ExhaulteD Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2007 said: Faramir ozaman niye öğretmenlere ihtiyaç var. aslında cevap bile vermeye gerek yok bu dediğine. biraz boş olmuş.. Din adamlarina ihtiyac yoktur fakat din alimlerine ihtiyac vardir. Din adamiyla din alimi arasindaki fark ne diyeceksin fark su Din alimi dini insanlara maddi veye manevi hicbir karsilik beklemeden allah rizasi icin aciklar. Din alimi insanlari arastirmaya yonlendirir insalari dini konularda pasifize etmez. Din alimi insanlardan kuran ayetlerini saklamaz. Din adamlari ise bunlarin tam tersini yapar. Gunumuzde hocalarin, seyhlerin, imamlarin ne yazikki %99 u bu kategoriye giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Gunumuzde hocalarin, seyhlerin, imamlarin ne yazikki %99 u bu kategoriye giriyor. bununla ilgili bilimsel bi araştırma yada bir yazı gosterebilirmisin bize?? sonra din adamı din alimi diye bi ayrımı hangi kritere gore yapacaz?? her insan 4-4 lük olmadığı gibi her hoca da 4-4 lük olmayabilir. hatta arada kötü niyetliler de olabilir. ama sen buz dağının görünen kısmına bakarak gerçekleri göremezsin. sana hep kötü niyetli bişey bilmeyenler geldi ise o zmn sorunu kendinde aramalısın.. belki de yanlış yerdesin.. said: Din alimi insanlari arastirmaya yonlendirir insalari dini konularda pasifize etmez. Din alimi insanlardan kuran ayetlerini saklamaz. böyle bir iddada bulunmuşsun bunu bize acıklarmısın?? kim neyi kimden saklıyor.. kim kimi pasifize ediyor. (gerci kimse aktif olmak istemediği için pasif kalmaya çalışıyor belki bu sana birilerinin birilerini pasifize ettiği şeklinde görünmüş olabilir.) Ayrıca belki, zaten insanların araştırmaya vakti imkanı bilgisi tecrübesi olsa idi gidipte o insanlara soru sormazlardı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 İslamda din adamı diye bir kavram yoktur zaten. Cemaat kurumu vardır. Cemaat içersinde bazıları kişisel vasıflarıyla öne çıkıp, baskın ve yönlendiri rol alır; ancak bunun dini yönü yoktur. Bu noktada gözlerimiz tarikat denen kurumlara yöneliyor. Neden varlar, bugün asli görevlerini yerine getirebiliyorlar mı, bunları anlamak için çok eskilere dayanan tarihlerini incelemek lazım ki bu uzun vakit alır. Ben bilebildiğim kadarıyla kısaca sonuca bağlayayım; kendilerine ihtiyaç vardır, geçmişte Anadolu'da Türk kimliğinin yerleşmesinde olduğu gibi pekçok konuda faydası olmuştur. Avrupa'nın bizden önce Rönesans'a ve Reform'lara ihtiyaç duyması, tarikat denen kurumların geçmişte görevlerini yerine getirebilmiş olmasındandır. Günümüzdeyse, insanlık tarihini incelediğimizde gördüğümüz gibi; herşey gibi o da yozlaşıp, bozulup, kişisel amaçlar için kullanılırken amaçından sapıp insanlara zarar verir bir hale gelmiştir ki bu bozulmadan payını almayanlardan çok azı bugün varlığını korumaktadır ki onları tenzih ederim. İnsanlar neden fikirler, hayaller ve kurumlar üzerinde bu kadar aşındırıcı bir etkiye sahip bunu düşünmek gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: ben Allah'a inanan kimseye kötü diyemem. Eminim dinsizler kötüdür demeyi kastetmemişsindir, yanlış anlaşılma olmadan söliyim. said: yani sonuc olarak ilahiyatlar gereklidir. din adamlarına toplumun ihtiyacı vardır. Bence de gereklidir, fakat görevleri dinle, Kur'an la alakalı anlamadığımız yerleri bize göstermek olmalıdır. Aynı şey bu topraklarda yaşayan rahipler ve diğer din mensuplarını yönlendiren kişiler için de geçerli tabiiki. Bize neyin nasıl yapılacağını(sadece din konusunda!) göstermeliler. Yoksa sol el ile yemek yemek caiz değildir gibi bir fetva verilirse ben onların dürüstlüğüne