Vodan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Allah neden varlığını duyurmak için kuran gönderiyor da biz allahın varlığı içgüdüsüyle doğmuyoruz? Isteseydi bunu otonom sinir sistemimize bağlardı nefes almak gibi allahın varlığınada inanabilirdik pekala. Bu arada evet hiçbirşey halolmadı konu kapanmadı bunu yazanın beyni zaten read only memory olduğu için dışarıdan bişey girmesi olası değil. Bir başka deyişle sabit fikirli. Tamam kimseyi yargılamıyorum ama şu duruma sinir oluyorum. Örneğin ben allaha inanmam ama allaha inanan arkadaşlarımın fikirlerine saygı duyarım hiçbirzamanda akıllarını çelmek için çabalamam sadece kendi fikrimide çekinmeden belirtirim. Ancak bazı insanlar varki çıkıp başkalarınıda cennete sokma çabasında başkalarınıda dindar etme çabasında ve bizim fikrimize saygı duymayıp bide "kendilerinin nasıl olsa cennete gideceğini garanti etmiş olma düşüncesinin verdiği hisle" inanmayanlarla dalga geçmeye çalışırlar. İşte bu insanlardan nefret ediyorum. Bu lafım bu forumdaki kimseye değil sadece içimde kalan birşey belirtmek istedim lütfen kimse üzerine alınmasın. Konu uzar gider aslında allahın varlığına kaydırdık konuyu iki tarafında (inananlar ve inanmayanların) fikirlerimiz sabit olduğu için ve iki tarafında hertürlü soruya vereceği inananların dogmatik, inanmayanların mantığa dayanan cevapları dahilinde daha fazla tartışmanın yersiz olduğunu düşünüyorum ve kendi adıma bu thread den çekiliyorum. Herkese sevgiler.[hline] V ò d à n ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 said: Vodan, 20 September 2003 18:42 tarihinde demiş ki: Bir üstteki mesaj / Nefr] kardeş kızmışsın biraz gerçi ama soru olarak sorduğun için cevaplamaya çalışayım biraz :) Allah neden kitap indiriyorda içimize içgüdüsel olarak kendi sevgisini koymuyor? demişsin. aslında ben sana daha da güzelini söyliyimmi. Allah neden kendini bize göstermiyor dimi o zaman herkes inanırdı.:) Allah bunun için melekleri yaratmıştır bizzat ona ibadet etmek için. İnsanı ise verdiği ipuçlarına dayanarak onu bulması ve sevmesi için yaratmıştır. Ayrıca herkesin içinde doğuştan içgüdüsel olarak bir tanrı inancı vede sevgisi mevcuttur. İşte bizim yapmamız gereken bunu doğru tanrıya yani allaha kanalize etmektir. eğer direk olarak bir delili olsaydı Allahın varlığının o zaman imtihanın anlamı kalmazdır. Allah bize cüzi bir irade ve ipuçları vermiştir peygamberler yollamıştır kitaplar göndermiştir onu bulmamız tanımamız ve sevmemiz için. buda Allah ın bir tahmetidir. O Allah ki bize kendi varlığı hakkında çoook ipucu vermiştir. çok daha azınıda verebilirdi. Gelelim o bahsettiğin namaz kılmayanla alay eden vede devamlı herkese islamiyeti anlatıp aklını çelmeye çalışan dediğin gruba. eğer birisi birisiyle bir şeyden dolayı alay ediyorsa zaten bunun ne kadar iğrenç olduğu belli bir şey. Bunun islamiyette yeri olmasıda söz konusu değil zaten. Bu adamların varlığı islamiyete nasıl zarar verebilirki. Söz gelimi müzik camiasında petek dinçözde var Erkan oğur da var yavuz çetinde var. şimdi biz petek dinçöz var diye bırakalımmı müzik dinlemeyi. bu ancak bir bahane olabilir müzik dinlemeyi bırakmak için bir sebep olamaz. Gelelim herkese bi şeyler anlatma mevzusuna. Herkes kendi görüşünü herneyse birilerine anlatır. Mevzu din olunca neden bunu dinlemekten korkalımki. hepimiz akıllı bilgili aydın insanlarız. bir iki kişinin bize anlatacağı bir şey bizi nasıl bağlayabilirki. ayrıca birileri cennette gideceğini garantilemişse bi yerden bize sölesin bizde alalım o garantiden. Cennetle müjdelenen on kişi vardır sadece. Hiç kimse cennete gideceğini yada gitmeyeceğini bilemez bunun haricinde. böyle düşünen vede davrananlar varsa da yanlıştadırlar zaten. Ama dediğim gibi bu tip kötü örnekler her camiada vardır , her dini iyi yada kötü yaşayanlar vardır. bizi dini yaşayanlara değil dinin bizzat kendisine inanmalıyız.[hline]Love is an act of blood and i'm bleeding. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. [Bu mesaj Nefr tarafından 20 September 2003 21:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 said: CEDAY, 19 September 2003 19:13 tarihinde demiş ki: Anadilde ibadet olayına ben olumlu bakan bir insanım ancak ezanın türkçeleştirilmesine karşıyım. Neden derseniz herşeyden önce o bir sembol ve mükemmel bir ahengi var. Sessiz ortamda ezan dinleyin derim ben size, insanı dinlendiriyor resmen. Abi o ahenk imamına bakar. Şahsen bizim mahallenin imamı ne zaman ezan okusa ben "Keşke bazukam olsa da uçursam minareyi!!!" diye söyleniyorum. İnanç insanın içinde olan birşeydir ve çan,ezan gerektirmez. İnsanın huzuru din ayaklarıyla bozulmamalı diye düşünüyorum. Anadile gelince. Tanrı herdili anlar. Tanrı katında Duanın kabulu ahengine göre değerlendirilmez. İnsanın niyetine ve içtenliğine göre değerlendirilir. İster Arapça okursun ister Türkçe ister Kürtçe ister Ginece, ister Swahili dillinde istersen okumazsın sadece dilersin düşüncenle. O, yine kabul eder. Ayrıca Türkçe okunsaydı ve Türkçe anlatılsaydı her şey emin olun ki bugüne kadar anlam karmaşalarıyla uğraşmazdık. Her meal farklı yorumlanıyor ve olay ilahiyatçılara kalıyor. Bence insanın en doğru yolu içinden hissettiği yoldur. Bence bu başkalarını dinlemekle olmaz kendi yolunu bulmakla olur. 6-7 milyar insan var 6-7 milyar inançta olabilirdi. Gruplaşarak sorun çözülmez ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 said: Vodan, 20 September 2003 18:42 tarihinde demiş ki: Bu arada evet hiçbirşey halolmadı konu kapanmadı bunu yazanın beyni zaten read only memory olduğu için dışarıdan bişey girmesi olası değil. Bir başka deyişle sabit fikirli. Bahsedilen mesele gayet de hallolmuştur. Ortadaki sorunsal kişiye göre değişen öznel bir şey olmadığından doğrusu söylenmiş ve kapanmıştır. Fazladan birşeyler söylenmesi itiraz edilmesi hiçbirşey değiştirmez. 2x2=4 sorusuna bence 5 denmesinin manasız oldğu gibi manasızdır. İslam dini içerisinde bunlar net belirtilmiş mesellerdir. Ve ayrıca zaten bunlar islam dini mensuplarına hitap etmektedir. "Müslüman diilim ama türkçe ibadet edilsin" tarzında bir lafın altında maksat aramak olasıdır. Ben aramıyorum gerçi otomatiğe bağlamışlık diye düşünüyorum. Neyse. Bunu geçtikten sonra neden rom beyinli olduğumu düşündüğünü de merak ettim??[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Tekrar ediyim. Namazda okunan sure ve ayetler inmiş olduğu gibi (arapça) okunur. Dua ederken dilenilen arzu edilen dil tercih edilir.[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tonyukuk Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 bence çok mantıklı. Arapça dua ederken ne dediğini anlamadan bişeyler söylüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 said: horacegoesskiing, 20 September 2003 21:07 tarihinde demiş ki: said: Vodan, 20 September 2003 18:42 tarihinde demiş ki: Bu arada evet hiçbirşey halolmadı konu kapanmadı bunu yazanın beyni zaten read only memory olduğu için dışarıdan bişey girmesi olası değil. Bir başka deyişle sabit fikirli. Bahsedilen mesele gayet de hallolmuştur. Ortadaki sorunsal kişiye göre değişen öznel bir şey olmadığından doğrusu söylenmiş ve kapanmıştır. Fazladan birşeyler söylenmesi itiraz edilmesi hiçbirşey değiştirmez. 2x2=4 sorusuna bence 5 denmesinin manasız oldğu gibi manasızdır. İslam dini içerisinde bunlar net belirtilmiş mesellerdir. Ve ayrıca zaten bunlar islam dini mensuplarına hitap etmektedir. "Müslüman diilim ama türkçe ibadet edilsin" tarzında bir lafın altında maksat aramak olasıdır. Ben aramıyorum gerçi otomatiğe bağlamışlık diye düşünüyorum. Neyse. Bunu geçtikten sonra neden rom beyinli olduğumu düşündüğünü de merak ettim??[hline]Şu anda iş yapıyor olmam gerekiyodu... Ya threadden çekiliyorum dedim ama dayanamicam yine Hoca sana vereceğim en iyi cevabı kendin vermişsin zaten threadin konusu değil ama gidişatı tanrının varlığına ve mantığa bağlandı sen dinlerin dogmalığı dahilinde cevap yazmışsın (2+2=4) ROM beyinli dememin sebebide açık dogma ya dışarıdan ilave yapılmaz sadece okunur değişmez hep aynı kalır buda o hesap. Sende dışarıya kapalısın inandığın şeyde dışarıdan ilavelere yer yok. Kırdıysam özür dilerim kırıcı olmak istememiştim. Herneyse cidden son mesajımdı bu threade tekrar herkese sevgiler.[hline] V ò d à n ICQ : # 651567 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Numb Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2003 dışarıdan ilavelere yer vardır islamiyettede farz olan şeyleri değiştirmeye yer yoktur. bunu ayıralım.hatta şunu söyliyim dışarıdan ilavelere en çok izin veren dindir islamiyet. kıyas diye bir şey varki islamiyette her konuda islami yorum yapılabilir bu nedenle. islamda yeri olmayan şey farzları değiştirmek vede bunları kabul etmemek dir. İslamiyet statik bir din değildir kesinlikle. uzayada çıksanız aya da gitseniz islami yorum yapılabilir.[hline]Love is an act of blood and i'm bleeding. DiMarziolu Strat Squier satılıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar