ilk dönem kur falan düşürmüşlerdi sonra bölüme başlayınca, %10 devamsızlık hakkı oldugunu ogrendigimde sinirlerm bozulmuştu. Ama baktım ki olay öyle işlemiyor, bazı hocalar var hiiç sallamıyorlar devamsızlığı: ister gel ister gelme yeterki sınavların başarılı olsun. Diğer tür hocalarda günü gününe devamsızlık alıyorlar. Bu aradaki farkı anlayıp ona göre davranmak daha mantıklı oldugunu kavrayınca biraz rahatladım tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 devam zorunluluğu saçma, ama en saçması (ki biz de bazı hocalar uyguluyor) devamsızlığa göre not vermek. keşke not vermeseler de %70 devamlılık isteseler en azından %30'una girmez notumuz da eksilmezdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 hmm o olay bizde CPG'ye yani class perform grade'e göre veriliyor normalde hoca participation istiyor derse ona göre CPG notunuza etki edecek diyor baştan daha syllabusları dagıtırken. %20 etkiliyo boru degıl aslında. Ama işte dedigim gibi kimi hoca da varki zerre takmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 derse gitmiceksen neden uniye gidiyosunuz allah askina? nasil bi mantik bu? hani tamam zorla derse sokmak biraz sacmada, bariz derse gitmek istemediginiz icin sikayet ediyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 o dersi belki tek basimiza halledebiliriz diye. Ben bi noktadan sonra salmistim, mesela devam zorunlulugu olmasa belki 3-4 tanesinden kalicaktim, sacma birsey... Olmayanda var, onlar nasil gidiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 okuduğunuz bölümleri bilmiyorum ama --bir mühendislikte,bir tıpta devamsızlık yapıyorsanız,yatay geçiş yapın bence,haftada 30saat dersi kaldıramayacaksınız,o işin iş hayatına hiç girişmeyin bence --işletme falan filan gibi birşeyse de,e zaten haftada kaç saat dersiniz var ki,zahmet olmazsa onlarada uğrayıverin bir zahmet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 valla pek çok kez devamsızlıktan dolayı çaktım veya devamsızlıktan not kırdılar kaldım... şimdi şöyle bir saçmalık çıkıyor ortaya; derse devam yok.. girmemişim hiç. ama fotokopi arkadaş falan vizelerden çan eğrisi üstündeyim. işte final yaklaşıyor.. hoca kağıt asmış.. hebele, hübele, dasaaa, zimkovniak bunlar devamsızlıktan kaldı! Bre cahil cühela, bunu anlamı sadece şudur. "Bendeniz bir robotum her sene sadece aynı şeyi anlatır aynı şeyi sorarım. Pek bir matah hoca sayılmam.Gelişim dediğiniz şey de ne ki..? anlamam. Verdiğim sınav kağıdının değeri tuvalet kağıdıyla eşdeğerdir. Çünkü o kağıt sizin bilginizi ölçüyor olsaydı sizi bırakmazdım. Kısaca sınavlarım fostur efenim! Ben egomu tatmin edecek, gelip beni dinleyecek kul köle, kapımı açacak teba ararım. Yok sizin suratınızı bilmezsem falan, kaldınız demektir" Bunun en fecisi şudur efenim 3ders devamsızlık veya 2ders üstüste devamsızlık = kaldınız (okul adı vermiyorum buradan) Aynı üni.de şu hocalarda mevcuttur tabi... -"hocam iş güç aile sefgili vs (geçerli gerçek bi mazeret koy buraya [hatta hocam salaklık yaptım ben gelmedim bile olabilir]) yoktum ben işte.. ama artıkın varım hep. her derse gelicem bak.. söz" +ok dasaaa, ama derslere falan gel evladım.. ha bi de bu akşam lab. yapalım senle lab.dan kalırsın yoksa. -ok. hocam gelirim ben.. saolunsss kısaca devamsızlıktan öğrenci bırakmak impotent e delalet eder, üç vakte kadar bi hocaya gidip, açar okur üfletirsiniz belki geçer edit edit: inş. müh. bölüm. tembel bi adam da değilim (en azından şu an) bi sürü seminere, kongreye makale, yayın vs. falan da katılıyorum, hocalarla hazırlıyorum falan.. ha ben eski kualğı kesiklerdenim.. yani o girmemin zorunlu olduğu derslerden zati kalmışım önceden ve şimdi biliyorum dersi. Notu falanı filanı hepsi var elimde (ha soru gelmeden el-soru vecevap; dersi biliyorsan neden kaldın? "aynı güne üstüste üç sınav koyunca birinden kalıyorsun istemesende" ve akabininde benden soru "yahu zati, konuya hakim olmasam konu hakkında çalışmama yazı