pek inanamam açıkçası. said: ama avrupanın müslümanlardaki ilim ve bilimi almadan once ne buyuk bi batakta oldukları aşikar.. özgürlükten eser olmadığı gibi can emniyeti diye bişi de yok. ama adamlara helal olsun calışmışlar ileri gitmişler. bizide birbirimize duşurmuşler. geri bırakmışlar.. Burası kısmen doğru. Avrupalılar matbaa ile tanışıp, latinceyi öğrenmeye başlayınca kilisenin kendilerini kandırdığını öğrenmeye başladılar. Matbaa bizden alınmadı, İstanbul'dan da latince hocası yollanmadığı kesin ;), fakat İstanbul'un alınmasıyla bazı olayların tetiklendiğini söyleyebiliriz(ayrıntıya girmeye pek gerek yok burda). Ayrıca geçmişte yaşamaya gerek yok, şu an batakta olan biziz malesef. Bizim de ne kadar can emniyetimiz olduğu aşikar.. Sokakta yürüyen bayan çantasını neresine koyacağını şaşırıyor, trafikte giderken hatalı sollama yapan adamın belinde silah mı var endişesiyle kornaya basamıyorsunuz. Adamlar ileriye gitmiş, ve bunun yolu bütün tarih kitaplarında yazılı. Demekki burdan öğrencilere not vermek yerine, not alıp, onları örnek alıp neler yapabileceğimize bakmalıyız. Avrupa'nın hep kötü hali anlatılıyor kitaplarımızda, Rönesans ve Refom hakkettikleri kadar yer bulamıyor. Ondan sonra bir bakmışız Dünya Savaşlarındayız. Tarihteki şanlı savaşlardan daha önemli bir yerde olmalıdır bence kalkınma ve gelişme hareketleri. Savaşla gelinebilecek yer belli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 said: Eminim dinsizler kötüdür demeyi kastetmemişsindir, yanlış anlaşılma olmadan söliyim. benim cümlemden de zaten öyle bişiyi cıkarmak icin kötü niyetli olmak lazım. ama putperesti bile dinsize tercih ederim. kötü demiyorum. ben sauronun bile açıyı değiştirdiğimiz zaman iyi olduğunu savunan bir insanım.(biraz mistik oldu ama teşbihte hata olmaz :D) yanlız bişi varki onuda ekleyeyim. dinsizden korkarım. huun kardeşim verdiğin bilgilerden dolayı çok saol. cok yararlı oldu.. said: Ayrıca geçmişte yaşamaya gerek yok, şu an batakta olan biziz malesef. Bizim de ne kadar can emniyetimiz olduğu aşikar.. Sokakta yürüyen bayan çantasını neresine koyacağını şaşırıyor, trafikte giderken hatalı sollama yapan adamın belinde silah mı var endişesiyle kornaya basamıyorsunuz. evet ne yazıkki öyle. [ Mesaj 14 March 2007, Wednesday - 20:46 tarihinde, _Faramir_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 El Kaide elemanları da inanıyor Allah'a. Sen onlara kötü diyemiyorsan kime kötü dersin? Ki dine göre Allah'ın verdiği canı alanlar günahkardır, kötüdür.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2007 konu sapıyor ama niye birilerine kötü demek zorunda olayım ki. ben onu soylemek istiyorum. kimseye kötü dediğim yok. insanlar inandıkları şeyler uğruna kendi duşuncelerine ve bakıış açılarına göre doğru şeyi ve iyiyi yapıyorlar. bu kotu meselesi burada bitsin. daha uzamasın zati konu ile alakası da yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 said: Faramir bununla ilgili bilimsel bi araştırma yada bir yazı gosterebilirmisin bize?? sonra din adamı din alimi diye bi ayrımı hangi kritere gore yapacaz?? her insan 4-4 lük olmadığı gibi her hoca da 4-4 lük olmayabilir. hatta arada kötü niyetliler de olabilir. ama sen buz dağının görünen kısmına bakarak gerçekleri göremezsin. sana hep kötü niyetli bişey bilmeyenler geldi ise o zmn sorunu kendinde aramalısın.. belki de yanlış yerdesin.. Din adami ve din alimi ayrimini kurana gore yapiyoruz. Kurandaki kritlere uymayanlar din adami oluyor ve gunumuzdeki haci,hoca,seyh,ilahiyatci ve imamlarin buyuk bir kismi kurandaki kriterlere uymuyor yani din adami