Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istikamet londra

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

olm burada 3 parmak roast beef şeysi, bi de starbucksta küçük boy kahve vermiyorlar, paso kafam kadar fincanlar

ortam süper

ehuhe getirtçem seni buraya, wen de askerden dönsün ona da baskı yapmaya başlayacağım hemen, pariste pati nüfusunu arttırmak hayatımın amacı artık

emalek eline sağlık tekrar, özlemişim senin yazıları =]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
iyi diyelim iyi olsun. farklılıklara alışmaya çalışıyorum. ingiltere tecrübeleri için blog açtım bende. ilk yazımıda yayımladım( hoş gece gece alkollü kafa ve uykulu gözlerle yatakta kafa öne düşüp kalkarken yazdım ama fena olmamış :)

[spo]23 mart aksamı bir veda partisi yapıp evde pasta kestik. son hazırlıkları yaptık bavullar toplandı tartıldı. gece operasyonu ile son kez belgeleri derledim duş aldım ve sabah 6 da kalkmak üzere sabaha dogru 4 de yattım ...

2 saatlik bir uyku ardından havaalanındayım..

güvenlik kontrollerini aşıp check-in için sıraya tam vaktinde girmekle ilk şanslı adımları attım zira benden sonra bir anda 50 kisilik kuyruk oluştu :)

Neresi olsun beyefendi?

Cam kenarı lütfen

(tabiki cam kenarı, her zamanki seçim manasında)Baş sallayıp hafif bir gülümseme ile biletimi teslim eden görevliye "Tenk U" bakışı atıp sıradaki gelsin edaları ile yola devam..

Ondan sonra da labirent şekli verilmiş bir yola gelip aile ile son vedalaşma işlemimi... :/

Yol boyu ilerleyip asker üniformalı abeyin kontrolünden geçip Cennete ilk adımı atmak bir oldu. Cennet dedi isem Duty Free diye isim takmıslar oraya. Yani absolutun 11 euro, vodkanın 11 euro, envai çeşit 100ml parfümün 40-55 euro arası degisen fiyatları... eee tabiki de istanbulda migrosda falan 3.5 ytl e satılan cikolatanın orda 1 euro oluşu..

Mini cennetten paco rabanne black xs 100ml V8 motor çekip üstüne de dark chocolate wit hazelnuts hedeli bir çikolata...

Salına salına yürürüm havaalanında çikolatamı yerim 20 kilo olmus laptop çantamla bir yandan omuz kası yaparım keyfini sürerken 9.10 lord british airways yolcuları salona akın ediniz uyarısını görüp hemen yaylanan ben..

Mekana gittim çantayı aç laptopu aç botunu cıkar bu traş makinası kesiyomu? hayır traşş ediyor... Enstanteneler bitti bekleme salonuna geçtim. "by the time" orda epeydir bulunan ve sıkılmış ingilizce offlayıp puflayanlara bir bakış atmadan olmaz diyip süzüverdim.. Şans bu olsa gerek görevli biletleri almaya ve ucaga yolcuları götürmeye yeltendigi gibi sıranın başı benimle birlikte oluşuverdi :)

Hoop ne güsel bu iş yahu hiç sıra beklemeden sanki işin piriymiş gibi( ulan noobsun appsin olm napcan nası edicen diye kendimi iyiki komplekse sokmamışım görende Grandmaster Yolların Kralı sanır...)

Ucaga binerken karizma bir el bedenimden gazetelere uzanır ordan bir sabah birde karizmayı artıran daily mail kapılır...

Ucaga binip cam kenarı koltuguma kurulmak ile bir rahatlama ve mutluluk duygusu... Yanıma da 2 bayan oturmasın mı? ikiside türk çıkmasın mı? eh şansa bak 2 side benim gibi dil eğitimi vb için gitmesin mi? Sıkılmadık işte yol boyu eglendik sohbet güldük bilgi alışverişi... İkiside çok şeker hoşsohbet çıktı tam yolculuk için ideal tayfa portresi çizdik 22. sırada...

Kahvaltılar geldi ve ilk defa ingiliz usulü birşeyler tatmış oldum.. Beğendim gayet güzel ve doyurucu idi lord british airways e + puan verdim gitti.

olcayto bey kaç puan?

ben 4 veriyorum!

tamam neyse biz olaya dönelim ..

Yol bitti ama alkışlayan bir arka koltuk tayfası yok.. İşte ilk fark! TR de uçağa binip de indiginde alkıslamayan pilota gaz vermeyen tayfasız bir ucak bulamazsın. Tayfa dedi isem yolcu aslında bunlar ama biz her işi yaparız ya..Yolcu yani müşteri iken tayfa yani çalışan işlerine kafa sokarız..

Konuyu dagıtmayım, indik üçümüz ilerliyoruz bagaj ilerde diyor git git bitmiyor... Arkadaş londra bitti bagaj hala ilerde...

