Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikinci Vatandaslik Alma Tutorial'i

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Leopar said:

TAFE programı ile ilgili 1-2 şey eklemek istiyorum. eğer bu programa katılıpda sonrasında orada kalmak istiyorsanız katılacağınız tafe kursunu iyi seçmeniz gerekiyor. çünkü eleman olarak sıkıntı çekilen bir mesleğin programına yazılırsanız alınmanız ve orada iş bulmanız çok daha kolay olur diye düşünüyorum. mesela ben burada turizm işletme bölümünden mezun olucam ama orada tafe bölümü olarak yazılım geliştirme seçtim, çünkü baktığım listede bilgisayar sektöründe eleman açığı gözüküyordu, turizmde ise elemana pek ihtiyaç yoktu. bi de fiyat olarak iki senelik programları 20.000 AUD civarı oluyor ( türk lirasına eşit gibi, 20.000ytl diyebiliriz yani) ama geri kalan yeme-içme-konaklama gibi giderleri part-time çalışarakda çıkarabiliyorsunuz (ben öyle yapıcam hehe)

hazir konu uplanmisken gelismeleri yazalim.

aynen yukarida yazdigim gibi iki senelik TAFE programlarindan network konusunda diploma aldim. daha sonra ayni alanda uni icin dikey gecis yaparak 1.5 senede uni bitirdim. ancak gocmenlik kanununda ki degisiklikler nedeniyle artik egitim yeterli degil AU icin; yas, gecmis is deneyimleri ve IELTS puani olmadan olmuyor. bunlardan en onemlisi IELTS puani, hemen ardindan yasiniz geliyor. IELTSte 7 altinda not aliyorsaniz sirf egitimle gocmenlik (ve ardindan vatandaslik) almaniz mumkun degil. allahtan ingilizcem yeterliydi de baraji gecebildim. gecen sene haziranda basvurdugum gocmenligi kasim sonu gibi aldim

eger bu tarafa gelmek istiyorsaniz IT sektorunde hala buyuk bir istihdam acigi var, ama dedigim gibi egitimle beraber yas ve dil gereksinimlerini yerine getirmeniz gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

Leopar said:

TAFE programı ile ilgili 1-2 şey eklemek istiyorum. eğer bu programa katılıpda sonrasında orada kalmak istiyorsanız katılacağınız tafe kursunu iyi seçmeniz gerekiyor. çünkü eleman olarak sıkıntı çekilen bir mesleğin programına yazılırsanız alınmanız ve orada iş bulmanız çok daha kolay olur diye düşünüyorum. mesela ben burada turizm işletme bölümünden mezun olucam ama orada tafe bölümü olarak yazılım geliştirme seçtim, çünkü baktığım listede bilgisayar sektöründe eleman açığı gözüküyordu, turizmde ise elemana pek ihtiyaç yoktu. bi de fiyat olarak iki senelik programları 20.000 AUD civarı oluyor ( türk lirasına eşit gibi, 20.000ytl diyebiliriz yani) ama geri kalan yeme-içme-konaklama gibi giderleri part-time çalışarakda çıkarabiliyorsunuz (ben öyle yapıcam hehe)

hazir konu uplanmisken gelismeleri yazalim.

aynen yukarida yazdigim gibi iki senelik TAFE programlarindan network konusunda diploma aldim. daha sonra ayni alanda uni icin dikey gecis yaparak 1.5 senede uni bitirdim. ancak gocmenlik kanununda ki degisiklikler nedeniyle artik egitim yeterli degil AU icin; yas, gecmis is deneyimleri ve IELTS puani olmadan olmuyor. bunlardan en onemlisi IELTS puani, hemen ardindan yasiniz geliyor. IELTSte 7 altinda not aliyorsaniz sirf egitimle gocmenlik (ve ardindan vatandaslik) almaniz mumkun degil. allahtan ingilizcem yeterliydi de baraji gecebildim. gecen sene haziranda basvurdugum gocmenligi kasim sonu gibi aldim

eger bu tarafa gelmek istiyorsaniz IT sektorunde hala buyuk bir istihdam acigi var, ama dedigim gibi egitimle beraber yas ve dil gereksinimlerini yerine getirmeniz gerekiyor

Tafe eğitimi için ne kadar para harcadınız.2 seneden beri Tafe eğitimini düşünüyorum ama gitmeye cesaretim yok:(

İngiltere de 2 yıllık bir okul bitirsem çalışma izni,oturma izni falan alabilir miyim ? Orada okul bitirenlere artık çalışma izni falan verilmediğini duydum
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakma ama anlaşmalı evlilik yapanlar varmı orada?
Ve bana biraz yardımcı olabilirmisiniz?
Msn adresimi versem soru sorulmasından sıkılmazsanız eklersen senden bir çok konuda yardım istiyecegim
Çünkü su icine ettigiminin Avustralya sina artık gitmek istiyorum kaç yıldır en ince ayrıntısına kadar araştırdım yok yok yok anlaşmalı bile bulsam gidicem artık gidemedim gitti yahu niye bu kadar kafama taktım bu ülkeyi bilmiyorum ama hayırlısı rica ediyorum yardım edin…!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bu nedanko çok biliyor abi adamın bütün australia ile ilgili mesajlarını okudum yeniden gitmek icin cesaret geldi'de bakalım nasıl yapicaz
Öyle bir tanıdığım olsa orada sırf su konusma tarzına güvenerek giderdim gözümü kırpmadan
Nedanko seninle msn üzerinden iletişime gecmek istiyorum abi özel
Mesaj yazarsan sevinirim
Ve tebrikler vatandaşlık icin sevindim gözün Aydın
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Avustralya. Kolay olmadi tabii tum birikimim gitti ve yorucu bi surecti. Universiteye giderken haftada min 30 saat calisiyordum, cogu zaman 30-40 ustune sinavlar odevler vs. 10 kisilik evlerde kaliodum vs. Ama degdi tabii soracak olursan, dusunemeyecegim kadar sey katti.

oha günde 2 litre şarap içiyorum'un yazarı çıktı adam :O

RESPECT!! ;P
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Bu konu uplanmis yine :)

Tafe konusu oyle. Universite bitirmeden artik vatandaslik yok (ki dedigi gibi ek seyler de istiyolar)

Bu arada dun mektup geldi, vatandasligi aldim, 6.5 seneden sonra pff.

gerci seremoni var halen, ama o prosedur sadece, mektup bitirdi olayi.

(tu)

Farkli yerde de olsak darisi basimiza diyeyim. Gerci hala calisma iznini bile alamadim ama olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...