kategorisine giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Açıkcası çevremizdeki dini istismar ediyor dediğimiz insanlar 100de 1 dahi değil ama ne yazık ki bu çıkarcı azınlık yüzünden büyük bir kitle yanlış anlaşılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 said: Din adami ve din alimi ayrimini kurana gore yapiyoruz. Kurandaki kritlere uymayanlar din adami oluyor ve gunumuzdeki haci,hoca,seyh,ilahiyatci ve imamlarin buyuk bir kismi kurandaki kriterlere uymuyor yani din adami kategorisine giriyor. hocam huun arkadaş bu konuyu guzelce acıkladı. öyle din adamı alimi diye bi ayrım olmadığını soyledi. onun yazısına tekrar bakmanı öneririm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 said: İslam dini ile yahudiliği hıristiyanlığı karşılaştırıyorsun.. peki kaç tane tevrat var?? kaç tane incil var. kim yazmış. herhalde onların bozulmuş olduğunu inkar etmeyeceksin. Parası olan kilisye versin günahlardan arınsın cennete gitsin yada gitsin bi villa alsın cennetten. hatta o parayıda uyuşturucudan silah tan kazansın.. ama cennette villası olsun. sokaktaki gariban da çaldığı ekmek yüzünden cehenneme gitsin.. yada hic gunah işlemeyen ama dunyada evi bile olmayan biride cennette yine evsiz barksız olsun... bana mantıksız gelen bu. insan yapımı olduğu cok belli bişi bu gunah cıkarma.. hem kilisenin işine yarıyo hem burjuvanın. oh ne ala. Bu soyledigin sana gore dogru seyler. Islam'da da bir hristiyana sacma gelen onlarca sey vardir. Hmm mesela dusunelim bir erkekle bir kadin karsilikli bir iddaa da bulunduklarinda, erkeginki gecerli oluyor, cunku bir erkegin sahitligi 2 kadinin sahitligine esit. Gunah cikarmdan daha sacma birsey bu benim gozumde. Gunah cikartma insan yapimi oldugu belli birseyse, Islam'a da erkek yapimi oldugu belli birsey denir yani. Gunah cikarmanin temelinde de icini rahatlatma, dertlerini paylasarak huzur bulma vardir. Eger bir suclu, aglayarak gunahlarini anlatiyor ve pismanim diyorsa bir pedere, orada onemli olan varligi veya yoklugu belli olmayan bir Cennete gitmek degildir bence, olay amacina ulasmistir zaten. Ayrica artik orta cagda degiliz kiliseler dedigin gibi islemiyor. Hala bir bagis sistemi donuyor, ki hos birsey degil, ki ben de hristiyanligin savunucusu degilim zaten, ama sen de biraz yanlis biliyorsun gibi olaylari. said: Kur'an ilahi bir kitaptır ve müslümanlara gönderilmiştir. bi insanın düşüncesi ile eş değer tutulamaz. İnanmasanda saygı göstermelisin.Budistler Buddha'nin one surdugu prensipler dogrultusunda idare eder. Bu Budizmi Islam'dan dusuk seviye bir din mi yapiyor? Katilmiyorum soyledigine ne yazik ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 İnceleyelim hemen: İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğiyle eşit tutulması için, kadınların kendi gelirlerine, imkanlarına sahip olmaması kaldıraç olarak alınır. Bu ne demek? Kocasının taraf olduğu bir davada kadın eğer hür iradesi ile bildiklerini söyleyip söyleyememe imkanına sahip değilse haklı olarak etki altında kalabileceği düşünülür. Yoksa Hz. Muhammed'in hayatını gerektiği kadar fazla kaynaktan okuyanlar; kız çocuklarınının eğitimleri konusunda ne kadar hassas olduğunu, sosyal hayatta kadınlara biçtiği rolün bırakınız çağını günümüz için bile ne kadar ilerde olduğunu bilir. İslam hukukunda kız çocuğu erkek çocuktan az miras payına sahip diye eleştiriler de gelir zaman zaman. İşin esası; düzgün müslüman kadınana erkeğine bakmadan ihtiyacına göre anne-babalarından kalan malı paylaşır. Anlaşamazlarsa evli kız çocuklar erkek kardeşlerinin yarısı kadar pay alırlar. Bekarlarsa erkek