yazmama izin verirler miydi? sanmıyorum tabi.. ") [ Mesaj 23 March 2007, Friday - 21:45 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Notunu kırarsın anlarım, bırakmanın alemi ne ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 üniversitede devam zorunluluğu da çok saçma bişi ödev denen olay da çok saçma bişi. çok afedersin eşşek kadar olmuş bi adamın hala kendi sorumluluklarının farkında olamayacağını kabul ederek derse devam mecburiyeti koymak, ödev içinde boğmak çok gereksiz yahu. öğrenci bazen dersin kendisini zaten bilior olabilir, yada kitap vs. kaynaktan çalışarak öğrenebiliyo olabilir. adamın huyudur belki derste dinleyemiyodur ama kendi çalışınca öğreniyodur. bu durumda neden her hafta aynı saat o derse gitmek zorunda olsun ki? ödev denen şey ne saçmadır yaa? "şu şu şu çeptırın şu şu şu sorularını yapın getirin" ülen belki biliorum o konuyu? neden yapayımki? ona harcıycaam sürede eksik olan yerlere çalışırım. ayrıca çalışacak adam ödev olmasa da çalışır. derslere gitmese de halleder. zaten bi insan çalışmıyosa, ders falan umrunda değilse bu adamı zorlasan ne işe yarıcakki? okulu bitirdikte sonra onu hala itekleyen birileri olmucakki? küçüklükten beri bizlere zorlama eğitim verildiğinden, özgür düşünce, analitik yorumlama gibi kavramlardan tamamen uzaklaştık. araştırma nedri bilmioruz. nie? hiç araştırmaya gerekecek bişi yapmamışızki. ahanda şu sorularıı yap. tamam hadi bakim. öğrendin sen bu konuyu. derse de gel. derse gelmeden öğrenilmez. git git gel. yeterki orda ol. kompleksli hocalar kendilerini dinletmek için adam arıolar resmen. öf sinir oldum la karmançorman yazdım. neyse rahatladım ya. kafam girsin bide bunlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 yav ben yazmisimda sanki devamsizliktan kalma olayini destekliyo gibi olmusum. oyle degil, devamsizlik cezalandirilmali, not kirilir hede hodo, birakmak yanlis sadece devamsizliktan tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 ingilteredeki üniversitelerde 1 senede derslerin ancak %15'ine girme zorunluluğu var. çoğu öğrenci ses kayıt cihazı kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 @nedanko: bad sector filan bilmiyorum ama 60-70 sayfalık fotokopiyi ezberleyip aa ile geçmeye kasan hdd li printer serverlar var bizim bölümde, ben daha çok flash disk gibi kalıyorum. ----- şimdi şöyle bişey var yazmayı unttum; derse girilmeden çok rahat da geçiliebilir, ama hocanın anlattığının şeyin anlaşılması, akılda kalması daha kolay, daha uzun süre hafıza da yer alır tabi, güzel konu güzel anlatan hoca varsa. kendin açlışırsan şu dersi geçiyim, hemen unutmak istiyorum lanet olsun tarzında oluyor genelde ama ders hoşuna gider kendin çalışırsın, hem ezberlesin hem de anlarsın filan, hocanın anlattığından daha iyi bile olur bu da bir ihtimal; mesela benim açımdan sadece bir dersin vizesine kadar gerçek oldu, finalde yalan oldum, denemedim bi daha da. ---- tabi belli bir yaşa gelmiş insanın derse gelip gelmemesi kendi bileceği iş, zorlama olması saçma bu da başka bir yönü olayın [ Mesaj 23 March 2007, Friday - 23:27 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 özel üniversitede burslu okumak için çalışmakta,devamlılıkta yetmiyor yalakalıkta yapıcaksın.Bizzat bu iş böyle. Hakikaten bu iş böyle . Yerinizde olsam hayatta özel'e gitmem devlet varken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2007 ilk defa forgiver'a katılıyorum :) derse illa da girmek gerekmıyor bi dersi geçmek için. Aynen fotokopi ders notlarından ezberleme yaparak bile geçilebilior bazı dersler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2007 said: özel üniversitede burslu okumak için çalışmakta,devamlılıkta yetmiyor yalakalıkta yapıcaksın.Bizzat bu iş böyle. Hakikaten bu iş böyle . Yerinizde olsam hayatta özel'e gitmem devlet varken. aga naptın ya, en azından bizim bilkenti çıkar bari o kategoriden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar