Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sakat işler:) - güzel sanatlar


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet mart ayındayız ve ben sakat bazı işlere girerek güzel sanatlara hazırlanmaya başladım.

Bazı hocalarla konuştum, cumartesi günü kursa başlıyorum ama durum sakat.
Hoca'ya çizimlerimi gösterdim ve altyapımın olmadığını üstelik vakitin de olmadığını 1 ay beni derslere alıp durumuma göre devam ettirip ettirmeyeceğini söyledi.

Şimdi benim sizden isteğim bu konuda yardım etmeniz. Hocanın dışında hızlı gelişim göstermek için kendi yapabileceğim bir çalışmanın olup olmadığını soruyorum. Yani şu 1 ay ne bileyim karakalem çizim kitaplarından kassam falan birşeyler yapabilirmiyim? Kasarsam nelere hangi konulara kasmalıyım? Neler çizmeliyim?
Yardım ederseniz sevinirim.
Mesaj tarihi:
ne kadar bilgilisin ne kadar geliyo elinden bilmiyoruz o yuzden yorum yapmak garip olur şimdi cizdikleirni scanleiyp koysan ona göre bişiler sölesek
Mesaj tarihi:

pek sakladığım resmim yok bunlar dersanede sıkıntıdan çizdiğim bazı resimlerim.

resimlerden önce belirteyim bu sene tabii kazanmak isterim ama tabii ki birazcık geç kaldım. daha hiç ders almadım ailemle anlaşmam falan biraz uzun sürdü ve sonuç olarak malesef mart ayında hazırlanmaya karar verdim ve söylediğim gibi hoca 1 ay boyunca beni eğitecek ve ondan sonra karar vericek.

kendimden bildiğim kadarıyla anatomi bilgim yok, ne bileyim bir kumaş desenlerini çizemiyorum. hep oturup önüme kumaş koyup yada anatomi fln çalışmak istedim ama hiç vakit bulamadım. yani çalışırsam daha iyi anatomi, elbise deseni fln yapabileceğimi düşünüyorum.
resimlerime bakıp nelere çalışmam gerekeceğeni daha doğrusu vakit darlığımdan dolayı kapatmam gereken açıkları belirtirseniz sevinirim.

he hoca senden adam olmaz derseniz ne yapalım seneye kaldı artık:)

buyrun resimler:
-birde scanner bulamadım telefonla çektim idare edicez:)-
[spo]





bunu çok fena çekmişim yaw zaten sevmediğim bi resim.



[/spo]

[ Mesaj 12 March 2007, Monday - 21:48 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
yanı zamanın giderek daralıyo, hoca ne der bilemem ama isityosan calışıcaksın şansini deniyceksin, ama cok calışman lazım vaktin cok az

model cizmen lazım, kumaş cizmen lazım, özellikle yuvarlah hatlı objeler cizmen lazım, bazen kaptırıp kendini uydurup ciyomuşsun gibi geldi, ondan kurtulman lazım ama derslere başladığında zaten hocan bunları söliyecektir sana

[ Mesaj 12 March 2007, Monday - 23:22 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hayır kastettiğim şu,

atıyorum cizdin eskisi toparladın detaylara girdin, kulağa geldin diyelimki ciziyosun biraz kaptırıyosun aslında kulak nedir aklıdan gidiyo ama, eğriler kıvrımalr derken kendi kendine "guzel oldu be" diyosun ama aslıdna olmuyo gibi.

nasıl anlatıyım bilmiyorum
Mesaj tarihi:
Hocalarım bana elinde kağıt kalemle gez derler. klasik ama doğru. önce kağıda sonra beynine çizmen lazım gördüğün her objeyii canlıyı v.s hayalden bol bol çalışma yap.

anatomi kitabı gerekebilir dış kaynak olarak. kendi elini çiz kolunu çiz. eskiz defteri oluştur. her tür espriyle karışık eleştrilere hazır ol. özellikle hocalar çok pis eleştiriolar affetmezler.

bu sene yaz tatili denen olayı gözden çıkar, eve bi tane tahta model bebek al. evir çevir çiz onu.

bilgisayarda poser diye bi program var. onunla da çalış bence yararlı.

aklıma gelenler bunlar. en azından yaptıklarım bunlar >.<
Mesaj tarihi:
Black-ice hangi kursa gidiyorsun? Ben 1 ay evvel başladım hazırlanmaya. Güzel sanatlar bölümünde görüş almak için bazı çalışmalar koydum bakabilirsin.
Hocanın dediği pek hoşuma gitmedi. Sınavada daha 4 ay var,4 ayda çok şey yapılabilir. Sadece 15-20 gün haftada 6 gün (günde 7 saat) olmak üzere kursa giderek özel okulları kazanan onlarca insan tanıyorum. Üstelik içlerinde burslu kazananlar var. Devlet için ise geç mi değil mi bilemeyeceğim sana kalmış.
Sınav içerikleri hakkında bilgi de verebilirim.
Tonlama olayı yaptıkça gelişiyor. Kumaş yapmanın tekniği var onu kısa sürede öğrenirsin.
Benim zorlandığım nokta objelerin birbirlerine ve kendi içlerindeki oranları.

[ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 13:44 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
yani işte benim de pek hoşuma gitmedi:)
izmir / karşıyaka'da 2 tanıdığımın önerdiği bir hocaya gidiyorum kursun adını fln bilmiyorum vallaha. ama iyi bir hoca olduğunu biliyorum.

yani evet gelişmeye çalışıcam baya zor olucak bu kadar kısa sürede belki - öss ile beraber:(- ama elimden geleni yapıcam artık.
Mesaj tarihi:
Suratla anatomi olayını kaptınmı yaparsın bence sen bu işi :) Gölgelendirmelerini ve ayrıntılarını sevdim Dedikleri gibi ayrıntı üstünde diğerlerinden daha fazla durmuşsun ama anatomiyi halledip daha düzgün insanlar çizmeye başladığındada yine aynı şeyi yap Diğerleri gibi çizmeye başladığında hocaların gözünde o işe kattığın ayrıntı da çok önemli olucak Zamanıda dert etme sıkı bir çalışmayla 3 ayda bile bu işin üstesinden gelinebiliyor bizzat şahit oldum Kolay gelsin :)
Mesaj tarihi:
Bu koyduğun resimlerdeki yegane sorun "perspektif" ve figürlerdeki "anatomi".
Ayrıca bu işte herşeyin birbirine olan oranı çok önemli.
Mesela bak kot pantolonlu kadın resmi:
Kadının kalçası hatalı. Ayakları önde birleşmiş ama kalçasının gözükmemesi gereken biryeri bize dönük olmuş. Göğüsleri yanlış yerde,kolu sorunlu.Kalçada perspektif hatasından başka bir sorun ise kalçanın yapısı. Kalça yapısı yok,dümdüz olmuş. Bacakları fazla kalın.Boynu biraz uzun olmuş ve sol eli küçük olmuş.

Şimdi öncelikle insan çizmeni İstanbul'da MSÜ 'den başka isteyen yok bildiğim. Marmara'da istemiyorlar en azından.
Senin yapman gereken obje çalışmak. perspektif. Zaten hoca da sana öyle başlatacak. İlk önce önüne bir küp koyacak onu çizeceksin,yanlış çizeceksin. Taa ki doğru olana kadar (perspektif ve oranlar) tekrar tekrar çizdirecek. Sonra onu döndürecek bide böyle çiz diyecek. Ondan sonra silindir falan diğer geometrik şekilleri çizeceksin. Öğrene öğrene sahne çizmeye başlayacaksın. Sonra gölgelendirmeyi öğreneceksin. Ama bu işte en önemli olan perspektif,objelerin birbirlerine ve kendi içlerine oranları. Resim aynı oturduğun yerden baktığın gibi olmalı.

Obje çalışırken biryandan figür çalışabilirsin ama böyle değil. Bu işte önemli bir kural var: Bütünden detaya. Sen bütünü doğru bir şekilde yapmadan detaya girmişsin. İlk önce figürün anatomisini,perspektifini gerçekçi bir şekilde oturtman gerekiyor. Bunu da şöyle öğreneceksin;hareket eskizleri çizeceksin. Sadece hareketleri duruşları belli edecek. Yüzü olması gerekmiyor. Detay olmayacak. Hareket eskizlerini çizmenin de 2 yolu var: Birincisi canlı model ki bu en iyisi. Ya kursta hoca birbirinizi çizdirir yada sen evde birisinden istersin pozlar vermesini. Bu pozlar birbirine benzemeyecek. Mesela ok atan adam pozu verecek,birdahaki pozda ise su içen adam gibi. Bunları doğru bir şekilde yapmadan sakın pantolon el falan yapma.
Mesaj tarihi:
Hocadan temeli alıp üzerinde bol bol çalışırsan kazanırsın. Tavsiyem günde en aşağı birkaç saat çizimle uğraşman ve bu hoca denetiminde olmalı. Anatomi, perspektif, ton ne kadar olay varsa hepsini kapmaya çalış gerisi tamamen pratik.
Mesaj tarihi:
Tona fazla takılma ton önemli değil sınavda.Önemli olan çizim. Zaman kalırsa güzelce tonunu atarsın,kalmazsa hafif bir çizgisel ton vermen yeterli. Ve şimdi hiç ton yapmamalısın. Çizimi güzelce oturtana kadar (20 gün kadar) asla ton vermemelisin.
Mesaj tarihi:
Şimdi merak ettigim bir konu var. Öss de istedigin bir yere giremeyeceginin farkına varıp ben özel yetenek den 3-4 ay kursa giderek, Herhangibi bir Universitenin güzelsanatlar fakultesine herhangibi bir bölüme mi girmek istiyorsun ?

Zaten güzel sanatlara hazırlanan bir ögrenci adayı, istedigi bölümle alakalı calısmalar yapıp, yıllarca sanat calısmaları yapan insanlardır. Son yıllarda böyle bir moda cıktı öss yi kazanamayacagını zanneden insanlar cizim sınavlarına girip basarılı olacaklarını zannediyorlar. Burda sana bir gönderme yapmak istemiyorum kesinlikle yanlıs anlasılmasın.

Eğer gercekten güzel sanalta girmek istiyorsan şimdi durmadan cizim yapmaya basla bence. Ben 2 yıl boyunca günde 10 saat cizim yapıyordum. Neden böyle birşey yapıyorum bu işi sevdigim için. Öss den kacıp cizim sınavına giren insanlar da ögrenci secme sınavlarında basarılı oluyorlar fakat ileride cok büyük sıkıntılar yasıyorlar bölümlerinden nefret edip ben neredeyim diyorlar. İçinizde böyle bir istek arzu yoksa bu bölüm kesinlikle size göre değildir.

Güzel sanatlar sınavına hazırlık süreci cok sıkıcı olabilir fakat nekadar iyi hazırlanırsanız okadar iyi bir gelecek sizi bekliyor olacaktır. Sadece okula girmek için değil ileride iş hayatınızda cok büyük artılarınız olacaktır.

Sınavlara hazırlanırken elbet bir atolyeye devamlı gitmek gerekiyor sonucta tecrübeli bir insanın sizi yönlendirmesi gerekiyor.
  • 5 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
unutmuşum topiği biraz zaman geçmiş ama yazayım yine de.

@nindalf
yani şimdi çıkıp da karşına "yok abi şöle böle" demek istemiyorum ki farkındayım o dediğin izlenimi hayli hayli verdim baştan.

ama şu an yaptığım şey zaten çok zorlaştı. ben psikopatmıyım öss'ye 2-3 ay kala ki puanlarım da çok iyiyiken böyle bir işe baş koyayım. değilim:)
belki aklım başıma yeni geldi. bilmiyorum.
ki zaten herangi bi düşük puanlı devlet üni.'ye kapağı atıp güzel sanatlara hazırlanacağım için öss'ye kasıyorum.yıllar yılı deneyip de başaramıdığım zaman açıkta kalmak istemediğimden de kötü bir yere de kapat atmak istemiyorum. yani olayım budur.

başta böle böle demicem dedim resmen dedim. o da ayrı mesele. neyse:)
×
×
  • Yeni Oluştur...