turambarturin Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Bir resmin çözünürlüğünü artırarak kalitesini yükseltebilir miyiz? bana olmaz gibi geliyor ama bir arkadaş iddaa ediyor bunun için bazı yöntemler varmış diye. eğer bu doğruysa bunun için gerekli yöntemlerle alakalı bilgi nerden alabilirim? teşekkür ederim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Vektörel çizimler hariç böyle bi şeyin mümkün olduğunu pek sanmıyorum. Sonuçta küçükken 3 piksel kaplayan bi kısım, büyütünce 5-6 pikseli kaplıycak. Öyle olunca da çirkin gözükücek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 yok öle bisi ama iste blur mlur verereken kendimizi kand1rabiliyoruz veya gren vererek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
acgur Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2007 Lanczos gibi algoritmalarla bir miktar keskinlik verilebiliyor görüntüye ama ahım şahım bir şey değil bence. Bu gibi algoritmaların da söz konusu resim karmaşıklaştıkça verimi düşüyor. Yani Hollywood filmlerinde gördüğümüz dijital araçlarla detay artırma olay en azından bizler için henüz mümkün değil. Ancak -miş gibi yapan programlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 çözünürlüğü artırmak derken kastın bir interpolasyon metodu ile upsample etmek ise, hayır bu olmaz. olabilecek en iyi şey, aynı kaliteyi elde etmek olabilir, ki bu da mümkün değil. interpolasyon için farklı şeylerde birbirine üstün farklı algoritmalar var. mesele yoktan bilgi var etmek, tahmin vs. enteresan metodlar geliştirildiği doğru. neticede bu iş ekseriyetle bir kandırmaca, bunu akılda tutarak matematiksel formüller yerine bir sanatçı, bir kandırmacacı gibi düşünerek yapılacak formüller bana kalırsa daha başarılı. yanlış hatırlamıyorsam super sharpen mı ne öyle bişi vardı, fotoğrafı çekilen ortamdan başka fotoğrafları programa tanıtıp, formüller çıkarmasını sağlıyorsunuz, o da bu yapıya uyarak kenarı keskin interpolasyon filan yapıyordu. ne oldu şimdi bilmiyorum. neyse uzun lafın kısası bunu yapamıyoruz. benzer şekilde, 100 dpilık resmi printerda basıp scannerdan 600 dpi taratınca daha kaliteli birşey elde ettiğini iddia eden insanlar da tanıdım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 ama siz cok karizmatik anlatmissiniz hiç olmamis benim söledigim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deggial Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2007 "ses kalite arttırıcı !! şarkılarınızın kalitesini yükseltin !!" gibi winamp eklentilerindeki otomatik equalizermış ses seviyesi limitleyicisiymiş gibi zırvalıklarla 48KBPS'lik mp3'ü CD kalitesinde dinlediğini sanan insanlarla aynı model kişi olma ihtimali yüksektir bunu söyleyenin.. =) resmi klasik yöntemlerle büyültmenin oluşturduğu bazı klasik hatalar, bazı klasik yöntemlerle bir nebze giderilebilir sadece, resmin kalitesi yüksetilemez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar