numberten Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 ohaa nilep osmanlı müslümanlıgı sonradanmı kabul etti :D e yuh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 @ledzeppelin anlatin ögrenelim burada kim neymis yanlislari dogrulari nelerdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 @numberten: Arap kökenli hurafelerle dolu, aşırı şeriatçı, bilim sdüşmanı, şu anda İran'da uygulanan Müslümanlıktan bahsediyorum ben. Araplarla yakın ilişkilere girildiği dönemden sonra bunlar oldu ve imparatorluk bütünüyle çöküşe geçti.. @ultraslan: Türkiye'ye şeriatı getirmeye çalışıyorlar, bilimi kınıyor ve kanıtlarını yoksayıyorlar, halkı hurafelere inandırıp bunlardan kazanç ve yandaş sağlıyorlar. Yeterli mi senin için? [ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 20:27 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 eh abicim İran "Şii"dir bir kere çogu müslüman Şiileri müslüman olarak bile görmez :) Mesela Fatih sultan Mehmed zamanında çöküştemiydik hayır ki 2.mehmed kadar sağlam müslüman padişah az olmustur :) [ Mesaj 18 March 2007, Sunday - 20:42 tarihinde, numberten tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Evet de o zaman zaten bilimde liderdik. Sonraları adamlar şu şeytan işi, bu şeytan işi dedi dedi bu hale geldik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Dinimizde öyle birşey olmadıgına göre onların hareketlerinden islam sorumlu değildir şahsi menfaatleri ve cahillikleri yüzünden bu tür davranıslar sergilediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 ay ay.. çözmeye çalışmam (çözülmez ama) aylar sürer.. ama az önce bir hatalar zinciri gördüm sanki... ha fettullah gülenle hiç bi alakası yok bunların ya.. neyse işte.. maksat iki kelam edelim di mi benjamin? >>evet kaptan [spo]Şeriat= Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku. (kelime olarak evet ama ya uygulama.. evet evet uygulama.. çook farklı olması gerekenden. modern hukukla şimdi [ve önceden] uygulanan şeriat kanunlarını karşılaştırmayı saçma buluyorum ve devam ediyorum) Şeriat bilime şeytan işi demez aksine ilk vahiy "oku" dur şeriat ile başka şeyleri karıstırmayalım. (bkz. üst parantezim.. uygulama farklı. ne yazık di mi? bana bir müslüman ülke çalışması gösterin ben size 1000hint 1000hristiyan göstereyim [ancak Türkiye gibi laik bir ülkeden makale göstermek yok.. yaramazlar sizi! laik ülke değil şeriatla yönetilen ülke] Bulmanız zor.. ha ben size talebeler isimli bir grubun olayını anlatabilirim.. öğrencilik olayına farklı bir bakış açısı getirdi arkadaşlar nihayetinde.. di mi ama?) Ayrıca şeriat bir ülkenin içinede etmez etse Osmanlı onca sene dünyanın anasını ağlatamazdı. ee... şey... öhmm.. nası desem.. ee.. bak şimdi.. ee söylemesi zor olacak belki ama.. ee onlar .. ÇÖKTÜ.. oh yeah baby! vakti zamanında kuvvetlilerdi ancak şu an bir hiçler.. esameleri okunmuyor, külden ibaretler ve bir daha hiçbir zaman geri gelmeyecekler [umarım acımamıştır] çünkü bilimsel gelişmelere kapalıydılar, ülkeyi kötü yönettiler, hak hukuk.. hak getire :) yok öyle bişi.. sonra.. sonrasında yetiştir bizi evropa falan dediler.. ama pek işe yaramadı tabi..kısaca sağlam bi hata yaptılar.. ve sonra bir hata daha ve pufff.. Aslında Osmanlı'dan gelen bir ülke olmaktan ve köklerimizin böyle büyük bir imparatorluğa dayanmasından ne kadar gurur duysak azdır. Ama bu gözlerimize perde indirmemeli ve gerçekleri olduğu gibi kabul etme cesaretine sahip olmalıyız. Osmanlı'nın (yani bizim.. bundan sonra OSmanlı biz olarak geçicek.. Uzun uzun yazması zor.. Osm. kısaltması da zor geliyor işte.. her neyse) Bizim o dönem dünya üzerinde satranç oynadığımız arkadaşlarımız genelde sağ.. İngiltere hala yaramaz bir ülke ve sağa sola hala kuvvetlerini gönderiyor misal.. ha keza fransa'da öyle.. Ama o zaman bizimkiler (nedense) gelişime karşıydılar ve (nedense) bazı şeyleri şeytan icadı olarak gördüler ve (nedese) aynı şekilde yürütülen ülkeler benzer şeyleri hala şeytan icadı olarak görüyorlar.. Bilim ile (herhangi) bir dini ideolojiyi karıştırırsanız ortaya çıkacak ürün kahveringi ve posalı bir sıvı benzeri olacaktır sanırım. Bilim tüm dinlerden eşit mesafede uzak durmaktadır ve durmalıdır. Sadece Müslümanlık değil, HRistiyanlık ve diğer dinlerde de aynı şey geçerli. (bkz. Evangelistler ve kök hücre araştırmaları) He ben Cumhuriyetimden memnunum o ayrı. ha ben de cumhuriyetten memnunum.. o da ayrı da.. nasıl geldiniz Fettullah başlıklı Adnan Oktar'dan buraya.. bak o ilginç be.. Yahu Benjamin.. arkadaşlar kaybolmuş ve yorulmuşlar.. bi sürahi su getirde serinlesinler.. >>Peki kaptan saol benjamin..[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 dasaa bişey diyim mi sana acıtmasın ama bilgi namına hiç bişey yok yazdıklarında. çer çöp hepsi. bize sadece senin samimi üslubunu okuma şansı vermişsin. saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 said: @ultraslan: Türkiye'ye şeriatı getirmeye çalışıyorlar, bilimi kınıyor ve kanıtlarını yoksayıyorlar, halkı hurafelere inandırıp bunlardan kazanç ve yandaş sağlıyorlar. Yeterli mi senin için? @ledzeppelin, hic aciklayici olmamis bana tamamen karsit bir fikrin bos bir sekilde yazilmis hali gibi geldi bu, eger karsindakini begenmiyorsan "öcü" "kaka" kampanyasi gibi olmus. Bilimi kiniyor ve kantilarini yok sayiyorlar derken senin kanitlarin nedir nereden cikmistir? Biraz acsak hic fena olmaz söyle belgelerle sitelerle felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 :) valla üstte de fazla bir şey yoktu.. işte "şeriat for dummies in 10sec.s" ve "30sn'de yok olmuş imparatorluklar" gibi minik broşür kitaplardan feyz alıverdim.. Yoksa konu fetullah hoca (ama buranın başında adnan oktar taklidi yapmış) uslüp konusunda gerçekten çok teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Bu arada sözü edilen kisinin adi Fethullah Gülen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 @ultraslan: Ben bilimin kanıtladığı şeyleri yok saymalarından bahsediyorum. Son derece komik olabiliyorlar. Ayrıca karalama kampanyasıyla alakası yok adamın amacı açıkça belli. Kitaplarında yazanlar, kanallarında yapılan yayınlar, gazetelerinde dergilerinde yazılanlar. Ohooo.. Örnek, kanıt, belge demişsin de nereden bulayım ben sana fetoyla ilgili belge veya nasıl örnek vereyim? Adamın her yaptığını izliyorum sanki. Ha örnek olarak "Evrim Aldatmacası" lafı bile kendi başına komedidir. Ama tabii evrim tartışılan ve halkı ikiye bölen bir konu (ki geçen sene tam 3 tane kayıp halkanın fosilinin bulunmasıyla neredeyse mükemmele ulaşmış bir teori) bu yüzden tam olarak örnek kabul etmeebilirsin. Ama bunun gibi birsürü şey var. İmam eşliğinde kesilen koyunlşarda bakteri olmaması falan gibi hurafeler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 aramızdaki fetolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Konu başlığını düzeltmeyen yöneticilerimize teşşekkürlerimi iletirim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 oktar babuna-> adnan oktar-> fethullah gülen topikte süper bi serbest çağrışım döndüryoruz ya (: sıradaki ne? hmm.. "gülen say" olsunmu fede? (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Evrim aldatmacası ile F.G ne alaka kardeşim o Adnan oktarın kitabı. Neredeyse mükemmelemi yaklastı eheh güldürme arkadaş zaman+çamur+tesadüf=canlılar impff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Oturup evrimi tartışamayacağım valla bu saatte. Zilyon kere tartıştım şurada bir yere de varılmaz o konuyu tartışarak. Ayrıca Adnan Oktar da Feto da aynı dıtın soyu olduğu için o örneği verdim. Fark eder mi ha Adnan Oktar ha Feto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 hacı gülen say nerden çıktı şimdi ya. hey gidi günler. gülen sayın hikayelerini dökersek şimdi ortaya diğer 3üne yazık olur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 said: Neredeyse mükemmelemi yaklastı eheh güldürme arkadaş zaman+çamur+tesadüf=canlılar impff mümkünse ilim,bilim ve bunun uzantisi,türevi olan seylerden uzak dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 euhue gülen say acaba evrilmişmidir ? evlimiydi la o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 şimdi gülen saya bakarsak evrim var gibi geliyo bana darwinin dediğininde hem de bi de şey dicem bu darwin dediğimiz adamın söylediği her şey yanlış değil doğru da değl bana göre. ya bişey dicektim vazgeçtim böyle bi cümle çıktı neys boşverin siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 bide darwin diyince ardından nistelroy diyesim gelio. niye acaba yaw. dar win nistelroy. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Aramızda saçmalamada çığır açanlar var. Başka hiçbirşey söylemeyeceğim. Lütfen birşey yazarken yazdığınızı birkere daha okuyun, sonra komik duruma düşenler olabiliyor. Seviyeli tartışmalar dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 besmeleyle kesilen kurbanların eti daha sağlıklı oluyormuş. HAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAHHAHAHA diye gülmüştüm bi kaç satır uzunluğunda ilk duyduğumda. deişik şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jeefo Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2007 madem bu kadar gıcık ve karsisiniz bu adamlara,gitmeyiverin dersanelerine sunlarina bunlarina.Para yediriyosunuz onlara,sonra da daha da gucleniyolar.Ayrica egitimi guzel falan denmis.Onu da gecin.Final varken feme söz düşmez.Ben Öss zamani finale gittim,simdi bogazicideyim :) Dersaneden verdiklerinin disinda ne baska bi kitap kullandim ne de dersane disinda yapilan bole ozdebir falan gibi sinavlara girdim...Egitimi gayet guzeldir finalin vesselam... Kısacasi para yedirmeyin bunlara daha fazla derim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar