Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çözünürlük Değişikliği

turambarturin

Öne çıkan mesajlar

Lanczos gibi algoritmalarla bir miktar keskinlik verilebiliyor görüntüye ama ahım şahım bir şey değil bence. Bu gibi algoritmaların da söz konusu resim karmaşıklaştıkça verimi düşüyor.

Yani Hollywood filmlerinde gördüğümüz dijital araçlarla detay artırma olay en azından bizler için henüz mümkün değil. Ancak -miş gibi yapan programlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

çözünürlüğü artırmak derken kastın bir interpolasyon metodu ile upsample etmek ise, hayır bu olmaz. olabilecek en iyi şey, aynı kaliteyi elde etmek olabilir, ki bu da mümkün değil. interpolasyon için farklı şeylerde birbirine üstün farklı algoritmalar var. mesele yoktan bilgi var etmek, tahmin vs.

enteresan metodlar geliştirildiği doğru. neticede bu iş ekseriyetle bir kandırmaca, bunu akılda tutarak matematiksel formüller yerine bir sanatçı, bir kandırmacacı gibi düşünerek yapılacak formüller bana kalırsa daha başarılı.

yanlış hatırlamıyorsam super sharpen mı ne öyle bişi vardı, fotoğrafı çekilen ortamdan başka fotoğrafları programa tanıtıp, formüller çıkarmasını sağlıyorsunuz, o da bu yapıya uyarak kenarı keskin interpolasyon filan yapıyordu. ne oldu şimdi bilmiyorum.

neyse uzun lafın kısası bunu yapamıyoruz. benzer şekilde, 100 dpilık resmi printerda basıp scannerdan 600 dpi taratınca daha kaliteli birşey elde ettiğini iddia eden insanlar da tanıdım :)
Sosyal ağlarda paylaş

"ses kalite arttırıcı !! şarkılarınızın kalitesini yükseltin !!" gibi winamp eklentilerindeki otomatik equalizermış ses seviyesi limitleyicisiymiş gibi zırvalıklarla 48KBPS'lik mp3'ü CD kalitesinde dinlediğini sanan insanlarla aynı model kişi olma ihtimali yüksektir bunu söyleyenin.. =)

resmi klasik yöntemlerle büyültmenin oluşturduğu bazı klasik hatalar, bazı klasik yöntemlerle bir nebze giderilebilir sadece, resmin kalitesi yüksetilemez..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...