Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablosuz Elektrik İletimi

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
bone neden istanbul üzerinden o kadar büyük bir akım geçirelim ki? bence kullanım için biraz daha basitten başlamak yeterli olurdu, hem istanbul üzerinden o kadar büyük bir akım geçse kimin ne kadar elektrik kullandığını nasıl hesaplayacaklardı? wireless internetteki gibi kaçak kurtlar olabilirdi. bence daha basit olarak evlerde kablosuz olacak cep telefonunu sarj etmek, kablosuz fare ve klavyeler için pil yerine elektrikten güç olması veya kablosuz telefonların piller yerine elektrik ile çalışması daha mantıklı olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynamick e katılıyorum. Wireless sağlık açısından hiç iyi bir şey degil.
Ayrıca hayvanlarada zararı olduğu kanıtlanmıstır. En basidinden Baz istasyonlarının artmasıyla Arıların gidecegi yönü şaşırmasına neden olup ölmelerine sebep oluyormuş. Arıların saçtığı polenler olmasa şimdiye dünya kül olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

belli bir boyuta kadar yapılacağını sanıyorum. böyle pilli şeylerin pilleri, şarjlı gibi olacak. duvar saati laptop hatta cep telefonu gibi. onları uzaktan şarj edecekler . ötesi pek mümkün görünmüyor.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 14:43 tarihinde, bukac4 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu yöntemi fotonsentezin ışık toplayan pigmentleri uyguluyor zaten. Hatta yaklaşık 40 sene önce bu şekilde enerji transferinin teorilerini förster ve dexter üretti. Excitation transfer. Ama tabi bunlar moleküler boyutta. Konu orbital değiştirip homodan lumoya atlayan elektronların yarattığı elektromanyetik dalgaların frekansının yanındaki molekülün homosundaki elektronların titreşiminin rezonans frekansında olması ve dolayısıyla enerjisini o elektronlara aktarmasından oluşuyor. Moleküler boyuttaki bu teoriyi büyük sistemlere de uygulayabilirler diye düşünüyorum (yani rezonans frekansında titreşimlerle enerjiyi aktarmak gibi).

[ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 15:26 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Nitekim linkte gördüm ki şimdi aynen öle demişler

said:
1) Power from mains to antenna, which is made of copper
2) Antenna resonates at a frequency of about 10MHz, producing electromagnetic waves
3) 'Tails' of energy from antenna 'tunnel' up to 2m (6.5ft)
4) Electricity picked up by laptop's antenna, which must also be resonating at 10MHz. Energy used to re-charge device
5) Energy not transferred to laptop re-absorbed by source antenna. People/other objects not affected as not resonating at 10MHz

amma velakin benim merak ettiğim diğer elektromanyetik dalgalar bu dalgalarla zırt pırt interference yapmayacak mı

[ Mesaj 21 Haziran 2007, Perşembe - 13:12 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...