Neyse yolun sonuna geldik ve bir vedalaşma.. Bir arkadaş canadaya devam edicek diğer arkadaş ise benle bavulunu almaya gelicek...

Bavulları alma işlemi bitti ve çıktık. Son adım görevliye doldurdugumuz kartları veriyoruz.

Hayda ne kartı abi öle bişi demedin? diyorsunuz evet zaten unuttum yazmayı, uçakta hostes eu pasaportu olmayan bunu dolduruyor diyerek kart dagıtıyordu biz anlamadık geçti. sonra ben dedim kartı sanırım biz dolduruyoruz cagıralım versin... aldık doldurduk orda ve cantaya attıydık..

Hooop şimdi tekrar dönelim kart verme işine...

Kartları verirken görevli bikaç soru sorası geliyor. Görevlinin görevi gereği soru sorup görevini görevli olarak görevliyor.

Kursun ne zaman baslıyor?
2 april

nası iki april? annamadm

eh bu yazıyı okuyanlar iki april die okuyor görevlim..

tamam two april diyorsunuz bikaç soru daha sormaya yelteniyor al işte acceptans (acceptance) bu, bunla konuş..

bakıyor kagıda orda hersey yazıyor ama gene aynısını soruyor, gayet güler yüzle ve yardımcı olmayacalısıyor gibi davranıp cevaplayın hiç kasmadan hallediyor işinizi..

Lakin o sırada ucakta tanıstıgım bayanın mülakatını yapan kisi bir problem oldugunu soyluyor. eh arkadas da donmus kalmıs anlamıyor benden yardım istiyor.

Süperim ya hemen atlıyorum. Çat pat anlıyoruz sorunu meger arkadas hangi akla hizmet yaptı ise vize baslama tarihinden 1 hafta erken gelmis. Ve hangi kafasız görevli izin verdi ise istanbuldan bu vizeli ile ucaga bindirmisler...

Neyseki mülakatı yapan kişi çok şekerdi iyice anlattı tembihledi cok yardım etti geri yollamadı arkadaşı. hallettik ve cıktık oradan...

sonra da bizi bekleyenler geldi ve orda ayrıldık..

--Reklam Arası--[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

benim de aklım kızlarda kaldı.
iki taneydi onlar hani.
neden bire indi?
digeri nerede?
bu postu yazarken yanında mıydı?
gece alınan alkol beraber mi alındı?
hadi onları gectim eger ingiltereye gidip türk kızlarıyla takıldıgını söylemeye utanıyorsan cekinme, halden anlarız biz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
2 kızdan biri canada devam edecekmis transit hedesi
ayrıldık o kalacagı aile yanına giti bende arkadasa
takılmıyom kızla msn aldk yardım ederis bisiler örenince diye :)
içki fln arkadaslarla gidiyoruz publara dolastırıyorlar bu aralar

ortamları ogrenelim yolmasınlar sehri benimseyim diye gosteriyorlar çevreyi.

=)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yaşadm benzer şeyler publarda ingiliz bayanlarla. Hele yılbaşında bulgaristan'da kayaga gittim bi ingiliz pubında bi kız geldi yanıma erkek arakdasımla seni tavlayabilecek miyim diye iddaya girdk dedi ve işte devamı malum.
ama güzel diiller hatta cogu overweight ti direk
Sosyal ağlarda paylaş

Araba felan kiralayayım deme zira metro her yere gidio =)Mcten falan yiceksen abi tavuk ye valla domuz falan çıakr gerçi sorabilirsn tabi ama yani...gittiğimde sırf çin yemeği yediğimi hatırlıyorum.Bide Londra pahalı yerdir tutumluluk yap, aman =)İyi yolculuklar
Sosyal ağlarda paylaş

Araba felan kiralayayım deme zira metro her yere gidio =)Mcten falan yiceksen abi tavuk ye valla domuz falan çıakr gerçi sorabilirsn tabi ama yani...gittiğimde sırf çin yemeği yediğimi hatırlıyorum.Bide Londra pahalı yerdir tutumluluk yap, aman =)İyi yolculuklar
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
araba kiralamama gerek yok 4 tane var zaten :p

yemeklere alıştım güzel geliyor sıkıntı çekmedim. her gelen demiş kaka cıs falan da bana pek farketmedi ehe

domuz da yerim denk gelirse sorun degil benim saplantılarım yok, ama iğrenç şeylerde yemem yani ne uğraşıcam

mesela candem town da yunanlıların yemek yapıp sattıgı biyer vardı sucuk renginde sosisleri var bunu ızgarada yakarak pişiriyorlar kömür gibi görünüyor para verseler yemem :)

MCD, Burger King de fln farklı menuler var bildigim şeyleri yemektense farklı seyleri tercih ediyorum. Takıntım ve sıkıntım yok yani hiç olmadı kilo verip dönerim millet yaşıyosa bende yaşarım hehe. Pub olayını sevdim ama biranın dibine vurucam gibi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...