kardeşleri kadar pay alırlar. Mantık? Evli kadına bakan bir erkek, evli erkeğin baktığı bir kadın vardır mantığıdır. Bunlar nerde yazar? Okuyunuz Nisa Suresi. Varsa aklınıza yatmayan birşey buyurun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 said: Kur'an ilahi bir kitaptır ve müslümanlara gönderilmiştir. bi insanın düşüncesi ile eş değer tutulamaz. İnanmasanda saygı göstermelisin. İnanmayan insana göre zaten ilahi değildir ve bir insanın düşünceleriyle eş değer tutulabilir. Saygısızlık da olmaz. Bir başka dine inanırsa saygısızlık olur ancak ama ateistse inanmadığı birşeyi sırf başkası inanıyor diye söylemek saygı göstergesi değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 said: İslam dini ile yahudiliği hıristiyanlığı karşılaştırıyorsun.. peki kaç tane tevrat var?? kaç tane incil var. kim yazmış. herhalde onların bozulmuş olduğunu inkar etmeyeceksin ve devam eden kelimelerinin içerisindeki yanlış öğretiler, islami dolduruşlar at gözlüğü ile bakmalar fazlası ile yazına yansımış... ve tabiki bilgisizlik araştırmadan her duyduğuna inanma isteği... kuran'da nerede yazdığını gösterebilrsen bunun bende sana inanıcam.. yok ben öğrenmek istiyorum diyorsan özel msj ile msn adresini yaz bende sana anlatayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Penthesilea niçin insanların inandıkları dinleri iyi-kötü yada düşük seviyeli-yüksek seviyeli diye ayırmalıyız. din farklı birşey ilkeler farklı şeyler. bi konuda hatalıyım. birileri islam la hıristiyanlığı karşılaştırdı ve bende konu ile alakası olmamasına karşın cvp verdim. ve iyi olmadı. iki kadının şahitliğinin bir erkeğin'kine denk olması konusuna gelince o konuda elimde kapsamlı bi araştırma var 7-8 sayfa. isteyen varsa yollayabilirim(öm'la mail atın). gerci huun kardeş gayet iyi özetlemiş. said: İnanmayan insana göre zaten ilahi değildir ve bir insanın düşünceleriyle eş değer tutulabilir. Saygısızlık da olmaz. Bir başka dine inanırsa saygısızlık olur ancak ama ateistse inanmadığı birşeyi sırf başkası inanıyor diye söylemek saygı göstergesi değildir. hocam bu dediğine göre ateist neye saygı gösterir ki ozmn. peki buradan ateist = saygısız cıkmazmı. ben saygılı ateistler de tanıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Faramir, abi haahah huun kardeş huun kardeş iyi güzelde 7-8 sayfa ne varsa elinde yazda bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 "iki kadının şahitliğinin bir erkeğin'kine denk olması konusuna gelince o konuda elimde kapsamlı bi araştırma var 7-8 sayfa." beynim durdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Hayır abi ateist=saygısız falan çıkmaz. Onlar saygısızlık olsun diye yapmıyorlar diyorum. Ben inanmadığım şeyi başkası inanıyor diye doğrularsam saygı olmaz, doğrulamazsam da saygısızlık olmaz. :) Bu arada o araştırmayı özetlesen. O olay harbiden var mı? Varsa "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen bir din nasıl kadnı böyle ezer? Açıklaması var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 bu başlıktanda anladımki hristiyanlık pek tanınmıyormuş bizim ülkede..inandıgı dinnin bile hristiyanlıgı tanıdıgını unutmuş bazıları,saçma,aptal demeye kadar gitmiş. dininde allahın kadere olan hükmünü tanıyorsun, hristiyanlıgın bu gune gelene kadarki degişimlerinide onun olurunda oldugunu tanıman lazım. isa musa hoşaf peygambermi arkadaşım, onların önderliginde getirilenlerin başırısız olmasından dolayı 3.bir din yollanmış ama bunuda anlıyamamış insan oglu.oda başarısız malesef.hepsinin sonuda kıyamete yol verir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Benim anladığım ise bu konunun çok güzel gittiği, kimse her şeye saygı duymak zorunda değil, herkes de her şeyi bilemez(doğrusu da budur bence). Kimse hristiyanlık iyi kötü demedi bence burda sadece bazı sözler yanlış anlaşıldı veya anlatılmak istenen doğru kelimelerle ifade edilmedi. Bunun da olması gayet doğal insanız.