Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 donanim sertifikasi diye bilinen sertifikalar bunlar. cisco ve microsoft'un system engineering ve network administration dedikleri seyler.
Odinn Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2008 ah teşekkürler açıklaman için mum :)
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Şimdi ben lisede say eğitim gördüm ama talihsiz bir sınav sonucu işletmeye girdim ve yakın zamanda bitireceğim. Ama bana göre olmayan bir eğitim aldım malesef ve bilişim dalında sertifika programlarına gidip en azından bu tarz bir eğitim de almak istiyorum. Örneğin bir mcse ve ya acad programına gitmek istesem bunun için bir birikime ihtiyacım var mı ? Varsa ne gibi bir birikime ihtiyacım var ? Ve ya başka tavsiyeleriniz olur mu bana ?
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 isletmeciysen msce gibi donanim degil de mcsd gibi yazilim uzerine egitimlere yogunlasirsan kariyer konusunda ileride daha rahat olursun.
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 işletme üzerine kariyer yapmayı düşünmüyorum. Güya pc mühendisliği hedefliyordum öss de sağlık durumları nedeniyle işletmeye girebildim anca bir yıl daha hazırlanmak istemediğim için
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 6, 2008 zaten isletme uzerine kariyer diye birsey yok denebilir. anladigim kadariyla "bankaci filan olmak istemiyorum" diyorsun. benim demek istedigim, eger yazilima yonelirsen (tabii ki yalnizca seviyorsan yonel) isletme okumus olmanin daha cok faydasini gorursun kariyerinde. yoksa "isletmeci olacaksan yazilima yonel" demek istemedim.
nocom Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 7, 2008 Lopeth said: Şimdi ben lisede say eğitim gördüm ama talihsiz bir sınav sonucu işletmeye girdim ve yakın zamanda bitireceğim. Ama bana göre olmayan bir eğitim aldım malesef ve bilişim dalında sertifika programlarına gidip en azından bu tarz bir eğitim de almak istiyorum. Örneğin bir mcse ve ya acad programına gitmek istesem bunun için bir birikime ihtiyacım var mı ? Varsa ne gibi bir birikime ihtiyacım var ? Ve ya başka tavsiyeleriniz olur mu bana ? iyi bir seviyede ingilizce birikimin varsa buna hazırlanabilirsin . farklı meslek dallarından olupta bu dalda eğitim alan çok insan gördüm forumlarda okuduğum kadarıyla.
nocom Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2008 Abimle beraber MCSE için Ankarada NETSOFT kursuna yazıldık. Kitap setiyle beraber 2175 YTL + KDV ye geldi kurs ücreti. 17,5 hafta sürecekmiş, sınav ücretleride 35 pound ( yaklaşık 95-100 YTL ). 28 Haziranda kursumuz başlıyor, umarım başarılı oluruz ;)
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 mcseye pek ilgi yok sanırım patide :) neyse ben anlatayım. netsoftta son sürat mcse eğitimime devam ediyorum abim ile birlikte. ilk sınavımıza abim geçen hafta , bende bugün girdim. sonuçlar iyi sayılır. testking v37 ve v41 soruların çalıştım, ama 3-4 sorunun cevaplarında hata var ve şansıma o sorular bana denk geldi :) abim 984 , bende 905 puan aldık. * Implementing And Supporting Microsoft Windows XP Professional kaldı 6 sınav :)
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 ya işte microsoft sınavları bu yüzden fos işte =) testking'i ezberle ve gir. ondan sonra 900+ puanlarla çık. budur.. yanlış anlama sana özel bir şey değil, ben de aynı biçimde geçmiştim nitekim. kötü yani. sonra çıkıp hiç bir yerde ben "certified xxx adminim" diyemiyorum açıkçası. çünkü biliyorum ki fos bir sertifika.. (doğrusu geçende ingiliz bi firma sadece sertifikaya 700$ teklif ediyordu. $$) edik: küçültmek yerine üzerini çizdim yanlışlıkla =)
oper Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 bu aralar ilanlarda sertfikalı adam arayan bayağı arttı. her ne kadar fos olsa da bulundurmak lazım.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 evet bir yandan da firmalar istiyor çünkü şirketin microsoft partner'lığı, çalışanlarının sertifikalarına bağlı. o yüzden bir avantaj tabii. ben bilgi derecesi açısından anlamsız demek istedim.
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2008 evet bunu daha öncede demiştim. işe girerken yada ihale alırken malesef bu sertifika alınıyor. abim 15 senedir bu sektörün içinde, abartmamak gerekirse a-z ye bilgi birikimi çok iyi. ankaranın sayılı elemanlarından bu konuda ama o da benim gibi sertifika ile uğraşıyor, kendi işini kurma çabasında, büyük bir ihtimallede bende onun yanında çalışacağım. bu yüzden sırf sertifika almak için almıyorum. öyle olsa kursa yazılmazdım. ama dediklerinde haklısın, fakat şartlar bunu gerektiriyor. mcse den sonra cisco sırada var ve sonrada özel sertifikalar amacım. nortel olabilir yada başka birşey.
nocom Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2008 Managing & Maintaining a MS Win Server 2003 Environment sınavınıda verdim, mcsa için 2, mcse içinde 5 sertifika kaldı :) sertifikalardan sonra 2 iş görüşmesine çağrıldım. şimdilik herşey güzel gidiyor :) dip not : yolunuz meridyene düşerse, kantinci murat ile biraz sohbet edin :) mcse den girip autocadden çıktı vallaha şaşırdım kaldım, helal olsun arkadaşa .
Öne çıkan mesajlar