=) Ama arada bilenler çıkıyor bizi aydınlatıyorlar sağolsunlar. Bence bu topic sticky olmasın ama yeni gelecek olanlara da kontrol kaybedilmeden nasıl tartışılabileceğine dair çok güzel bir örnek. Üniversitemde bile böylesine güzel bir tartışma ortamı bulamadım uzun süre eyvallah herkese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 hala özel msg ile mailini atan olmadı. eğer atarsanız yollayacam yazıyı.. daesu haklısın yukarda da soyledim bi yanlışlık yaptım. birilerinin yanlışını devam ettirdim. az önce sheref ile de konuştuk msn de. bazı yanlışlarımı soyledi (mesela tevrat bi tane. dikkatsizligime gelmiş ) ama senin de kaçırdığın cok önemli bir nokta var ben hiçbir dine kötü falan demedim(ateistede demedim 4. sayfada onunla ilgilide bisi var..) sadece yapılan bi uygulamaya saçma dedim. sheref (kendisi katolik) in dediklerine göre de hala fikrim değişmedi. zaten o da oyle orada insanların affedilip cıkması gibi bişi duşunmuyor. belki bize yanlış öğretiliyor.. yinede saçma dedim diye alınan varsa yada kızan hatalıyım hatta kendimle çelişiyorum özür dilerim.. islam dini şu ana kadar gelmiş gecmiş tum peygamberleri tanır. hz isa ve hz musa da dahil.. ve Kur'an da geçer. islamın başarısız olduğunu söylemişsin. niye ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 İnsanların doğru yolu bulmasında, birlik olmasında hiç bir din başarıya ulaşamamış demek istemiş bence?(ki böyleyse buna ben de katılırım.) Malesef 3 farklı yol insanlar arasında huzursuzluk, güvensizlik, nefret hatta savaş doğurmuş. Fakat bunun ayrıntısına bu topic te veya başka bir konu da girmeye gerek yok heralde cevap bulamayacağız çünkü.;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 İslam başarısız çünkü 100 seneyi aşkın süre geçti üstünden ve hala bütün dünya İslama inanmıyor. Ayrıca lütfen kısaca özetle 6-7 sayfa okumaya kasamam ya ben meşgul bi patiyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Faramir_ Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 12 punto 1.5 satır aralıklı 11 sayfa. isteyen okur. özetini huun yapmış. orada ayrıntısı var.. islamın öyle herkes müslüman olsun diye bir amacı yok. isteyen olur. bi hedef vardır ama islamın her yerde duyulması. bazı cemaatler bunun için çalışır. onun dışında senin dediğin gibi bişi olmaz da zaten. edit : bide 100 sene demişsin o 1400 olacak. [ Mesaj 15 March 2007, Thursday - 22:26 tarihinde, _Faramir_ tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2007 1000 demek istemiştim 1 0 eksik olmuş :) Abi başarılı din yoktur, bütün dinler insanları doğru yola çekmek içindir. E şimdi İslam, Hıristiyanlık ve Musevilik birbirleriyle az da olsa çelişir. Biri için iyi olan diğeri için kötü olabilir. Ha diyorsun ki onlar bozuldu değiştirildi ama İslam saf bu durumda İslamiyete inanmayanlar doğru yolda değil. O zaman da başarısızdır. Ne zaman ki insanların hepsi tek bir dinin çatısı altında toplanır, o zaman o din başarılı olmuş olur. Eğer bütün dinler tamamen aynı şeyleri söyleseydi Müslümanlığın amacı bu olmazdı ama İslama göre doğru olan Kur'an'ın yoludur, e Kur'an'a inanmayanlar doğru yolda değildir. Din de insanları doğru yola getirmekiçindir, dolayısıyla da İslam'ın amacı insanları o çatı altında toplamaktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar